Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

fluierat motor, fluierat motor

narco2you
post 22 Aug 2009, 12:56
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut, conduc o laguna II 1.9 dci 88kw de 2 ani. De 2 luni motorul a inceput sa fluiere si sa scoata putin fum negru. Am fost la nenumamrati mecanici, inclusiv la Renault si am auzit 1000 de pareri. Drept urmare am inceput sa schimb tot felul de piese pentru a remedia problema. Am inlocuit prima data garnitura de la evacuare, apoi accesoriile si cureaua, apoi turbina si tubulatura dar fara rezultat. Daca din nefericire careva dintre voi s-a mai confruntat cu aceasta problema va rog sa-mi raspundeti. Mentionez ca fluieratul este distinct de cel al turbinei este mai ptin ascutit si se aude intre 1200-2200 RPM mai ales in decelerare. Locul exact nu-l stiu dar este in zona turbinei. Multumesc!

--------------------
Renault laguna2 2001
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
iulianvasile67
post 22 Aug 2009, 13:18
Post #2

go ahead!!!

From: Zaclau

Colegule,fluieratul acela se numeste laminarea aerului si de aici rezulta faptul ca ai o fisura in tubulatura sau garnitura de la imbinarea tubulaturilor piscata!
E sigur o fisura f.f.mica de marimea unui varf de ac si nu poate fi detectata decat cu motor demontat de pe masina si pus pe un stand sa poti avea acces in zona galeriilor!
Eu m-am confruntat cu asa ceva si ce ti-am descris mai sus a fost solutia tehnica cea mai buna vizavi de cea "babeasca"prin schimbarea pe rand a tubulaturilor(costuri f.mari)!
Spor la firfirici!

--------------------
Dacia Logan - GL-99-FFF castigat la loz in plic!!!
decat sa muncesti degeaba, mai bine sa sezi degeaba...
+
bubu36
post 20 Oct 2009, 12:12
Post #3

Membru incepator

Verifica tubulatura de la intercooler sau chiar radiatorul de intercooler sa nu fie fisurat sau chiar spart asta daca acest fluierat nu este un sunet acut adica un sunet subtire.

--------------------
renault laguna 2 - b-33-duc 2001
+
renodood
post 20 Oct 2009, 21:06
Post #4

Sofer dement

From: Bucuresti

Suna a intercooler fisurat. Ai ulei pe grila din fata?

--------------------
Renault Laguna 2 Grandtour 2002 1.9 DCi 107Cp Autentique
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 01:23
Dacia