Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Paris Initiale

Yorick
post 12 Jul 2010, 10:41
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Am tot cautat pe forum,apoi pe google si nu am gasit inca nimic care sa ma dumireasca cu ce are in plus un initiale fata de un model obisnuit de 1.2-16V(in cazul meu).Adica,in afara de pielea care e de calitate si perfect intinsa ce mai are in plus acest model?

Am inteles ca e o serie limitata.Cate modele s-au fabricat?
Totusi sunt destul de multe de cumparat.

Are si diferente de motorizare sau sunt doar optice?

Am vazut ca unii la Iniltiale Paris zic ca au 80 cai,altii ca 75.

Daca mai sunt printre voi care detin acest model sau sunt pasionati de el si stiu mai multe ii rog sa ne dezvaluie si noua aceste informatii.

Multumesc.

--------------------
Renault Twingo 2001
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cj98czh
post 12 Jul 2010, 10:54
Post #2

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Pai Initiale stiu ca are asa:

Motorizari: 1.2 8v 60 cai sau 1.2 16v 75 cai

AC
Tapiterie integral piele
Volan si schimbator imbracate in piele
Trapa
4 airbag-uri
jante aliaj
ABS
CD Player cu comenzi langa volan
Reglaj scaune sofer si pasager
Geamuri electrice

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
bubu782001
post 12 Jul 2010, 11:08
Post #3

Membru autentic

Am vazut ca unii la Iniltiale Paris zic ca au 80 cai,altii ca 75.

Nu are 80 de cai. Motorul D4F este in 75 de cai (STOCK). Doar prin tuning sare de 80 de cai...(cam 83 parca doar cu flash).

Dotarile la Initiale Paris

Motorizari: 1.2 8v 60/58 CP sau 1.2 16v 75 CP (Sunt variante de D7F si cu 60CP si mai sunt si cu 58CP - modelele mai vechi)

AC
Trapa (aici sunt 2 optiuni: actionata electric din sticla sau actionata manual dintr-un material plastic)
4 airbag-uri
Jante aliaj
ABS
CD Player cu comenzi langa volan
Reglaj pe inaltime scaun sofer
Geamuri electrice
Oglinzi cu reglaj electric + degrivare
Carcasa oglinzilor in culoarea caroseriei
Volan si schimbator imbracat in piele
Tapiteria scaunelor + partial fetele de usi, sunt imbracate in piele

Urmatoarea varianta dupa Initiale este Privilege care nu are piele in dotare.

This post has been edited by bubu782001: 12 Jul 2010, 17:39

--------------------
Renault Clio 3 2007 - -
+
cj98czh
post 12 Jul 2010, 11:23
Post #4

Membru de la Cluj ...

Si reglaj la scaunul pasagerului....

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
Yorick
post 12 Jul 2010, 11:26
Post #5

Membru autentic

Pai am vazut pe anumite anunturi de vanzare.Unii ziceau ca au 80 de cai masinile.Iar eu stiam de 75.Am zis ca..na,poate o fi vreun model si cu 80.(sau poate au pus azot in roti biggrin.gif )

Nu are nimic privilege.Nu s-a luat nimeni de el Bubu.Vroiam doar sa stiu diferente.Dupa cum vad nu sunt chiar atat de mari.

--------------------
Renault Twingo 2001
+
bubu782001
post 12 Jul 2010, 11:33
Post #6

Membru autentic

cj98czh Tu poti sa o tii pe a ta. radmasa.gif
Deci REGALJUL LA SCAUNUL PASAGERULUI ESTE PREZENT LA TWINGO CA LA ORICE MASINA ca doar nu e bancuta din parc.
La reglaj ma refer la spatar ridicat-coborat, si inainte-inapoi la sezut. Asta are si scaunul soferului chiar si bancheta spate.

Insa, daca te referi la REGLAJUL PE INALTIME AL SCAUNULUI, Twingo NU are reglaj pe inaltime la scaunul pasager. Nici nu este logic sa aiba. Reglajul pe inaltime al scaunului este special pentru sofer - sa vada bine pe geam, sa se ridice / coboare la nivelul volanului, ma rog... intelegi la ce ma refer.

Ca se poate pune este partea a 2-a. Asa si eu pot sa-mi pun scaune cu reglaj electric sau geam cu impuls. Insa astea nu sunt stock pe Twingo.

Yorick Nu nu ... radmasa.gif Ma refeream la Privilege ca fiind clasa imediat sub Initiale Paris. radmasa.gif
Ce Doamne ai inteles tu ?

Si comparam ca singura diferenta este PIELEA.

Deci motorul D4F 1.2 16V stock are fix 75 CP. Asa sunt multi care spun ca au ESEPEU icon_mrgreen.gif pe Twingo 1. Am mai discutat pe forum problema asta.

This post has been edited by bubu782001: 12 Jul 2010, 11:43

--------------------
Renault Clio 3 2007 - -
+
hellcat
post 12 Jul 2010, 11:43
Post #7

FrontYard Motorsport

From: Dieppe

QUOTE(bubu782001 @ 12 Jul 2010, 12:08)
Si Privilege ce are ?
*

Si inafara de tine cine a adus in discutie Privilege-ul? Nu inteleg dialogul cu cj98czh...

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
bubu782001
post 12 Jul 2010, 11:50
Post #8

Membru autentic

Mai da sensibili mai sunteti...
Ce am spus asa de grav? Atata timp cat vin cu completari cu caracter PUR INFORMATIONAL, nu inteleg de ce va sesizati. Ce am spus? Am incalcat cumva iarasi vreo regula ?

This post has been edited by bubu782001: 12 Jul 2010, 17:37

--------------------
Renault Clio 3 2007 - -
+
cj98czh
post 12 Jul 2010, 11:51
Post #9

Membru de la Cluj ...

QUOTE(bubu782001 @ 12 Jul 2010, 12:33)
cj98czh Tu poti sa o tii pe a ta.  radmasa.gif
Deci REGALJUL LA SCAUNUL PASAGERULUI ESTE PREZENT LA TWINGO CA LA ORICE MASINA ca doar nu e bancuta din parc.
La reglaj ma refer la spatar ridicat-coborat, si inainte-inapoi la sezut. Asta are si scaunul soferului chiar si bancheta spate.

*

Pai o tin ca nu vb. despre acelasi lucru..... reglajul scaunului.... nu ma refeream la rabatarea spatarului.... ci la coborarea sau urcarea sezutului pe vericala..... care nu cred ca este la orice Twingo.... si nu la scaunul pasagerului..... te-ai lamurit acum??? sau inca razi??

This post has been edited by cj98czh: 12 Jul 2010, 11:52

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
bubu782001
post 12 Jul 2010, 11:55
Post #10

Membru autentic

Scuze insa emoticoanele de pe forum nu reprezinta neaparat starea mea spirituala. Asta ar fi una - iar a 2-a nu este cazul sa facem balci.

Am crezut ca te referi la scaunul pasagerului deoarece chiar tu ai scris asta:
Si reglaj la scaunul pasagerului....

Insa in ultima fraza te cam contrazici:
...si nu la scaunul pasagerului..... te-ai lamurit acum

Cand ai scris aia (in prima postare) eu ce am facut a fost sa iti spun ca scaunul pasagerului nu are reglaj pe inaltime - indiferent de nivelul de dotare la Twingo.
Poate la alte masini exista si la scaunul pasagerului aceasta optiune, insa nu si la Twingo. Asta era...ce atata tam tam?

This post has been edited by bubu782001: 12 Jul 2010, 12:35

--------------------
Renault Clio 3 2007 - -
+
Yorick
post 12 Jul 2010, 15:11
Post #11

Membru autentic

Tot "sapand" pe net dupa diferente am gasit asta(din pacate e in engleza,pe cine intereseaza pot traduce pasaje):

Este pentru noul model Twingo.

Six trim levels for genuine 'a la carte' choice (*)
In order to meet customer demand as closely as possible, New Twingo will be available from its launch
in a choice of six trim levels – Access/Authentique, Expression, Privilège, Initiale, Dynamique and
GT – which can be associated with the different equipment options and powertrain choices. New Twingo's
'a la carte' philosophy permits buyers to create a car that matches their individual tastes and needs.
Another important aspect of the new car's appeal is the availability of a long list of equipment from the
next segment up never previously seen on Twingo (automatic climate control, cruise control/speed limiter,
rear parking proximity sensor, etc.).
The Access and Authentique trim levels both stand for simplicity, but that low figure doesn't mean that
either comfort or safety have been compromized. Indeed, the entry-level Access version comes with ABS,
Emergency Brake Assist and driver- and passenger- airbags. In addition, the Authentique trim level
includes electric windows, power steering, deadlocking and a height-adjustable steering wheel, a new
feature compared with Twingo. On the outside, to protect it from the hustle and bustle of city motoring, the
side protective mouldings and exterior mirrors are black.
The cabin finish of the Expression trim level places the accent on occupant-friendly features, joie de
vivre and enhanced versatility. The front passenger seatback can be tipped forward to form a small table,
while the independent rear seats are adjustable fore and aft.
The Privilège trim level (according to country) places the emphasis on travelling comfort. The particularly
cosy interior features independent sliding rear seats, while its impressive safety equipment level includes
side airbags.
As is the case across the Renault range, the Initiale trim level stands out through its use of elegant
materials and the availability of a wide range of equipment essentially unprecedented in New Twingo's
segment. Equipment includes rain and light sensors, rear parking proximity sensors, cruise control/speed
limiter (optional according to country) and foglamps.
(*) NB: equipment listed can differ from one country to another. The range of models equipped with right-hand drive differs from that
of left-hand drive models.
9
The cabin features predominantly light hues, while the light leather upholstery, leather gearlever knob and
steering wheel and front and rear mats add a further touch of elegance and refinement. The exterior
boasts metallic paint, 15-inch alloy wheels, body coloured side protective mouldings and exterior mirrors,
plus sill protectors.
The Dynamique and GT trim levels feature a racier ambience in keeping with their exterior styling.
The Dynamique trim level is based on sporty design details, with orange upholstery stitching, a dark grey
dashboard and a rev-counter. The exterior comes with sports bumpers and a bespoke grille with
foglamps picked out in a satin grey surround. The body colour exterior mirrors contrast with the distinctive
black B-post strip. New Twingo Dynamique sits on 14-inch wheels with specific wheel trims.
With its assertive lines, the GT version is even more dynamic and stands out due to its sports bumpers
complete with GT branding, body colour side protective mouldings, 15-inch Noxiane aluminium alloy
sports wheels, chrome tailpipe, GT-branded sill, rear lip spoiler and satin grey exterior mirror housings.
Inside, in addition to the leather steering wheel and gear lever knob, the GT trim level features practically
the same equipment as the Initiale trim level, while extra-tinted windows are available as an option.

LE - Twingo asta nou seamana izbitor cu C2 de la Citroen,nu vi se pare?

This post has been edited by Yorick: 12 Jul 2010, 15:21

--------------------
Renault Twingo 2001
+
bubu782001
post 12 Jul 2010, 15:28
Post #12

Membru autentic

Mda...de la Initiale Paris...catre Twingo 2.

Super Topic. Nu ca astea nu ar fi fost discutate si rasdiscutate acum chair cateva zile pe forum.

PS Atat Twingo 2 cat si C2 sunt MICI, in rest nu prea seamana - poate partea din spate ceva...insa si acolo sunt diferente.

This post has been edited by bubu782001: 12 Jul 2010, 23:34

--------------------
Renault Clio 3 2007 - -
+
MIHAELY
post 12 Jul 2010, 15:40
Post #13

membru asociatiarenault

From: BC.

Eu cred ca Initiale cat si Privilege au destule in plus fata de celelalte modele de serie...
parca mai in spate era postat un tabel cu dotarile la Twingo I in functie de variante de echipare ....

--------------------
renault twingo/megane II nov. 2001 initiale paris/2003dinamyque 2.0 16v
+
Yorick
post 12 Jul 2010, 15:54
Post #14

Membru autentic

@bubu - nu am postat acel articol doar de dragul de a-l posta.Acolo sunt diferentele intre twingo(e adevarat 2).Daca ai sa citesti cu atentie ai sa vezi ca printre ele se afla si modelul Initiale.

Din pacate nu am gasit nimic despre twingo 1.Probabil trebuia sa caut in arhiva Le Monde.

Ps - pana la urma mai are cineva de pe forum modelul Initiale?

--------------------
Renault Twingo 2001
+
bubu782001
post 12 Jul 2010, 17:00
Post #15

Membru autentic

Daca cautai..GASEAI. http://www.twingo.net/nicolas/history.htm

Probabil trebuia sa caut in arhiva Le Monde.

Nu era cazul. AICI pe forum garantat gaseai informatia, insa daca toti deschid topicuri doar de reagul de a le deschide...vezi si tu ce se intampla. Nu mai gasesti NIMIC.
Spune tu, ai cautat pe forumul asta ceva ? Ai cititi topicurile despre Twingo?

Daca fiecare user are cate 100 de intrebari despre masina lui, si deschide cate 100 de topicuri, (topicuri comune cu a celorlalti useri) unde se ajunge? Nu vreau sa par deplasat insa in sectiunea Twingo nu se mai gaseste nimic TOCMAI din cauza topicurilor aiurea. Informatii repetitive la greu etc.

Iete si tabelul - am dat din nou attachment (trebuia doar sa cauti pe forum). Tabelul este valabil ofertei disponibile in anul respectiv (2003).
La fiecare an Renault adauga si modele noi (Dinamique de exemplu) cu dotari in plus sau in minus. Initiale Paris este cel mai dotat dintre toate indiferent de anul productiei.

This post has been edited by bubu782001: 12 Jul 2010, 17:42

Attached File(s)
Attached File  Dotari_versiuni_Renault_Twingo.pdf ( 62.15k ) Number of downloads: 66

--------------------
Renault Clio 3 2007 - -
+
Yorick
post 12 Jul 2010, 17:53
Post #16

Membru autentic

Am cautat..si tot nu am gasit.Nu aveam de unde sa stiu ca trebuie sa dau search dupa ".twingo.net/nicolas/history.htm".Trebuia sa caut acul in carul cu fan smile.gif

Bune informatiile.

Le - am citit in mare informatiile despre twingo de aici de pe forum.Toate cele 11 pagini cred.Nu am cum sa retin chiar tot.Examenele le-am terminat de mult asa ca nu pot sa retin chiar tot ce se scrie pe aici.

Am deschis acest topic despre Initiale pentru ca nu prea s-a vorbit despre el si eram direct interesat.Nu sunt genul care sa deschida topice aiurea.Mai am un model de masina activez si pe alt forum si stiu ce inseamna.In peste 1000 posturi am deschis in tot acest timp 4.

Daca vreunul din moderatori considera acest topic inadecvat il rog sa il stearga.

Merci Bubu.

--------------------
Renault Twingo 2001
+
MIHAELY
post 12 Jul 2010, 19:05
Post #17

membru asociatiarenault

Eu am ...INITIALE si mai sunt ceva useri care au acest model (al meu aer toate dot. si cele optionale .... dar fara trapa panoramica)....si pot spune ca diferenta este doar prin eleganta...ma refer fata de modelul Privilege.

--------------------
+
tunderbird
post 12 Jul 2010, 19:31
Post #18

tunzator de iarba & atacator de integritatzuri

Al meu este Initiale albastru ca cel de aici: http://www.twingo.net/nicolas/history5.htm#ibleue

Nu am trapa si radio cu GPS.
Motorul are 1.2l/16V/75CP.
Piele pe scaune/volan/maciulie, burduf schimbator si partial pe usi, oglinzi electrice cu incalzire, scaun sofer cu reglaj pe inaltime, 4 airbag, abs, covorase din mocheta, etc, etc, etc...tabelul pus de bubu se afla si intr-un alt topic al acestui forum.

Fara suparare, nu vad rostul acestui topic. Se puteau face discutii despre Initiale Paris pe topicul unde fiecare dintre noi isi prezinta masina.

--------------------
Dacia Dacia 1100 - '69, '70 ; 1300 - '70,'81 ; 1310cli - 2000 - B 13 ABC
Renault Twingo 1,2 16V - 2001
Renault Laguna Concorde 1,6 16V - 1999

Cocoșul e mai frumos ca vulturul, numai că nu poate zbura!
(N. Iorga)
+
bubu782001
post 12 Jul 2010, 23:35
Post #19

Membru autentic

Nu aveam de unde sa stiu ca trebuie sa dau search dupa ".twingo.net/nicolas/history.htm".

Pentru putin Yorick.

Daca scrii pe google "Twingo history" si dai click pe cautare, sau enter...o sa gasesti. icon_mrgreen.gif

This post has been edited by bubu782001: 12 Jul 2010, 23:38

--------------------
Renault Clio 3 2007 - -
+
Yorick
post 23 Jul 2010, 07:43
Post #20

Membru autentic

de ce se spune ca paris initiale ca e serie limitata?

--------------------
Renault Twingo 2001
+
bubu782001
post 23 Jul 2010, 08:45
Post #21

Membru autentic

Nu prea se spune. Poate spun samsarii de pe site-urile cu vanzari, spun ei multe insa putine sunt adevarate.
INITIALE, NU a fost o serie limitata. A fost model de serie selectabil de catre client.

Serie limitata nu are legatura cu Initiale in mod special.
Au fost Twingo Soleil, serii limitate, au fost si Twingo Kenzo serii limitate.
O serie limitata implica un model care pe langa dotarile stock (adica piele, ac samd - in cazul modelului Initiale) mai are si ceva "personalizat" care diferentiaza masina prin niste caracteristici de ordin tehnic, optic etc - unii pun un casetofon, altii adauga o dunga cromata si un logo, altii imbraca stalpii in folie, altii baga motoare mai smechere (nu vorbesc in mod special de Twingo sau Renault).

This post has been edited by bubu782001: 23 Jul 2010, 10:20

--------------------
Renault Clio 3 2007 - -
+
leed_zeppelin
post 23 Jul 2010, 22:10
Post #22

Membru incepator

From: navodari

am dezmembrat un twingo initiale care nu avea turela si sincer o prefer pe a mea cu turela panoramica...unul din farmecele buburuzei.Intradevar este mai eleganta la interior insa la exterior nimic deosebit...

--------------------
renault scenic 1,9 dci 2007
+
dj_tzk
post 23 Jul 2010, 22:24
Post #23

Membru

From: Iasi

leed_zeppelin mai ai piese de la Twingo-ul dezmembrat ?

--------------------
Renault Twingo 1996
Renault Twingo 96 54 cp
Ford Focus 1.9 TDI 2002 90 cp
Peugeot 107 1.0 2008 68 cp
+
Yorick
post 24 Jul 2010, 09:59
Post #24

Membru autentic

Cand cautam acum vreo cateva luni sa iau twingo am tot vb cu unu la mures care avea un initiale si de fiecare data tinea sa-mi aminteasca ca e o serie limitata,bla bla.Prob era ca omu desi zicea ca stie germana si ca are istoricul masinii nu a putut sa-mi spuna ce s-a schimbat la ea(distributie,ambreaj etc).Am renuntat.

Din seriile limitate cred ca face parte si Williams.

--------------------
Renault Twingo 2001
+
sckhreech
post 24 Jul 2010, 11:56
Post #25

TWINGAR

Din cate stiu eu parca Williams nu s-a facut Twingo ....dar poate ma insel ....

--------------------
Twingo C064 1995 - DE BUCURESTI
Renault Twingo 1.2 16v Expression 2003
+
Yorick
post 24 Jul 2010, 13:39
Post #26

Membru autentic

Sunt care si-au pus motor de williams.Nici eu nu am gasit nimic concludent ca s-au si fabricat.

--------------------
Renault Twingo 2001
+
MIHAELY
post 24 Jul 2010, 16:29
Post #27

membru asociatiarenault

Fratilor ....colegul "tunderbird" a pus mai sus in Link unde este postat in CLAR istoricul TWINGO de la aparitie pana in 2007 (un simplu dubluclick) biggrin.gif

--------------------
+
leed_zeppelin
post 24 Jul 2010, 22:22
Post #28

Membru incepator

salut,
dj_tzk /am dat caroseria,mai am motorul +cutie-planetare,clima,bord complet,directia asistata cu caseta ,unitatea ABS si partea electrica+comanda

--------------------
+
sckhreech
post 25 Jul 2010, 19:39
Post #29

TWINGAR

Un pret la rezistenta de la aeroterma se poate te rog?

--------------------
Twingo C064 1995 - DE BUCURESTI
Renault Twingo 1.2 16v Expression 2003
+
leed_zeppelin
post 25 Jul 2010, 20:16
Post #30

Membru incepator

nu descompletez instalatia ,saptamana viitoare s-a anuntat client care o vrea completa.dar cred ca poti schimba doar firul de nichelina insa sa respecti exact dimensiunile originale ...cu stima

--------------------
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 07:30
Dacia