probleme la inchiderea centralizata de la maner, probleme la inchiderea centralizata de la maner
![]() ![]() ![]() |
probleme la inchiderea centralizata de la maner, probleme la inchiderea centralizata de la maner
Randy_arpi |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 21 August 08 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
megane II hatchback 1.9
2003/full option
|
|||
romeo3108ro |
![]()
|
![]() Conducator de Twingo Group: Members Posts: 1.218 Joined: 4 March 06 From: Dirty Bucharest ![]() |
poti fi putin mai explicit? eu nu stiu de astfel de butoane
|
--------------------
i help
if
i can Ex Dacia Berlina 1310
Opel Zafira Y20DTH Twingo 1.2 16 ventricole ex angajat renou :)) Alan 42 Multi + Ml 145 / MIO Moov 500 cu Igo 8.3 si Ioana |
|
Randy_arpi |
![]()
|
Am postat pozele astea sa vedeti si voi despre ce este vorba:
18 Jun 2009, 19:28: Am postat pozele astea sa vedeti si voi despre ce este vorba: This post has been edited by Randy_arpi: 18 Jun 2009, 19:28 Attached thumbnail(s) buon_lateral.JPG ( Size: 35.93k ) Number of downloads: 858 buton_spate.JPG ( Size: 53.82k ) Number of downloads: 920 |
--------------------
Renault
megane II hatchback 1.9
2003/full option
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Edit: se pare ca spusesem o prostie, imi cer scuze fata de colegul care a initiat topicul.
This post has been edited by clr: 18 Jun 2009, 21:09 |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
renutu |
![]()
|
![]() lapin noir Group: Members Posts: 245 Joined: 2 June 08 From: Suceava/Iasi ![]() |
eu cred ca are keyless go pe masina, si cand se apropia de masina cu cartela in buzunar apasa pe butonasul de pe maner si se descuia usa? am dreptate maestre?
|
--------------------
Renault
Megane 3 GT
2012
|
|
mihai_dorin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.144 Joined: 23 September 07 From: Bucuresti ![]() |
Intradevar are sistemul keyless go. S-a mai discutat pe aceasta tema, exista niste antene prin masina pentru buna funtionare a acestora, cel mai bine cauti schema pe forum.
Mai multe amananunte mai poti cauta si pe forumul francez, in Romania nu s-au adus aceste sisteme. |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
2007 Privilege + Mio C720b “Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
|
|
Randy_arpi |
![]()
|
In primul rand nu imi bat joc de nimeni(clr).
Sa va explic cum sta treaba,cum am precizat si mai sus butonul de pe maner de asemenea butonul din semnul renault de pe usa din spate este pentru a inchide masina. senzori din masina recunoaste cartela si in momentul in care apas butonul d p maneta usi activeaza inchiderea centralizata si asta nu mai functioneaza la mine.Nu am stiut ca optiunea astea e mai rara la megane.Ma poate ajuta cineva? |
--------------------
Renault
megane II hatchback 1.9
2003/full option
|
|
Rolly00 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 12 May 09 ![]() |
Si eu dispun de un astfel de sistem (tot pe un megane rosu
![]() Acum parerea mea e ca la mine ar fi un fir intrerupt, un contact imperfect, etc, fiind doar pe un maner, insa la tine, pentru ca nu mai merge niciun buton, tind sa cred ca ar fi ceva din computer, un contact imperfect la intrarea tuturor firelor in computer, sau o problema "mai centrala" sa zic asa Asteptam rezolvari si pareri! |
--------------------
Renault
Megane II
2007 Facelift-Bicorp
|
|
mihai_dorin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.144 Joined: 23 September 07 From: Bucuresti ![]() |
E simplu, cautati!
S-a mai discutat. |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
2007 Privilege + Mio C720b “Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
|
|
Randy_arpi |
![]()
|
Am verificat tote topicurile dar n am gasit nici una cu astfel de problema
|
--------------------
Renault
megane II hatchback 1.9
2003/full option
|
|
mihai_dorin |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
|
|
Randy_arpi |
![]()
|
Mersi tare mul mihai_dorin.Sincer chiar am cautat am citit totate 60 si ceva de pagini dar nu l am gasit.Ar fi mai usor sa dau un search stiu dar mie imi da eroare cand incerc sa caut ceva.
Mersi inca odata |
--------------------
Renault
megane II hatchback 1.9
2003/full option
|
|
mihai_dorin |
![]()
|
Nu ai pentru ce, sper ca vei rezolva problema.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
|
|
crosbyx |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 5 November 07 ![]() |
http://www.autocult.com.au/VideoYouTube.aspx?id=666
din pacate problema ta e mai grava decat am scris aici: http://reno.ro/index.php?showtopic=114289&...dpost&p=1406600 ti-as recomanda un test CLIP This post has been edited by crosbyx: 20 Jun 2009, 13:01 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
Privilege, 2006, 2.0, 16V, 135cp, 6viteze Renault Clio Symbol Expression, 2006, 1.4, 75cp
|
|
Randy_arpi |
![]()
|
Nu m as supara daca mi ai spune crosbyx c fel de test ii ala CLIP.Mersi
|
--------------------
Renault
megane II hatchback 1.9
2003/full option
|
|
crosbyx |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
Privilege, 2006, 2.0, 16V, 135cp, 6viteze Renault Clio Symbol Expression, 2006, 1.4, 75cp
|
|
chris_b |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 29 May 08 From: Cluj Napoca ![]() |
Problema asta e discutata in cateva topicuri, fiecare dintre ele abordand numai o parte din chestiune iar numele topicurilor nu e neaparat cel mai sugestiv. De aceea, am sa incerc mai jos sa fac o sinteza a problemei legate de nefunctionarea butoanelor din manere si posibile rezolvari:
In principiu, exista 2 motive uzuale pentru care butonul de inchidere din portiere nu mai functioneaza, ambele fiind legate de celebra oxidare a contactelor: 1. Oxidarea mecanismului de la butonul de pe maner Una dintre rezolvarile la aceasta problema a fost sugerata de colegul crosbyx in acest topic: http://www.reno.ro/index.php?act=findpost&pid=1406600 Parerea mea e ca solutia e prea complicata si cu potential de a distruge mecanismul butonului. Propun urmatoarea varianta: 1. Se demonteaza manerul usii 2. Se scoate butonul buclucas din maner [Butonul, odata demontat, arata ca o pastila din plastic alb. Din partea de jos ies cele 2 fire iar in partea de sus are o bila mica din metal care se apasa si actioneaza contactul] 3. Cu un deget (sau cu unghia) se apasa puternic biluta metalica in interior 4. Se da cu WD40 pe langa bila, astfel incat sa ajunga in interiorul mecanismului 5. Eventual, puteti adauga si spray pentru contacte sau chiar sa inlocuiti WD40-ul cu acesta - ideea e sa se dizolve pelicula de material oxidat din interiorul mecanismului. Dupa ce WD40-ul actioneaza suficient, excesul de lichid din interiorul butonului ar trebui eliminat pe cat posibil. Faceti aceasta opertiune prin toate mijloacele posibile ![]() Daca dupa operatiune nu va mai functiona senzorul de deschidere a usii, inseamna ca a ramas lichid in interiorul butonului. Odata ce eliminati excesul, totul va functiona normal. O alta problema care poate aparea este ca, dupa remontarea ansamblului, lichidul din interiorul butonului sa se acumuleze in partea de jos si sa creeze scurtul de care vorbeam mai sus. Eu am rezolvat aceasta problema apasand in mod repetat butonul pana cand isi revine la starea de functionare. Problema ar trebui sa dispara dupa maxim 2-3 zile. 2. Oxidarea conectorilor (mufei) din interiorul usii Butonul din maner este conectat la restul instalatiei printr-o mufa care se gaseste in interiorul usii. Conectorii acestei mufe se oxideaza si intrerup circuitul. Rezultatul este ca, desi butonul functioneaza normal, circuitul este intrerupt la nivelul acelei mufe. Rezolvarea in acest caz este relativ simpla: 1. Se demonteaza tapiteria usii 2. Se demonteaza mufa in cauza 3. Se curata bine cu WD40 si/sau spray de contacte 4. Se monteaza totul la loc Mufa este cea marcata in imaginea din link-ul urmator: http://www.reno.ro/index.php?act=Attach&ty...t&id=1627517645 Aceeasi solutie poate fi gasita si in post-ul acesta: http://www.reno.ro/index.php?act=findpost&pid=1834405 Cu ocazia demontarii, va recomand sa aplicati acelasi tratament de curatire la toate mufele la care aveti acces cu ocazia demontarii tapiteriei usii. ________________________________________________________ In majoritatea covarsitoare a cazurilor, cele 2 metode de mai sus ar trebui sa rezolve problema nefunctionarii butoanelor de inchidere a usilor. Succes! This post has been edited by chris_b: 21 Jun 2009, 10:13 |
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.9 dCi
- CJ 21 BFP
2004 Luxe Dynamique 17", ESP, "Hands free", Audio Connection Box
Ex Logan Prestige 1.6 16v 2007 Ex 1310 Li 2001 |
|
crosbyx |
![]()
|
Pt. chris_b:
super solutii, dar, fara sa incerc sa te contrazic, am totusi niste remarci (apropo de prima problema, ca de a doua inca nu m-am lovit): am desfacut deja 2 butoane (nu stiu daca tu ai facut asta) si asa cum sunt ele construite am unele indoieli ca WD-40 sau spray-ul de contacte ajunge unde trebuie. Spun asta pentru ca, evident, am incercat si eu solutia cea mai simpla, adica aplicarea spray-ului pe langa conturul bilei, insa fara succes. Butoanele au fost in asa fel gandite si realizate incat sa impiedice tocmai acest lucru, patrunderea oricarui lichid in zona contactelor, pentru a nu se ajunge in situatia de care ai pomenit, adica scurt continuu intre contacte. O sa detaliez putin, in termeni "netehnici" constructia butonului: Sub bila pomenita de tine se afla o piesa din cauciuc asemanatoare unei ciuperci cu palaria in jos. Sub palarie se afla lamela rotunda, bombata (amintita de mine), de acelasi diametru ca si palaria ciupercii. Bila apasa piciorul ciupercii, deformandu-i palaria, aceasta impinge lamela rotunda, bombata si o deformeaza, dupa care revine in pozitia ei bombata (de aici tacanitul care se aude cand actionezi butonul). Conturul lamelei calca pe un contact circular, cu acelasi diametru, in timp ce al doilea contact se afla chiar in mijloc. In momentul in care lamela este presata de bila, mijlocul ei va atinge contactul central si astfel cele doua fire care intra in buton se pun in contact. O alta veste proasta: contactul central este f.f.f. mic, avand diametrul de cca. 1 mm. Dupa parerea mea sansele sunt minime sa intre spray pe langa bila (daca ai vedea-o desfacuta mi-ai da dreptate), apoi spray-ul trebuie sa treaca de ciuperca de cauciuc, apoi de contactul lipit in prmanenta (conturul lamelei pe contactul circular), ca apoi sa ajunga la contactul central minuscul (caci acolo e problema). Si, in final, nu pot decat sa iti dau dreptate: "Parerea mea e ca solutia e prea complicata si cu potential de a distruge mecanismul butonului." Potentialul exista, de stricat inca nu am stricat butoanele, si inca functioneaza, unul are deja aprox. 1 an de la interventie, celalalt are cateva luni. Imi doresc sa nu am dreptate si sa ai tu, ca sa ne putem repara contactele mult mai usor; vad ca suntem concitadini, asa ca iti propun, daca vrei, sa ne intalnim la urmatoarea interventie asupra unui buton si sa batem in cuie o solutie finala. This post has been edited by crosbyx: 22 Jun 2009, 11:17 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
renault_estate |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 420 Joined: 27 October 08 From: Bucuresti ![]() |
Si la masina mea usa dreapta fata nu lucreaza pe inchidere ci numai pe deschidere.
|
--------------------
renault
laguna 3
- B 966 crd
2010/2.0 dci automata
|
|
crosbyx |
![]()
|
99,99% probabilitatea sa ai aceeasi problema, butonul de pe maner.
This post has been edited by crosbyx: 22 Jun 2009, 14:26 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
chris_b |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 29 May 08 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(crosbyx @ 22 Jun 2009, 12:14) Pt. chris_b: super solutii, dar, fara sa incerc sa te contrazic, am totusi niste remarci (apropo de prima problema, ca de a doua inca nu m-am lovit): am desfacut deja 2 butoane (nu stiu daca tu ai facut asta) si asa cum sunt ele construite am unele indoieli ca WD-40 sau spray-ul de contacte ajunge unde trebuie. [...] Nici eu nu as putea sa te contrazic despre detaliile tehnice ale butonului pentru ca nu am desfacut niciunul si nici nu cred ca voi face asta in curand la masina mea... Tot ceea ce stiu e ca variantele de mai sus combinate au functionat la mine in ordinea urmatoare: in prima faza am curatat conectorul din interiorul usii dupa care problema a revenit si nu s-a mai dat dusa decat dupa aplicarea tratamentului descris pentru buton. Problema cu "scurt-ul" s-a manifestat din plin si prin asta mi-a confirmat ca WD40 a ajuns intre contacte... Probabil ca cea mai buna varianta de a afla adevarul e sa punem de-o intalnire si o bere la urmatoarea interventie ![]() |
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.9 dCi
- CJ 21 BFP
2004 Luxe Dynamique 17", ESP, "Hands free", Audio Connection Box
Ex Logan Prestige 1.6 16v 2007 Ex 1310 Li 2001 |
|
Randy_arpi |
![]()
|
Mersi pentru toata lumea pentru ajutor
![]() |
--------------------
Renault
megane II hatchback 1.9
2003/full option
|
|
Rolly00 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 12 May 09 ![]() |
La mine s-a rezolvat singura problema...am incercat de vreo doua ori sa apas pe buton nimic, intr-o alta zi am apasat tot asa, in gluma si a functionat (se simtea ca butonul totusi nu se apasa corect si nu face contact). Am mai incercat o data si nu a mai mers. Apoi am apasat de mai multe ori si cred ca s-a "degripat" si acum functioneaza normal
![]() |
--------------------
Renault
Megane II
2007 Facelift-Bicorp
|
|
renault_estate |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 420 Joined: 27 October 08 From: Bucuresti ![]() |
Aceeasi problema si la mine am apasat intimplator pe butonul dreapta fata si a mers fara sai fac nimic, am repetat operatiunea de inchis, deschis de mai multe ori si merge.
|
--------------------
renault
laguna 3
- B 966 crd
2010/2.0 dci automata
|
|
slim6630 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 103 Joined: 28 September 09 From: Bucuresti ![]() |
La mine nu merge decat cel montat pe porbagaj , cele de la portiere din 4 nu functioneaza nici unu , poate fi de la vreo siguranta ceva ??sau care sa fie buba :-s
|
--------------------
Renault
Megane II
- B 24 FHM
2003/1.9 dci
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th August 2025 - 21:53 |