Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Carburator dublu-corp, Fum de sub carburator

Cristyan Heat
post 23 Sep 2009, 20:57
Post #1

Membru

Group: Members
From: Bucharest

Salut,

Am un Renault 21 GTS din '88 (al 2-lea proprietar dupa cel din Franta) - specific asta pentru a va asigura ca este carburatorul original. Masina o am din 2000 si acum 2 luni am sesizat ca bujiile se udau una cate una cu benzina si putin ulei. Initial am schimbat bujiile cu unele noi, dar problema a revenit dupa 1 luna. Problema si mai grava este ca acum a inceput sa iasa fum de sub carburator, iar dupa ce opresc motorul, se poate auzii in dreptul carburatorului cum ceva se prajeste acolo blush.gif Am incercat la mai multe service-uri, dar nu am gasit lume prea ... priceputa(sa imi rezolve problema). Rugamintea mea este daca v-ati lovit de probleme cu carburatorul si le-ati rezolvat, sa imi lasati si mie un nr. de contact sau numele service-ului la care ati apelat.

Cu respect,
Cristi

--------------------
Renault 21 - B 61 CVS 1988 - GTS - Symphonie
Vand:
- piese R21 GTS - 1.7 Carburatie - '88
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
b06fcn
post 24 Sep 2009, 08:31
Post #2

DOCTOR

From: Bucuresti/Galati

Tipic la F2N - talpa carburatorului se ovalizeaza si lasa sa iasa gaze pe acolo, trage aer fals etc...Trebuie schimbata flansa carburatorului, cauta prin posturile mele ca am explicat undeva ce e de facut, in cel mai rau caz trebuie schimbat carburatorul. Poti incerca cu o foaie de klingherit sa faci garnituri intre flansa si galerie si flansa si carburator...

--------------------
Renault 21 - B 06 FCN 1.9dT, 1989
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
Cristyan Heat
post 24 Sep 2009, 10:02
Post #3

Membru

Multumesc mult pentru informatie, chiar la asta ma gandeam aseara dupa ce am citit mai multe posturi despre probleme ale carburatoarelor.
Sper sa gasesc in magazine flansa pentru carburator, iar de montat prefer sa ma duc la un service, de preferat Renault - Dacia. Cred ca se pricep macar atat sa schimbe, ca e din '88 masina nu din 2020. Toata lumea incepe sa fuga cand e vorba de masini pe carburatie.

--------------------
Vand:
+
b06fcn
post 24 Sep 2009, 10:30
Post #4

DOCTOR

La service Renault se vor uita la masina de parca e din 2020...
Du-te la un service de cartier, e mai sigur. Flansa o gasesti la nenea de pe Giurgiului, sau o faci la un strungar pe modelul alei tale, vezi ca sunt mai multe modele, cu racirea talpii si fara racire...Inainte de orice, incearca cu garnitura de klingherit...

--------------------
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
jungle_21
post 28 Sep 2009, 21:24
Post #5

Membru autentic

From: Mures

Vezi sa nu cumva sa ajunga benzina pe galeria e evacuare ca poti sa iei foc foarte usor...

--------------------
Opel/Renault Corsa Cosmo;Laguna 1 Break// Megane 1 hatch "04 1.2 16v ;"96 2.0 Rti;"96 1.6 Rti
Ex R 21,Best car ever !!! Ex Clio unu' Pocket Rocket
+
Cristyan Heat
post 28 Sep 2009, 21:48
Post #6

Membru

Sa stii ca de asta ma tem si eu...sa nu ard ca sobolanu'. Maine o sa incerc sa o bag in service daca gasesc liber...am facut rost de bani blush.gif

Se pare ca nu are nimic carburatorul, este galeria de sub carburator mancata. Mai rau e ca trebuie sa fac motorul...ma costa in jur de 25-30mil ceea ce nu prea imi doresc....nu se mai merita. Ma gandesc serios sa o vand pt piese si sa imi iau altceva.

This post has been edited by Cristyan Heat: 29 Sep 2009, 12:42

--------------------
Vand:
+
b06fcn
post 30 Sep 2009, 07:58
Post #7

DOCTOR

Cu cateva sute de euro ii pui alt motor, nu se mai fac masini ca asta...Pune niste poze sa ne dam seama daca merita efortul sau nu...
Cati km are masina, de te-a lasat motorul, ca asta crapa de regula la peste 250000...

--------------------
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
Cristyan Heat
post 30 Sep 2009, 08:34
Post #8

Membru

M-am gandit si la varianta asta, sa ii pun alt motor...dar cat de sigur pot fi ca o sa ma tina si acela? De kilometri sincer nu stiu...nu imi mai merge aparatul de inregistrat din 2003. Problema este nu ca ar manca ulei...ca nu imi scoate fum decat dupa 4000 de ture...asta am vazut la service...eu schimb pana in 3500. Dar imi uda bujiile...una cate una la intervale de timp...ceea ce este foarte enervant...sa schimb mereu bujii.

Azi imi iau un set nou de bujii, vreau sa bag si DURA LUBE in ea pt motoare uzate...si daca o sa se schimbe putin situatia in bine si reusesc sa mai merg 1luna - 2 cu ea, o sa am banii sa fac motorul.

Legat de poze...o sa ma ocup in weekend sa pun. In afara de praguri care sunt mancate pe partea soferului...arata bine....zic eu.

Later Edit:-p

Am cumparat astazi bujii noi NKG si Super Dura Lube cu SR3. Am schimbat bujiile si pus aditivul. Dupa care am scos-o la plimbare...SURPRIZA...merge la fel de prost...desi bujiile nu sunt ude acum si nu au nici ulei pe ele.
CONCLUZIA MEA de NOVICE ... nu motorul este de vina ci carburatorul. O sa incerc si la un service specializat in carburatie...sa vad reactia lor. Acceleratia este greoaie...trebuie accelerata treptat pt a putea ajunge la 3000ture si deasemenea pe parcursul accelerarii sunt caderi de putere.

Astept si parerile voastre...am dat 2mil azi doar pe bujii si aditiv doar sa constat ca nu este motorul de vina. Dupa cum spunea mecanicul..."uite ce fum scoate...si era la 6000 de ture". Service Dacia - Renault.

This post has been edited by Cristyan Heat: 30 Sep 2009, 19:27

--------------------
Vand:
+
Cristyan Heat
post 1 Oct 2009, 17:21
Post #9

Membru

Am venit si cu pozele...aici: http://www.reno.ro/galerie/thumbnails-2239.html

Astept pareri unsure.gif

--------------------
Vand:
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th August 2025 - 17:58
Dacia