Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Probleme Laguna, Rulment planetara

BilvaClau
post 19 Nov 2014, 22:22
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Buna seara! Am si eu o problema la Laguna mea. Undeva la 4-5 luni mi se tocesc toti "dintii" de la rulmentul de la planetara de pe partea dreapta care intra pe axul din cutie. Initial am schimbat planetara si cutia pentru ca la 2 luni dupa achizitionarea masinii am intampinat problema aceasta si am descoperti ca pe masina era montata cutie de 1.8 16v pe motor de 1.6 16v. Toate bune si frumoase pana dupa maxim 4 luni cand din nou masina intra in viteze se auzea un zgomot ciudat si nu mai pleca din loc. Am aflat ca are un baiat care se ocupa cu dezmembrari doar rulmentul respectiv. Pe punga scrie Renault Group el susitine ca sunt originali. Am schimbat pana acum 3 rulmenti. Am pus si o poza cu respectiva piesa. De ce sa "barbiereasca" (cum zice domnul mecanic) acea piesa? Multumesc aniticipat!

Attached thumbnail(s)
1036042.jpg ( Size: 14.08k ) Number of downloads: 312

--------------------
Renault Laguna Hatchback/2002 - MH26BLV
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vali1971ro
post 20 Nov 2014, 08:26
Post #2

---------------------

Bucsa canelata planetara, o gasesti numai "pe original" cu codul 7700858979. Rulmetul daca nu are joc mare lasa-l in pace. Acelasi lucru l-am patit si eu dupa inlocuirea planetarei cu una reconditionata. Bucsa respectiva a fost incalzita de meseriasii care au reconditionat planetara si s-a decalit.

Succes

--------------------
. . .
"diferenta dintre un critic si un creator este ca cea dintre bou si taur" Teophile Gautier
+
GeorgeCST
post 20 Nov 2014, 12:36
Post #3

Membru incepator

Este o problema de proiectare. E ceva comun la laguna si megane si diesel si benzina sa se "barbiereasca" dintii.
Materialul din care e facut cuplajul e mai slab decat planetara. (apropo e cuplaj nu e rulment) exista si un rulment intermediar pe planetara dar e alta mancare de peste. Probabil cuplajul a fost proiectat si ca element de siguranta ,adica in cazul in care cuplu la roata depaseste anumita valoare ce ar pune in pericol pinioanele din cutie sa cedeze acest cuplaj care este ieftin.

--------------------
Renault Laguna 2002 - B 55 LCS
+
BilvaClau
post 20 Nov 2014, 22:19
Post #4

Membru incepator

Va multumesc am inlocuit acea bucsa ieri acum daca v-a mai face probleme o sa iau din nou alta sper sa gasesc acum ca am codul ceva mai accesibil si o sa incerc varianta cu incalzirea ei. Cand am deschis forumul deja o inlocuisem. dry.gif

This post has been edited by BilvaClau: 20 Nov 2014, 23:01

--------------------
+
pishky
post 20 Nov 2014, 23:21
Post #5

rca Naspa

From: Constanta

calirea se face prin incingerea metalului la rosu si racirea brusca in ulei - asa zice teoria,
nu iti recomand ce zice teoria, nu ii aplica nici un fel de tratament termic, schimba pur si simplu piesa uzata cu una noua, de buna calitate (dai mai mult pe piesa dar economisesti manopera de mecanic sau manopera ta).
daca tot se "barbiereste" mergi la un mecanic.

--------------------
Reno, dizel, ca nu-mi permit o benzina
+
BilvaClau
post 20 Nov 2014, 23:50
Post #6

Membru incepator

De fiecare data am mers la mecanic. Asta e a 3a bucsa care o schimb. Mecanicul nu stie nici el de ce tot face asa. Am primit de la el un sfat : " Marit-o"... radmasa.gif ...nu ma lasa inima sa o vand.. . Cel de la care am luat bucsa are deschis parc de dezmembrari ,el sustine ca bucsa e noua si adusa din franta. In tot orasul ( Drobeta-Turnu-Severin) nu am gasit la nici un magazin de piese auto bucsa poate ca nu ma exprimam corect acum ca am codul daca se mai intampla sa faca figuri am sa caut din nou pe la fiecare magazin in parte.

This post has been edited by BilvaClau: 20 Nov 2014, 23:52

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th April 2025 - 01:42
Dacia