viraj dreapta, scartait roata stanga fata
![]() ![]() ![]() |
viraj dreapta, scartait roata stanga fata
tibirk |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 20 September 06 ![]() |
|
||
--------------------
-
-
- Renault Laguna II, 1.6, 16v, 2001, K4M710
|
|||
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Si daca virezi stanga la fel de brusc nu se aude la fel?
![]() |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
byby |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 489 Joined: 29 July 07 From: IASI ![]() |
Eu iti recomand calduros sa mergi sa iti faci unghiurile, sigur ai probleme acolo, la roata respectiva.
|
--------------------
Renault
Laguna
2003 1,9 dci Privilege
|
|
tibirk |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 20 September 06 ![]() |
am incercat si nu se aude nimic cand virez stanga
mentionez ca virajul nu trebuie sa fie foarte brusc sa se auda scartaitul de roata...ceva la genul 20km/h la 90 de grade |
--------------------
-
-
- Renault Laguna II, 1.6, 16v, 2001, K4M710
|
|
kid2502 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 14 April 08 ![]() |
unghiuri neaparat altfel mai tarziu o sa zici "unghiuri+anvelope noi"!
|
--------------------
renault
laguna 2
2001
|
|
przamfiri |
![]()
|
![]() Membru in crestere :} Group: Members Posts: 1.607 Joined: 2 May 07 From: Moreni ![]() |
sa nu scartaie pe las articulatiile rotii ceva ,eu asa am patit desi nu aveam jocuri si am rezolvat problema cu wd 40 ,datorita apei a ruginit ceva pe acolo.....
|
--------------------
renault
laguna II expression 2001 19dci 120 cp DB-06-FPO
si renault twingo 1998 1124cm PH-21-JOK rabdator,iertator,iubitor....
nu este sluga mai mare decat stapanul sau...:} |
|
ccezar2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.723 Joined: 26 February 05 From: .sk ![]() |
mie imi scartie ceva la roata stanga fata... cand duc volanul aproape de tot stanga sau cand trec peste denivelari si se balanseaza masina sus jos sau cand ma sui pe pragul stanga si o balansez eu.... mentionez ca nu face tot timpul.. dar mi-e frica sa nu fie cee probleme.....
ceva idei cineva?... ar putea fi ceva grav?... oricum ma duc si in service, dar nu mai am deloc incredere in astia... 21 May 2008, 19:47: LE: am fost la SERUS pe Timisoara... a venit un mecanic si a aruncat un ochi... a bagat mana pe dupa roata... am sarit putin pe masina sa ii dau balans si a zis ca e posibil sa fie un pivot... cine a mai schimbat asa ceva?... se face pe garantie?.. cam cat ar costa orientativ?... cat de complexa e operatiunea?.. se poate face intr-o zi?... si cel mai important... ce se poate intampla cel mai rau pana la momentul schimbarii?.... mersi! This post has been edited by ccezar2004: 21 May 2008, 19:47 |
-------------------- Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Nu se intampla nimic daca mai mergi cu ea asa.
Eu nu as pune prea mare baza in verdictul meseriajului. A mea are 170 mii km si pivoti originali, neuzati. Operatiunea este destul de complexa daca pune piesa de origine, care nu reprezinta doar pivotul, ci toata bascula in care pivotul este nituit. Eu as da vina mai degraba pe telescop sau arc. Putin spray ar trebui sa te scape de scartait. Pivotul nu scartaie, apropo ci troncane. |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
pivotul scartaie, daca i se rupe burduful si intra apa. Am patit-o eu. Nu stiam ce scartaie.
Si se schimba oarecum usor un pivot. Ai nevoie de un flex... |
--------------------
-
-
-
|
|
Dan73 |
![]()
|
Si chiar trebuie schimbat urgent daca a inceput sa scartaie?
|
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
nu, dar pe mine ma enerva la culme, ziceai ca am caruta, mi-era rusine pe strada...
Nu-ti zic ca am schimbat si amortizoarele...eu convins ca alea erau... si dupa ce le-am pus pe cele noi, iar, scart... |
--------------------
-
-
-
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
La masina lui Cezar aflata in garantie nu cred ca o sa-i schimbe doar pivotul, daca intr-adevar acolo e problema.
|
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
|
Dan73 |
![]()
|
Mda...ce sa ii fac daca am bagat-o pe o gramada de drumuri proaste, de fapt nu prea am avut de ales....si la mine a inceput sa scartie pe dreapta, pe un ton mai grav, la drumuri cu denivelari, nu tot timpul, dar se aude uneori la viteza mai mica.
|
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.723 Joined: 26 February 05 From: .sk ![]() |
revin... parca nu face tot timpul... azi ma duc cu ea pe rampa... la service... si o sa vad atunci exact ce si cum.... sincer sa fiu mie imi suna a scartiit... as vrea sa rezolv cu putin wd40.... dar nu e dupa cum vreau eu... o sa revin cu detalii....
masina e in garantie... 24oooKm, 8 luni... 22 May 2008, 18:52: am fost in service.... verdict: crima.... a tras de roata si a gasit un joc pe acolo... joc care nu se regasea la cealalta roata.... clar: s-a dus pivotul... am dat comanda... ramane sa ma sune cand vine... This post has been edited by ccezar2004: 22 May 2008, 18:52 |
-------------------- Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
|
|
tiberiu.anghel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 940 Joined: 23 November 06 ![]() |
Am schimbat si eu ambii pivoti. Se schimba cu tot cu bascule. Cel din partea stanga la inceput doar scartaia si cand l-am dat jos am observat ca avea si putin joc. Motivul a fost ruperea burdufului de protectie. S-au schimbat pe garantie, masina avand vreo 38.000 km la momentul respectiv.
|
--------------------
-
-
-
|
|
flanjea |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 30 January 07 ![]() |
Tiberiu, ti-au schimbat cu bascule cu tot? Mie doar pivotii (la reprezentanta).
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2003 1.9 dci
|
|
tiberiu.anghel |
![]()
|
Bascule + pivoti. Mi-au spus ca asa e reperul. Ca la ei nu se pot schimba doar pivotii.
Interventia a fost facuta la Auto Marcu's Grup. |
--------------------
-
-
-
|
|
adi_saba |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 203 Joined: 12 April 08 From: Sighetu Marmatiei ![]() |
Dragi colegi,va rog sa ma ajutati! am citit toate topicurile si nu am ajuns la nicio concluzie. Pe scurt,am facut un drum de Cluj..foarte prost..gropi,ploaie,etc si a inceput sa imi scartaie ceva la roata stanga,cand virez stanga,la maxim! in viteza nu se aude,dar daca am 10-20km la ora te innebuneste,parca se rupe masina in doua! chiar si cand virez pe loc,aproape de capatul cursei se aude un scartait parca e un arc ruginit intins si care scapa,parca ar fi un zgomot de frana de mana care nu prinde bine! e ingrozitor,intoarce lumea capul pe strada dupa mine! Ca sa fie si mai tare,merg la un mecanic si imi spune ca e dus servo..numai tampiti,ce treaba are servo daoar cu roata stanga! VA rog din suflet sa ma ajutati,ca nu am incredere in mecanicii astia!
|
--------------------
Saab
9-3 ss
2004/ vector/ 2.0t Nordic 235hp
|
|
IULYAN24BUC |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 20 July 08 ![]() |
dap si eu am aceeasi problema se aude un scartait la roate din stanga dar sus pe la amortizir sau la flansa nu stiu exact pe unde
indiferent daca iau stanga sau dreapta am am dat cu niste spray cu vasilina pe la amotizir ca se vede ca are putina rugina dar nimik face ca o caruta cum spune cineva mai devreme 22 Jul 2008, 12:36: Bascule + pivoti. Mi-au spus ca asa e reperul. Ca la ei nu se pot schimba doar pivotii. Interventia a fost facuta la Auto Marcu's Grup. am auzit ca costa cam 500 lei impreuna si eu trebuie sa schibm cap de bara bieleta antiruliu si cap de bara mi a zis un mecanic case schimba doar pivotul ca merge azi ma duc la mecanicul meu specializat renault si imi spune mi a zis ca in service se schimba cu tot cu bascula This post has been edited by IULYAN24BUC: 22 Jul 2008, 11:36 |
--------------------
RENAULT
LAGUNA 2
2003
- B 67 U L Y
|
|
adi_saba |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 203 Joined: 12 April 08 From: Sighetu Marmatiei ![]() |
acum nu imi mai scartaie... de vreo trei zile nu mai face deloc! oare ce a avut?
|
--------------------
Saab
9-3 ss
|
|
andu911 |
![]()
|
a plouat
|
--------------------
-
-
-
|
|
adi_saba |
![]()
|
Da a plouat de a curs,chiar au fost inundatii...am umblat cu masina numai prin apa! Sa fie asta motivul? pai atunci daca bag niste vaselina..pe la telescop am scapat?sau trebuie sa schimb totusi ceva?!
|
--------------------
Saab
9-3 ss
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
La mine aveam un scartait la viraje aparut din senin. Am zis ca e de la telescoape sau flanse. Oricum voiam sa le schimb, asa ca am purces la treaba. Dupa schimbare ce sa vezi... acelasi scartait.
Pana la urma i-am venit de hac. Era o bucsa de la bieleta antiruliu. Bucsa de jos era cam uzata, dar cea de sus de pe telescop era ancrasata cu rugina. Nu intrase praf, doar apa. Am curatat cu spray, am bagat vaselina si am pus bieleta invers, bucsa mai uzata pe telescop si cea mai intepenita pe bara antiruliu. This post has been edited by $$ilvviu: 30 Jul 2008, 08:05 |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
|
adi_saba |
![]()
|
Am fost la mai multi mecanici..dupa ce ,ultimul,a urcat-o pe rampa mi-a zis ca s-au dus bieletele antiruliu..cel putin in dreapta unde scartaie e fier pe fier. Le-am cumparat cu 120ron ambele si sper ca o sa scap de scartait,cu toate ca asa cum a aparut acel zgomot,asa a si disparut.. De aproape o saptamana nu mai face!
|
--------------------
Saab
9-3 ss
|
|
adi_saba |
![]()
|
Si acum rezolvarea la scartaitul ala groaznic: schimbat pivot fata stanga ,care era distrus,nici macar protectia din cauciuc nu o mai avea pe el. total manopera + pivot 70ron. acum parca e alta masina!
|
--------------------
Saab
9-3 ss
|
|
petrescu mihai |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 12 December 06 From: Bucuresti ![]() |
Domnilor, aceeasi problema cu scartaitul o am si eu. Scartaie ingrozitor cand merg incet prin gropi si isi face balans , sau cand ma las cu greutatea mea pe botul masinii in parcare. Am crezut ca sunt telescoapela si am umplut o seringa cu ulei si am pompat pe pistonul ala lucios , apoi am dat cu DW-40, si nimik nu s-a schimbat. Intradevar daca arunc o sticla de 2 litri de apa pe la roata si stropesc toto , nu mai scartaia , dar asta nu dureaza decat 10 minute . Cand i-am schimbat uleiul sapt tracuta am ridicat-o pe elevator si si pana s-a ridicat de pe pamant , timp de 3, 4 secunde a scartait puternic , cat sa se auda de la 50 metri. Voi ce credeti ca s-a intamplat ???
|
--------------------
Renault
Laguna II 1.9 Dci
2002 cu Hayon Laguna II , 2002, 1.9 Dci, 107 CP
|
|
tiberiu.anghel |
![]()
|
Verifica pivotii inferiori.
|
--------------------
-
-
-
|
|
popel2popel |
![]() ![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 31 January 07 From: Bucuresti dupa o viata la Cluj ![]() |
În urma unei revizii de 90.000 , odată urcată mașina pe elevator am observat un joc la roata din dreapta. Pivotul este dus din pricină că nu a fost schimbat la timp, este dusă și bieleta antiruluiu. Cost estimaiv la reprezentanță cu piese de la ei 500 - 600 ron.
Este cam scump, dar pe mine nimpul mă costă mai mult și atunci prefer să e fac în regim "boieresc" ![]() Ideea este să nu stați cu pivoții în pioneze că începe un lanț vicios și la final costă mai mult. This post has been edited by popel2popel: 5 Oct 2009, 10:10 |
--------------------
Renault
Laguna 2
2002/ph1/1,9 DCI/Privilege/120CP
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 20:12 |