Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages « < 3 4 5 6 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

vanzare masina, 'si te caut eu pentru acte'

cata82
post 7 Apr 2010, 16:00
Post #121

MEMBRU RAPIDIST

Group: Members
From: Bucuresti - sos. Polona

Uite aici documente necesare inmatricularii sau radierii autovehiculelor :
Acte necesare pentru prima înmatriculare în România
1.Cererea tip;
2.Cartea de identitate a vehiculului;
3.Fișa de înmatriculare, cu viza agenției fiscale;
4.Actul de proprietate:
5.Documentele de înmatriculare străine și traduceri legalizate ale acestora;
6.Plăcile cu nr. de înmatriculare străin;
7.Actul vamal ( când vehiculul provine din afara U.E);
8.Certificatul de autenticitate - R.A.R (cu excepția vehiculelor noi);
9.Inspecția tehnică periodică;
10.Polița de asigurare obligatorie;
11.Taxa pe poluare pentru autovehicule achitată la Administrația Finanțelor Publice;
12.Taxa de înmatriculare auto - Consiliul Local;
13.Contravaloare certificat de înmatriculare - CEC;
14.Actul de identitate al proprietarului sau certificatul de înregistrare al firmei, după caz;
15.Actele prevăzute la pct. 2,4,7,10,14 se vor depune și în copie xerox.
•Acte necesare pentru obținerea unui duplicat al certificatului de înmatriculare:
1.Cererea tip;
3.Declarația tip de pierdere sau adeverința de la poliție cu privire la furtul documentului;
4.Contravaloarea certificatului de înmatriculare- CEC;
5.Actul de identitate al proprietarului sau copia certificatului de înregistrare a firmei, după caz;
6.Documentele prevăzute la punctele 2,5 se vor depune și în copie xerox.

•Acte necesare în cazul modificării unor date din certificatul de înmatriculare (nume, adresă, culoare):
1.Cererea tip;
3.Fișa de înmatriculare cu viza agenției fiscale, numai în cazul schimbării domiciliului, sediului sau a motorului;
4.Certificatul de înmatriculare vechicul;
5.Contravaloarea certificatului de înmatriculare- CEC
6.Actul de identitate al proprietarului sau copia certificatului de înregistrare a firmei, după caz;
Documentele prevăzute la punctele 2,6 se vor depune în copie xerox.

•Documente necesare la transcrierea unui autovehicul înmatriculat
1.Cererea tip;
3.Fișa de înmatriculare cu viza agenției fiscale;
4.Actul de proprietate;
5.Certificatul de autenticitate - R.A.R;
6.Inspecția tehnică periodică;
7.Polița de asigurare obligatorie;
8.Taxă înmatriculare auto - Consiliul Local;
9.Contravaloare certificat de înmatriculare - CEC;
10.Certificatul de înmatriculare vechi;
11.Plăcile cu numerele de înmatriculare;
12.Actul de identitate al proprietarului sau certificatul de înregistrare al firmei,după caz;
Actele depuse la pct. 2,4,7,12 vor fi depuse și în copie xerox;

Precizări:

Documentele de înmatriculare vor fi depuse la ghișeele de înmatriculare auto, personal de proprietarul vehiculului sau de un împuternicit al acestuia prin procura specială notarială, în cazul persoanelor fizice, sau de către un delegat autorizat în cazul persoanelor juridice.

În cazul transcrierii unui autovehicul folosit, regula este că, numărul de înmatriculare să rămână pe vehicul. În caz contrar, se va percepe tarif de atribuire număr preferențial.

Persoana care va depune actele de înmatriculare se va prezenta în prealabil la ghișeul de gestiune a plăcilor unde va achita contravaloarea plăcilor de înmatriculare și eventual tariful de atribuire număr preferențial.***

* taxa de înmatriculare auto se achită la Consiliul Local pe raza căruia își are domiciliul/ sediul proprietarul

Taxa de înmatriculare permanentă sau temporară a autovehiculelor și remorcilor:

a) autovehicule și remorci cu masa totală autorizată de până la 750 kg inclusive = 26 RON;

cool.gif autovehicule și remorci cu masa totală maximă autorizată cuprinsă între 750 kg și 3.500 kg inclusive = 52 RON;

c) autovehicule și remorci cu masa totală maximă mai mare de 3.500 kg = 104 RON

Taxe de autorizare provizorie a circulației autovehiculelor și remorcilor neînmatriculate permanent sau temporar = 7 RON;

Taxa de autorizare a circulației pentru probe a autovehiculelor și remorcilor = 296 RON;

** contravaloarea certificatului auto de înmatriculare se achită la orice agenție CEC sau sucursala BCR în suma de 37 RON;

*** contravaloarea plăcilor de înmatriculare este în sumă de:

- 20 RON o placă tip A;

- 23 RON o placă tip B;

- 17 RON o placă tip C;

Tariful de atribuire număr preferențial este în valoare de 45 RON.

•Acte necesare pentru radierea din circulație
1.Cerere tip;
2.Cartea de identitate a vehicolului;
3.Fișa de înmatriculare cu viza agenției fiscale sau certificat fiscal;
4.Documentul care atestă faptul că a intervenit una dintre situațiile următoare:
•dezmembrarea vehiculului;
•retragerea definitivă din circulație, cu dovada depozitării intr-un spațiu adecvat, deținut în condiții legale;
•scoaterea definitivă din România;
•furtul vehiculului;
5.Certificatul de radiere - 3 exemplare;
6.Certificatul de înmatriculare;
7.Plăcile cu numerele de înmatriculare;
8.Actul de identitate al proprietarului sau certificatul de înregistrare al firmei;
Actele prevăzute la pct. 2,4,8 vor fi depuse și în copie xerox.

--------------------
Dacia Supernova 2001
REPARATII RADIO-TV
MEMBRU RAPIDIST
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 7 Apr 2010, 16:06
Post #122

Mesaj semiautomat

degeaba imi dai mie actele necesare, da-le noului proprietar, care se pare ca nu vrea sa o inmatriculeze pe numele sau, si eu nu o pot radia de pe numele meu fara hotarare judecatoreasca...nici la politie nici la fisc.

--------------------
Renault Laguna - 2.0 DCI 16v 180 2007
Fara turbo, viata e pustiu.
+
BZN
post 7 Apr 2010, 20:52
Post #123

Itan convins

From: Rucar / Bucuresti

QUOTE(george_scala_2004 @ 7 Apr 2010, 08:45)
...
In aplicarea prevederilor acestui act normativ fiecare serviciu public de impozite si taxe locale si-a dezvoltat propria procedura si propriile formulare.

Un exemplu poate fi gasit aici

...
*

http://www.primariadeva.ro/bin/Formulare_o...mijl_transp.pdf

1.
Acum , fara sa-l apar pe argon (poate si singur) conform celor de mai sus, e posibil ca in alte locuri chiar sa nu se poata realiza radierea. Eu si multi altii am putut, asta nu inseamna ca nu-l cred. Eu m-am implicat atunci cand a generalizat (am gresit si eu, a gresit si el cand am facut asta).
2.
Am vazut aici destule citate, marea majoritate inutile. A nu se confunda radierea din circulatie cu radierea fiscala( scoaterea din evidenta a mijloacelor de transport).

--------------------
Tico 0,796 6v, 1998 /Logan 1,598 16v, 2009 - AGXXMAV / AGXXVAB .
+
george_scala_2004
post 8 Apr 2010, 08:02
Post #124

Membru autentic

Radierea din circulație a vehiculelor:

Proprietarii de vehicule sunt obligați să solicite radierea din evidență a acestora, în termen de 30 zile, în următoarele cazuri:

1. la trecerea vehiculului în proprietatea altei persoane;

2. la schimbarea domiciliului sau sediului în raza de competență a altei unități administrativ - teritoriale decât aceea unde este înmatriculat;
3. la scoaterea definitivă din România a autovehiculului sau remorcii;
4. când autovehiculul a devenit impropriu din punct de vedere tehnic pentru a circula pe drumul public și dacă face dovada că acesta este dezmembrat de un agent economic autorizat potrivit legii.

Se radiază din oficiu vehiculul abandonat ori fără stăpân, precum și vehiculul care a aparținut unei persoane juridice desființată și pentru care nu s-a achitat impozitul asupra mijloacelor mecanice de transport pe o perioadă mai mare de 3 ani.

Radierea se face pe baza depunerii certificatului și plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, a cărții de identitate a autovehiculului, a fișei de înmatriculare cu viza administrației financiare competente, precum și a documentelor care atestă faptul că a intervenit unul dintre cazurile menționate anterior.

Rezolvarea litigiilor între vânzătorul, respectiv cumpărătorul unui vehicul, survenite ca urmare a înstrăinării acelui vehicul fără a fi radiat din circulație de către vechiul proprietar, este de competența instanțelor de judecată.

http://www.igpr.ro/DPR/informatii_vanzare.htm

This post has been edited by george_scala_2004: 8 Apr 2010, 08:03

--------------------
... ... ...
“The old world is dying and the new world struggles to be born: now is the time of monsters.”
- Antonio Gramsci.
+
tanel17
post 2 May 2010, 17:52
Post #125

Membru incepator

From: Timisoara

salut.
sunt pe punctul de a cumpara o dacia 1310 de la un prieten numai ca masina nu e pe numele lui. are la ea talonul, cartea de identitate si asigurarea. el a cumparat masina fara sa faca un contract de vanzare-cumparare (a dat banii si a primit masina+actele si cheile) si nici n-a trecut-o la primarie pe numele lui sa plateasca impozit si nici in talon nu e trecut la utilizator/instrainat. eu daca o cumpar cum o trec pe numele meu?
tre sa-l caut pe proprietarul din talon si sa fac actele cu el?
imi e frica de acest lucru pentru ca el poate sa zica ca i-am furat masina. sau la biroul de inmatriculare de la o firma de inmatriculari sau politie unde fac contractul de vanzare-cumparare si fisa de inmatriculare sa declare acolo ca nu i-am dat banii pe masina si voi fi nevoit sa mai platesc odata masina sau zice ca se razgandeste sa mai vanda masina si pleaca cu actele masinii si cu masina (in ultimul caz cum dovedesc ca e cumparata de mine? are valoare un contract de V/C intre mine si prietenul asta al meu daca el nu-i trecut in talon si nu are nici o dovada ca a cumparat masina sau se poate face un contract de V/C intre mine si el)?

--------------------
Dacia 1310 - TM-??-??? 1994 L
+
tatabobu
post 2 May 2010, 18:08
Post #126

membru

From: Bucuresti

Spune-i prietenului tau ca vrei sa cumperi masina, dar numai cu conditia ca el sa-l aduca pe proprietarul din acte la semnarea contractului. Tu si proprietarul din acte faceti contract de vanzare-cumparare, proprietarul o scoate de pe rolul lui fiscal si cand primesti actele dai banii. Nu te complica altfel.

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
tanel17
post 2 May 2010, 20:14
Post #127

Membru incepator

From: Timisoara

la treaba asta m-am gandit. îi zic maine sa vad daca vrea sa-l caute pe proprietarul din talon si sa vina cu el

--------------------
Dacia 1310 - TM-??-??? 1994 L
+
chitsro
post 28 May 2010, 15:18
Post #128

Membru autentic

salut , de curand m am hotarat sa vand masina , acum problema e ca am gasit un cumparator din alt judet care vrea sa vina in weekend , sa facem contract vanzare cumparare si dupa care el sa plece cu masina si sa radiez eu masina dupa si sa i trimi prin posta... certificatu.. sau ceva de genu.. mai pot radia masina daca a plecat cu ea? ce acte as avea nevoie ca sa o vand si sa o radiez safie totul ok?

--------------------
BMW 320D Steptronic
+
b76bgaarh
post 28 May 2010, 15:21
Post #129

Membru autentic

nu mai bine o radiezi, depui numerele, si el isi ia numere rosii?

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
chitsro
post 28 May 2010, 15:26
Post #130

Membru autentic

am inteles ca nu se mai dau numere rosii, in fine eu as vrea sa mi pastrez numerele dar daca este multa bataie de cap renunt la ele...

--------------------
BMW 320D Steptronic
+
Avani
post 28 May 2010, 15:30
Post #131

Membru autentic

From: Capitala gri

QUOTE(chitsro @ 28 May 2010, 16:18)
mai pot radia masina daca a plecat cu ea? ce acte as avea nevoie ca sa o vand si sa o radiez  safie totul ok?
*

Da poti radia masina, chiar daca aceasta nu se mai afla in posesia ta. Te duci cu cartea de identitate a masinii si cu contractul de VC la adm. finan. unde iti achiti la zi impozitele (asta daca nu sunt achitate) si soliciti radierea autovehiculului din circulatie. Ei o sa-ti puna o stampila pe CI dupa care, tu ii trimiti acea CI noului proprietar, acesta avand obligatia sa mearga la adm. financ. de unde apartine, solicitand luarea in posesie a autovehiculului (contract VC+CI)

28 May 2010, 16:32:
QUOTE(chitsro @ 28 May 2010, 16:26)
in fine eu as vrea sa mi pastrez numerele
*

Numerele le poti pastra. Trebuie sa te duci la Politie in Pipera si sa platesti o taxa (cred ca in jur de 60 lei, atat era acum 3 ani) de pastrare.

Nu stiu exact ce perioada se pastreaza.

This post has been edited by Avani: 28 May 2010, 15:32

--------------------
. . .
Think forward !
+
Tamango
post 28 May 2010, 16:03
Post #132

Biciclist

QUOTE(Avani @ 28 May 2010, 15:30)
Te duci cu cartea de identitate a masinii si cu contractul de VC la adm. finan. unde iti achiti la zi impozitele (asta daca nu sunt achitate) si soliciti radierea autovehiculului din circulatie. Ei o sa-ti puna o stampila pe CI dupa care, tu ii trimiti acea CI noului proprietar, acesta avand obligatia sa mearga la adm. financ. de unde apartine, solicitand luarea in posesie a autovehiculului (contract VC+CI)
*

Nu e suficient ... trebuie facuta o fisa de inmatriculare ... pe ea iti pune stampila, nu pe cartea de identitate ...

This post has been edited by Tamango: 28 May 2010, 16:04

--------------------
Suzuki Vitara 1,6 AT 2017
Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
+
Avani
post 28 May 2010, 18:22
Post #133

Membru autentic

Eu (acum 3 ani) nu am facut nicio fisa de inmatriculare. Cumparatorul o sa mai faca un drum in plus fata de Vanzator... la politie sa o inmatriculeze.

ps: administratia financiara iti spune stampila pe CI, sa fac un scan rolleyes.gif ?!

This post has been edited by Avani: 28 May 2010, 18:24

--------------------
. . .
Think forward !
+
2xGI
post 28 May 2010, 22:48
Post #134

Membru autentic

si eu trebuie sa inmatriculez noua masina cumparata de la un baiat din buzau!!
am CI + CV+ astea doua!!
fara ele nu pot inmatricula masina pe numele meu!!

This post has been edited by 2xGI: 28 May 2010, 22:49

--------------------
ex. Dacia 1300 - momentan Treanta 2 1978
niciodata sa nu spui niciodata
+
Tamango
post 29 May 2010, 07:41
Post #135

Biciclist

QUOTE(Avani @ 28 May 2010, 18:22)
Eu (acum 3 ani) nu am facut nicio fisa de inmatriculare. Cumparatorul o sa mai faca un drum in plus fata de Vanzator... la politie sa o inmatriculeze.
ps: administratia financiara iti spune stampila pe CI, sa fac un scan rolleyes.gif  ?!
*

Fa un scan, sa vad si eu minunea asta. Greu de crezut ... blink.gif

--------------------
Suzuki Vitara 1,6 AT 2017
Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
+
Avani
post 29 May 2010, 18:05
Post #136

Membru autentic

Se pare ca pe CI e o stampila pana la urma... dar a politiei biggrin.gif

DSCF8809.JPG ( Size: 85.13k ) Number of downloads: 1908

Se pare ca am facut totusi si-o fisa de inmatriculare...

DSCF8810.JPG ( Size: 126.56k ) Number of downloads: 1969
up.gif

--------------------
. . .
Think forward !
+
Laurentziu83
post 31 May 2010, 12:29
Post #137

Membru autentic

@Chitsro: Dupa ce te intelegi cu clientul la pret, te duci frumos la un birou de acte auto (de regula in preajma talciocurilor), avand la tine cartea de identitate in original (la care i-ai facut in prealabil o copie xerox sa o ai acasa), certificatul de inmatriculare (preferabil sa ai si la asta o copie, daca vrei sa fii 100% sigur), buletinul tau de identitate, si o rogi pe cucoana de acolo sa-ti faca actele de vanzare-cumparare.
Actul de VC se face in prezenta atat a vanzatorului, cat si a cumparatorului, se semneaza de ambii si se intocmeste in 3 exemplare, cate unul pentru fiecare parti. Suma de plata se trece pe actul de VC. Apoi primesti de la biroul de acte auto o copie dupa buletinul noului proprietar, cumparatorul primeste la randul lui o copie dupa buletinul tau, necesara la administratia financiara.
Apoi completezi pe certificatul de inmatriculare cu mana ta "instrainat catre", asta ca sa fii sigur ca noul proprietar nu va mai putea face ITP la masina fara sa si-o inregistreze la fisc pe numele lui. Nu face ITP, nu are drept sa circule. Si gata.
Dupa aceea iei banii pe masina, dai cartea de identitate in original, certificatul de inmatriculare si masina cu tot ce tine de ea.
Acum noul proprietar poate sa plece acasa cu fosta ta masina, acum a lui dpdv legal.

Tu, ca vanzator, vei merge cu actul de VC, copia dupa carte si copia dupa buletinul cumparatorului la un birou de copiat acte de pe langa administratia ta financiara, si iti fac ei tot ce trebuie ca sa poti sa faci radierea. Cu dosarul facut, te duci la administratie, platesti impozitul pe masina de la inceputul anului si pana acum, si apoi iti vor da fisa prin care noul proprietar va putea sa-si inmatriculeze masina.
Dupa ce ai dat fisa noului proprietar (ori vine el, ori prin posta), tu ti-ai incheiat socotelile si nu te mai intereseaza de masina.
Daca noul proprietar face vreo magarie cu masina si iti vine politia la usa, le dai frumos actul de VC, eventual si copia dupa buletinul lui, si ii trimiti frumos acasa la respectivul, asta daca nu are buletin fals. Si cu asta basta. In cel mai rau caz te pot chema sa le dai detalii suplimentare despre noul proprietar, gen semne particulare, etc. Mai mult nu ai ce sa patesti.

Nu stiu cum se va face aici daca vrei numerele de inmatriculare, eu am renuntat la ele intrucat oricum nu erau preferentiale si deja aveam noua masina, basca la masina veche mai aveam rovinieta valabila inca 7 luni, asa ca i-am lasat-o cadou noului proprietar.

Rezumat:
Faci VC la un birou de acte auto, pastrezi un exemplar de VC, copie dupa buletinul cumparatorului, pastrezi o copie dupa carte, completezi la "Instrainat catre", iei banii, dai masina. Astea poti sa le faci si duminica, nu conteaza din ce oras e cumparatorul.

Cu VC, copia dupa buletin, copia dupa carte, radiezi masina fiscal si trimiti fisa noului proprietar. Si ai terminat tot balciul.

This post has been edited by Laurentziu83: 31 May 2010, 12:35

--------------------
. . .
+
chitsro
post 31 May 2010, 12:51
Post #138

Membru autentic

ok multumesc laurentiu , acum tot ce mai ramane e sa gasesc cumparator:)

--------------------
BMW 320D Steptronic
+
kmeleonu3
post 24 Aug 2010, 20:29
Post #139

Membru autentic

Cu VC, copia dupa buletin, copia dupa carte, radiezi masina fiscal si trimiti fisa noului proprietar. Si ai terminat tot balciul.
*

[/quote]

salut,
daca nu am pastrat copie dupa buletin si dupa cartea de identitate a masinii dar am contractul de vanzare cumparare si raspunsul de la administratia fiscala ca s-a radiat ( dpdv fiscal) masina pot avea probleme? + ca nu am scris pe talon ca masina a fost instrainata la "x".

This post has been edited by kmeleonu3: 24 Aug 2010, 20:30

--------------------
Pejos 2.0 83
+
sqryn
post 17 Sep 2010, 13:58
Post #140

Clio rulezzz

From: München

salut,
vin si eu o intrebare un pic mai non-standard
vreau sa vand masina in strainatate la un "samsar", am cumparat alta si de masina actuala nu mai am nevoie.
masina e inca inmatriculata in romania
ajunge contractul de vanzare cumparare tradus plus numere plus copie dupa talon cu mentiunea instrainat la date de catre x-ulescu pentru radiere atat la politie cat si la financiar?
multumesc

This post has been edited by sqryn: 17 Sep 2010, 13:59

--------------------
RENAULT Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v - B-xx-xxx Alize/1999
Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005
+
b76bgaarh
post 5 Dec 2010, 15:55
Post #141

Membru autentic

sa inteleg ca trebuie sa treci la politie doar daca doresti sa pastrezi numerele?

hmmm

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
dispeceru
post 22 Dec 2010, 10:03
Post #142

Membru autentic

intrebare intrebatoare
scorul meu vrea sa vanda masina lu' fii-su care nu-i in tara. are toate actele masinii dar n-are buletinu' lui (posibil sa aiba o copie ceva).
poate vinde masina si sa faca actele cu noul proprietar in situatia asta?

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 MPi 2008
mdea...
+
Smiley
post 22 Dec 2010, 10:26
Post #143

Membru autentic

nu prea (chiar daca are o copie dupa buletin). sa-i trimita fiul o procura prin care sa-l imputerniceasca sa vanda masina.

--------------------
+
aleksanders
post 22 Dec 2010, 10:30
Post #144

.

From: ...

se poate face acel act de vanzare cumparare fara sa fie si cumparatorul de fata
- eu am vandut masina unei matusi din alt judet, am fost la administratia financiara unde este si un xerox unde se fac acte de vanzare cumparare, am facut acel act si apoi am radiat masina si am trimis mai departe pentru a o inscrie in respectivul judet- deci se pot face actele wink.gif bafta

--------------------
. . - . .
....
+
Smiley
post 22 Dec 2010, 13:53
Post #145

Membru autentic

si actul ala de V/C e legal daca tu n-ai avut dreptul sa vinzi masina respectiva?

ca sa poti vinde ceva trebuie fie sa detii acel lucru fie sa ai o imputernicire de la proprietar pt a-l vinde

vorbim, sper, despre posibilitatea legala de a vinde ceva. pt ca vanzari fara acte s-au mai facut o gramada (sunt chiar in sectiunea asta niste exemple)

This post has been edited by Smiley: 22 Dec 2010, 13:54

--------------------
+
aleksanders
post 22 Dec 2010, 14:38
Post #146

.

"scorul meu vrea sa vanda masina lu' fii-su care nu-i in tara."
omu vrea sa vanda ceva lui fisu- deci el are actele acelui lucru - deci e cat se poate de legal sa vinzi ceva ce iti aprtine

--------------------
. . - . .
....
+
Avani
post 22 Dec 2010, 15:52
Post #147

Membru autentic

QUOTE(dispeceru @ 22 Dec 2010, 10:03)
poate vinde masina si sa faca actele cu noul proprietar in situatia asta?
*

@aleksanders noul proprietar nu e fiul, masina e a fiului.

--------------------
. . .
Think forward !
+
aleksanders
post 22 Dec 2010, 16:10
Post #148

.

mda- acum am citit mai bine - doar cu procura poate

--------------------
. . - . .
....
+
AMZ
post 22 Dec 2010, 22:14
Post #149

Oldschool Member

da, cu procura in forma legalizata se poate....si cu valabilitate pentru Directia de impozite locale si Politie daca este cazul.

--------------------
Renault Renault Grand Scenic 3.1.6 Dci 130 HP. - B.XXX.AMZ 2011
+
Smiley
post 23 Dec 2010, 07:26
Post #150

Membru autentic

QUOTE(aleksanders @ 22 Dec 2010, 15:38)
"scorul meu vrea sa vanda masina lu' fii-su care nu-i in tara."
omu vrea sa vanda ceva lui fisu- deci el are actele acelui lucru - deci e cat se poate de legal sa vinzi ceva ce iti aprtine
*

dispeceru n-a fost foarte explicit, din intrebarea lui poti trage concluzia fie ca masina e a socrului (si vrea sa o vanda fiului sau) fie ca masina e a fiului socrului (eu asa am interpretat)
oricum, nu e legal nici un contract de v/c nesemnat de catre una din parti (fie ea si cumparatorul).

--------------------
+
6 Pages « < 3 4 5 6 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 05:02
Dacia