Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Pathfinder SH full vs Santa Fe nou dar mai chel

richie
post 24 Sep 2009, 13:25
Post #31

The Right Member

Group: Members

QUOTE(EdyB @ 23 Sep 2009, 19:59)
Asa e, am zis cam putin. Sta pe la 16-18 mii.
Oricum iesi bine sub cei 22 mii cat ar fi acel pathfinder.
*

Da, dar nu pe varianta diesel.

--------------------
Honda Accord / Nissan Pathfinder 2.5dCI, LE Plus A/T -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
eugenTL
post 24 Sep 2009, 15:45
Post #32

Membru autentic

From: Tulcea/Bucuresti

Mda, daca tu ( solon ) spui ca hyundai e mai masina ca nissanul eu imi dau foc. smile.gif) e ca si cum ai spune ca reno e mai masina ca mercedes. Sa fim seriosi si realisti, sa uitam ce detinem pt un moment.

Taicamiu are un pathfinder la munca si la masina aia inafara de revizii nu s-a efectuat nimic, dar am vreo 2 cunostinte cu santa fe si numai probleme. Fiecare alege ce vrea pana la urma, dar totusi nu comparam o FIRMA cunoscuta de masini cu o firma care abia se ridica si mai lanseaza si un segment pe care n-au nici o treaba ( sa nu uitam acei cumparatori de au schimbat motoarele la nici 50.000km )

Asa ca n-am cu ce argumente sa vin, la fel cum nici la alegerea unui mercedes in locul reno-ului n-as avea ce sa spun si de ce, pt ca e clar.

ps: Arunca niste priviri si pe la TOYOTA.

This post has been edited by eugenTL: 24 Sep 2009, 15:47

--------------------
Renault Megane II my edition (18+low+r26 look)
+
padre
post 24 Sep 2009, 20:31
Post #33

Il padrino

From: Bucuresti

QUOTE(b76bgaarh @ 24 Sep 2009, 12:19)
padre ala e pretul cu reducere pt masina din stock..... sau ma insel????
*

bineinteles ca da. masini produse in 2008 si ramase pe stoc, prin showroom-uri.

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
Solon
post 24 Sep 2009, 20:58
Post #34

Membru autentic

Nu are nici un sens sa-ti dai foc! Eu ti-am spus doar ce am vazut cu ochii mei!
Acum, ca tatal tau are Nissan si ca nu are probleme cu el, nu inseamna ca toate Nissan-urile sunt impecabile, la fel, cum si ce am vazut eu nu poate fi relevant.
Si nu am spus ca Hyundai e mai masina decat Nissan.

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
eugenTL
post 24 Sep 2009, 21:42
Post #35

Membru autentic

From: Tulcea/Bucuresti

nu a zis nimeni ca-s impecabile, dar cu siguranta sunt peste hyumdai. Numai daca ne uitam la istoric, teste,filmulete vedem ca nissan, toyota chiar au facut si fac masini excelente de teren accidentat. Acum daca ele sunt excelente pt teren accidentat de ce n-ar fi si pt asfalt. Oricum nissanul vine din start cu un profil mai agresiv decat santa fe ( care se vrea a fi ceva mai de oras, nicidecum sa exceleze la teren ). Dar daca le punem pe amandoua intr-o comparatie pt ORAS sa spunem ca ies cam la egalitate, dar cand ne gandim si la un offroad la munte, nissan e clar castigator. Asa ca de ce sa nu se bucure noul proprietar si de aventuri ( cu siguranta va pleca iarna pe la munte, poate la un pescuit etc ) ??? - Santa Fe chiar nu se vrea a fi o masina care sa rupa offroad, o avea tinuta de drum buna sau mai situ ce, dar asta are si nissanul, iar ca spatiu si comfort tind sa cred ca nissanul iar e peste.

"Nissanul lu' tata " e de fapt o masina de la munca, care vede mai mult diguri si munte, teren accidentat si nu s-a plans vreodata de el. Acum fiecare face ce vrea cu banii lui, dar fiind destui bani, e bine sa te gandesti f bine inainte, sa vezi mai multe masini si sa faci TEST DRIVE obligatoriu. Spatiu poti avea si intr-o masina de familie nu una de offroad.

--------------------
Renault Megane II my edition (18+low+r26 look)
+
aphophis
post 24 Sep 2009, 21:51
Post #36

Membru autentic

santa fe-ul nu prea cred ca face fata in teren mediu-greu. Am inteles ca santa fe-ul are o mare problema cu rigiditatea caroseriei, ce se observa atunci cand parchezi masina pe o bordura: nu se inchide ca lumea hayonul sau se inchide greu.

--------------------
Kia Rio - --- 2021
+
441529
post 24 Sep 2009, 22:20
Post #37

Administrator de blocuri

From: Comuna Bucuresti

Vad ca se incinge discutia... e de bine, din contraziceri iese adevarul la iveala.

Eu am ajuns sa aleg intre astea 2 desi, deocamdata, nici ramanerea pe un sedan nu este exclusa. De ce astea si nu altele? Nu stiu. Pe Nissan mi s-a pus mie piticul dar, problema mea este legata de marimea masinii care poate sa fie deranjanta in oras mai ales, dar este super in afara. Santa Fe-ul ar avea avantajul unei marimi mai civilizate pentru oras, asa si asa in afara, dar are dezavantajul unei fiabilitati mai reduse din ce am citit. Daca este sa iau in calcul dotarile, nu exista termen de comparatie, Nissanul este avion. Si la diferenta de doar 4000 euro nu mai este loc de dubii. Daca mai compar si cu pretul de lista al SF-ului, deja pot sa ma consider proprietar al Nissanului.

Dar, pun in calcul si aglomerarea din ce in ce mai accentuata a orasului cu spatii din ce in ce mai mici intre masini. Probabil ca dupa ce trece criza lu' peste, o sa avem o noua explozie de masini. Si din aceasta cauza sunt in dubii puternice.

--------------------
Renault Megane Nissan Pathfinder 2.5 dci SE+ 174 CP Nissan Urvan 2.4i
+
aphophis
post 24 Sep 2009, 22:33
Post #38

Membru autentic

diferentele de lungmie nu is imense (dpdv al parcari): 4,74m pathfinder , 4,68m santa fe.

--------------------
Kia Rio - --- 2021
+
pcs
post 25 Sep 2009, 06:39
Post #39

Membru autentic

From: Bethoncourt, FR

Cu reducerile astea de pret poti lua in calcul si o Laguna 3 estate fabricata in 2008

--------------------
Dacia/Renault/MB Logan1.6/Clio4 0.9/Megane4 1,33/MB C 400e - HA308MV 05 Ambition/15 Intense/19 I GTline/24AMG line
+
richie
post 25 Sep 2009, 09:46
Post #40

The Right Member

QUOTE(441529 @ 24 Sep 2009, 22:20)
Vad ca se incinge discutia... e de bine, din contraziceri iese adevarul la iveala.

Eu am ajuns sa aleg intre astea 2 desi, deocamdata, nici ramanerea pe un sedan nu este exclusa. De ce astea si nu altele? Nu stiu. Pe Nissan mi s-a pus mie piticul dar, problema mea este legata de marimea masinii care poate sa fie deranjanta in oras mai ales, dar este super in afara. Santa Fe-ul ar avea avantajul unei marimi mai civilizate pentru oras, asa si asa in afara, dar are dezavantajul unei fiabilitati mai reduse din ce am citit. Daca este sa iau in calcul dotarile, nu exista termen de comparatie, Nissanul este avion. Si la diferenta de doar 4000 euro nu mai este loc de dubii. Daca mai compar si cu pretul de lista al SF-ului, deja pot sa ma consider proprietar al Nissanului.

Dar, pun in calcul si aglomerarea din ce in ce mai accentuata a orasului cu spatii din ce in ce mai mici intre masini. Probabil ca dupa ce trece criza lu' peste, o sa avem o noua explozie de masini. Si din aceasta cauza sunt in dubii puternice.
*

Dimensiunile nu sunt cu mult mai mici la SF, este mai scurt , dar si mai lat in acelasi timp. In plus, la Nissan, ai din start 7 locuri...cine stie cand vei avea nevoie smile.gif. Pe langa fiabilitate care e clar in favoarea Nissanului, mai e vorba si de rigiditatea structurii. PF-ul este construit pe sasiu rigid, foarte rezistent , pe cand SF-ul este autoportant..si prost. Am vazut multe povestiri ale proprietarilor (si de Tucson) care ziceau ca, daca stai cu o roata pe bordura si celelalte trei pe sosea, ai probleme cu inchisul usii din dreptul rotii respective (freaca) si cu hayonul...Sincer, astea m-au cam speriat....pentru ca la un moment dat, oscilam si eu intre cele doua.

--------------------
+
Solon
post 25 Sep 2009, 10:44
Post #41

Membru autentic

@rije: Impartaseste-ne si noua parerile legate de Pathfinder!

--------------------
+
richie
post 25 Sep 2009, 12:34
Post #42

The Right Member

E prea repede smile.gif. Nu am decat vreo 10.000 cu ea, din care doar vreo 6000 facuti de mine. Dar asa....cat mi-am putut da seama:

+ : - Spatiu mare (caracteristica a SUV-urilor mari in general)
- Foarte buna in teren accidentat
- Sasiul rigid, foarte rezistent
- Dotari foarte bune
- Vizibilitate foarte buna (caracteristica a SUV-urilor mari in general)
- Costuri intretinere reduse
- : - Suspensie foarte rigida -> nu poti merge cu viteze mari pe drumuri denivelate
- Consum mare (comparat cu un turism)
- Costuri intretinere mari (comparat cu un turism)
- Scaunele putin cam tari (subiectiva)
- Spatiu si confort pe locurile din spate, mai mic decat ar permite spatiul, asta din cauza ca-i facut cu 7 locuri..si sa mai si ai loc de un geamantan in spatele banchetei.
- Transmisia (automata) foarte zgomotoasa.

Cam...atat deocamdata. Pe masura ce mai gasesc unele sau altele..o sa mai spun.

--------------------
+
tudor.
post 25 Sep 2009, 12:42
Post #43

satisfied renault owner

La ce te referi mai exact cand spui despre cutie ca e zgomotoasa?

--------------------
Renault/Volvo/BMW Clio III/S40/X5 2007 Dynamique dci 85/2009 1.6D/2011 xDrive35i
+
441529
post 25 Sep 2009, 12:56
Post #44

Administrator de blocuri

@richie
Imi poti spune, te rog, daca esti din Bucuresti sau un oras cu trafic macar pe aproape asemanator, cum se descurca pe spatii foarte reduse? Eu merg destul de mult in oras (40-100 km / zi, uneori mai mult, dar combinat si cu iesiri pe langa) si asta e o chestie importanta, mai ales la parcare si spatii de parcare. Cu consumul cum sta? Oricum stiu ca automata ia mai mult cu 1-2 litri.
Costurile de intretinere le-ai trecut ca fiind si reduse dar si mari. Cum e pana la urma? Poti da niste exemple de preturi?
Din ce an este a ta, cati km are si la ce pret ai luat-o?

Multumesc.

--------------------
+
richie
post 25 Sep 2009, 13:03
Post #45

The Right Member

Pai e zgomotul ala specific al cutiei automate, impreuna cu motorul...pe la 2000 rpm, cand bagi piciorul in ea, zici ca-i TDI laugh.gif Ma rog...e posibil sa mi se para mie, nu-s obisnuit cu transmisie automata...

@441529: In Bucuresti stau si o conduce nevasta-mea. Te descurci cu ea la fel ca si cu un turism....nu sunt chiar atat de mari diferentele pe latime/lungime. In plus, o poti catara unde nu poti catara un turism, ceea ce uneori prezinta un avantaj. Consumul in oras, pe cutie automata, e undeva pe la 14%. Mult fata e un turism diesel, bun pentru un SUV de ~2.5 tone. Costurile de intretinere....cam la fel. Revizia de 90.000 km, m-a costat aprox 3500 ron,daca imi amintesc bine, dar am schimbat franele complet pe toate 4 rotile. O revizie normala e undeva la 1400 ron am impresia. Am spus ca-i mult, pentru ca, in comparatie cu un turism, e totusi scumpa la intretinere. Placutele de frana sunt mai mari deci mai scumpe, ulei intra mai mult, are grupurile in care trebuie schimbat din cand in cand uleiul...etc...filtrele sunt mai mari deci mai scumpe (dar vara chiar simti ca ai AC in masina asta cu ditamai radiatorul de AC)..etc. Una peste alta, fata de un turism ...costa. Dar fata de alte suvuri, este rentabila ..prin prisma distributiei pe lant si a intervalului mare de revizie (30.000km).
A mea e din 2006 si am luat-o cu 83.000km, la inceputul lunii iunie. Acum are 94.000.

This post has been edited by richie: 25 Sep 2009, 13:09

--------------------
+
Solon
post 25 Sep 2009, 13:11
Post #46

Membru autentic

Unde sta Rije dureaza 10 minute sa iesi pe prioritate! biggrin.gif
In zona de figuri ale Bucurestiului!

--------------------
+
solidconvert
post 25 Sep 2009, 13:27
Post #47

Donator

Parere pur subiectiva: Pathfinder imi pare mai bun decat Santa Fe... oricum mie unul nu-mi plac Suv-urile (inca astept momentu' cand in loc de Suv va fi la moda camionul radmasa.gif ).
Cum ar arata un Roman vopsit negru, cu geamuri fumurii si cu un coviltir din panza neagra... sau poate unul alb perlat? radmasa.gif

--------------------
. . .
Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită.
+
richie
post 25 Sep 2009, 13:38
Post #48

The Right Member

10 minute imi ia mie cu Honda. Nevestei, cu huiduma, nu-i ia mai mult de 1 minut laugh.gif si asta deoarece , oricand se verifica unul din doua motive:

1. In coloana care vine dispre patinoarul Floreasca, la max 5 masini, una e SUV...si am descoperit si pe proprie piele, ca e un fel de...gentleman agreement intre posesori. Cum te vede unu'..cum te lasa. smile.gif
2. Daca 1 nu se verifica, scoate putin botul in intersectie...si cand vad soferii blonda la volan...franeaza instant biggrin.gif. Injura..dau claxoane..dar se opresc. wink.gif

--------------------
+
tatimeu
post 5 Oct 2009, 14:15
Post #49

Membru autentic

oare din acest motiv nu sufar eu SUV-urile (sau oare blondele?)? no ca sunt in incurcatura laugh.gif

--------------------
renault/audi Megane III RS/Audi A4 2014/2019 benzinar/tractor 302/190 CP
+
Solon
post 5 Oct 2009, 14:21
Post #50

Membru autentic

Chiar, pana la urma ce s-a hotarat? Ce ti-ai luat?

--------------------
+
441529
post 5 Oct 2009, 16:53
Post #51

Administrator de blocuri

Inca deliberez... Sunt plusuri si minusuri peste tot. Am mers si cu una si cu alta. Intr-adevar, Santa Fe este mai soft un pic, mai comoda pentru oras. Nu am mers cu ea in afara sa vad cum este. Modelul pe care l-am testat avea cutie automata, consumul mediu era de 12.8.
Cu Nissanul am mers mai mult, vreo 450 km, in afara este avion, in oras mai dificil un pic, dar cred ca e si treaba de acomodare. Si mai mult de senzatia de marime, ca nu este cu mult mai mare decat Meganul. Consumul mediu pe care l-am avut cu Nissanul, cutie manuala 6+1, a fost de 11.5. Impresia artistica este alta, este o masina destul de impunatoare. La asta m-a deranjat zgomotul destul de mare in interior la viteze mai mari. In plus, are pedala de ambreiaj destul de sus si asta poate deveni foarte incomod mai ales in oras. Mi-a adus aminte de masinile de pompieri pe care mergem in tinerete.

Am mai trecut sa vad si Chevrolet Cruze, in ideea ca poate raman pe sedan. Asta m-a convins dupa cativa km si 15 minute in interior. Asa ceva nu o sa imi iau.
O sa ma mai uit si la Fluence care sta sa apara.

Deci, inca sunt nehotarat, nu stiu ce sa fac.

--------------------
+
tatimeu
post 5 Oct 2009, 17:02
Post #52

Membru autentic

bai in banii vehiculati de tine (20 mii euroi) iti iei o lagina 3 benzinara de 140cp privilege fulll.
Daca am eu banii tai disponibili nici nu as mai sta pe ganduri.

--------------------
renault/audi Megane III RS/Audi A4 2014/2019 benzinar/tractor 302/190 CP
+
441529
post 5 Oct 2009, 19:25
Post #53

Administrator de blocuri

Nu imi place Laguna. Oricum multumesc de sugestie.

--------------------
+
Flamingo
post 28 Oct 2009, 18:20
Post #54

Membru "SPARKY Team"

Group: Banned

Nu mai incercati sa-i sugerati modele mai mici. Omul vrea GIP, n-ati inteles ? biggrin.gif

On topic...

Subiectiv ? Baga-te pe Santa Fe ca ai garantie 4 ani bara-n bara si 7 ani motor si cutie.

Obiectiv ? Pathfinder...

Oricum, daca te mai gandesti mult, cred ca pierzi ofertele... avand in vedere ca ai lansat topicul in urma cu o luna si o saptamana.

Succes ! wink.gif

This post has been edited by Flamingo: 28 Oct 2009, 18:22

--------------------
HYUNDAI i10, full options 2008
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 09:21
Dacia