Renault Fluence, Noul model sedan
![]() ![]() ![]() |
Renault Fluence, Noul model sedan
Catalinmodena |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
|
||
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|||
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Deloc. Așa și este.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
ncristi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.910 Joined: 9 April 05 ![]() |
Repet - masina asta trebuie sa fie FIABILA. Tot o comparati cu MII - daca ar fi ca megane II ar fi undezastru.
Megane II din punctul de verede al fiabilitatii a fost o PORCARIE de masina precum si din punctul de vedere al multor solutii tehnice (ma gandesc doar la imbecilitatea de idee de a nu putea debloca busonul de la benzina- tamburusu ala nenorocit care ramane blocat de mizerie - ca ultima chestie patita). Prefer o masina mai scumpa, dar mai vbine facuta si mai fiabila. Prefe solutii tehnice mai rudimentare decat unele care dau bine dar in practica de zi cu zi se dovedesc niste kkaturi. Pe propria piele am aflat de nenumarate ori ca un lucru ieftin nu insemna ca est si bun. Asa ca ma bucr ca fluence sa fie mai scumpa dar sa se fi eliminat problemele de rahat pe care le-a avut MII. This post has been edited by ncristi: 16 Nov 2009, 13:05 |
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
ZEN - 2017 Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp |
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.133 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 16 Nov 2009, 11:38) Puntea spate de pe Fluence (nu si de pe M3) seamana izbitor de mult cu aia de Logan. Singura diferenta notabila, unghiul amortizoarelor. Nici macar carenajele de plastic cu rol aerodinamic nu mai sunt. Poate conteaza mai mult asta decat finisarea portbagajului. PS. Ma gandeam ca asta este unul din lucrurile care conteaza mai mult pentru "astia care ne mai pricepem" .... "Astia care va pricepeti" ar trebui sa va luati Octavia sau Focus, ca alea au suspensie spate indepedenta, nu sa sa tratati problema aerodinamicii la amortizoare... si nu, nu conteaza mai mult decat finisarea porbagajului. Am sa-ti si spun de ce... din 10 cumparatori cati dintre ei crezi ca vor avea probleme cu sistemul de la porbagaj ?.. dar cati din astia 10 vor avea probleme cu aerodinamica amortizoarelor ?!?... nu e nevoie sa raspunzi... era o intrebare retorica. Cum succesul este dat de vanzari... ![]() |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
Modus |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.485 Joined: 21 August 08 ![]() |
|
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.809 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(Avani @ 16 Nov 2009, 13:03) "Astia care va pricepeti" ar trebui sa va luati Octavia sau Focus, ca alea au suspensie spate indepedenta, nu sa sa tratati problema aerodinamicii la amortizoare... si nu, nu conteaza mai mult decat finisarea porbagajului Nu eu am sustinut "astia care ne mai pricepem" si nici aerodinamica la amortizoare, ci in alta parte. Ghilimelele alea nu au fost puse degeaba. Sa inteleg ca ai facut deja teste cu bagaje introduse in masina si 10% au avut probleme ![]() This post has been edited by IRONICK: 16 Nov 2009, 13:24 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
- B-11-LUX
1982
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.133 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
@Modus: instigi la offtopic
![]() Consider ca o masina in primul si in primul rand trebuie sa-ti placa cum arata. Dupa aceea foarte aproape conteaza si fisa tehnica a masinii. Daca pe mine ma deranjeaza porbagajul, nici nu ma intereseaza ce suspensie mai are... poate doar asa, daca e la oferta. @IRONICK: nu trebuie sa sar fara parasuta ca sa-mi dau seama ca o termin cu lumea asta. Nici masina nu trebuie sa o cumpar ca sa testez fiabilitatea sistemului de inchidere/deschidere al porbagajului. Este clar ca noi doi avem criterii diferite si analizam diferit o masina, nu cred ca isi are rost o polemica. Atata vreme cat pastram o discutie civilizata (respectand analiza si argumentele celuilalt) nu vad vreo problema. ps: nu stau sa urmaresc "alta parte" This post has been edited by Avani: 16 Nov 2009, 13:24 |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
IRONICK |
![]()
|
Nici mie nu imi place design-ul exterior.
QUOTE(Avani @ 16 Nov 2009, 13:19) @IRONICK: nu trebuie sa sar fara parasuta ca sa-mi dau seama ca o termin cu lumea asta 1. Chiar trebuie sa sari. Poate mai apare alt parsutist se leaga de tine si scapi. 2. Expresia este de pe topicul asta, mult mai in urma. This post has been edited by IRONICK: 16 Nov 2009, 13:28 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
- B-11-LUX
1982
|
|
Avani |
![]()
|
OFF: Cum se analizeaza modelul asta aici pe forum, nu cred sa fi fost analizat atat de indeaproape de catre cei de la Renault.
Ce studii de marketing ?!... mai bine pui 2 oameni sa urmareasca forumurile si dupa caz sa faca si flame si scoti de acolo tot ce ai nevoie. ![]() ON: pretul... asta e problema mea, printre altele. |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
QUOTE(Duyu @ 14 Nov 2009, 17:38) Masina (1,5 dCi, 105 CP - Expression) m-a impresionat intr-un mod placut din mai toate punctele de vedere: acceleratie, tinuta de drum, aspect interior-exterior, QUOTE(s_j_teo @ 15 Nov 2009, 22:57) Am facut si eu un drive-test cu un Fluence 1,5 dci 105 Cp motorul nu este galagios si nu cred ca are un consum mare. Aceasta motorizare am testat-o si eu...din pacate (nu zic ca nu ma asteptam..nu zic nimic) foarte zgomotos motorul in habitaclu. Si compar cu acelasi motor de pe alte modele renault. Timoneria, ok - masina noua zicem, total imprecisa, am cautat in permanenta cele 6 viteze. Sa nu se fi suit nici un proiectant de la renault intr-o Skoda? ![]() Mi-a placut pozitia in scaun, mult mai joasa decat la M2 la nivelul minim, bordul si iluminarea acestuia. A, si sa nu uit in zona 80-100 km/h cred ca oglinzile exterioare furnizeaza un suierat finut. ![]() |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(Avani @ 16 Nov 2009, 13:32) Ce studii de marketing ?!... mai bine pui 2 oameni sa urmareasca forumurile si dupa caz sa faca si flame si scoti de acolo tot ce ai nevoie. Asta se poarta la revistele auto online ...![]() 16 Nov 2009, 13:39: QUOTE(hellcat @ 16 Nov 2009, 13:35) A, si sa nu uit in zona 80-100 km/h cred ca oglinzile exterioare furnizeaza un suierat finut. Din contra, asta sunt proiectate sa nu aiba zgomote fata de petardele de pe M2.![]() This post has been edited by IRONICK: 16 Nov 2009, 13:39 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
- B-11-LUX
1982
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Ok, oricum am zis cred...atunci suieratul e din alta sursa.
|
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
http://www.turbo.fr/renault/renault-fluenc...enault-fluence/
testat si de francezi.... ironick nu te face ca nu intelegi problema portbagajului... eu ieri chiar am stat si am tras un ochi la sistemul folosit... ai toate sansele sa agati cele 2 parghii transversale care starbat toata latimea portbagajului... acele "fir" de otel de vreo 5-6 mm diametru..vor suferii la greu in utilizarea unei familii.... apoi cele 2 parghii care tin capota si pivoteaza in portbagaj sunt imense...in mometul cand se inchide portbagajul intre ele si fundul acestuia ramane doar jumatate din inaltimea acestui portbagaj... si da este f diferit de mergede..unde acestea intra in niste locasuri bine definite...nu in volumul portbagajului...(la un drum mai zbuciumat cam risti sa intre ceva intre ele si sa te vaz cum mai deschizi atunci capota.... |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(b76bgaarh @ 16 Nov 2009, 13:43) ironick nu te face ca nu intelegi problema portbagajului... Am mers mult cu o masina care avea tije la fel ca si Fluence la vedere. Niciodata nu am avut probleme. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
- B-11-LUX
1982
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
care tije....
ca am impresia ca vorbim de 2 lucruri diferite..... |
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
IRONICK |
![]()
|
Tijele sunt alea orizontale ...
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
- B-11-LUX
1982
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
exact de ele ziceam si eu.....
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
zugry |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 5 December 07 From: Galati, Romania ![]() |
am testat si eu Fluence 1,6 16v 110CP... poate nu era rodata masina, dar e puturoasa rrrrau
![]() Kulmea e ca am testat si Sandero 1,2 16v 75CP in aceeasi zi: o impresie super asupra motorului, nervos, se infige zici ca e diesel, sta bine in rapoarte, woaw! Dar la Sandero doar motorul mi-a placut, restul... mi-aduce aminte de verile la tzara, in carutza ![]() Revenind la Fluence: frumos la interior, dar spatiul pentru coate este redus si in stanga si in dreapta, iar revin asupra spatiilor de depozitare lipsa, cele ramase micsorate... cu ce ma incalzeste ca am spatiu pentru mine, ce?! ma duc la plaja in costum de baie in fiecare zi?! nu ai unde sa amplasezi o sticluta de apa! Hai, cei cu comentariile, spuneti ca voi nici apa nu beti la drum, v-ati uitat la DUNE prea mult... Directia placuta, eu am bagat test drive-ul printre blocuri, tocmai pentru a vedea manevrabilitatea (cu acceleratia m-am lamurit repede), sta bine la viraje stranse luate rapid, se incadreaza in spatii asa cum iti arata oglinzile ![]() Portbagaj mare, chair imi spunea cel de la reprezentanta ca au mai mutat bratele spre exterior pentru a creste spatiul interior ![]() Suspensie placuta, nu se simt gaurile din asfalt. Abia astept sa testez dieselul: PUTUROASA benzinaaaaa asta! Concluzie personala: de acum inainte voi avea si mai mare grija de Megane-ul meu... doar Laguna e o optiune serioasa! |
--------------------
Renault
Megane 3 Sport Tourer GT Line
- de Bucuresti... :)
1,5 dCi 110CP - aprilie 2015 Renault rulez...
|
|
cata70 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 537 Joined: 1 September 05 ![]() |
QUOTE(zugry @ 16 Nov 2009, 15:31) am testat si eu Fluence 1,6 16v 110CP... poate nu era rodata masina, dar e puturoasa rrrrau ![]() Nu cred...Doar daca ai condus-o ca pe un diesel ![]() This post has been edited by cata70: 16 Nov 2009, 20:47 |
--------------------
Toyota
Avensis
2013
|
|
collinro2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 457 Joined: 22 August 04 From: Iasi ![]() |
Nu are nici o logica sistemul absolut apocaliptic de articulare a capotei portbagajului. Absolut jenant. Cu cit ii costa mai mult sa pastreze sistemul de pe M2?! M-am mai uitat la pompa de inalta presiune la diesel. Nu m-am lamurit ce fabricant este; in teorie trebuie sa fie Siemens. Stie cineva?
|
--------------------
renault
megane 2.2
- IS-05-GP?
2006 1,5dCi 80CP We are what we repeatedly do; al naibii de adevarat...
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
pai la diesel cuplul iti da senzatia ca masina accelereaza brusc, ca te da cu ceafa de scaun, dar la benzina acceleratia este liniara pana in 6000 de ture. Dupa vreo 3000 de ture te baga si ea in scaun cand apesi acceleratia, dar nu la fel de tare ca un diesel.
totusi, voi v-ati inteles cu ambreiajul? eu n-am reusit. cupla prea tarziu dupa ce ridicam piciorul de pe ambreiaj. |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
ThunderRa |
![]()
|
![]() posesor posedat Group: Members Posts: 412 Joined: 8 April 05 From: Piatra Neamt ![]() |
La demaraj sta mai bine benzina. Trebuie doar sa stii sa o conduci... Despre ambreiaj, cred ca e chestie de obisnuinta.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
- NT-23-DAC
2008 - Lux Privilege 1.6 16v Dacia MCV Laureat 1.6 16v recolta 2007
http://radunastasa.com |
|
andreicri |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 740 Joined: 5 September 04 From: Bucuresti ![]() |
am fost si eu sambata la drive test.am mers cu fluence 1,5 dCi 105 si mi-a placut ca masina.super confortabila ,silentioasa si parca zbura peste gropane.clar peste megane sedan.ce nu imi place este ca nu poti pune motorul de 1,9 dCi ....pacat....desi unii dealeri ziceau ca se va aduce unii nu.....eu mi-as lua fluence ,insa doar cu 1,9.cel de 1,5 e subtirel.
|
--------------------
Renault
megane 2 sedan
1,9dCi/2004 Laguna 3 Dynamique 2.0 dCi full (fara piele si trapa)(pe vine)
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Observ ca s-a cam inghesuit lumea la drive test! Apropos, ca sa il citez pe M i h a i "life in plastic it's fantastic", tot din peturi e facuta?
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.493 Joined: 14 January 06 ![]() |
si tu esti din aia care cred ca masina daca nu e facuta din tabla si are aripi de plastic e proasta?
|
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
alexian |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 22 March 09 ![]() |
QUOTE(Catalinmodena @ 16 Nov 2009, 13:12) Eu as putea spune ca,cu cateva excepti cei care si-au luat hai sa zic decat M2 fie el sedan sau hatch,nu zic si de Laguna,Clio sau Symbol,au ales aceasta marca pentru pretul mai mic la aceleasi dotari decat concurenta. A,si nu-mi spuneti ca daca aveati un buget mai mare nu va orientati catre alta marca! Aici fac referire la 85% dintre propietari,caci evident sunt sigur ca exista propietari ce aveau bani mai multi decat a costat Renaultul,insa din diferite motive au ales Renault! Hai,dati cu pietre! am cumparat M2( sedan, a doua oara ) pentru ca din ea ( bicorp, prima data )am scapat cu viata. e adevarat am avut si noroc. nu doresc nimanui sa-i sara noaptea pe capota un porc mistret de peste 100 kg. din Symbol ( cel derivat din clio II ) am scapat cu viata dupa ce am luat o fabie in plin, dobitocul vinovat uitand datorita varstei si experientei ce inseamna "cedeaza trecerea". Renault asistenta si-a facut treaba de fiecare data chiar daca poate vreun prieten sau neam nu vine sa te remorcheze. cum e la ceilalti cu asistenta sau cu vocea clientului( macar la reno ai la cine sa tipi )? nu-mi place fluence si nu o sa-l cumpar, nu laud exagerat megane 2 dar un reno tot o sa am in curte( acu am doua si ... sunt multumit ca n-am dat bani in plus, aiurea, pt alta marca!). nu considera opinia mea "o piatra" |
--------------------
Renault
Captur 2/VW Tiguan 4Motion
2020/Intense, 1,3 TCE/ EDC/130 cp
|
|
Io_mi_s |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 989 Joined: 25 August 06 From: Galati ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
2006/Confort Privilege
|
|
ciprians |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 12 September 08 ![]() |
|
--------------------
.
.
- .
. Megane III Rouge Dyna /Dynamique/2009/1.6/16V/110CP
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
un plus pe care am uitat sa-l zic: nu se mai misca schimbatorul
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
megane1 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 793 Joined: 27 March 07 From: Moinesti ![]() |
repet,ca multi altii: incepe sa imi placa din nou/mai mult
![]() ![]() la promotor parca spuneau odata, demult, pe la lansare, ca megane 2 sedan e unul din cele mai "naturale" hatch-uri la care s-a adaugat portbagaj, spre deosebire de astra, focus, ca si-a pastrat linia si supletea..etc... acum nus daca mai putem spune la fel...desi exista si teoria cu " fluence nu are legatura cu m3 " ... L.E. catalinmodena are mare dreptate...insa sunt si posesori de reno ca mine , si ca altii : am avut megane1 classic , cand am schimbat m-am uitat pe piata, pret bun pt ce oferea, aveam o relatie ok cu un anume service ...si tot cu rombu'n brate am ajuns:) a doua mutare(megane I classic-> megane2 sedan-> ....) nu sunt asa de sigur ca o sa fie tot pe megane.. This post has been edited by megane1: 18 Nov 2009, 16:48 |
--------------------
renault
megane2.2
privilege 1,6 16v mai 2007 privilege, gris platine+mp3
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th August 2025 - 05:51 |