Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Macarale geam Reno 5, poate, poate

Alina GO
post 15 Jun 2009, 11:58
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

Salut, in curand imi vand masina si am nevoie de macarale geamuri, vreau sa o dau impecabila! Poate ma ajuta cineva, cu 2 macarale si montaj! Ren 5 este din 1988 in 2 usi!
Va multumesc!

15 Jun 2009, 12:59:
Aaa am uitat, nu moca, pe bani desigur!

This post has been edited by Alina GO: 15 Jun 2009, 11:59

--------------------
Renault Clio - B*** 2003
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
TZG@
post 27 Jun 2009, 01:33
Post #2

Membru incepator

am doua bune,pentru renault 5 in 2 usi... 0740367944 e nr meu de tel...

--------------------
Renault Renault 5 87 Supercinq
+
davincu
post 2 Aug 2009, 13:56
Post #3

Membru autentic

From: Timisoara

Incepand de aseara sunt si eu in cautare de macara geam R5 Super cu 4 usi .
Insa mi-ar fi de ajutor si alte sfaturi: exista vre-un sistem electric pe care l-as putea monta ? Cam cat costa ? Merita ?
A-ti intalnit mai multe tipuri de macarale-geam ? Daca da. se potrivesc intre ele sau fiecare tip de masina cu macaraua ei ?

Eu am nevoie de macarale pentru partea soferului (stanga) , atat fata cat si spate, dar partea din fata ma doare tare...acum e pe "inchis" si e cald afara!

--------------------
renault 5 gts benzina - TM 03 TIJ 1985
+
Adi R5
post 5 Aug 2009, 22:17
Post #4

Membru autentic

From: A R A D

nu a incercat nimeni kiturile alea universale care se pot pune chiar si pe dacie? ar trebuii sa merga si la R5. la un atelier erau intr-un timp 3 milioane lei vechi..acu 4-5 ani...si montajul era inclus in pret. (am retinut ptr ca vroiam sa pun si eu la oltcit,pe vremea aia)

--------------------
Renault Espace 2007
+
kko_alex
post 6 Aug 2009, 20:14
Post #5

Membru incepator

Man se pot repara foarte usor macaralele de la geamuri , trebuiesc doar date jos , pt ca de obicei se sparge camasa de plastic prin care trece cablul si de aceea geamul tau nu mai poate fi inchis , camasa din plastic fiind un fel de " contra" a cablului si atunci cand se sparge nu mai are sustinere. eu le-am reparat pe toate 4 smile.gif) ca de fiecare data mi-se spargea cate unu.

--------------------
Renault 5 1.6D Renault % 1.6D - - 1987 4 usi
+
davincu
post 10 Aug 2009, 21:26
Post #6

Membru autentic

AdiR5 , acum aud prima data despre acel kit , voi intreba prin magazine, as fi bucuros sa stiu mai exact ce sa intreb !
Alex-kko , a mea are 25 de ani si macarale cu multa uzura , dar daca nu gasesc ceva nou voi incerca solutia ta .

--------------------
+
Adi R5
post 11 Aug 2009, 16:59
Post #7

Membru autentic

From: A R A D

poti incerca si in magazine,dar mai repede cred ca ai succes sa gasesti ceva pe la atelierele de electricieni auto...ca sa-ti dau o ideea de denumire : kit macarale electrice ptr geam...sau spui ca vrei sa montezi geamuri electrice pe masina si cred ca stiu ei sa te indrume mai departe.

This post has been edited by Adi R5: 11 Aug 2009, 16:59

--------------------
Renault Espace 2007
+
davincu
post 1 Sep 2009, 12:40
Post #8

Membru autentic

kko_alex@ cum "reconditionez" camasa aceea de plastic ? Ai inlocuit-o cu ceva , ai lipit ? Da-ne detalii !

--------------------
+
tilicaru
post 5 Sep 2009, 19:53
Post #9

Membru autentic

este : www.materom.ro un depozit mare in targu mures unde sunt preturi second foarte bune . o macara electrica 80 de roni , o macara manuala 30 de roni . intri pe pagina lor si iei nr de tel de unde scrie dezmembrari si suni . ei ati trimit piesa sau ce vrei dac au si gata . cred ca si transportul e grtuit in tara . mie pana la alba iulia mia fost gratuit.

--------------------
renault r5 campus renault 1987
+
davincu
post 6 Sep 2009, 08:58
Post #10

Membru autentic

1. Multumesc mult prietene Tilicaru@ !

2. Am facut asa : dat jos panourile de la usi. Foarte delicata treaba - multe cleme de plastic si se rup usor. Macaraua e o roata dintata ce impinge-trage un melc lung elastic printr-o teava de plastic pana la suportul prins de geam. Teava asta imbatraneste si se coace si se rupe . Am cumparat tub PVC ( Berman pt electice) de 11. Costa 1.2 lei/3m. A scos firul melc si din PVC am facut o mufa de 4-5 cm. Ca sa intre pe teva plastic a macaralei am cautat ceva de aceasi dimensiune cu cea exterioara a tevii de la macara si apoi PVC-ul l-am prelucrat usor incalzit la aragaz.
Odata facuta mufa am lipit-o cu cateva picaturi de uhu+ sau picatura de un capat de teava , am pus la loc melcul si am lipit si celalalt capat. La o alta usa era rupta din piesa motoare a macaralei si acolo am lipit cu poxopol o teava cupru 4- cm si am continuat cu PVC mufat la cald. Am uns apoi din belsug ca sa mearga usor.

La magazine daca am spus anul de fabricatie... e prea vechi(1986) si nu au . Pana acum SH n-am, gasit.

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th August 2025 - 00:28
Dacia