Volan stramb, sfat
![]() ![]() ![]() |
Volan stramb, sfat
vladoots |
![]()
|
||
![]() membru Group: Members Posts: 48 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Twingo 1.2 16V
2003 Opel Astra GTC 2.0 2008
|
|||
bubu782001 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.897 Joined: 24 July 06 ![]() |
Este simpla problema ta si este destul de frecventa la masinutele mici. Problema apare de la gropi, borduri, si orice chestie mai uratica care solicita directia.
Am avut si eu asta si am rezolvat problema. Cum? Te duci si faci o geometrie computerizata. Eu am facut la un service Renault-Dacia si au rezolvat problema. Au un computer cu un soft si baga inainte parametrii masinii (de fapt, an de fabricatie, model, etc) si apoi softul are in baza de date informatiile corecte exact pentru masinuta ta. Nici nu costa mult, in vara am dat 50 ron pentru operatiunea asta - service-ul de pe Bd-ul Nicolae Grigorescu (inainte de intersectia cu bd-ul Basarabia pe partea stanga). |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
vladoots |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 48 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti ![]() |
multumesc mult bubu pentru raspuns.
![]() |
--------------------
Renault
Twingo 1.2 16V
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Ca reper, inainte de intersectie este o biserica cu o statie de RATB in fata. Putin mai in spate (deci cum vii dispre Nicolae Grigorescu) este un Petrom V (sau asa ceva - o bensizarie oricum). Liceul Saligny tot pe este pe acolo. Deci ai puncte de reper iar acolo sigur o sa gasesti raspuns daca intrebi pe cineva.
Ca "bonus" (ma costat insa foarte putin) baietii mi-au sugerat daca nu vreau sa reglez si farurile - si am acceptat ca nu este un lucru rau deloc asta. Chiar se vede mult mai bine, fata de cum bateau "ozene-urile" mele "reglate" la coltul blocului. Parerea mea ca sunt impecabili baietii si stiu ce fac. Si era PLIN de taxiuri (cel putin cand am fost eu) iar din cate stiu eu taximetristii nu-si repara masinile oriunde (masina este painea lor pana la urma). Asa ca e un semn bun de luat in seama cand vedeti taxiuri la service-uri. |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
vladoots |
![]()
|
bune sfaturi. ne scoti din multe belele bubu.
![]() |
--------------------
Renault
Twingo 1.2 16V
|
|
twingooo |
![]()
|
![]() Membru de partid din Republica Ceha Group: Members Posts: 747 Joined: 13 October 06 From: Ceska Republika, Praha 4 ![]() |
daca are vreo importanta, interesant ar fi sa postezi si rezolvarea. din respect macar pentru promptitudinea informatiilor pe care le-ai primit
![]() |
--------------------
Renault
Espace 2.0 dci
2007, Privilege mens sana in corpore barosano!
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Rezolvarea?
![]() In urma indicatiilor aparatului mecanicul regleaza - presupun ca se regleaza din capul de bara al directiei. In spate nu prea are ce sa regleze - daca masina este SUIE - asa va sta si roata STRAMBA (puntea stiu ca este cam fixa). In orice caz nu cred ca ai acces in groapa acolo la mecanic - eu am stat langa masina in tot acest timp si ma uitam la monitorul ala pe care arata rotile si unghiul pe fiecare roata. Roata colorata in verde era ok, in rosu era naspa. Nici nu ai de ce sa ii spui de volan deoarece de la inceput se pune volanul in pozitia de DREPT si il blocheaza cu un dispozitiv (cum e antifurtul ala de volan). Apoi se verifica geometria si regleaza daca e cazul. Acasa nu cred ca o sa poti regla geometria asa de bine ca pe aparatul ala. Pana si la daciile alea obosite din 1900 toamna tot la service se regleaza geometria. PS vladoots ai rezolvat problema? This post has been edited by bubu782001: 17 Dec 2009, 11:29 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
vladoots |
![]()
|
cred ca pe mine ma certa ca n-am zis nimic daca am rezolvat sau nu.
![]() ![]() ![]() 17 Dec 2009, 22:20: off topic.. bubu erai cumva azi prin militari..pe la pacii pe acolo? This post has been edited by vladoots: 17 Dec 2009, 22:20 |
--------------------
Renault
Twingo 1.2 16V
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Nu. Nici nu am drum prin zona aia. INSA SI eu stiu pe acolo prin zona aia un Twingo EXACT ca al meu - deci probabil despre acela exste vorba, si mai este unul tot asa - verde ca al meu (culoarea oficiala NV901 - Vert Vertigo) pe langa televiziune. Deci in Bucuresti pana acuma eu am identificat 3 (cu al meu cu tot). Poate or mai fi...
This post has been edited by bubu782001: 18 Dec 2009, 10:53 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Mai e unul in Berceni de culoarea aia
![]() |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Mai e acuma? Sau l-ai vazut tu acum vreo 6 luni? Ca am stat in Berceni, pe Brancoveanu.
This post has been edited by bubu782001: 18 Dec 2009, 11:00 |
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Acum ... ieri era parcat prin spate la Cultural, tocmai il admiram ... sa ne luam niste stickere cu forum.reno.ro ca sa recunoastem
![]() This post has been edited by Tamango: 18 Dec 2009, 13:52 |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 15:11 |