Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Legislatie viteza maxima, Diferentiata functie de tronson

PhilipMorris
post 28 Aug 2009, 22:25
Post #1

dependent de internet banking

Group: Members
From: Where the streets have no name

Incerc de mai multa vreme sa ma interesez cum se poate schimba o lege care mie mi se pare ca s-ar putea imbunatati. Si anume, strictetea cu care se vrea aplicata legea la viteza maxima din oras si din afara lui.
In general, limita curenta este de 50 km/h. Ideal ar fi sa se faca o comisie din partea administratiei locale si sa se ajusteze functie de conditiile de trafic pe tronsonul respectiv.
Am in minte acum drumurile care sunt oarecum libere, zone industriale etc, unde limitarea de 70km/h ar fi de bun gust si in deplina siguranta.
Cineva cu functie de raspundere in MAI spunea ca legea trebuie sa vina din partea guvernului, si ma intreba daca stiu pe cineva din guvern.
Acum va intreb eu, stiti pe cineva din guvern? Sau este vreo alta forma prin care poate fi propusa?

As vrea sa ramanem strict pe topic, poate poate va iesi ceva la lumina pana la urma smile.gif

--------------------
MK2 Black panther, sexiest hatchback ever TiVCT
Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
supremeon
post 29 Aug 2009, 01:06
Post #2

cam rareori membru...

From: din inima țării...

La modul cel mai serios, nu inteleg de ce 70 ti se pare de bun gust !!! MIE MI SE PARE DE BUN GUST 80 !!!
De ce 80? pentru ca atata permite codul rutier...
in rest, da, iti dau dreptate: sunt unele strazi late si mai putin circulate, pe care ar trebui sa fim lasati sa circulam cu 80...
Alt caz sunt intrarile in localitati, unde de multe ori sta politia cu radarul imediat ce treci de semnul de intrare, care este pus in plin camp...
Alt caz sunt unele sosele asa-zise "de centura", care de fapt sun in interiorul localitatilor, si doar unele dintre ele au limita la 70...
etc...
Deci, daca au binevoit sa puna limitatoare la 30 (minimum posibil) in anumite strazi din zone considerate "rezidentiale", atunci sa faca bine sa ne lase cu 80 (maximum posibil) pe alte strazi, care, fiind late si drepte, suporta...

Ceea ce eu nu inteleg este ce treaba are guvernul? Eu cred ca, consiliul local al fiecarei localitati are dreptul de a stabili aceste limite... peste 50, dar nu mai mult de 80.. parca asa e in codul rutier, nu?
Deci, cine are pile la primarii? smile.gif smile.gif

--------------------
Iubesc mersul domol pe o sosea fara gropi si alte masini, primavara cu verde crud si albastru - pur pretutindeni!
+
Madriann
post 29 Aug 2009, 08:49
Post #3

Membru autentic

From: Tunisia

Slabe sanse...parte din incasarile din amenzi merg la administratia locala. Cine crezi ca isi va taia craca pe care sta? smile.gif)

--------------------
Renault Megane RT 1,6e 8v 1996
Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
+
CIPTUNING
post 29 Aug 2009, 09:15
Post #4

Membru autentic

Nu trebuie schimbata deloc legea, ea permite deja ce spui tu si chiar exista localitati unde se poate merge, legal, cu mai mult de 50. Doar ca exista multe zone in care s-ar putea aplica si nu se face nimic..

Art. 49. – (1) Limita maxima de viteza în localitati este de 50 km/h.
(2) Pe anumite sectoare de drum din interiorul localitatilor, administratorul drumului poate stabili, pentru autovehiculele din categoria A si B, si limite de viteza superioare, dar nu mai mult de 80 km/h. Limitele de viteza mai mari de 50 km/h se stabilesc numai cu avizul politiei rutiere.
(3) Pe anumite sectoare de drum, tinând seama de împrejurari si de intensitatea circulatiei, administratorul drumului, cu avizul politiei rutiere, poate stabili si limite de viteza inferioare, dar nu mai putin de 10 km/h pentru tramvaie si de 30 km/h pentru toate autovehiculele.

--------------------
SLZ SCALA - BZ 04 XLZ
"Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug"
Eminescu- Imparat si proletar ;)
+
PhilipMorris
post 29 Aug 2009, 12:03
Post #5

dependent de internet banking

From: Where the streets have no name

Hmmm, inseamna ca trebuie vorbit cu cineva de la administratia locala? Este ca si cum le-am cere sa isi dea bani din buzunar. Nu am vazut niciodata un radar in alta parte decat pe acele tronsoane.
Nu langa o scoala sau gradinita. Mi se pare hartuiala pe fata.
Noi, ca si oameni normali, cum ii putem face sa se mai uite o data prin hartiile lor?
Cred ca o sa ii trimit un pm lui Veronik... tongue.gif

--------------------
MK2 Black panther, sexiest hatchback ever TiVCT
Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
+
Madriann
post 31 Aug 2009, 08:46
Post #6

Membru autentic

From: Tunisia

QUOTE(PhilipMorris @ 29 Aug 2009, 12:03)
Hmmm, inseamna ca trebuie vorbit cu cineva de la administratia locala? Este ca si cum le-am cere sa isi dea bani din buzunar....
*

Exact...arunca o privire aici, sa vezi ce le-a c.... mintea cand au avut liber la pus radare. In special E85 si Turda-Cluj parca. Mai retin o comuna pe E85 cu 3 radare fixe, nu cumva sa le scape vreunul. Crezi ca ar accepta marirea vitezei la 70km/h? radmasa.gif
Niste escroci...daca ar putea, ar cobora limita la 30km/h.

--------------------
Renault Megane RT 1,6e 8v 1996
Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
+
kog
post 31 Aug 2009, 12:20
Post #7

epuri orijinali

From: Lipova - Arad

la biciclete se aplica limita de viteza unsure.gif ? ca io am depasit limita de 30, chair si pe cea de 20(exista asa ceva) si mi9-9e 9frica sa nu ma intrebe de sanatate

This post has been edited by kog: 31 Aug 2009, 12:21

--------------------
Dacia 1310 1989 TLX - AR-05-DGF
Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos...
"ti ciuda ca consum putin?" by argon
+
ionut.tanase
post 31 Aug 2009, 12:28
Post #8

Can't Stop Me!

From: PITESTI

Mie mi s-ar parea normal sa avem indicatoare cu limita de viteza pe fiecare drum. Spre exemplu, pe Pitesti - Campulung exista un tronson pe care limita data de GPS este de 90 km/h iar respectivul tronson strabate o localitate. Daca ar fi sa ma iau dupa faptul ca sunt in localitate ar trebui sa rulez cu alta viteza decat cea indicata de GPS. Pentru evitarea unei confuzii datorate de aspectul mai sus mentionat ar trebui sa avem indicatoare cu limita de viteza pe toate sectoarele de drum.

--------------------
FORD FOCUS 2003
DACIA 1310 .... first LOVE :-)
+
Batrânul
post 31 Aug 2009, 15:56
Post #9

Membru autentic

From: Bucuresti

@ kog:
Risti sa-ti suspende permisul (de conducere a bicicletei) radmasa.gif

--------------------
Renault Clio IV 2015 / Life 1.2 16V
Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte...
+
DannyY
post 31 Aug 2009, 16:27
Post #10

Marele plictisit

QUOTE(ionut.tanase @ 31 Aug 2009, 13:28)
Daca ar fi sa ma iau dupa faptul ca sunt in localitate ar trebui sa rulez cu alta viteza decat cea indicata de GPS.
*

Exact asa ar trebui sa faci. In plus, actualizeaza-ti hartile sau softul pe aparatul tau GPS.
In orice situatie, GPS este doar un ajutor care nu detine insa adevarul absolut. In cazul tau, harta nu contine localitatea respectiva.

Ca sa fii sigur ca nu gresesti, ia cea mai restrictiva conditie pe tronsonul respectiv. Spre exemplu, daca e localitate, ignora limita indicata de GPS si mergi cu 59 ca sa nu ai surprize.

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th April 2025 - 09:46
Dacia