Viteza maxima - abateri vitezometrului
![]() ![]() ![]() |
Viteza maxima - abateri vitezometrului
olty2x |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 30 April 07 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio III
- IF70LTY
Exception 1.4 - 2007
|
|||
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Care era întrebarea, mai clar?
(zii repede ![]() This post has been edited by Catalin Marinarul: 5 Aug 2007, 10:41 |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Racky |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.050 Joined: 1 June 05 ![]() |
Cred ca omu' e mirat de viteza atinsa, si se intreaba daca nu cumva vitezometrul indica gresit...Clio III 1.4 16V, conform fisei tehnice, viteza maxima este de 183 km/h...
|
--------------------
Renault
.
. 2005 Symbol 1.4 8V Fidji
2008 Laguna III estate 2.0 dCI(150)-Initiale Paris 2002 Clio Bicorp 1.5 dCI 85-Privilege 2009 Laguna coupe GT 3.0 V6 dCI |
|
Andrei Clio Trei |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 50 Joined: 18 June 07 ![]() |
de curiozitate: ce inseamna atins "cu greu"?... timp, distanta, zona exact, comportamentul masinii... pentru ca... pe dn1??? nu se moare suficient pe asfalt?...
astazi nu mi s'ar parea mare chestie ca o masina cel putin de clasa asta sa ajunga la peste 200, depinde de conditii... am vazut Oltcit pe autostrada cu peste 140. am ramas blocat, sincer! am vrut si eu unu' la fel! ![]() personal, nu am ce cauta la viteza aia si nu vad nici cel mai cetzos scenariu in care voi avea vreodata in viata nevoia sa ajung la peste 200, aici (mai ales!!!) sau afara. bref, nu e fatal pentru mine ca ceasu' nu imi arata ce trebuie in zona aia, va las pe Dvs. sa il verificati pe viu... invers: imi pare rau si cu tot respectul, pentru ca totusi nu ne cunoastem si poate sunt cuprins pe moment de o senzatie nebuloasa, plus unele experiente tampite in trafic... insa daca ma simt vreodata in pericol din cauza cuiva care zboara in felu' asta (aproape intotdeauna am avut pasageri la drum lung!), nu voi ezita sa pun mana pe anumite telefoane... sa va spun ceva: TOATA LUMEA e grabita si practic TOATA LUMEA are azi asa-numitele "motoare puternice"! daca doar ne arde de joaca - oriunde da' nu in preajma oamenilor! ei bine, ma duc pana'n panzele albe... PS: Clio 3 e stabil, mai stabil ca multe altele, un sasiu brici prin comparatie, o treapta in plus tehnologic vorbind. Este insa o tabla! NIMIC, dus la extrem, nu merge in parametri... Logan'ul (Renault pana la urma!!! nu radeti...) face shicane necontrolate pe sosea la peste 140, cel putin din cauza aerodinamicii aiurea, bashca pneuri, bashca sosea de inceput de secol tz'shpe si altele. Clio te deranjeaza nitzel ca iti acopera Mozart'u' de pe MP3. Concluzie: sunt arhi-suficiente vitezele normale. Hai! bine!: nu viteza legala efectiv, ci aia tolerata, ca de!... rolul tablelor astora este atins oricum si sunt perfect adaptate, ca regula generala. dar incercati Dvs. si la 300, poate ii dati si in judecata - frantzuji incompetenti!... daca se manifesta altfel decat in limitele prescrise oficial sau daca pur-si-simplu aveti o teama pe subiect, intr'adevar, e de verificat in service. scurt! frantzujii "aia" s'au adapostit la umbra garantiei ca niste lasi, constienti totusi de incompetenta lor. Editat de Moderator: Ramane in topic deaorece a fost postat inaintea stabilirii regulii speciale pentru acest topic. Va rog nu continuati dezbaterea in acesta directie. Multumesc. |
--------------------
Renault
Clio 3 Dynamique
2007
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Abaterea oricarui vitezometru, indiferent de producator, este variabila in functie de viteza. Mai toti producatorii regleaza aceste aparate pentru a fi cat mai aproape de realitate la viteze mici (de regula in jurul valorii de 30 km/h). Pe masura ce viteza masurata creste si abaterea creste.
|
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
Vanzatorul de Iluzii |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 398 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Din experienta, la DSN, Solenza si Logan se invarte undeva in jurul a 7 - 8 km/h (la viteza de 60 km/h).
|
-------------------- Tiida Tekna+ HB 1.5dCi 106 trapasi Warm Silver
Megane 2.2 Sedan Privilege 1.6i/112 Beige Poivre |
|
Andrei Clio Trei |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 50 Joined: 18 June 07 ![]() |
![]() ![]() foarte putini (sper) pot da un raspuns tehnic exact si relevant la chestia asta, viteza e impinsa dincolo de limite. Poate ca e chiar irelevant pentru sectiunea Clio III acest fenomen, asa cum a fost descris totul! din nou, viteza e dincolo de orice pretinde Renault de la aceasta masina. sugerez, daca nu stergerea cu totul, macar sectiunea Diverse, Cafenea... ca membru al forumului. Personal, consider totul o ofensa, dar... am raspuns limpede on-topic, singurul raspuns personal corect in aceste conditii, dincolo de problema mea: eu unul nu stiu daca marja oficiala de eroare e de 5 sau 10 sau 50km/h pe vitezometru, dar se poate verifica oricand folosindu'ti drepturile oferite chiar de producator. pentru restul, ca argument personal: olty2x a postat la 10:30, eu am raspuns la 18:00, mi s'a parut subiect deschis. am reactionat la ceea ce e mai important. pentru ca un moderator nu e musai judecatorul persoanei care intreaba ceva grav (dovada ca reactia a venit dupa postul MEU, nu al celui ce a deschis topicul, si dupa 8 ore), dar publicul este in drept. cand imi spui ca incalci flagrant legea si pui in pericol oameni, dar ma intrebi daca se vede misto pentru poza de pe marginea soselei chestia asta... ba mai critic si producatoru'!!... ![]() semi on-topic: olty2x, Dvs. spuneti ca masina devine instabila la 180-205km/h. daca tot avem experimentul, macar o chestie utila de aflat, pentru ca mie nu imi e limpede o chestie la masina asta. am aceeasi motorizare. directie electrica. se simte vreo diferenta de reactie a volanului in conditii de viteza? eu mai mult de 130/h nu am mers si pana la viteza aia EU nu am perceput nimic semnificativ... oficial, trebuie sa se "rigidizeze" directia odata cu cresterea vitezei. daca v'a atras atentia in vreun fel. si daca ziceti ca devine instabila la 200 sau chiar si la 180 real..., cred ca inevitabil ati simtit ceva si in volan... sau nu... daca aflu asta, sunt fericit. daca nu, eu ma opresc si imi cer scuze oricum pentru atmosfera creata... stergeti Dvs. ce este de sters... multumesc frumos! Cu respect! Andrei |
--------------------
Renault
Clio 3 Dynamique
2007
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Provocat de posturile acestui forum, am incercat sa fac comparatii intre indicatiile vitezometrului - viteza stabilita de GPS si viteza indicata de "radarele" cu afisare avertizoare de la intrarea in unele localitati.
Concluzia a fost ca viteza indicata de vitezometru este ceva mai mare, diferenta fiind proportionala cu viteza. Apoi m-am apucat sa calculez ce se intampla cu viteza reala cand se toceste guma cu 2 mm si ... cu oarecare uimire am constatat ca, daca tii seama de acest aspect (diferenta de 4x3,14 mm=12,1 mm la aprox 1500 mm), viteza indicata de vitezometru este foarte aproape de realitate (considerand viteza GPS reala la drum "intins") cu mentiunea ca o precizie de 3-5% pentru acest sistem de masura este acceptabila, chiar buna. So, cu gume noi si bine "calibrate" eroarea de masurare a vitezei nu depaseste 3% din cele constatate de mine !!! Concluzia mea este ca diferenta exista datorita calibrului neuniform al diametrului exterior al gumei si se accentueaza pe masura ce creste uzura si nu datorita actiunii "deliberate" a producatorilor! LE Ai dreptate Catalin Marinarul, voiam sa spun "ceva mai mare", este gresala mea. Anterior nu am dat valori dar diferentele sunt de genul 60 vitezometru - 56 GPS, 130 vitezometru - 123 GPS. Cred ca in fabrica se face calibrarea sistemului tinand cont de diametrul maxim admis pentru un tip de pneu (mentionat in documentatia de omologare a masinii) dupa cine stie ce norme de fabricatie pneuri. De aici cred ca apare o oarecare diferenta + precizia unei masuratori analogice, adica aproximativ 5-7% abatere este rezonabil. Probabil ca producatorii, pentru a evita eventuale reclamatii paguboase, fac toate calibrarile astfel incat viteza indicata de vitezometru sa aiba semnificatia de maxim ... Km/h. La urma urmei, in spiritul legalitatii, in general, de asta trebuie tinut cont. This post has been edited by adi_ar: 5 Aug 2007, 20:22 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
QUOTE(adi_ar @ 5 Aug 2007, 20:08) În cazul unui vitezometru ce funcționează precum la ieșirea din fabrică (corect), viteza indicată este ceva mai mare decât cea reală, indicată prin GPS de exemplu (nici aceea exactă, dar oricum mult mai precisă). |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
olty2x |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 30 April 07 ![]() |
Revin cu eventuale lamuriri. Cand am zis "Daca vi se pare o masina stabila" nu am facut aluzia ca Clio 3 nu ar fi stabil. La viteze de pana la 140 km/h este destul de manevrabil si "lipit de strada". La peste 170 km/h insa, ai impresia ca se ridica de pe sosea (dezavatajat si de garda la sol destul de mare). Directia se intareste dar nu semnificativ.
Un lucru am remarcat insa ... benzina din rezervor scade foarte repede ... |
--------------------
Renault
Clio III
- IF70LTY
Exception 1.4 - 2007
|
|
Berila |
![]()
|
![]() vesnic incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 23 July 07 From: Praga - CZ ![]() |
Bucuresti - Pitesti, viteza constanta 95-100km/h, nu stiu la viteze mai mari dar in situatia data, comparativ cu viteza data de GPS, eroare 0%, cat arata pe bord atat arata si GPSul
![]() |
--------------------
Renault Clio 3
Exception
- B-64-***
1.6 16v
|
|
billyK |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 2 February 05 ![]() |
salutari
am 1.6 16V si vitezometrul imi arata maxim 210 - cand viteza maxima a masinii este de 190. Nu merg prea des la viteza asta deoarece consumul constant la asa-zisii 210 km/h este de 20-22 l /100. si intr-adevar acul la benzina scade simtitor - vazand cu ochii as putea spune. pe scurt DA sunt abateri ale vitezometrului, au facut cei de la quattroruote un astfel de test. pe langa asta exista si abateri de la computerul care arata consumul instant si consumul mediu. Exista o eroare de 0.6 l in PLUS, bineinteles ca nu in MINUS ![]() |
--------------------
Renault
Clio 3 1.6
2006
|
|
traffictours |
![]()
|
Membru autentic Group: Validating Reno Posts: 1.013 Joined: 9 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Orice aparat de masura are erori. Cele cu ac dau eroarea cea mai mare la inceput si la sfarsit de scala. Cea mai mica eroare ar fi pe la jumatate, adica de obicei pe la 80-100 km/h. Cat este eroarea este marcat pe fiecare aparat in procente(clasa de precizie).
|
--------------------
BMW
-
-
|
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
Dragi colegi moderatori, daca nu sustinem ideea de viteza excesiva, nu trebuie sa permitem postarea vitejilor.
Multumesc. |
--------------------
Skoda
Octavia 2
- de CJ
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP www.raresion.ro
|
|
Berila |
![]()
|
![]() vesnic incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 23 July 07 From: Praga - CZ ![]() |
QUOTE(Berila @ 15 Aug 2007, 07:20) Bucuresti - Pitesti, viteza constanta 95-100km/h, nu stiu la viteze mai mari dar in situatia data, comparativ cu viteza data de GPS, eroare 0%, cat arata pe bord atat arata si GPSul ![]() Revin asupra postului anterior dupa ce am verificat de mai multe ori problema, iar rezultatul este -3km/h eroare (uneori chiar -4). This post has been edited by Berila: 8 Oct 2007, 08:11 |
--------------------
Renault Clio 3
Exception
- B-64-***
1.6 16v
|
|
mack |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 2 November 07 ![]() |
Salutare,
Referitor la eroare de indicatie a vitezometrului, cred ca este utila urmatoarea precizare. Ca marea majoritate a elementelor montate pe un autovehicul si vitezometrul se supune unor reglementari. In cazul de fata - vorbim de o masina europeana - aceasta reglementare este ECE R39. In continutul stufos se regaseste si conditia referitoare la acuitatea indicatiei de viteza. Textul original spune cam asa: " 5.3. The speed indicated shall not be less than the true speed of the vehicle. At the test speeds specified in paragraph 5.2.5. above, there shall be the following relationship between the speed displayed (V1) and the true speed (V2): 0 < (V1 – V2) < 0,1*V2 + 4 km/h" N.B. semnul este de fapt "mai mic sau egal" dar am evitat sa folosesc acest caracter special. Rezumat ar suna cam asa: - viteza indicata nu trebuie sa fie mai mica decat viteza reala de deplasare si - diferenta dintre valoarea reala (Vr) si valoarea indicata trebuie sa se incadreze intre 0 [km/h] si (10%*Vr+4) [km/h] Ca informatie aditionala, pentru un autovehicul cu viteza maxima mai mare de 150 km/h, valorile de testare impuse de ECE R39 sunt 40 km/h, 80 km/h si 120 km/h. Avand aceste informatii, puteti verifica si singuri daca vitezometrul autoturismului dumneavoastra este conform. Oricum, nu testati la mai mullt de 120 km/h! Ganduri bune, mack |
--------------------
Renault
Clio 3 (X85)
- N/A
2006 Confort Dynamique 1.6 16v
|
|
banditul007 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 24 June 08 ![]() |
Cine are GPS poate vedea exact diferenta intre ce arata vitezometrul si viteza reala.In general sunt vreo 5-6 km in plus afisati pe vitezometru.
This post has been edited by banditul007: 30 Aug 2009, 14:15 |
--------------------
Renault
Clio III
- bc 08 sir
2007/Dynamique
|
|
herculane |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.237 Joined: 30 April 07 ![]() |
160km/h vitezometru = 153km/h gps
180km/h = 172km/h 200km/h = 191km/h totusi, la mine s-ar putea sa nu fie foarte relevant, pt ca am jante pe 16" si anvelope 205/50/R16, iar diametrul rotii e cu 1% (sau ceva de genul) diferit fata de diametrul rotii originale |
--------------------
Renault
Clio III Exception 1.6 16v 2007 / Ford
- xxxxx
Mondeo Titanium 2.0 16v 2008
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Aviz amatorilor!
Discutia in acest topic este permisa doar in masura in care se dezbate problema abaterilor vitezometrului. Discutiile/dezbaterile despre viteza maxima reusita de fiecare nu sunt acceptate. Nu sustinem viteza excesiva, incurajam adaptarea corecta a vitezei masinii la conditiile de drum. Abaterile de la prezenta solicitare vor fi sterse. Recidiva se va sanctiona cu avertisment. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 22:31 |