Readucerea in Romania a unui autoturism
![]() ![]() ![]() |
Readucerea in Romania a unui autoturism
Ovy_1 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 22 November 08 ![]() |
|
||
--------------------
-
-
- -
-
|
|||
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
o aduci pe platforma, dupa ce e in tara e o simpla operatie de schimbare a proprietarului.
|
-------------------- |
|
Ovy_1 |
![]()
|
Iti multumesc pentru raspuns, problema este ca platforma m-ar costa mai mult decat as da pe masina... iar sa vin cu ea tractata 600 km iar nu cred ca-i o solutie.
Eu ma gandeam daca este posibil sa-i fac un ITP "periodic" (daca exista asa ceva) in HU cu numerele romanesti, sau in cel mai rau caz, sa o inmatriculez periodic in HU, sa-i fac ITP-ul si dupa aia sa o aduc in RO si sa o inmatriculez permanent. Stie cineva daca este posibil sau cat m-ar costa toate operatiunile astea? |
--------------------
-
-
- -
-
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
vezi ca aradul este in romania nu ungaria, la fel si sibiul
![]() la ce zici tu acolo ar fi mai rentabil o platforma... iti convine sa platesti taxa de prima inmatriculare ? sa inmatriculezi de 2 ori o masina doar ca sa o readuci in tara, ea fiind inmatriculata ro ? la o platforma iti ia in jur de 1 ron/km |
--------------------
Dacia
Logan
- EDH
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
Ovy_1 |
![]()
|
Poate nu m-am exprimat eu destul de clar: masina este inmatriculata in Arad (Romania), dar in momentul de fata se afla in Budapesta (capitala Ungariei) iar eu locuiesc in Sibiu (Romania).
Platforma costa 0,35euro/km+plus nu stiu ce taxe de stationare (probabil cand se incarca masina). Distanta dus-intors Sibiu-Budapesta este de aprox. 1.200km ceea ce inseamna 0.35x1200=420 euro, + 1.000 euro masina + ceva reparatii = depasirea bugetului de care dispun. De asta am cerut sfatul vostru cum sa fac sa aduc masina in tara (in Sibiu) fara costuri prea mari (nu dispun decat de 1.300 euro). Vreau sa cumpar masina asta pentru ca o stiu, este a unui prieten si mi-o lasa, zic eu, foarte bine, trebuind sa-i mai fac doar franele. Va multumesc din nou si astept sfaturile dumneavoastra. |
--------------------
-
-
- -
-
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
Da' nu ai c.... sa vii cu ea pe roti? Fa-i franele acolo si vino spre tara, daca crezi ca poti s-o faci in conditii de siguranta. Daca nu faci belele sunt sanse f. mari sa nu te intrebe nimeni de sanatate.
In Romani evita , pe cat posibil, Drumurile Nationale. E o solutie de exceptie, cand ajungi acasa o pui la punct si iti faci ITP, alea... This post has been edited by Dodone: 23 Nov 2008, 23:50 |
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
Ovy_1 |
![]()
|
Sa stii ca ma gandesc din ce in ce mai mult la solutia ta, mai ales ca trec zilele si trebuie sa merg in Budapesta.
Sper totusi sa-mi dea cineva o solutie miraculoasa, legala si ieftina (stiu vorba aia "si in rai si cu dansa-ntransa" asa ca nu sariti pe mine...). Daca nu se poate altfel.... nu se poate si asta este. Apropo... cam ce sanctiuni m-ar paste? |
--------------------
-
-
- -
-
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Nu cunosc legislatia maghiara, dar mi se pare o mare imbecilitate sa iti asumi un asa risc pentru o SN din 2001, fie ea si pe gratis.
Ce nu inteleg, de ce sa o aduci cu platforma pana la Sibiu. O aduci pana la Arad (cam jumate de drum) si ii faci acolo ITP-ul si asigurarea. |
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
bossake |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 521 Joined: 6 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Fa-i doar asigurare aici in ro, pe 6 luni ca oricum dupa ce o sa radiezi masina din arad va trebui sa faci alta asigurare pe numele tau. Cu ITP-ul nu e asa grava situatia. Adica ma rog, daca te prinde e grava dar iti zic sincer ca sansele sunt destul de mici sa te prinda.Eu am un prieten care a facut recent accident si ii era frica cand s-a dus la constatari ca se uita politistul pe talon si vede ca are ITP-ul expirat de vreo 6 luni. Dar nu s-a uitat.
Acum mai conteaza si de starea masinii. Daca masina e nemiscata si a stationat mult si arata nasol sunt sanse sa se ia de tine chiar la vama ![]() Radierea masinii trebuie sa o faci in arad. Cred ca e nevoie si de propietarul masinii, sau cel putin de o copie dupa buletin a acestuia. Bineinteles trebuie sa ai si contractul de vanzare cumparare dintre el si tine. |
--------------------
Dacia
Logan
- B 21 xxx
2007 Prestige 1.6 16v
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(b64chr @ 24 Nov 2008, 01:18) Nu cunosc legislatia maghiara, dar mi se pare o mare imbecilitate sa iti asumi un asa risc pentru o SN din 2001, fie ea si pe gratis. Ce nu inteleg, de ce sa o aduci cu platforma pana la Sibiu. O aduci pana la Arad (cam jumate de drum) si ii faci acolo ITP-ul si asigurarea. Nu sunt deloc un fan al incalcarii legii, dar in situatia lui si la experienta mea din ultima perioada pe soselele Europei , raman la ideea mea. Daca o aduce pana la Arad si nu ia ITP-ul, din alte motive decat defectiuni ce tin de siguranta circulatiei, nu-s bani aruncati ? Nu mai bine merge pana acasa si o pregateste ca lumea de ITP? Ovy_1 , da-i bice ! This post has been edited by Dodone: 24 Nov 2008, 16:00 |
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
Ovy_1 |
![]()
|
Va multumesc mult pentru mesaje si imi cer scuze ca nu v-am raspuns, dar am avut probleme cu PC-ul (sper sa nu fie un semn rau...
![]() O veste proasta este cea cu radierea... speram sa o pot rezolva din Sibiu dar "c'est la vie" chiar daca se mai complica un pic lucrurile. Saptamana viitoare ma duc sa o vad din nou cu un mecanic si sa-mi spuna ce-i mai trebuie exact ca sa o pot face acolo, in rest Doamne ajuta. |
--------------------
-
-
- -
-
|
|
PhilipMorris |
![]()
|
![]() dependent de internet banking Group: Members Posts: 708 Joined: 14 November 07 From: Where the streets have no name ![]() |
Urmeaza sa ma intorc cu masina in tara si sa o reinscriu acasa. De trei ani este inmatriculata intr-o alta tara, platindu-i aici tot ce inseamna revizii tehnice, asigurare etc.
Este vreo cale sa transfer toate astea pe numerele pe care le am in tara? Pana acum nu am gasit nici o firma serioasa care sa faca asigurare full online. Nu mai zic de revizia periodica. |
--------------------
MK2
Black panther, sexiest hatchback ever
TiVCT Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
tu ai masina inscrisa in 2 tari?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
PhilipMorris |
![]()
|
![]() dependent de internet banking Group: Members Posts: 708 Joined: 14 November 07 From: Where the streets have no name ![]() |
Ceva de genul. Tara nu e in UE si au trebuit sa mi-o inscrie. Au refacut actele si am numere straine pe masina acum. Numerele romanesti le am la loc de cinste, in uscator
![]() |
--------------------
MK2
TiVCT Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
|
|
murfi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 668 Joined: 31 May 04 ![]() |
b76bgaarh-> Nu rade ca exista si asta. Sunt cateva institutii internationale care iti dau numere provizorii pe perioada contractului si nu-i intereseaza ce-i cu masina ta si de unde vine...
L.E. PhilipMorris, cred ca de transferat asigurari, CT nici nu se pune problema. RCA iti face oricine in tara doar pe baza talonului (cu putin efort merge si cu o copie). Asa ca la intrarea in tara ii pui frumos numerele romanesti si singurul lucru pe care il risti la un control este retinerea talonului pentru CT expirat. Intre timp poti sa-ti programezi un CT in primul oras de la granita ca sa reduci acest risc. Poti sa mergi si cu numerele straine prin tara dar eu nu m-as complica prea tare cu asa ceva atata timp cat masina este inmatriculata cu alte numere in RO. This post has been edited by murfi: 27 Aug 2009, 17:41 |
-------------------- |
|
PhilipMorris |
![]()
|
Bune idei
![]() ![]() |
--------------------
MK2
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 15:30 |