Reparate frana de mana megane II.1
![]() ![]() ![]() |
Reparate frana de mana megane II.1
Grotesque |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 29 July 16 ![]() |
|
--------------------
renault
megane II
2009
|
|
Grotesque |
![]()
|
reparare frana de mana care tragea in gol si cu butonul ingropat
image.jpg 1 am tras capacele ca sa am acces la maner image.jpg 2 am taiat cusatura si dezlipit pielea de pe maner image.jpg 3 am desfacut manerul care are niste urechi interioare image.jpg 4 inauntru puteti admira calitatea RENO (a.k.a. Plastics INC) In urma folosirii moderate a franei de mana, suruburile au rupt locasurile din plastic datorita solicitarii la forfecare, locasul arcului de torsiune si el dezintegrat, opritorul butonului de deblocare rupt. image.jpg 5 am dat gaura prin maner ca sa aiba in ce "musca" niste suruburi mai lungi (am folost holsuruburi pentru lemn ). grosimea burghiului e mai mica decat diametrul filetului surubului folosit restul locasului pentru surub a fost refacut cu poxipol lasat la intarit iar apoi gaurit. image.jpg 6 partea de surub care iesea din maner (precum burghiul din poza) a fost taiata cu un fierastrau circular image.jpg 7 pentru ca solicitarea sa nu fie doar pe cele doua suruburi la folosire, am decis sa prind manerul de plastic cu suruburi prin gaurile deja existente in partea metalica a manetei. am dat gauri in manerul de plastic image.jpg 8 pozarea surubului si piulitelor folosite si pozitia de montare 0111.jpg 9 am prins arcul de torsiune cu o sarma (de la un dop de sampanie) bagata printr-o gaura data in maner 010.jpg 10 modul de blocare al sarmei ca sa nu iasa in relief. am adaugat si un strat de poxipol giphy.gif 11 arcul de torsiune in functiune dupa ce am uns tot ansamblul cu vaselina. rezistenta la presarea butonului acum e mare deoarece arcul are pozitia corespunzatoare. am adaugat si o saiba la surubul care tine arcul. bucatile de plastic care asigurau limita cursei butonului au fost lipite cu poxipol iar unele zone refacute tot cu poxipol 012.jpg 12 dupa strangerea suruburilor am adaugat o doza mare de poxipol pentru a reduce si mai mult solicitarile in zona suruburilor 013.jpg 13 capacul manerului care vine pus deasupra a fost putin decupat ca sa faca loc zonei cu poxipol. capacul l-am lipit pe contur cu un adeziv mai putin rezistent (marca UHU) pt a fi desfacut mai usor daca e nevoie pe viitor. bucata de piele a fost fixata cu acelasi adeziv doar in zona cusaturii- banda de 1 cm latime. vizual aproape ca nu se vede vreo diferenta ca nu e cusut. This post has been edited by Grotesque: 21 Jan 2018, 23:14 |
--------------------
renault
megane II
2009
|
|
Grotesque |
![]()
|
|
--------------------
renault
megane II
2009
|
|
corba |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 107 Joined: 1 November 08 ![]() |
Salut
Avem in forum material cu inlocuire maneta frana de mana ? Megane II.2 Stie cineva unde gasesc manopera mai ieftin pt schimbat maneta de frana? am gasit la Cobalcescu pe splai cam 300 lei. Mersi |
--------------------
Renault
Mégane Sedan 2.2 1.4L 16V, 72kW
2007 Manager
|
|
clau71 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 24 July 18 ![]() |
Buna ziua!
Am si eu un megane 2 pe benzina si de ceva timp frana de mana numai merge. Mai exact daca trag de ea se aorinde becul in bord, dar propiru zis numai tine. Se poate repara? Intreb deoarece am vazut ca pretul de achizitie la una noua e foarte scumpa, si chiar si pe olx pretul este tot mare ce am gasit eu este in jur de 350-400 ron. |
--------------------
renault
megane
2008
- b28cca
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.023 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
Pai esti sigur ca este din maneta? Sa nu fie un cablu rupt.
|
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
clau71 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 24 July 18 ![]() |
|
--------------------
renault
megane
2008
- b28cca
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 10:09 |