Uleiul de motor..., Cum ne dam seama daca e bun sau rau?!
![]() ![]() ![]() |
Uleiul de motor..., Cum ne dam seama daca e bun sau rau?!
dolphintm74 |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 26 February 04 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 1
2001, 1.6 16V
|
|||
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
1. Foloseste functia SEARCH aflata in coltul din dreapta sus a ecranului!
2. S-a mai discutat de cateva zeci de ori. Foloseste uleiul indicat de producator! |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
dolphintm74 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 26 February 04 From: Timisoara ![]() |
R19/16v, raspunde te rog la intrebari sau, daca nu stii, nici macar nu-ti da cu parerea, ci abtine-te! Era vorba despre un ulei "indicat de producatori", dar care poate fi contrafacut. In al doilea rand, foloseste tu functia SEARCH, iar daca gasesti raspunsuri la ce am intrebat eu, trimite-mi PS, ca sa ma dumiresc.
|
--------------------
Renault
Laguna 1
2001, 1.6 16V
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Oi!... Nu-i prea indicat sa spui unui moderator sa se abtina
![]() |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
neiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 704 Joined: 4 January 09 From: Timisoara ![]() |
nu trebuie sa astepti sa apara simtome!Schimbi uleiul,daca ai suspiciuni,si gata.
24 Aug 2009, 20:29: Te costa vreo 200 lei dar ,,dormi linistit'' This post has been edited by neiu: 24 Aug 2009, 19:29 |
--------------------
renault
laguna 1.8i
- TM 11 RFT
1998 berlina Florin
|
|
cristicristutu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 711 Joined: 7 February 09 From: SATU-MARE ![]() |
Si eu am pus tot Castrol Magnetic 10W40 si nu am probleme, am facut deja peste 7000 Km si nivelul tot acela este la ulei, motorul merge rotund, parerea este ca se simte bine masina.
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA
1.6 16V
|
|
zet105 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 393 Joined: 15 May 09 ![]() |
Poate sa fie contrafacut si sa nu-ti faca probleme.
Daca nu-i prieste uleiul pe care il are, ca simptome cred ca ar fi consumul uleiului dupa cateva mii de km, sau daca vascozitatea nu este corespunzatoare vei avea un sunet de la tacheti sesizabil mai ales la relanti. Despre faptul ca face spuma din cate am citit (documentat) : apare spuma datorita unei reactii chimice care rezulta din amestecul a doua uleiuri de la producatori diferiti( chiar daca e aceslasi tip de ulei 10w40 de exemplu, daca sunt de la producatori diferiti duce la aparitia spumei de care ai pomenit). Parere proprie: foloseste uleiul care nu ti-a facut probleme, mai ales daca e cel indicat de producator. |
--------------------
reno
Megane 3, 1.5dci, 110cp, phase 2(2012)
- ----
--
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
simptomele sunt cele descrise de tine. Daca motorul face ca toate alea, primul pas e schimbarea uleiului.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
dolphintm74 |
![]()
|
Va multumesc pentru raspunsuri. Din fericire, nu este cazul sa schimb uleiul. Drept e ca motorul scoate un zgomot de mic diesel, specific marcii Renault (in plus, are si ceva kilometri in urma ~ 200.000
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1
2001, 1.6 16V
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
De unde si pana unde sunetul ala "specific marcii renault"?
Ar trebui sa ai tacheti hidraulici. |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
dolphintm74 |
![]()
|
Eh, ma refeream si eu la faptul ca nu suna la fel ca un BMW, la fel cum nici un motor de BMW nu se aude precum un Renault
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1
2001, 1.6 16V
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() |
--------------------
DS
5H
|
dolphintm74 |
![]()
|
R19/16v, ce te mira?
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1
2001, 1.6 16V
|
|
Cristi_Cotrau |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 299 Joined: 10 September 07 ![]() |
@dolphintm
Apropo de ulei,acum 2 luni cand am facut schimbul de ulei,tot nu am schimbat producatorul si am pus ELF de Romania ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
- TM-97-CRS
1999 1.6 16v Concorde
|
|
dolphintm74 |
![]()
|
Si sunt convins ca nu ai simtit nici o diferenta, Cristi_Cotrau...
|
--------------------
Renault
Laguna 1
2001, 1.6 16V
|
|
daniellu |
![]()
|
![]() acum E91 M47 Group: Members Posts: 876 Joined: 30 October 07 ![]() |
Verificarea uleiului din punctul meu de vedere se face asa:
-ambalaj sigilat; -cod de bare specific unei anumite tari(ptr. ca am vazut uleiuri "made in eu,cod de bare de hypermarket si daca dai eticheta la o parte vezi o prima eticheta cu "made in Turkey").Cautati codurile de bare pe net si o sa va lamuriti. Folositi uleiul recomandat de producator. |
--------------------
ex Mondeo TDCi(2006)
;Doblo 1.3 90 MJet (2016); Aprilia Pegaso 650GA;
- nr. de Bacau
ex. Kangoo dci 2012;ex.Laguna 2.0s RTI (1995).
|
|
Cristi_Cotrau |
![]()
|
Yup,sa stii ca nu se simte nici o diferenta,acelasi sunet al motorului,toarce frumos,nu papa ulei....Mai multe nu zic inca,cand il schimb din nou o sa zic ce impresie mi`a facut ulei de romania
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
- TM-97-CRS
1999 1.6 16v Concorde
|
|
CYP VFS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 797 Joined: 31 July 09 From: roman/neamt ![]() |
Nu stiu de ce sunet specific reno, vorbesti tu ca la a mea nu se aude deloc cand stai linga ea, iar la tipul de ulei ma indoesc ca este 10w 40. La a mea aceiasi motorizare ca a ta, uleiul e de 5w 40 asa scrie si in cartea sa de cervice.
![]() |
--------------------
RENAULT
LAGUNA 2 1.6 16V
- NT 77 BYA
EXPRESION 2001
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
clantanitul ala "specific reno" e de la tacheti sau de la compensatorii hidraulici
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
neiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 704 Joined: 4 January 09 From: Timisoara ![]() |
nu e acelasi lucru?
![]() |
--------------------
renault
laguna 1.8i
- TM 11 RFT
1998 berlina Florin
|
|
Adi R5 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.432 Joined: 29 August 06 From: A R A D ![]() |
QUOTE(zet105 @ 25 Aug 2009, 11:32) Poate sa fie contrafacut si sa nu-ti faca probleme. Daca nu-i prieste uleiul pe care il are, ca simptome cred ca ar fi consumul uleiului dupa cateva mii de km, sau daca vascozitatea nu este corespunzatoare vei avea un sunet de la tacheti sesizabil mai ales la relanti. Despre faptul ca face spuma din cate am citit (documentat) : apare spuma datorita unei reactii chimice care rezulta din amestecul a doua uleiuri de la producatori diferiti( chiar daca e aceslasi tip de ulei 10w40 de exemplu, daca sunt de la producatori diferiti duce la aparitia spumei de care ai pomenit). Parere proprie: foloseste uleiul care nu ti-a facut probleme, mai ales daca e cel indicat de producator. in zilele noastre nu mai ai sanse mari sa intilnesti astfel de cazuri: spuma la amestecul a doua uleiuri de la producatori diferiti..pentru ca toti fac consumabile sub aceleasi specificatii,diferentiate doar prin prezentare. poate doar daca bagi ulei de CV in motor. ![]() spuma mai poate sa apara cind garnitura de chiulasa este arsa sau cind chiulasa este fisurata. |
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
Johnny78 |
![]()
|
atunci fericirea e maxima
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
Kaga |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 31 August 09 ![]() |
Salut, sunt nou pe aci, am o laguna I din 96 cu motor de 1800 benzina,
Ce cantitate de ulei se foloseste la schimb??? unii zic 4.8 altii 4.9 care e de fapt real? |
--------------------
Renault
Laguna I
- IS-19-KGA
1996 B56
|
|
GabySV |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 343 Joined: 19 October 08 From: Suceava ![]() |
Am pus si eu Castrol magnetic 10w40 si la 8000km presiune 0.....
|
--------------------
Renault
Laguna
- BC 05 KAU
1998 PH2 1.8 16v RTE
|
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
QUOTE(GabySV @ 2 Sep 2009, 13:14) Din ce motiv? Stiu pe cineva care a avut ulei castrol si i s'a gripat vibrochenul in mers, mers cu rotile tarash, nasol-nasol.. E o mizerie castrolul de la noi, din anumite surse am aflat ca ar fi reciclat. |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Deci sa punem si castrolul pe lista cu elf...
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Cristi_Cotrau |
![]()
|
Rico
Am 2000km de cand am facut schimbul de ulei si am bagat Elf 10w40 la risc made in Romania la Brasov....inca nu am motive sa trec elf la categoria de mizerie de ulei ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
- TM-97-CRS
1999 1.6 16v Concorde
|
|
murfi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 668 Joined: 31 May 04 ![]() |
parca era vorba aici de cum ne dam seama daca uleiul este contrafacut.
Eu zic ca cel care a umplut bidonul a pus tot ulei cu specificatiile respective dar unul foarte ieftin de la ceva producatori no-name asa ca nu prea va puteti da seama decat printr-o analiza chimica. |
-------------------- |
|
ricochet2 |
![]()
|
Cristi, nu eu l-am trecut. Am citit aici pe forum parerea utilizatorilor.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
recunosc ca eu l-am trecut.
probabil prejudecatile... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 22:28 |