Omologare motor nou
![]() ![]() ![]() |
Omologare motor nou
CriSTI68 |
![]()
|
||
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
- EDH
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|||
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.905 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
se cheama omologare artizanala si se face de catre RAR - asta implica insa reverificarea intregii masini, chiar daca ai ITP valabil
|
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
1.9dT, 1989 MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Nu-i adevarat, a zis aceleasi caracteristici, nu trebuie nici o omologare, trebuie completata o declaratie/cerere, si mers la rar.
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
deci am auzit de la cineva ca ar trebuii sa ma duc cu proprietarul motorului la notar unde sa fac nu stiu ce acte apoi la rar corect ?
|
--------------------
Dacia
Logan
- EDH
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
suna la RAR si intreaba acolo
pe pagina lor scrie asa ( http://www.rarom.ro/RO/article--Programare--132.html , punctul f ): --Autovehicul inmatriculat in Romania la care s-au schimbat: culoarea, motorul cu unul cu cod identic ori s-au montat o suprastructura omologata pe autoutilitara Dacia sau o instalatie GPL --Orice vehicul --CIV --1. Carte de identitate 2. Act identitate prezentator 3. Declaratie conformitate suprastructura sau instalatie GPL --Proprietarul vehiculului sau imputernicitul legal al acestuia |
-------------------- |
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.905 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
S-a mai schimbat cate ceva inseamna, ca eu cand am facut omologarea artizanala erau la aceeasi coada si cei cu motoare identice, precum si cei cu instalatii GPL si suprastructuri
|
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
1.9dT, 1989 MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
CriSTI68 |
![]()
|
si se face ceva testari la motor ?
|
--------------------
Dacia
Logan
- EDH
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
probabil ca noxele
|
-------------------- |
|
alin_xyk |
![]()
|
![]() membru ambitios Group: Members Posts: 239 Joined: 1 September 08 ![]() |
Aveti idee cat costa o omologare de motor? Imi schimb motorul cu unul identic. 1289 cmc. Multumesc.
|
--------------------
dacia
1310 berlina
- OT-01-XYK
1985
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
aproape 1 mil ma costat pe mine acum 1 an la un motor 102-13, nu se face omologare, se face transcriere in carte
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
- EDH
|
|
alin_xyk |
![]()
|
![]() membru ambitios Group: Members Posts: 239 Joined: 1 September 08 ![]() |
Si imi poti spune te rog daca l-a supus la teste? Noxe sau altceva. L-ai facut in Bucuresti? Multumesc.
|
--------------------
dacia
1310 berlina
- OT-01-XYK
1985
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Cu siguranta motorul va fi supus unui test de gaze!Deasemenea se vor inspecta(vizual) prinderile motorului in suporti,cablajele si agregatele aferente,prinderile dintre motor si cutia de viteze,etc.Te rog sa fii foarte atent la etanseitatea coloanei de esapament!Chiar daca motorul merge perfect,o toba de esapament sau o imbinare neetansa poate conduce la respingere! Grija mare la acest "amanunt"!
Inca ceva!Atentie la circuitul de recuperare a gazelor de carter!Nici acolo nu se admit neetanseitati! Despre cost nu-ti pot spune o cifra exacta insa tinand cont ca pe langa verificari va mai trebui sa platesti si identificarea masinii,mentiunile in CIV,arhivare,etc,cred ca suma se va cifra undeva in jur de 150 ron.Sper sa nu ma insel!Aici(la capitolul bani) fac doar presupuneri! ![]() Multa bafta!M ![]() This post has been edited by marian-j: 17 Apr 2009, 00:51 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
QUOTE(alin_xyk @ 16 Apr 2009, 23:05) Si imi poti spune te rog daca l-a supus la teste? Noxe sau altceva. L-ai facut in Bucuresti? Multumesc. da in bucuresti (voluntari) QUOTE(marian-j @ 17 Apr 2009, 00:31) Cu siguranta motorul va fi supus unui test de gaze!Deasemenea se vor inspecta(vizual) prinderile motorului in suporti,cablajele si agregatele aferente,prinderile dintre motor si cutia de viteze,etc.Te rog sa fii foarte atent la etanseitatea coloanei de esapament!Chiar daca motorul merge perfect,o toba de esapament sau o imbinare neetansa poate conduce la respingere! Grija mare la acest "amanunt"! Inca ceva!Atentie la circuitul de recuperare a gazelor de carter!Nici acolo nu se admit neetanseitati! Despre cost nu-ti pot spune o cifra exacta insa tinand cont ca pe langa verificari va mai trebui sa platesti si identificarea masinii,mentiunile in CIV,arhivare,etc,cred ca suma se va cifra undeva in jur de 150 ron.Sper sa nu ma insel!Aici(la capitolul bani) fac doar presupuneri! ![]() Multa bafta!M ![]() chipurile, se uita la serie, da o tura de parcare si cica ia facut teste la noxe.... masina mergea in 3 pistoane cand am fost cu ea ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
- EDH
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Eu descriam modul in care se petrec lucrurile in Timisoara.Daca matale zici ca la Voluntari lucrurile se petrec altfel,eu nu am cum(si nici nu caut!) sa te contrazic!
|
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Meganu' are motorul schimbat.
Am fost la ei cu factura(cumparat din belgia), cartea si restu, o declaratie pe propria raspundere ca nu e furat. M-AU RESPRINS PRIMA OARA PENTRU NOXE! Au urmat reglaje la injectie, o revizie la filtre, ulei etc, o alergatura de 300 km pe autostrada (prin alergatura se intelege mers in 3000-3500 rpm cu dieselul - indiferent de viteza maxima, am mers cu a 4-a) pentru curatarea esapamentului. Reefectuat testul si atat. De preferat sa faci o programare telefonica in prealabil, te cheama dupa vre-o 10 zile dar nu stai la cozi. Te prezinti la ora fixata, dai actele, te testeaza , astepti cca. o ora si pleci. Nu mai stiu cat a costat, dar oricum nu mult, mai mult a costat revizia la un centru agreat bosh. Ah, si seria era deteriorata, motorul a fost recuperat de pe o masina facuta praf, au scris in carte fara serie, nu mi-au pansonat ei alta - asa se numea procesul de stantare a unei serii? Am inteles ca taximetristii dau spaga pt chestia asta. This post has been edited by Altis: 20 Aug 2009, 16:16 |
--------------------
Tucson
JM
- .
2007 Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.464 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE nu mi-au pansonat ei alta - asa se numea procesul de stantare a unei serii? Poansonare se numeste procesul respectiv. Cf. DEX: POANSON, poansoane, s.n. = Unealtă alcătuită dintr-o tijă de oțel sau de alt metal dur, de formă conică, triunghiulară etc., cu vârful gravat în relief, care servește la perforarea sau la marcarea prin presare a unor obiecte de metal, la confecționarea unor matrițe, la baterea medaliilor etc. (din francezul poinçon). This post has been edited by Batrânul: 20 Aug 2009, 16:36 |
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd August 2025 - 01:02 |