Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Incident parcare

Shush
post 20 Aug 2009, 19:03
Post #1

٩(×̯×)۶

Group: Members
From: Brasov

Am si eu o curiozitate.
Un prieten de-al meu a fost lovit de un "conducator auto" care a uitat ca trebuie sa se uite si in stanga. Incidentul a avut loc in parcarea unui magazin. La intrarea in parcare e un afis pe care scrie ca in parcare se aplica reglementarule codului rutier, in rest in parcare nu e niciun semn.
Omul si-a recunoscut vina si au completat formularul de constatare amiabila.
Surpriza a venit de la Asirom unde avea vinovatul RCA-ul. Ei spun ca vinovat este de fapt prietenul asta al meu ca nu a acordat prioritate de dreapta.
Mie mi se pare cam ciudat. El probabil o sa-si repare masina pe casco fara sa-si mai bata capul, dar sunt curios cum ar rezolva politia acest caz !

Atasez o schita a parcarii :

parcare.JPG ( Size: 23.21k ) Number of downloads: 535

--------------------
Seat Leon - Bv-29-Trei Litere 2008 Reference 1.6
Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4
If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ?
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Victoras2001
post 20 Aug 2009, 19:10
Post #2

Membru autentic

Pai daca nu exista indicatorul "drum cu prioritate", trebuie sa dai de dreapta. Din cate vad eu, ala venea pe drum, nu iesea din parcare.
Nu prea inteleg de ce ar avea prietenul tau dreptate, atata timp cat se intersecteaza doua drumuri fara semne de reglementare a prioritatii.

This post has been edited by Victoras2001: 20 Aug 2009, 19:13

--------------------
ZAZ Zaporojež 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
maidanezu
post 20 Aug 2009, 19:13
Post #3

Membru incepator

io stiu ca uni au impresia ca soseaua mai lata e cu prioritate,dar daca nus semne se face de drepta,pare ca asiromu a zis bine.

--------------------
xxx xxx - zzzzzzz xxx
+
Shush
post 20 Aug 2009, 19:19
Post #4

٩(×̯×)۶

Acolo sunt parcari, nu e niciun drum.
Orice om cand iese de acolo se uita stanga-dreapta si apoi iese.
Sa nu-mi spuneti ca voi ati acorda prioritate de dreapta la toate cele 10 "stradute" sau cate sunt.

Cum am spus ... omul si-a recunoscut vina. A spus clar : "nu m-am asigrat din stanga"

Daca ar fi fost doua strazi din oras as fi inteles, dar asa incidentul s-a petrecut intr-o parcare unde toata lumea face cum am zis, daca vrea sa intre pe "strada" mai mare acorda prioritate.

This post has been edited by Shush: 20 Aug 2009, 19:25

--------------------
+
Manuel
post 20 Aug 2009, 19:25
Post #5

Membru autentic

From: VASLUI

In mod normal, la iesirile de pe stradutele alea ar trebui sa existe "cedeaza trecerea", asa e la toate hypermarketurile pe care le stiu. Cum in cazul asta aceste semne nu exista... Recunosc ca nici mie nu mi-ar fi dat prin cap sa opresc la fiecare straduta.

--------------------
Opel Astra J Sports Tourer Active - VS15CMA 2013 / 2.0 CDTI / 165CP
"Base e un bou betiv." (corbex)
+
Shush
post 20 Aug 2009, 19:26
Post #6

٩(×̯×)۶

Asta e poblema ca nu sunt sad.gif
Si nimeni nu opreste la fiecare sa dea prioritate ci cei de pe "stradute" opresc sa se asigure.

--------------------
+
Victoras2001
post 20 Aug 2009, 19:29
Post #7

Membru autentic

Pai si daca si-a recunoscut ala vina, ce? Inseamna ca o si are? Din cate vad eu, atat prietenul tau cat si celalalt merg pe doua drumuri. Deci intervine prioritatea de dreapta. Faptul ca e prost semnalizata parcarea, nu-l absolva de vina.
In carfur militari, cand iesi din parcare, esti pe un drum public si dai de dreapta celor care se deplaseaza pe drumul mai larg (parasind complexul), fata de tine care vii pe drumul din parcare. Dar ai vazut tu vreun "cedeaza trecerea" acolo?

--------------------
ZAZ Zaporojež 1969
+
maidanezu
post 20 Aug 2009, 19:43
Post #8

Membru incepator

sunt in bucuresti prin sectoru 1 stradute in genu,sa vezi ce fel stau si dau prioritate de drepta din 10 in 10 m . Unii ramneau prosti ca ii lasam io fiind pe drumu mai lat,dar fara semne eram corect.

--------------------
xxx xxx - zzzzzzz xxx
+
Victoras2001
post 20 Aug 2009, 19:48
Post #9

Membru autentic

Nu stiu care-i procedura pentru a semnaliza rutier o parcare. Probabil ca-i destul de anevoioasa si d-aia si-au pus palma-n cur, folosindu-se de acel anunt. Din moment ce nu-i semnalizata, iar ei spun ca trebuie respectate reglementarile codului rutier, intervine prioritatea de dreapta.
Si eu sunt de parere ca e o tampenie, dar asta e... sad.gif

--------------------
ZAZ Zaporojež 1969
+
Shush
post 21 Aug 2009, 00:04
Post #10

٩(×̯×)۶

Si daca nu era treaba asta cu constatarea amiabila si ar fi trebuit sa mearga la politie, ar fi ramas fara permis pentru neacordare de prioritate ?

--------------------
+
b76bgaarh
post 21 Aug 2009, 04:51
Post #11

Membru autentic

From: Bucuresti

la noi prioritatea de dreapta e facultativa...cel putin in bucuresti....

in vest (in special Belgia si Olanda) au renuntat la semne si asta functioneaza bine mersi.....dar na noi suntem mai cu mot....

shus tata el este de vina 100%, nu stiu daca facea ceva politia ca nu prea e drum public...da in principiu...da ramanea fara permis....

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
crisolro
post 21 Aug 2009, 07:34
Post #12

ceva asemanator schemei aleia exista si in site-ul de firme unde lucrez ... tot fara semne, fara nimic
de 4 ani incerc sa le explic colegilor mei ca normal ar fi sa dea prioritate de dreapta insa vad ca toti soferii care trec prin site merg pe ideea ca drumul mai lat e cel cu prioritate wacko.gif
poanta e ca mai e si in incinta site-ului privat!, adica nu e drum public! asa ca orice contact ar putea pune sub semnul intrebarii repararea pe casco a masinii atata timp cat asigurarea acopera doar evenimentele ce au loc pe drumuri publice!!!

--------------------
Renault Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp - cu nr absolut normal Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
+
roland
post 21 Aug 2009, 07:35
Post #13

Membru autentic

Era ceva lege prin care politia se baga in parcarile cu indicatoare ale supermarket-urilor. Daca anuntul ala e legal, atunci e ca si pe drum public. Daca nu, atunci e parcare si nu exista prioritate de dreapta si de nici un fel.

--------------------
. . .
+
crisolro
post 21 Aug 2009, 07:52
Post #14

si atunci, in parcarea aia cum se circula? in caz de tamponare cine-cui repara masina?
se ajunge la tribunal?
fiecare isi repara masina proprie?

--------------------
Renault Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp - cu nr absolut normal Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
+
M i h a i
post 21 Aug 2009, 08:11
Post #15

Shush...din poza ta reisese ca masina rosie trebuie sa dea prioritate de dreapta...deci..cel rosu este vinovat...daca se mergea la politie cel din masina rosie ramanea fara carnet..daca era politistul baiat de baiat schimba incadrarea si il lasa cu abecedarul in mana....cum zis si maidanezu...daca drumul este imens..lat...si nu sunt semne..asta este..trebuie sa opresti din 10 in 10 m sa dai prioritate la cei care ies de pe stradute late de 4 m...asta este legea...numai daca drumul este din alta categorie ( drum de tara..neasfaltat) nu trebuie sa mai acorzi prioritate de dreapta..Sunt o gramada de stradute de genul in Bucuresti...defapt in toata tara...cand mai trec vineri pe la intalnire va spun 4 stradute...asta daca vreti ca sa schimbati ceva pe la masina biggrin.gif ...pe stradutele astea nu o sa vedeti prioritate de dreapta...si eu cedez de frica sa nu intre unu in mine..chiar daca ala este vinovat..asta e..daca nu are tara bani pt semne de circulatie...

This post has been edited by MHY: 21 Aug 2009, 08:12

--------------------
------ ------ ------
+
b76bgaarh
post 21 Aug 2009, 08:20
Post #16

Membru autentic

aaa si mai este o chestie....

toate complexele astea comerciale....cand obtin autorizatie de contruire si apoi autorizatie de functionare...trec pe la comisia de circulatie. toate trebuie sa prezinte o strategie de trafic in incinta...... strategie care trebuie aplicata.....

acum...nu am vazut pe nimeni sa ceara documentul asta...nu de alta dar daca acolo scrie ca trebuie semne si nu sunt..poti sa le ceri lor sa plateasca...(asta ipotetic vorbind...intro tara normala din UE....)

--------------------
+
millian03
post 21 Aug 2009, 10:39
Post #17

Membru autentic

aceea este o parcare iar cel cu auto rosu circula pe un drum principal ,ca atare auto albastru trebuia sa acorde prioritate (circuland pe un drum laturalnic).
altfel ce ar fii trebuit sa faca auto rosu.... sa opreasca din 5 in 5 metri la toate intersectiile cu drumuri laturalnice?
sau...cum?voi acordati prioritate celor care ies din parcare ...nu trebuie ca atunci cand iesi dintr-o parcare sa te asiguri?
ia sa mearga unu d-asta de sustine sus si tare ca auto albastru a avut prioritate sa faca o proba asemanatoare la carrefour intr-o zi de vineri pe la 5 sa vedem cine isi ia p%$e-n gura si cine e de vina.

edit: faza e ca ....drumul pe care circula auto rosu este 1 singur...iar ca cel pe care circula cel albastru sunt 10 ,20 poate ....e clar ca drumul cu prioritate e cel unde se afla auto rosu

This post has been edited by millian03: 21 Aug 2009, 10:40

--------------------
BMW 320 2004
BMW 320, 2004, 2.0d, 150 CP
+
M i h a i
post 21 Aug 2009, 10:51
Post #18

millian03>>nu ai dreptate....DA auto rosu trebuia sa opreasca din 5 in 5 m la toate intersectiile alea..drum principal=canci...ce intelegi tu prin drum principal??nu exista asa ceva....daca nu ai semne trebuie sa dai prioritate de dreapta...am curajul sa fac si pariu cu tine....am fost pus intr-o situatie de genul..si binenteles ca si eu gandeam ca tine..drum principal..etc....am intrebat si la circulatie si la centru daune......nu ai semne=prioritate de dreapta...nu conteaza ca tu esti pe '''drumul principal''' ...de unde demonstrezi ca tu esti pe drumul cu prioritate daca nu ai semne???nu scrie nicaieri in lege : '''daca merg pe un drum de 50 m latime inseamna ca am prioritate si nu trebuie sa cedez celor care intra in drumul asta din stradute care au 3 m '' ...asa ca..daca nu crezi trage o fuga pana la un birou daune sau la rutiera si intreaba..eventual sa printezi schema de mai sus

This post has been edited by MHY: 21 Aug 2009, 10:52

--------------------
------ ------ ------
+
crisolro
post 21 Aug 2009, 10:52
Post #19

@millian: la prima vedere ai o dreptate colosala dar nu prea inteleg cum socotesti tu care e drumul principal ... cumva ala mai lat?
pe de alta parte, cei de la asigurari au o experienta in judecarea cazurilor si tragerea concluziilor asupra vinovatului ceva mai mare decat a noastra si apropiata polutiei asa ca ... iar ei au zis ca acolo nu s-a dat de dreapta

a iesi de pe o alee unde sunt si locuri de parcare intr-o alta alee dar mai lata ce presupune dupa parerea ta?
in definitiv, tot spatiul ala imens este o parcare! cu alei mai late sau mai inguste tongue.gif ... si rosu si albastru se afla intr-o parcare, doar ca pe alei diferite iar la intersectii nu exista semne de circulatie asadar ...

am postat simultan cu MHY radmasa.gif

This post has been edited by crisolro: 21 Aug 2009, 10:53

--------------------
+
Avani
post 21 Aug 2009, 13:38
Post #20

Membru autentic

From: Capitala gri

@millian03: e trist adevarul, nu ?

Drumul principal trebuie semnalizat ca atare prin indicatoare rutiere. Daca acestea nu exista, nu e drum principal.

Drumul cu prioritate deasemenea este semnalizat tot prin indicatoare rutiere. Daca acestea nu exista, se va aplica la prima interesectie regula prioritatii de dreapta.

Asa cum au observat si colegii de mai sus, majoritatea hypermarketurilor au in parcare indicatoare ce stabilesc in mod clar prioritatea.

Dau dreptate firmei de asigurari.

--------------------
. . .
Think forward !
+
tiberiu27
post 21 Aug 2009, 14:02
Post #21

membru

From: baia mare

Am si eu o curiozitate.
Daca albastrul e tot in situatia data si intra verdele in el , cine e vinovat? ca tot parcare e si acolo.

Attached File(s)
Attached File  untitled.bmp ( 642.01k ) Number of downloads: 42

--------------------
renault sedan2 2004 1.5 dci
+
b76bgaarh
post 21 Aug 2009, 14:08
Post #22

Membru autentic

pai

care e dinamica fazei...albastru sta sau e in miscare....

asta nu e considerata neacordare de prioritate ca este iesire cu spatele din locul de parcare.... daca iese cu fata este neacordare de prioritate...pt ca una este alee de circulatie...cealalta este zona de oprire stationare......

--------------------
+
crisolro
post 21 Aug 2009, 14:15
Post #23

verdele clar ... iese de pe locul de parcare in alee ... cu fata, cu spatele nu conteaza cum iese, da prioritate la toata lumea ...
sper sa nu ma intalnesc cu voi prin parcari tongue.gif radmasa.gif
sau daca ne intalnim sa trecem la "mica intelegere" cum se cam trece in tote parcarile cu sau fara semne in ele wink.gif
sper ca o luati ca pe o gluma, da?

--------------------
+
Avani
post 21 Aug 2009, 14:24
Post #24

Membru autentic

@tiberiu27: verdele cedeaza tot deoarece urmeaza sa paraseasca locul de parcare. Daca verdele se deplasa pe drum ce se intersecta cu albastru, cel albastru era obligat sa cedeze.

--------------------
. . .
Think forward !
+
Batrānul
post 21 Aug 2009, 14:46
Post #25

Membru autentic

Verdele sa le dea prioritate celorlalti, pt. ca e desenat mai urat...

--------------------
Renault Clio IV 2015 / Life 1.2 16V
Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte...
+
maidanezu
post 21 Aug 2009, 16:28
Post #26

Membru incepator

cine mai are drum pri strazile din poza,va zic eu ca pe strada Silvia,nu am vazut nici un semn,poate a pus de curand,desi nu cred
Da acolo am stat si am dat prioritate la fiecare stradutza daia laterala ingusta.Io mergand pe Silvia
Io nu am vazut vrun semn pacolo dry.gif

This post has been edited by maidanezu: 21 Aug 2009, 16:34

Attached thumbnail(s)
Untitled4444.jpg ( Size: 147.67k ) Number of downloads: 306

--------------------
xxx xxx - zzzzzzz xxx
+
Avani
post 21 Aug 2009, 19:30
Post #27

Membru autentic

Indicatoarele se instaleaza la inceput de sector de drum (strada, alee, blvd, sosea, etc). Daca e cazul sa existe, uita-te dupa ele intr-unul din capetele strazii. Daca nu exista, se aplica regula prioritatii de dreapta.

This post has been edited by Avani: 21 Aug 2009, 19:30

--------------------
. . .
Think forward !
+
millian03
post 21 Aug 2009, 19:54
Post #28

Membru autentic

aolooo...frate unde ati luat permisele......mai citit codul rutier..
b76bgaarh ....unde ai luat permisuuu!!! radmasa.gif
la fel ca si crisolro sper sa nu ma intalnesc cu unii dintre voi pe strazi.

--------------------
BMW 320 2004
BMW 320, 2004, 2.0d, 150 CP
+
maidanezu
post 21 Aug 2009, 21:19
Post #29

Membru incepator

QUOTE(Avani @ 21 Aug 2009, 20:30)
Indicatoarele se instaleaza la inceput de sector de drum (strada, alee, blvd, sosea, etc). Daca e cazul sa existe, uita-te dupa ele intr-unul din capetele strazii. Daca nu exista, se aplica regula prioritatii de dreapta.
*

avani acolo sa moara bibi daca era vrun semn,si nimeni din spatee meu nu ma claxonat ca incetineam la fiecare stradutza,unu care a iesit dupa o stradutza daia mia multumit ca iam dat prioritate de drepta,desi nu erau semne,asta e in multe orase vad ca toata lumea crede ca drumu lat e al cu prioritate, blush.gif

--------------------
xxx xxx - zzzzzzz xxx
+
St
post 22 Aug 2009, 09:40
Post #30

Membru

@millian03 cred ca tu trebuie sa mai citesti codul rutier.
Este clar ca amicul lui sush trebuia sa acorde prioritate. Ca in realitate cam nimeni nu acorda prioritate intr-o astfel de situatie e alta treaba, insa asta nu insemna ca asa este legal.

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 01:18
Dacia