Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Carte funciara, trebuie platit impozit?

testike
post 20 Aug 2007, 09:59
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Cluj

Salutare,

Am o problema cu un teren.
L-am cumparat prin proces, pentru teren era doar titlu pe numele tatalui persoanei asteia.
S-a inceput proces intre vanzator si restul mostenitorilor, unde am intervenit noi pe baza pre-contractului facut.
Asta era prin mai-iunie 2006. S-a dat hotararea in Aprilie 2007, am asteptat sa devina definitiva si i-am dat toti banii vanzatorului.
Problema mea este acum ca nu pot sa imi fac CF pentru terenul respectiv, deoarece am inteles ca la cadastru trebuie dusa chitanta care dovedeste ca vanzatorul a platit impozitul de la vanzare de 3%?
Vanzatorul nu vrea sa plateasca, zice ca el nu are nimic de platit, pentru ca contractul a fost semnat in 2006( din cate am inteles eu nu era contract, ci doar un precontract, un fel de angajament).

Poate cineva sa imi zica daca intr-adevar vanzatorul trebuie sa plateasca, si trebuie dusa chitanta la oficiul de cadastru?
Mie personal mi se pare o tampenie sa nu pot sa imi fac CF care este act doveditor de proprietate din cate stiu, daca nu duc o hartie ca alta persoana si-a platit impozitul la stat... Mi se pare o aberatie..
Si in plus, am fost la Finante sa vad daca pot plati eu taxa asta , sa rezolv o data actele pentru teren. Cu toate ca prima oara cand am vorbit la ghiseu, au zis ca se poate, acum o persoana care se ocupa de impozitele rezultate din procese, mi-a zis ca nu se poate .. ?!
Are cineva ceva sugestii despre cum as putea sa fac CF ? Deja au trecut 5 luni de la hotararea definitiva, si tinand cont ca am platit toti bani, ma streseaza mult faptul ca nu pot sa imi fac acte pentru teren.. sad.gif

This post has been edited by testike: 20 Aug 2007, 10:00

--------------------
Mazda 3 2018 Prestige 2009 1.5 DCI 85CP Ambition 2004 1.6 MPI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
testike
post 23 Aug 2007, 08:04
Post #2

Membru autentic

Nu stie nimeni sa imi dea un sfat? :-(
Nu v-ati facut niciunul CF recent ( de 1 luna sau asa ceva) ?
Ma gandesc ca poate chestia asta ca trebuie sa duc chitanta cu care vanzatorul a platit impozitul o fi doar in Cluj, sau avocata cu care vorbesc a inteles gresit ?!

This post has been edited by testike: 23 Aug 2007, 08:05

--------------------
+
netplay
post 21 Jul 2009, 19:28
Post #3

Membru incepator

Salut,
Imi poti spune te rog daca si cum ai rezolvat problema ?
Am si eu aceiasi problema la OCPI in Giurgiu.

Multumesc,

This post has been edited by netplay: 21 Jul 2009, 19:28

--------------------
VW GTI - b39 2008
+
testike
post 22 Jul 2009, 09:54
Post #4

Membru autentic

Am raspuns mai detaliat pe email, mai pe scurt ar fi : o avocata a zis sa platesc eu impozitul la primarie si sa cer chitanta pe numele meu, apoi cu proces as putea recupera suma de la vanzator.
Am platit impozitul dar nu a fost nevoie de proces pentru ca a venit vanzatorul singur cu banii.
Inainte am incercat sa ma inteleg cu vanzatorul sa-i dau niste bani sa plateasca impozitul mai repede si sa-mi dea chitanta, dar tot m-a amanat si mintit, si in final m-a refuzat.

--------------------
+
burliu
post 17 Aug 2009, 17:11
Post #5

Membru autentic

salut, am cuparat o casa si teren , prin sentinta judecatoreasca am cistigat , proprietarul nu a avut titlu de proprietate pe casa si teren la momentul respectiv l-a declarat pierdut la monitorul oficial , intre timp eu am cistigat casa si terenul dupa cum cum am spus prin sentinta judecatoreasca , acum la cadastrist se cere: dovada achitarii impozutului pe trensferul de proprietate, / , decizia de impunere , / , dovada achitarii sultelor blink.gif , / , certificatul fiscal
eu am platit impozitul pina la sfirsitul anului am trecut casa pe rol am luat certificat fiscal care este valabil pina la sfirsitul lunii in care l-am obtinut , cadastristul nu vrea sa imi faca cadastru ca nu am platit vinzatoruli diferntea , procesul s-a incheiat de curind si nu specifica in ce termen trebuie achitat restul de diferenta , intrebarea mea este :este legal ca sa nu imi faca intabularea? daca eu am toate actele mai putin sultele?
multumesc!

--------------------
. . .
+
testike
post 17 Aug 2009, 17:28
Post #6

Membru autentic

Eu nu sunt avocat, nu e sigur ca inteleg situatia ta 100%, dar se pare ca tu vrei sa devii proprietar pe casa si teren fara sa-i platesti vanzatorului tot ce trebuie..?

--------------------
+
burliu
post 17 Aug 2009, 17:34
Post #7

Membru autentic

nu nu am spus asta , de curind procesul s-a incheiat fara a spune in sentinta termenul limita , vreau sa ii dau bani fara nici o problema , vreau sa fac doar intabularea atit si nimic mai mult , numai ca la cadastru astazi cind am dus toate actele de la circa financiara ,a satului ca am pus casa pe rol si am platit impozitul pe anul acesta pina la sfirsit mi-a spus ca nu poate sa imi intabuleze ca nu am achitat restul de bani ! ce are de a face cadastristul cu banii, cind eu am o sentinta definitiva? el nu ar trebui sa imi fac intabularea , ce il priveste pe el ,sultele ? daca prin sentinta eu eream somat sa ii platesc in zece ani restul de bani eu nu pot avea intabulare? asta nu pricep eu ce are el de a face cu restul de bani?

This post has been edited by burliu: 17 Aug 2009, 17:40

--------------------
. . .
+
testike
post 17 Aug 2009, 17:40
Post #8

Membru autentic

Sa ma corecteze cineva daca gresesc, dar din cate stiu eu, prin intabularea , adica sa-ti faci carte funciara, devii proprietar.
Deci tu vrei sa devii proprietar inainte sa-i platesti vanzatorului ce-a mai ramas, asa cum scrie in sentinta.
Mi se pare normal sa trebuiasca sa-i platesti prima oara suma ramasa, si doar apoi sa poti deveni proprietar.
P.S Si eu am cumparat la fel, si tot asa mi-au trebuit actele ca am platit toata suma inainte sa-mi pot face carte funciara.
P.P.S. Nu stiu ce-s alea sulte rolleyes.gif

Daca era 10 ani termen, aveai 10 ani sa platesti, poate iti convenea, poate nu si ii dadeai banii mai repede.

This post has been edited by testike: 17 Aug 2009, 17:43

--------------------
+
burliu
post 17 Aug 2009, 17:46
Post #9

Membru autentic

eu sint proprietar conform sentintei , am cadastru facut decind l-am dat in judecata pentru ca nu avea certificatl de proprietar de atunci l-am platit de acum doi ani, acum dupa ce am dus la cadastrul restul de acte normal nu este sa imi faca si sa imi elibereze extrasul de carte funciara? ca sa fiu sigur ca el nu mai vinde terenul si casa inca o data?

--------------------
. . .
+
testike
post 17 Aug 2009, 17:55
Post #10

Membru autentic

Daca inteleg ce zici, si vanzarea a fost si la tine ca la mine ( cumparare cu proces, de la vanzator nu avea carte funciara), eu cred ca:
- nu esti proprietar inca, act doveditor de proprietate din cate stiu este cartea funciara
- ai o sentinta de la tribunal care zice ca trebuie sa mai platesti X la vanzator si apoi poti sa iti faci carte funciara
- dupa ce platesti X la vanzator poti sa mergi la cadastru sa-ti faci CF pe numele tau

Mie mi se pare normal - ca si vanzator, nici mie nu mi-ar place ca sa poata cumparatorul sa-si faca acte inainte sa ma plateasca.
Nu inteleg care e problema, nu vrei sa mai platesti ce a mai ramas?

Daca nu inteleg, bafta sa gasesti un avocat care intelege!

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 18:07
Dacia