Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Punte spate Clio HB, problema

Smoke87
post 4 Aug 2009, 17:29
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

Mi-am cumparat masina anul trecut in septembrie de la cineva din iasi. Omul mi-a zis la telefon ca masina e in stare exceptionala, n-a avut accidente, nimic. Am plecat cu trenul spre Iasi (din Pitesti). Cand am ajuns acolo, am vazut masina, intr-adevar, arata bine, interior impecabil, la exterior mici zgarieturi, una mai mare pe usa spate dreapta, care mi-a zis ca i-au facut-o gunoierii cu un container de gunoi. Mi-a placut masina, am dus-o la service, am pus-o la tester toate bune si frumoase si am facut actele.
Pe drum spre casa, am facut o pauza pe la jumatatea drumului, si in timp ce imi admiram noua achizitie, am observar ca, stand in spatele masinii la cativa metri distanta, roata spate dreapta pare bagata inauntru. L-am sunat pe individ, l-am intrebat daca sigur n-a avut nici un accident cu ea, ca acum si-asa nu ma mai duceam inapoi cu ea, el a tinut-o pe-a lui una si buna ca NU mad.gif .
Ajuns acasa, in timp am inceput sa-i gasesc probleme micute, pe care le-am rezolvat destul de usor la un service auto. Mai putin problema cu roata spate. Baietii de la service au masurat diagonalele masini si a rezultat ca una e cu 4cm mai mare decat cealalta. Neavad bani s-o rezolv nici pana in ziua de azi, aproape un an de zile am mers cu ea asa.
Masina nu e instabila, nu trage in nicio parte, mecanic, merge perfect. Pentru mine problema e mai mult estetica, dar avand in vedere ca nu prea ma pricep cine stie ce la masini s-ar putea sa ma insel.
Am atasat si niste poze care le aveam, nu-s din cele mai bune unghiuri dar sper sa sesizati problema.

Ce sfaturi imi dati? De preferat, sper sa fie ieftina reparatia.

This post has been edited by Smoke87: 4 Aug 2009, 17:29

Attached thumbnail(s)
DSC00283.JPG ( Size: 440.98k ) Number of downloads: 618
DSC00282.JPG ( Size: 385.52k ) Number of downloads: 703

--------------------
Dacia Sandero Stepway - AG 14 SMK 2014, 0.9 tce
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
CrisLOK
post 4 Aug 2009, 19:30
Post #2

Membru incepator

Schimbarea anvelopelor ar fi o solutie, cel putin prima la care ma pt gandi in momentul in care am vazut aceste poze. Toate de acelasi tip si aceeasi dimensiune si de ce nu atunci cand ai posibilitatea financiare niste jante mai deosebite si nu cred ca nu se rezolva problema estetica....Repet , afirm astea avand in vedere ca vad in poze si luand in considerare ca am acelasi tip de masina. Atasez si eu poze cu a mea si vezi daca e sau nu o diferenta.... Toate bune!
IMG_0363.jpg ( Size: 72.07k ) Number of downloads: 597
IMG_0351.jpg ( Size: 73.34k ) Number of downloads: 526

This post has been edited by hellcat: 4 Aug 2009, 22:52

--------------------
Renault Clio 2 - CS-13-LOK 2005/ HATCHBACK
+
cristio_79
post 4 Aug 2009, 21:53
Post #3

Membru autentic

From: CONSTANTA

Trebuia sa pui poze din spate pentru a vedea daca puntea este deplasata intr-o parte.
Daca a fost busita in asa fel incat puntea sa fi fost deplasata cu cativa centimetri, ceea ce este destul de mult, sigur ramaneau urme, indiferent de cat de bine a fost reparata.
Anvelopele si jantele au dimensiunile prescrise ?
Au aparut cumva uzuri anormale ale anvelopelor ?
Daca puntea ar fi deplasata, ar trebui sa existe diverse zgomote ale suspensiei care nu este pe pozitia normala si sta fortata.

--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
+
tiga
post 4 Aug 2009, 22:44
Post #4

Membru

daca este puntea stramba nu ai ce sa-i faci ( nu o poti repara) iti iei alta de la dezmembrari si gata(nu cred ca este mai mult de 200E o punte cu tamburi)

--------------------
renault clio 1.5 dci
Oltcit 1.3 Turbo
+
hellcat
post 4 Aug 2009, 23:07
Post #5

FrontYard Motorsport

Group: Moderatori
From: Dieppe

La ce service ai fost?! wink.gif ...decat sa-ti masoare dioagonale si alte tangente mai bine iti dadeau tamburul jos sa vizualizati axul puntii si eventualele deformari in brate.

Acum prima varianta...pe spate ai o janta non renault cu un ET foarte mare, mult mai mare decat janta de origine pe 14"...verifica cu o roata din fata pe spate vezi daca nu cumva roata iese mai in exterior.

A doua varianta, masina are o reparatie in spate fiind avariata si puntea si mai ales prinderile/prinderea pe dreapta din caroserie si au inlocuit puntea insa sta deplasata in raport cu caroseria.
In poze nu-mi place cum se imbina spoilerul cu aripa, fix deasupra stopului tabla aripii are o forma putin diferita, la capacul de la rezervor s-a umblat/montat defectuos si are o problema...cam asta se vede in poza.

Nu-s foarte relevante pozele insa ma uit si la poza de la avatar...si roata spate stanga pare sa fie mai in exterior decat in mod normal.

later edit: m-am uitat si la pozele puse de tine pe topicul cu poze clio si intradevar masina a fost reparata (aripa chiar prost), iar roata stanga spate este iesita in exterior.
Concluzia, ori e stramba puntea ori caroseria la prinderile acesteia ori ambele.

Iar cel de la care ai luat-o - un mare tepar!!

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
octav_
post 5 Aug 2009, 05:36
Post #6

Membru autentic

Cred ca o geometrie ar fi destul de relevanta... insa se vede clar cum roata dreapta spate este intrata destul de mult inauntru. Incearca sa schimbi o roata de pe fata cu cea de pe spate sa vezi daca arata la fel, exista si posibilitatea cum zice hellcat sa ai ET-ul foarte mare la roata dreapta spate.

--------------------
Clio RS 197 2009
2.0 16V
+
Smoke87
post 5 Aug 2009, 10:13
Post #7

Membru incepator

Am verificat in dimineata aceasta toate jantele si anvelopele, toate au aceeasi dimensiune. Am reusit sa fac si o poza, sper sa fie mai relevanta decat celelalte.
@hellcat: cel care mi-a vandut-o...sa zicem ca a mancat muuuult de dulce pana acum. Intr-adevar, la roata din stanga n-am dat mare importanta pana acum, credeam ca e "normala", nu m-am gandit nicioadata ca masina poate sa fie descentrata.
In concluzie, weekendul asta o sa incerc intai cu o roata din fata, desi nu stiu daca o sa se rezolve treaba, daca nu, o voi duce intr-un service autorizat sa-mi centreze caroseria.

Attached thumbnail(s)
DSC00455.JPG ( Size: 444.68k ) Number of downloads: 558

--------------------
Dacia Sandero Stepway - AG 14 SMK 2014, 0.9 tce
+
cristio_79
post 5 Aug 2009, 12:45
Post #8

Membru autentic

From: CONSTANTA

Masoara distantele dintre roti si amortizoare sau caroserie. Ar trebui sa fie egale pe ambele parti.

--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
+
hellcat
post 5 Aug 2009, 14:11
Post #9

FrontYard Motorsport

Din ultima poza postata sunt absolut convins ca si roata stanga are o pozitie prea in exterior decat ar trebui sa fie in mod normal.
Chiar daca mergi intr-un service renault, genul asta de problema cere un pic mai multa implicare...pentru ca de la "merge si asa" la "s-o facem ca noua" e drum lung. Ar fi bine de discutat de la inceput cu director, sef de service care sa-ti lase de inteles ca vor acorda atentie problemei. Cred ca ma intelegi tu.

Si eu sunt curios sa aflu intr-un final de unde a provenit aceasta deformare, doar din punte sau si din prinderile acesteia in caroserie.

--------------------
Commencal Premier HD1
+
bed
post 7 Aug 2009, 16:13
Post #10

Membru incepator

Dupa cum reiese din ultima poza postata cred ca intr-adevar ai o problema la roata dreapta spate,care este mult prea in interior decat cea din stanga,care,trebuie sa-l contrazic pe hellcat are o pozitie normala.defapt doar ai impresia ca cea din stanga este iesita prea in exterior,impresie data de coltul mastii spate care este rotunjit inspre interior(cel putin la a mea ambele roti sunt parca iesite spre exterior si nu-mi uzeaza deloc anvelopele).Acum ai doua posibilitati:1-sa circuli asa cu ea o perioada si o sa abservi o uzura mai accentuata pe exteriorul anvelopei(de pe partea dreapta) decat pe interior sau sa mergi la un service sa-ti verifice geometria puntii spate care se verifica la fel ca la rotile din fata odata ce i-ai schimbat anumite piese la directie.Si ca sa-ti dau o veste buna(dar nu sunt % sigur)am inteles ca si geometria puntii spate se poate regla intr-o anumita masura.Dar cel mai simplu,mergi la un service ca nu te costa asa mult sa-ti verifice geometria,si-l intrebi pe mecanic daca nu se pot face anumite ajustari ale puntii.MULTA BAFTA

--------------------
renault clio2 - cj-85-bed 2001/expresion
+
hellcat
post 7 Aug 2009, 21:35
Post #11

FrontYard Motorsport

Tipul acesta de punte, cu brate trase, nu are nici un fel de reglaj.

--------------------
Commencal Premier HD1
+
bed
post 9 Aug 2009, 09:44
Post #12

Membru incepator

In acest caz,in care puntea nu se poate regla,singura ta sansa este sa o inlocuiesti.

--------------------
renault clio2 - cj-85-bed 2001/expresion
+
hellcat
post 9 Aug 2009, 10:41
Post #13

FrontYard Motorsport

Da, exact, in cazul in care ai de inlocuit doar puntea. Asta-i cazul simplu, cand totul e plug&play, iei tamburii si cablul de frana, dai puntea jos si o pui pe cea buna.
Insa la un soc mai puternic, se pot descentra si prinderile puntii in caroserie. Oricum, la o analiza atenta pe o rampa, luminata bine zona pe dedesupt iti poti da seama despre ce-i vorba si unde trebuie intervenit.

--------------------
Commencal Premier HD1
+
sego83
post 17 Aug 2009, 14:28
Post #14

Membru incepator

Da, masina a fost lovita, eu am lucrat la service auto si am cat de cat ochiu format, te poti uita la cateva chestii si iti poti da seama:

1. distanta dintre stop si bara, in dreapta e mult mai mare daca sunteti atenti
2. pozitia haionului, e mai la stanga, la fel, distanta dintre haion si aripile de spate e mai mare in partea dreapta
3. paralelismul spoilerului cu aripa spate dreapta nu prea mai exista.

Foarte probabil masina a fost lovita din partea dreapta.
Cum poti verifica daca a fost lovita o masina:
--- dai jos stopurile si vezi daca au aceeasi data de fabricatie
--- verifica daca aparatoarea de noroi din partea dreapta are toti "bumbi" montati, sau s nu fie sparta, se sparge doar la un accident
--- o ultima metoda s verifici daca masina a fost lovita sau nu, trebuie s te uiti la linia de intersectie a doua piese care trebuie s fie paralela si simetrica pe partea cealalta
Good look in inspectie!

--------------------
renault clio 2 - tm 11 kyc 2003
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th August 2025 - 22:56
Dacia