Laguna 2 Benzina sau motorina?, ce sa aleg?:|
![]() ![]() ![]() |
Laguna 2 Benzina sau motorina?, ce sa aleg?:|
AdrianoBoy |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 632 Joined: 10 August 07 From: B u c u r e s t i ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 3
2009/1.5 dCi/107CP
|
|||
gicusor2000 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 18 September 08 ![]() |
QUOTE(AdrianoBoy @ 4 Dec 2008, 18:53) Am citit cate ceva pe forum despre problemele la laguna 2 1.9dci in special variatele 2001-2003,dar despre benzina nu prea am gasit,probleme asa grave,poate ma ajuta cineva,intre 1.9dci,1.6 sau 1.8 tin sa precizez k nu ma intereseaza CP pt.ca toate au peste 100,ma intereseaza la care sa ma astept sa bag bani mai multi tinand cont de ani si de respectivii km in bord(laguna 2001-2003)benzinar sau diesel.Multumesc am eu o laguna 2 1.8 benzina daca te intereseaza.orice test.oricum, daca ar fi sa iei o laguna 2 ia pe benzina si motor de la 1.8 in sus, nu lua 1.6.stima 4 Dec 2008, 19:45: daca faci mai mult de 40.000 km pe an cumpara diesel, altfel nu-ti scoti banii.benzina cumpara daca faci 10.000-20.000 pe an.oricum ia masina sub 100.000 km indiferent daca e 2001 sau 2004, dar binenteles creste si pretul This post has been edited by gicusor2000: 4 Dec 2008, 18:45 |
--------------------
renault
laguna 2
- B 01 KGB
1.8 16v, 2001, PRIVILEGE
|
|
tibirk |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 20 September 06 ![]() |
Principiul Diesel presupune un un motor "JEGOS" din foarte multe puncte de vedere.
Nu ma refer la Laguna ci in general. Este doar parerea mea, sper sa nu starnesc controverse, nu vreau sa ma cert cu nimeni. |
--------------------
-
-
- Renault Laguna II, 1.6, 16v, 2001, K4M710
|
|
gmt97hr |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 132 Joined: 11 April 08 ![]() |
Dupa mai multe masini pe benzina, mi-am cumparat un opel astra caravan 2.0 dti 16 v - bineinteles motorina. Impresii: cuplu motor mai bun la turatii mai joase, un consum mai mic, in rest nimic special.
Dupa o iarna, avind in vedere ca masina o foloseam pe distante scurte, m-am lecuit de motorina si am revenit la benzina. - Renault Laguna II 1.8 16V. Deocamdata foarte multumit. ![]() |
--------------------
RENAULT
LAGUNA II
2001 1.8 16 V DYNAMIQUE
|
|
ovidy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 29 September 08 ![]() |
Dupa cum spunea si gicusor2000 daca nu faci multi km nu se merita diesel. Si eu zic sa alegi motorul de 1.8 in locul celui de 1.6. Consumul e apropiat tinand cont ca 1.6 e cam mic pt greutatea masinii. Parerile nu sunt doar ale mele, sunt si ale altor prieteni, cunostinte. Sa ne spui ce ai ales.
|
--------------------
Renault
Laguna II
- GJ-16-MSW
2001 1.8 16V + GPL
|
|
ViperRS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 712 Joined: 20 September 04 From: Cluj Napoca ![]() |
eu nu zic ca e mai bine sa iti iei una sau alta. Din experienta iti pot zice ca cei care au benzina vor zice sa iei benzina ca intradevar diesel presupune anumite costuri si riscuri turbina de exemplu dar in rest cel putin la laguna nu e cu nimica mai costisitoare intretinerea la diesel decat la benzina. Cert este ca la consum se va simti si un lucru pe care nu vor sa il adminita cei care au benzina sa mergi cu o laguna pe benzina cum mergi cu o laguna diesel mai ales cand tragi de masina diferentele sunt consistente.
|
--------------------
Dacia
1310
- cj Renault Laguna 1.9 dci 120 cp Expression 2004
|
|
AdrianoBoy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 632 Joined: 10 August 07 From: B u c u r e s t i ![]() |
RENAULT LAGUNA II BERLINA 1,8 I 120CP GRI INCHIS
Pret: 5,600 EURO An Fabricatie: 2001 Carburant: Benzina Rulaj: 142,000 km Capacitate: 1,800 cmc Putere: 120 CP Inmatriculata RO Dotari: EURO 3; CUTIE MANUALA 5+1; 4 GEAMURI ELECTRICE; OGLINZI ELECTRICE INCALZITE HELIOMATE; SERVO-DIRECTIE; 8 AIRBAGURI; DUBLU CLIMATRONIC; TRAPA; COMPUTER BORD; XENON; JANTE ALIAJ; PROIECTOARE; TAPISERIE PIELE; INCHIDERE CENTRALIZATA; ce parere aveti...???mi se pare o masina buna? Va multumesc k mi-ati raspuns... 4 Dec 2008, 21:27: Vipeer,cum iti merge masina..??ai avut probleme cu ea ...??ce dotari ai la ea?? 4 Dec 2008, 21:33: gmt97hr consumul care este??la masina ta acum pe timp de iarna??trage bine masina..??tre sa ma hotarasc intre 1.9 dci sau 1.8 16 V This post has been edited by AdrianoBoy: 4 Dec 2008, 20:33 |
--------------------
Renault
Megane 3
2009/1.5 dCi/107CP
|
|
tzavalau |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 446 Joined: 9 February 08 From: Petrosani ![]() |
QUOTE(AdrianoBoy @ 4 Dec 2008, 20:22) RENAULT LAGUNA II BERLINA 1,8 I 120CP GRI INCHIS suspect de ieftina ....desi cu criza asta ...............Pret: 5,600 EURO An Fabricatie: 2001 Carburant: Benzina Rulaj: 142,000 km Capacitate: 1,800 cmc Putere: 120 CP Inmatriculata RO Dotari: EURO 3; CUTIE MANUALA 5+1; 4 GEAMURI ELECTRICE; OGLINZI ELECTRICE INCALZITE HELIOMATE; SERVO-DIRECTIE; 8 AIRBAGURI; DUBLU CLIMATRONIC; TRAPA; COMPUTER BORD; XENON; JANTE ALIAJ; PROIECTOARE; TAPISERIE PIELE; INCHIDERE CENTRALIZATA; ce parere aveti...???mi se pare o masina buna? masinile consuma in general dupa cum te lasi cu piciorul pe pedala de acceleratie................. toata chestia cu achizitia unei masini,ce model sau ce motorizare,crede-ma, este apa de ploaie(poate sa confirme orice lagunist:P)aia pe care o vezi si-ti place o cumperi,te indragostesti de ea si apoi ca-n dragoste incepi s-o urasti pentru intretinere..........uite faza:ma duc sa platesc impozitul cu un amic(el logan ,eu laguna)el aprox 120 ron cu impozitul pe casa eu..........300 si!!!!cum naiba intreb casierita? raspuns?.........aveti masina de lux!!!!!!!!!!!! si asta asa e ![]() This post has been edited by tzavalau: 4 Dec 2008, 21:07 |
--------------------
KGM
Korando
- HD 55 BXL
1.5Tgdi Black/2024 /C300 Cugetare: "Românul e un fel de om care se supără dacă nu îl inviți, și dacă îl inviți nu vine".
Sursa: "Moftul Român",10 iunie 1901 |
|
Irish |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 11 September 08 From: Bacau . ![]() |
Hop si eu ,deci asa e ca fiecare isi lauda masina ,dar cum ai spus si u la inceput din cate probleme se afla pe forum ,alea grave si costisitoare sunt la diesel ,iar la benzine ,ba un far ,un cititor de card (care e la ambele) ,niste senzori ... (nimik prea grav) .Eu am benzina dupa cum se vede si c e drept ca consumu e destul (10-10.5% - oras) si in rest sunt f multumit de ea .Asa iar acum despre masina care ai gasito u ,eu zic ca face bani mai ales ca e si inmatriculata ,nush d c da mi se pare chiar ieftina .Hotarastete repede ca nebuni astia maresc taxa ,iar cei cu masini inmatriculate o sa salte preturile frumos (de la 15.12.2008 incolo) cel putin asta e parerea mea .La urma urmei decizia iti apartine ,noi nam putut veni decat cu niste simple sfaturi ,ar fi fost bine sasi dea cu parerea mai multi cu dieseluri ca sati faci o idee mai ampla (rahat ca fiecare trage cu masina lui
![]() Sper sa faci o alegere buna pe care sa nu o regreti mai incolo . Bafta la shoping !! ![]() |
--------------------
Renault
Laguna II
- BC 05 JMU
1.8 Dynamique
|
|
AdrianoBoy |
![]()
|
Irish ms mult, chiar asa"mic" este consumul la 1.8,eu am un clio 1.4 si am 10 consum in oras:| cum ai u 10 ??mergi subturat sau cum??:|pe frigu asta consumul creste!
4 Dec 2008, 22:33: Inca ceva,credeti ca masina pe care am postato mai devreme adica laguna 2 aia 1.8 din 2001 cu 142,000Km ar fi reali?:|si daca da sunt cam multi pentru o masina\motor? care ar fi "garantia" motorului data de renault pt acest motor? This post has been edited by AdrianoBoy: 4 Dec 2008, 21:33 |
--------------------
Renault
Megane 3
2009/1.5 dCi/107CP
|
|
Irish |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 11 September 08 From: Bacau . ![]() |
Eu atat am .Pai a crescut ca aveam si 9 ,acu e faza cu raportu putere-greutate o fi greu si Clio ala si motor trage mai din greu ,c stiu eu ,iti zic cat imi arata in bord .Nu merg subturat merg chiar rapid numai ca schimb la 2200-2400 ture .
Nus c garantie da Renault pentru motor ,dar a mea cand am cumparato avea 139 000 km .Fai o verificare riguroasa si dak e OK eu zic sa o iei . Bafta !! This post has been edited by Irish: 4 Dec 2008, 21:36 |
--------------------
Renault
Laguna II
- BC 05 JMU
1.8 Dynamique
|
|
AdrianoBoy |
![]()
|
pai atunci nu ar fi diferenta,sau daca ar fi poate una mica.
4 Dec 2008, 22:41: Eu auzisem numai stiu de la cine ca motoarele renault ar trebuie sa mearga garantat 500.000 de km acum nu stiu sigur,poate stie cineva....:| 4 Dec 2008, 22:44: Ce dotari ai u la laguna?esti multumit..??ce an este? This post has been edited by AdrianoBoy: 4 Dec 2008, 21:44 |
--------------------
Renault
Megane 3
2009/1.5 dCi/107CP
|
|
Irish |
![]()
|
Dotari sunt ca ale tale ,mai putin trapa si mor de ciuda
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna II
- BC 05 JMU
1.8 Dynamique
|
|
AdrianoBoy |
![]()
|
E frumoasa laguna care am postato si pe care cred ca o so cumpar,acum ramane de vazut ce probleme are la fata locului,sper sa nu aibe:) oricum ms mult pt raspunsuri
4 Dec 2008, 23:28: Am uitat ceva sa te intreb...sistemul audio original daca il ai se aude bine?cate boxe are?? This post has been edited by AdrianoBoy: 4 Dec 2008, 22:28 |
--------------------
Renault
Megane 3
2009/1.5 dCi/107CP
|
|
Irish |
![]()
|
Ii original si are 4 boxe (in portiere) si se aude destul de bine ,la boxa spate stanga ma enerveaza ca vibreaza plasticul ala si se aude nasol .Oricum am in plan sai schimb boxele cu ceva mai k-lumea .
|
--------------------
Renault
Laguna II
- BC 05 JMU
1.8 Dynamique
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Irish, ai mai fost avertizat asupra limbajului irc!
Considera acesta ultimul avertisment! |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
AdrianoBoy |
![]()
|
Te-am intrebat ca la unele lagune am vazut cate o boxa in fiecare portiera adica 4 si am presupus ca mai are si 2 la luneta adica 6:) dar nu cred
|
--------------------
Renault
Megane 3
2009/1.5 dCi/107CP
|
|
Irish |
![]()
|
Da ,cu limbajul mirc da care e faza daca scriu asa ,omu ma intelege ce vreau sa zic .Din reflex mai scap cate unele prescurtari ,scuze si incerc sa ma corectez cand mai scriu
![]() Si cu boxele ,un prieten avea o Laguna I si avea boxe si la luneta ,eu nu am ![]() Bafta !! |
--------------------
Renault
Laguna II
- BC 05 JMU
1.8 Dynamique
|
|
tzavalau |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 446 Joined: 9 February 08 From: Petrosani ![]() |
|
--------------------
KGM
Korando
- HD 55 BXL
1.5Tgdi Black/2024 /C300 Cugetare: "Românul e un fel de om care se supără dacă nu îl inviți, și dacă îl inviți nu vine".
Sursa: "Moftul Român",10 iunie 1901 |
|
AdrianoBoy |
![]()
|
Alea nu sunt tweeterele?? sunt mai micute nu..??sau tot boxe ca pe portiere sunt??:|
|
--------------------
Renault
Megane 3
2009/1.5 dCi/107CP
|
|
przamfiri |
![]()
|
![]() Membru in crestere :} Group: Members Posts: 1.607 Joined: 2 May 07 From: Moreni ![]() |
da sunt tweeterele
frate ..... motorina este motorina nu stiu sa fi facut cineva cu laguna pe benzina 150 de km cu 6,7 litri, consum 4,5 l la 100 de km este adevarat m-a ajutat si drumul care era plin de gropi si am mers usor (nu i-am dat a sasea) motorul diesel nu are atatea turatii ca benzinarul deaceea dci rezista mai multi km ex: la 160 km/h am 2800-2900 de ture la benzina nici nu vreau sa ma gandesc ![]() Doamne Ajuta !!! |
--------------------
renault
laguna II expression 2001 19dci 120 cp DB-06-FPO
si renault twingo 1998 1124cm PH-21-JOK rabdator,iertator,iubitor....
nu este sluga mai mare decat stapanul sau...:} |
|
Kanny69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 499 Joined: 6 April 08 ![]() |
Diesel Power rulez!!!
Mai ales sunetul turbinei ma incanta cel mai mult ![]() |
--------------------
Ex Renault
Laguna II
2002 1,9 dci 140 Cp Ford Mondeo 2.0 TDCI 131 Cp Ghia Denso
|
|
tibirk |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 20 September 06 ![]() |
QUOTE(przamfiri @ 5 Dec 2008, 02:01) da sunt tweeterele frate ..... motorina este motorina nu stiu sa fi facut cineva cu laguna pe benzina 150 de km cu 6,7 litri, consum 4,5 l la 100 de km este adevarat m-a ajutat si drumul care era plin de gropi si am mers usor (nu i-am dat a sasea) motorul diesel nu are atatea turatii ca benzinarul deaceea dci rezista mai multi km ex: la 160 km/h am 2800-2900 de ture la benzina nici nu vreau sa ma gandesc ![]() Doamne Ajuta !!! aici farmecul cel mai mare la benzina....cand ai sub picioare fiara turata la 6000 este o senzatie unica...si apoi cand o lasi in frana de motor, alta senzatie unica...nu prea conteaza viteza ![]() ![]() intr-adevar sunt avantaje si dezavantaje, iar omul isi cumpara ce vrea. La mine nu prea conteaza consumul...nu ca as avea bani ca daca era asa acum postam pe vreun forum porsche. Daca are cineva rabdare sa calculeze pt 20 000 k...m-as mira daca iese diferenta mai mare de cateva navete de bere intre diesel si benzina. (Diesel in medie 6%, benzina in medie 7.3% Toate bune This post has been edited by tibirk: 5 Dec 2008, 09:54 |
--------------------
-
-
- Renault Laguna II, 1.6, 16v, 2001, K4M710
|
|
tacufmr_lagunaII |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 599 Joined: 25 April 07 From: Brasov ![]() |
Cred ca depinde si ce motorizari ai mai avut pana acum. Daca ai avut doar masini cu motoare pe benzina atunci cumpara tot o benzinara. Eu am avut si benzina si diesel si in final am decis sa raman la diesel. Fiecare cu avantajele si dezavantajele ei. Conteaza sa-ti placa masina si sa fie in regula din punct de vedere mecanic. Multa bafta.
|
--------------------
Renault
Laguna II
- BV - 32 - UMY
2007, 1.9 dci, 131 CP
|
|
george84 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 197 Joined: 17 June 07 From: Bucuresti ![]() |
gandestete unde foloseti masina conteaza ...
daca mergi mai mult in afara eu zic ca e mai bine una pe benzina , chiar daca dieselul consuma cu 2 litri mai putin ,din diferenta de pret iesi tot acolo.avantaj la benzina e ca e mai silentionsa si o poti tura mai mult ...eu am un o laguna 2.0 16v si sunt foarte multumit de ea. daca mergi preponderent in oras...nu-ti lua laguna, chiar daca e diesel o sa consume tot mult...eu am una diesel 1.9 dci si una pe benzina 2.0 16v, cea diesel i-a 12+/- iar pe benzina 14-15. deci mare diferenta nu e.... pt oras renteaza masina mica...gen clio bicorp fiesta...diesel cu motoare mici ...asta ca sa ai un consum de 6.5%. una peste alta laguna e o masina reusita ...o am de un an si jumatate si nu am avut probleme...si nu e tocmai tinerica e din 2000. daca e sa alegi pe benzina eu mi-as lua 2.0 ,diferenta de consum fata de 1.8 e insesizabila si ai 20 de cp in plus |
--------------------
renault
laguna III
2009/1.5 dci
|
|
Brabus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 401 Joined: 24 August 08 From: Baia Mare ![]() |
salutare
initial am zis ca doar voi citi, dar nu strica inca o idee, nu? eu zic asa. NU conteaza ce o sa iei. diferentele in bani sint prea mici. chiar daca am benzina 1.8 nu m-ar fi deranjat nici diesel. ce sa zic imi place ca e silentioasa (nu "croncane" ca un diesel) dar in acelasi timp imi place la diesel suieratul turbinei. ca o concluzie, te vei bucura de o masina spatioasa, dotata si foooooarte comfortabila (e ceva extraordinar ce confortabila e). important e sa "prinzi" una buna, cu alte cuvinte sa ai noroc. ca daca nu, probleme pot sa fie si la diesel si la benzina. bafta |
--------------------
Renault
Laguna2
2001/Privilege/1.8 16v
|
|
bogul |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 12 February 08 From: Timisoara ![]() |
Salut,cum a spus si brabus nu prea conteaza benzina sau diesel Laguna dupa parerea mea este o masina preponderent de drumuri mai lungi ex:autostrada,drumuri bune.Acum aici pot sa iti spun din experienta deaorece am si symbol diesel cu care circulam majoritatea in oras si da este un consum cu mult mai mic decat laguna diesel ex:symbol de la 5% la maxim 7% si asta cand mergi cu 1-a si cu circulatie infernala ehh la laguna se schimba treaba radical minim in conditi "ideale" si mers batraneste 8.5% si 12.5% asta referitor de consum.Drum exterior facut cu symbolul in jur de 1300 km am ajuns acasa frant dureri de "sale" etc... Cu Laguna as mai fii mers 2-300km minim asa doar de "placere"
![]() Dar principalul motiv e, iti place ai un "sentiment bun" legat de masina cumparo dar daca tii se pare ceva cat de mic in neregula cu masina sau ca te minte vanzatorul mai bine eviti asta o spun din nou din experienta Si acuma vesnica polemica dintre diesel sau benzina pana nu ai nu poti sa compari doar din auzite,dar daca iti place condus mai sportiv impaca si "capra si varza", iati un turbo benzinar ex:2.0T la laguna. Legat de km dupa parerea mea e adevarata chestia" cand e noua e NOUA" si daca pot aparea si aici destule prbleme si sa mai cumperi masina sh de 7-8 ani de "dincolo"cu km gen 99k,120k e aproape o utopie 99% din cazuri cand suna prea bine sa fie adevarat asa si e, in romania mai poti gasi masini cumparate de noi din Ro cu km relativ putini dar si aici sunt oraecum sceptic. Bafta si decizia poti sa o iei doar tu singur,noi suntem aici sa iti dau niste opinii "cat de cat" obiective. P.S Grabestete ca , "se joaca" din nou cu noi pseudo guvernanti nostri. |
--------------------
Renault
LagunaII
- TM 01 BOG
2001/08/Dynamique/1.9 dci Symbol 2007 1.5 dci TM 13 SMP
Life's a B*** and then u die... |
|
gicusor2000 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 18 September 08 ![]() |
|
--------------------
renault
laguna 2
- B 01 KGB
1.8 16v, 2001, PRIVILEGE
|
|
AdrianoBoy |
![]()
|
gicusor trimite un pm cu dotarile masinii si pretul,daca nu poti trimite pm posteaza...
5 Dec 2008, 17:06: pana la urma o sa urmez sfaturile voastre adica nu o sa ma uit la motorizare(benzina sau diesel) sa fie buna masina sa nu aibe probleme,asta conteaza.va multumesc pt. sfaturi o sa va anunt de alegerea facuta,sper sa-mi fac un cadou de mos cat mai frumos,confortabil si cu climatronic automat ![]() This post has been edited by AdrianoBoy: 5 Dec 2008, 16:06 |
--------------------
Renault
Megane 3
2009/1.5 dCi/107CP
|
|
Aris64 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 37 Joined: 7 September 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
Daca e sa te uiti dupa defectele grave postate aici poti sa mergi pe mana benzinei. Oricum fa un test drive pe sosea, verifica daca service-ul e facut corect la masina si verifica defectele cu un test clip sa vezi daca nu s-a umblat la kilometraj. In rest - ca la orice second hand - toul e o ruleta ruseasca. De tine depinde sa verifici cate cartuse sunt in butoias:)
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2004, Initiale, 2,o 16V
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th August 2025 - 20:10 |