probleme cu banca
![]() ![]() ![]() |
probleme cu banca
vladrehau |
![]()
|
||
![]() Instalator Group: Members Posts: 918 Joined: 22 January 07 From: middle moldova ![]() |
|
||
--------------------
logan
1.5 DCI
SUPERCHARGED
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
vina e a ta, iti era greu sa pui ceva in plus, in cazul asta ai stat in 15 ron. Si daca ramaneau in plus, nu ti lua nime' tot a tai ramaneau pentru data viitoare.
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
vladrehau |
![]()
|
![]() Instalator Group: Members Posts: 918 Joined: 22 January 07 From: middle moldova ![]() |
100 ron nu ti se pare deajuns ? 1 mil vechi poate nu intelegi... sa u trezit astia in ianuarie sa ia din urma pentru tot anul 2008
This post has been edited by vladrehau: 9 Feb 2009, 10:11 |
--------------------
logan
1.5 DCI
SUPERCHARGED
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
460 - 445 = 15 ron
![]() a..scuze, vina mea, 1000 zici ![]() Mie la ING cum nu pun cat trebuie, a doua zi imi trimit SMS cu cat lipsesc, si sa ma prezint sa-i acopar...o data s-a intamplat, de atunci pun in plus. |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
|
|
vladrehau |
![]()
|
pai asa ar fi frumos sa te anunte daca e vreo problema dar mie nu mia zis nimeni nimic niciodata pana acum cand au dat cu batu in balta si ma u lasat si fara casco
![]() |
--------------------
logan
1.5 DCI
SUPERCHARGED
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
vina legala iti apartine tie (tu trebuia sa te asiguri ca ai platit tot ce trebuia sa platesti), vina morala le apartine lor (daca au marit dobanda, era frumos sa te anunte si pe tine).
|
-------------------- |
|
biscu |
![]()
|
![]() ... Group: Members Posts: 500 Joined: 24 January 07 ![]() |
Parerea mea este ca trebuiau sa te anunte. Acelasi lucru a patit si fratele meu, mai exact a avut accident, dauna totala, masina luata pe credit auto la BRD, depunea in fiecare luna banii pentru Casco dar acestia ii ramaneau in cont.
Deci nu au reinoit Casco si nici nu l-au anuntat. Raspunsul lor a fost ca el, ca si client trebuia sa se asigure ca totul este platit. Pe contract stiu si acum ca scria: Banca isi rezerva dreptul de a reinoi polita Casco, dar nu este obligata.(atunci de ce le-a trebuit imputernicire ca sa refaca ei automat polita Casco?) Ai fost anuntat ca s-a marit rata? daca nu poate ii bagi la penalizari:D Cazurile sunt cam asemanatoare. |
--------------------
Renault
Clio III
- ...
2007
|
|
sadi |
![]()
|
![]() tanti moderatoreasa Group: Moderatori Posts: 2.001 Joined: 23 August 07 From: Bucuresti ![]() |
daca contractul de credit incheiat intre tine si banca prevede ca banca te anunta prin afisare pe site, prin sucursale sau mai stiu eu pe unde faptul ca a majorat dobanda, nu e neaparat vina ei
tu ai stiut ca ai credit cu dobanda variabila, trebuie sa te interesezi si tu cand se modifica dobanda |
--------------------
VW
Passat Confortline
- numar de moldova :)
2.0 TDI 140 cp 2009 Inteleptul nu spune ce stie, iar prostul nu stie ce spune.
|
|
argon |
![]()
|
zise banchera
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
|
|
vladrehau |
![]()
|
asta e solutia sa stiti ....trebuie sa te duci lunar la consilierul bancii si sa ceri graficul de rambursare a ratelor inainte sa platesti (e gratuit scrie in contract) sper sa nu mai pateasca si altii ca mine...
![]() |
--------------------
logan
1.5 DCI
SUPERCHARGED
|
|
sadi |
![]()
|
![]() tanti moderatoreasa Group: Moderatori Posts: 2.001 Joined: 23 August 07 From: Bucuresti ![]() |
daca in contractul de credit nu scrie ca banca este obligata sa te anunte in scris cu/fara confirmare de primire nu e vina ei ca nu ai aflat de aces lucru.. si ca sa stiti: ANPC-ul accepta aceste formulari de contract, adica nu amendeaza banca daca afiseaza pe site faptul ca a majorat dobanda.. debeaga faceti reclamatie..
|
--------------------
VW
Passat Confortline
|
|
vladrehau |
![]()
|
bine lasand la o parte reclamatiile eu cu ....casco ce fac ? cine trebuie sa vorbeasca la casco eu sau banca?
|
--------------------
logan
1.5 DCI
SUPERCHARGED
|
|
sadi |
![]()
|
pai vezi ce scrie in contract la prelungirea contractului de casco.. cine e obligat sa se asigure de aces lucru?
|
--------------------
VW
Passat Confortline
|
|
vladd1923 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 240 Joined: 22 November 07 From: Bucuresti ![]() |
du-te in sucursala si intereseaza-te daca poti reinoi polita direct acolo (la majoritatea bancilor se reinoieste polita chiar in sucursala si chiar asa este normal).
cat despre faza cu reclamatia ... degeaba te chinui, in contract era trecut ce fel de tip de credit ai, cand iti mareste dobanda si calculul dobanzi. daca nu ai citit contractul este vina ta. ca sa afli "cu cat ti s-a marit rata" daca nu te pricepi sa calculezi singur poti intreba in orice sucursala sau probabil au si ei un nr de telefon pe care il poti apela si ti se ofera informatiile dorite. bafta |
--------------------
VW
Passat
2005 TipTronik, 1.9tdi
|
|
bendix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.005 Joined: 10 November 04 From: Timisoara.RO ![]() |
Se pare ca tocmai ai pierdut reducerea de la prelungirea CASCO datorita bancii agreate de tine.
Eu fac plati printr-o anumita banca (nu ii voi face reclama aici) care prima data imi plateste facturile si dupa aceea ma pune pe minus in cont. Desigur ca aceste minusuri sunt cu dobanda. Sunt asimilate ca niste mici imprumuturi catre mine. Dar macar nu ma lovesc de probleme din acestea neplacute. |
--------------------
Dacia
Logan
- TM10### , alb arctic
Ambiance - 2005 In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
|
|
vladrehau |
![]()
|
am fost si am cerut graficul de rambursari......SOKANT !!!...a crescut rata de la 440 la 521 ron deci 80 ron aprox 19 %... in plus nicaieri la sediul bancii nu era afisata valoarea dobanzi...normal ca ar face cale intoarsa orice potential client...am intrebat de casco si functionara a zis ca nu e nici o problema chiar daca am platit cu 20 zile intarziere...sa o cred?
![]() |
--------------------
logan
1.5 DCI
SUPERCHARGED
|
|
vladd1923 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 240 Joined: 22 November 07 From: Bucuresti ![]() |
daca nu ai avut nici un incident nu este nici o problema. daca aveai un incident atunci cei de la compania de asigurari nu iti luau plata in considerare. in 5 zile (lucratoare) maxim de la data scadenta trebuie achitata.
|
--------------------
VW
Passat
2005 TipTronik, 1.9tdi
|
|
OldMan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 399 Joined: 8 April 05 ![]() |
QUOTE(vladrehau @ 9 Feb 2009, 14:18) am fost si am cerut graficul de rambursari......SOKANT !!!...a crescut rata de la 440 la 521 ron deci 80 ron aprox 19 %... in plus nicaieri la sediul bancii nu era afisata valoarea dobanzi...normal ca ar face cale intoarsa orice potential client...am intrebat de casco si functionara a zis ca nu e nici o problema chiar daca am platit cu 20 zile intarziere...sa o cred? ![]() contractele comerciale...ca de asta vorbim, sunt considerate legea partilor in comformitate cu Art.696 Cod Civil. Totusi este bine ca inainte de a "te lua in coarne cu banca" sa cauti in Monitorul Oficial " Legea nr.193 din 6 noiembrie 2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între comercianti si consumatori"... apoi poti cere lamuriri pertinente. Chiar daca legea este din 2000 nici o banca nu o respecta. Singura ta alternativa e instanta...la modul cum e redactat contractul de credit BRD ai toate sansele sa-i pui cu botu pe labe si mai mult pot fi chiar obligati sa renegocieze cu tine anumite clauze. Prima data poti incerca la OPC.... |
--------------------
Logan
1,5 dci ABS plus
- SV-91-KUL
2007
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
Ce sens are toata harababura asta cu contractul comercial si aspecte legale ?! In ce spirit se fac toate lucrurile astea ? In spiritul "care-i mai prost nu stie legea si pica de fraier" ? De ce trebuie sa ajungem la lege si nu putem fi oameni intre noi ?!
Nu vi se pare ca problema e de fapt din alta parte ? Ca problema vinde de fapt de la oameni ? Din cate stiu eu... o banca incearca sa-si creeze un anume renume... sa isi trateze respectuos (e gratis respectul) clientii pentru a avea o experienta placuta. Asta era candva unul din lucrurile care facea parte din definitia bancii. La noi se pare ca inca se face treaba haiduceste... Pana la urma nu asta e plus-valoarea pe care o genereaza banca, serviciul pe care-l ofera si nu taxarea ? Si ce-i serviciul daca nu suma experientelor cu acea banca ?! Daca banca respecta legea dar eu sunt luat de prost crede vreo banca ca eu o sa ma gandesc ca "vai saraca banca" ? O sa-mi bag picioarele instant si o sa schimb partenerul de afaceri ! In pachetul de servicii oferite de banca trebuie sa fie si comunicarea cu clientul pentru ca, in puii mei !!!, nu toti au facut facultate de finante-banci si sunt angajati in banci ! Sa vad eu banca fara clienti ! Uneori bancile se comporta de parca clientul ar fi ultimul fraier... nu cred ca-i o treaba prea sanatoasa ! This post has been edited by DigitalScribe: 11 Feb 2009, 11:15 |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
- n/a
D-Max 2022
|
|
bendix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.005 Joined: 10 November 04 From: Timisoara.RO ![]() |
Chiar la asta ma gandeam si eu dimineata. Am auzit la radio ca OPC a amendat nu stiu cate banci. Bun, masura este bine venita, dar nu va repara decat efemer lucrurile. Pana cand nu va functiona cererea si oferta, situatia nu se va restabili pe piata financiara. Cu alte cuvinte, bancile trebuie sa constientizeze ca isi vor pierde clientii, daca isi bat joc de ei.
|
--------------------
Dacia
Logan
- TM10### , alb arctic
Ambiance - 2005 In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
|
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Majorarea ratei fara notificare in scris este un abuz. Poti depune plangere la OPC, ei vor amenda banca si cam asta e. Insa vezi ca tu nu mai ai casco in momentul asta!
This post has been edited by Como: 11 Feb 2009, 11:23 |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
dumid |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 12 July 06 From: Bucuresti ![]() |
in 2005-2006 am avut si eu aceeasi problema cu BRD la un credit de consum . Aveam o rata de 171 de euro si plateam in baza graficului emis de banca lunar (nu eu ci sotia). Stiam ca exista si un comision de 0.5 euro pe luna pt administrarea contului, tocmai din cauza asta plateam suma rotunda de 175e lunar.
La un moment dat, in februarie 2006 i se spune sotiei mele de catre casierita ca i se pare ciudat ca soldul contului curent este 0.00, si ca asa ceva nu se poate decat in cazul in care sunt restant (ar trebui mereu sa fie ceva pe plus). Se uita mai bine, si zice, da sunteti restanti. Mai multe nu a vrut sa-i zica pt ca nu era titular. Nici prin telefon nu mi s-au spus mai multe ca nu prezenta siguranta. A trebuit sa imi iau liber si sa ma duc personal. Treaba era in felul asta: in septembrie 2005 s-a modificat dobanda, nu cu mult, ci 2-3 euro. Avand in vedere ca plateam un pic mai mult, a fost acoperita cresterea. In noiembrie 2005 s-a marit iar, de data asta cu 10 euro. Acum , ce plateam eu nu mai acoperea rata lunara., si am fost penalizat cu 10 euro. In Ianuarie 2006, a treia oara mi se mareste dobanda cu 2 euro. Din Noiembrie eu tot eram penalizat pt ca ce plateam nu acoperea rata (mai intai se retrage penalizarea, si dc ramane se achita si rata). Deci, desi mie mi se marise rata de 3 ori, nu am fost anuntat niciodata prin posta, email, telefon, nici macar la ghiseu cand se platea, (nu mi-au zis de penalizari) . Am fost intrebat dc am primit ceva prin posta. primisem contractul dupa prima rata. Au spus ca nu garanteaza primirea plicurilor, ca ei au trimis dar nu recomandata. Conform contractului nu aveam ce comenta. Am avut noroc ca penalizarile lunare se stingeau pana in 30 de zile , cand se alimenta contul, ca altfel intram si in CRB. In Martie 2006 am inchis creditul. Din 2007, am credit ipotecar, si din 2008 leasing la masina dar la alte banci. Primesc extrase si facturi lunar,ziar zilnic, nu prin curieri ci posta normala. |
--------------------
5461
1997
2012
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(OldMan @ 10 Feb 2009, 07:38) contractele comerciale...ca de asta vorbim, sunt considerate legea partilor in comformitate cu Art.696 Cod Civil. Eu as paria mai degraba pe art. 969 C.Civ. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(DigitalScribe @ 11 Feb 2009, 11:10) Ce sens are toata harababura asta cu contractul comercial si aspecte legale ?! In ce spirit se fac toate lucrurile astea ? In spiritul "care-i mai prost nu stie legea si pica de fraier" ? De ce trebuie sa ajungem la lege si nu putem fi oameni intre noi ?! Nu vi se pare ca problema e de fapt din alta parte ? Ca problema vinde de fapt de la oameni ? Din cate stiu eu... o banca incearca sa-si creeze un anume renume... sa isi trateze respectuos (e gratis respectul) clientii pentru a avea o experienta placuta. Asta era candva unul din lucrurile care facea parte din definitia bancii. La noi se pare ca inca se face treaba haiduceste... Pana la urma nu asta e plus-valoarea pe care o genereaza banca, serviciul pe care-l ofera si nu taxarea ? Si ce-i serviciul daca nu suma experientelor cu acea banca ?! Daca banca respecta legea dar eu sunt luat de prost crede vreo banca ca eu o sa ma gandesc ca "vai saraca banca" ? O sa-mi bag picioarele instant si o sa schimb partenerul de afaceri ! In pachetul de servicii oferite de banca trebuie sa fie si comunicarea cu clientul pentru ca, in puii mei !!!, nu toti au facut facultate de finante-banci si sunt angajati in banci ! Sa vad eu banca fara clienti ! Uneori bancile se comporta de parca clientul ar fi ultimul fraier... nu cred ca-i o treaba prea sanatoasa ! F. Corect. Tocmai vroiam sa postez o opinia exact ca a colegului de mai sus. Toata lumea in topicul asta.. in sus si-n jos cu CONTRACTUALISMUL asta excesiv. Bun domne.. avem un contract, respectam clauzele din el... DAR RESPECTUL pentru client si ideea ca daca il tratezi corect se va intoarce si "la anul" unde este? Moralitatea nu poate fi reglementata, dar trebuie sa existe! "Pacta sunt servanda" e codificata de 969 nu 696 c.civ. |
--------------------
VW Passat
1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic ///
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
vladrehau |
![]()
|
cum ma afecteaza pe mine faptul ca nu am casco acesta fiind de fapt cedat in favoarea bancii daca masina pateste ceva...? cred ca ma duc maine la asigurator si vb acolo...
This post has been edited by vladrehau: 11 Feb 2009, 21:26 |
--------------------
logan
1.5 DCI
SUPERCHARGED
|
|
bendix |
![]()
|
In caz de furt, de exemplu, iti pierzi avansul si ratele platite pana acum.
|
--------------------
Dacia
Logan
- TM10### , alb arctic
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
...plus ratele viitoare. Nu spune nimeni ca esti scutit de soldul creditului.
N-ai luat masina in leasing operational, ci cu credit. |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
vladrehau |
![]()
|
asta vara am sunat la asiban unde am casco si am intrebat cum procedez daca fac o calatorie in afara tarii si patesc ceva....surpriza....am nimerit o cucoana ciudata care imi spunea ca in afara tarii masina nu e asigurata trebuie sa fac o polita suplimentara
![]() |
--------------------
logan
1.5 DCI
SUPERCHARGED
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
rca-ul e valabil in UE.
Casco, de obicei nu! Unele companii, daca ai rca si casco de la ei, iti fac extindere gratuita in interiorul ue, dar trebuie sa o ceri! Altfel nu ai. Alte firme te taxeaza oricum (si nu e ieftin deloc) pentru extindere. Eu am platit parca vreo 30 de euro pentru o saptamana la bulgari (unde, sa mergi fara casco, e cam sinucidere curata, la halu in care se fura masini acolo). |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
loganita |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 14 February 07 ![]() |
pot sa pun o intrebare:
daca masina este luata in rate prin BRD (garantia este insasi masina!), iar persoana in cauza ajunge somer si nu mai poate platii ratele bancii. Incazul acesta banca presupun ca-ti ia masina, dar ce se intampla cu ratele? |
--------------------
logan
1.4
2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th August 2025 - 17:22 |