Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Cea mai proasta sincronizare a semafoarelor, din Europa

UXE
post 1 Sep 2010, 12:37
Post #1

Modelator

Group: Members
From: Bucuresti

suntem praf si la semafoare dry.gif

Rusine pentru Comisia de Circulatie Bucuresti ,
cea mai proasta sincronizare a semafoarelor din Europa!

Nu ar trebui sa mire pe nimeni ca in Bucuresti, la un trafic "normal", masina sa cu un motor de numai 1.6 litri consuma 12 sau 13 litri pentru 100 de km. Principala cauza a consumului urias pe care il scot masinile noastre este sincronizarea defectuoasa a semafoarelor din Bucuresti. Cu ce drept ne obliga Comisia de Circulatie sa platim dublu la carburanti si sa stam asa de mult blocati in trafic?

Traficul din Bucuresti este cel putin jenibil - adica JENANT si PENIBIL la un loc. Ne apuca rasul cand plecam fericiti de la un semafor si peste 100 de metri trebuie sa franam, chiar daca suntem pe drum principal, fara trafic din strazile secundare, dar se pune rosu. Dar ar trebui sa ne apuce plansul, nu alta. Masinile consuma cel putin dublu decat normal, din cauza semafoarelor prost sincronizate sau deloc sincronizate, ceea ce rezulta in noxe mult mai mari, poluare si un aer murdar si plin ne vapori nocivi. Un angajat al Primariei din Bruxelles, Belgia, venit la Bucuresti, insarcinat cu problemele de trafic din tara francofona, a spus ca nu a mai vazut asa ceva in viata lui. Nu este normal ca pe o strada mare, principala, cum este Bulevardul Unirii de exemplu, sa te opresti la toate semafoarele. "Cu siguranta este una dintre cele mai prost managerizate circulatii din Europa" a spus acesta. Iar pentru a confirma acest lucru, mai multi cititori au raspuns la intrebarea: ce parere aveti despre sincronizarea semafoarelor din Capitala? Cele mai multe raspunsuri necesitau "bip"-uri nenumarate la adresa Primariei si a Comisiei Tehnice de Circulatie, autoritatea care se ocupa cu fluidizarea circulatiei si sincronizarea semafoarelor.

Eu stau in Militari. Pe Bvd. Iuliu Maniu sunt cel putin 10 semafoare. Cand plec de la primul semafor venind din directia autostrazii, nu am nicio sansa sa merg fluid, macar pana la Cotroceni sau Lujerului. Prind fara exceptie absolut toate semafoarele pe rosu. Plec de la un semafor si urmatorul se vede in zare fiind verde, dar cand ma apropii se face rosu! Parca ar sta cineva ascuns undeva si rade de mine, punand culoarea rosie cand vin eu! Si uite asa imi ia 1 ora jumate intr-o dimineata sa ajung pana la Iancului - Florin, Sector 6.

Oricine are drum prin centru, nu? Dar sa va puna dracu' sa o luati pe Elisabeta, venind dinspre Mihai Bravu. Dupa ce ca in timpul zilei este imposibil sa mergi normal, daca mai si ploua, la revedere. Cat despre semafoare, ce sa zic? Daca nu o iau pe rosu, nu am nicio sansa sa ajung la lucru in timp util. Bine ca toata lumea trece pe rosu, mai ales la Armeneasca. Daca prind 2 semafoare consecutive pe verde, fac matanii si zic bogda-proste, ca alta data, nu o sa mai vad asa ceva! De toata jena semafoarele astea "sincronizate" si mai ales edilii lui Peste care ar trebui sa faca traficul asta sa mearga cat de cat - Nicu, Sector 2.

Pe Stefan cel Mare nu este asa tragic, recunosc, daca plec de la Dristor, sunt zile in care merg destul de bine pana la Victoriei, dar numai seara sau in week-end. Dar sunt strazi pe care circul si pana sa ajung la birou, ma fardez, ma coafez, beau cafeaua si mananc si doua croissante in masina, ca mai mult stau. Cu traficul asta nici nu mai pierd vremea sa ma pregatesc acasa, ca am destul timp in oglinda masinii, in timp ce ascult Radio ZU. Nu este placut, ca fac o ora pana la birou, mai ales pe Bvd. Unirii, dinspre Decebal. Sincronizarea stopurilor este de tot rasul, cand sa accelerez si eu, trebuie sa franez. Iar cu un BMW X5 cu un motor asa de mare cum este al meu, nu e usor. Credeam ca masina consuma in jur de 15, dar in Bucuresti, de la traficul asta si de la stopurile prost sincronizate, consuma 28 benzina, fara sa exagerez! - Mirela, Sector 3.

Cine naiba se ocupa de rahaturile astea de semafoare frate? Eu cred ca astia de la Primarie le-au montat si s-au spalat pe maini, la revedere! Unde naiba vedeti voi sincronizare? Pe Grivita e jale maxima, de la Gara pana in Mogosoaia fac aproape o ora, trebuie sa ma opresc la toate semafoarele, chiar daca nu sunt intersectii sau pietoni. Ar trebui impuscati cu bile de cauciuc astia cu semafoarele lor de cacao, ca ne obliga sa aruncam banii pe fereastra, consuma Loganul asta 14 in Bucuresti, in loc de 8-9 cat ar trebui. E normal domnilor? - Andrei, Sector 1.

sursa

This post has been edited by UXE: 1 Sep 2010, 12:37

--------------------
Renault Symbol 2006 1.4 8v - UXE
Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
padre
post 1 Sep 2010, 13:01
Post #2

Il padrino

Eu cred ca nu exista sincronizare intre semafoare decat intre cele dintr-o singura intersectie (ca sa nu aiba verde sensurile care se intersecteaza). Adica nu pot sa cred ca exista un sistem de sincronizare iar aia care-l gestioneaza sunt intr-atat de idioti, imbecili, cretini, etc.
Realist vorbind, avem de-a face cu niste idioti in sistemul care gestioneaza traficul rutier din capitala. Sa traiasca Blaga, Oprescu sau cine naiba ii tine in brate, multa carne in frigider sa aiba.

later edit: era normal sa raspund primul aici, consumul balenei in trafic aglomerat sta pe la 18-20 l/100km... ar putea fi 13-15 intr-un oras cu trafic civilizat si gestionat corect.

This post has been edited by padre: 1 Sep 2010, 13:02

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
spy_oh_joy1389
post 1 Sep 2010, 13:04
Post #3

Megane zen și un mare plimbăreț

From: Sibiu

Sa stii ca si eu ma gandeam de mult ori, de fapt ramaneam uimit cat de bine sunt sincronizate semafoarele, dar pe rosu. Exemplu: Daca prinzi un semafor rosu pe Calea Victoriei, sau pe Iuliu Maniu, o sa le prinzi si pe urmatoarele tot pe rosu. Niciodata nu merge pe verde mai mult de 2 semafoare la rand(cu viteza legala maxima)

Si eu la fel cand plec de la un semafor rosu, si vreo 200 de m mai incolo e iar rosu, ma mai intreb, oare cu ce rost am mai plecat? Sa imi obosesc picioarele? sa mai consum benzina? Deja pe drumurile pe care le fac des, stiu si cam cu ce viteza sa merg ca sa ajung pe verde, dar nu merge intotdeauna, ca nu au toate aceeasi perioada de repetitie si tot se strica planurile.

Si iar mai e tare cu delimtatoarele de viteza care te obliga sa incetinesti la treceri pana aproape de oprire(ca unele sunt cat rotile), chiar daca nu sunt pietoni. Iar timp pierdut.

This post has been edited by spy_oh_joy1389: 1 Sep 2010, 13:12

--------------------
Renault 2 x Megane 4 GT&Zen ||2017||2016
Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
+
aqua
post 1 Sep 2010, 13:14
Post #4

Membru autentic

exista un sistem de monitorizare si fluidizare a traficului, e al primariei bucuresti, e hostat la UTI si e facut tot de UTI
bine, nu e pt tot bucurestiul, doar pt intersectiile si strazile principale
chiar mergea din cate am vazut, adica in functie de aglomeratie se sincronizau semafoarele, stateau mai mult pe rosu sau pe verde, se poate face si manual chestia,adica operatorii pot modifica timpii de semafoare

--------------------
ex. megane dci, ex. Sportage GDI 2017
Sportage 2020 AWD T-GDI
+
padre
post 1 Sep 2010, 13:29
Post #5

Il padrino

da da merge, se vede.
daca e vorba de UTI e clar......

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
SonyAD
post 1 Sep 2010, 13:32
Post #6

Membru

From: București

Ce să facă din camera de control când hoardele de maimuțe blochează intersecția?

--------------------
Peugeot 206 2000 2.0 HDi
Le lion flatulent est revenu.

Dar tot îi fuge fundul.
+
GlontZ_YO!
post 1 Sep 2010, 13:37
Post #7

Membru

Si nu-mi vine sa cred cat de repede s-au dus delimitatoarele galbene intre sensuri, si cu cata nesimtire se calca. Alea cred ca nu sunt puse degeaba acolo..Toata carnea din lume! gun3.gif

--------------------
Renault Clio Symbol 2001, 1.4 8v - B-xx-xxx
+
spy_oh_joy1389
post 1 Sep 2010, 13:50
Post #8

Megane zen și un mare plimbăreț

From: Sibiu

QUOTE(SonyAD @ 1 Sep 2010, 13:32)
Ce să facă din camera de control când hoardele de maimuțe blochează intersecția?
*

Sa foloseasca camerele alea din intersectii si sa le dea amenzi celor care trec pe rosu. Sa tina rosu mai mult la toata lumea, sa dea verde mai devreme in "aval" sa se duca masinile si sa se faca loc. Ma uit de multe ori in oglinda si vad ca aia din spatele meu primesc verde inaintea mea, ceea ce este o mare prostie ca ne inghesuim toti la rosul din fata mea.
Se poate fluidiza cu niste studii simple de statistica si trafic care sa fie aplicate.

This post has been edited by spy_oh_joy1389: 1 Sep 2010, 13:51

--------------------
Renault 2 x Megane 4 GT&Zen ||2017||2016
Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
+
Mutzunache
post 1 Sep 2010, 14:00
Post #9

Milk my sheep, bitch!

Trebuie vanduta si motorina si benzina si virate accizele la stat... laugh.gif si asta e cea mai simpla metoda.

This post has been edited by Mutzunache: 1 Sep 2010, 14:00

--------------------
M. Outlander 2019 Honda Civic 2021 Cadillac Eldorado 2002
+
DjurdjaK
post 1 Sep 2010, 14:02
Post #10

Member of ..

De aceea pe kiseleff, la Antipa semaforul tinea cand 30 de sec, cand 1 minut jumate, de se facea coada pana in arcul de triumf.
Alte semafoare de rahat, sunt cele de pe spaiul dambovitei, incepand de la unirea si pana la opera. sunt seri cand le prind verde pe toate si seri cand plec pe verde de la unirea si le prind pe celelalte pe rosu.

--------------------
Renault Megane 2007 1.5 dCi 85CP
+
Mutzunache
post 1 Sep 2010, 14:45
Post #11

Milk my sheep, bitch!

Dar cel de pe Splai inainte de Opera se pune verde si daca vrei sa mergi inainte spre casa radio in 50 de metri e alt semafor care se face rosu instant? laugh.gif Ala e semafor de racer, iti trebuie un BMW M3 sa poti sa prinzi verde.

--------------------
M. Outlander 2019 Honda Civic 2021 Cadillac Eldorado 2002
+
DjurdjaK
post 1 Sep 2010, 15:30
Post #12

Member of ..

De ala uitasem. Dar si la cel din stanga ca sa te duci inspre academie.

--------------------
Renault Megane 2007 1.5 dCi 85CP
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd May 2025 - 04:55
Dacia