Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Reparatie motor 16V

kokosu
post 31 Jul 2009, 22:52
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Poate unii au vazut, poate altii nu:
r19/16V
Problema e ca un idiot a desfacut motorul si nu a reusit sa-l faca la loc. Din cate am vazut eu sunt cam dusi cuzinetii. Cel putin cuzinetii sunt uzati. Intrebarea mea este daca se pot folosi alte piese de pe alte motoare, adica de pe cele de 8 V, 1721 sau 1794. Marea problema ar fi: vibrochenul ( nu stiu cat de uzat e) si restul suruburilor. Cine a desfacut chiulasa si pistoanele le-a aruncat pur si simplu in portbagaj si pana la urma nu a facut nimic. Din cate am vazut lipsesc destul de multe suruburi pe care sincer sa fiu nu stiu de unde sa le procur. Asta doar la o vedere simpla. Ma gandesc sa caut un motor functional si sa incerc sa pun piesele la loc. Sau caut un 16v si sa fac din ele un tor ok. ASta ca sa nu mai umblu la rara cu omologari si alte treburi. stiu ca pe motorul de 1721 s-a pus chiulasa de 16v. adica am auzit. Am incercat sa caut un 16V functional, dar eu sincer nu am gasit. Ma poate ajuta cineva cu sfaturi concrete? adica daca se poate SIGUR!?

--------------------
Ren R19 1721/R19 1794 93/94
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
aliynutz_84
post 9 Aug 2009, 01:12
Post #2

renault 19

From: ZALAU

buna.
scuze ca ma bag peste topicul tau da daca e vb de desfacut motor ma bag si eu cu o intrebare...

cine imi zice cu ce cheie dinamometrica(ce forta) se strange chiuloasa a doua oara dupa ce a fost demontata/remontata si am parcurs aproape o mie de km?

multumesc!

--------------------
renault 19 - SJ 65 ALY 1991 benzina 1721 cm F3NL740 54 kw
+
kokosu
post 9 Aug 2009, 09:34
Post #3

Membru incepator

din cate stiu eu, nu e ca la dacie. Adica trebuis stranse la o anumita forta, in ordinea cunoscuta, spoi se desfac cu(pana) o anumita forta si apoi se restrange la loc. Tre' sa vezi pe un manual. Oricum nimeni nu stie/nu a incercat, ce intreb eu? macar ceva pareri? smile.gif

--------------------
+
aliynutz_84
post 9 Aug 2009, 11:23
Post #4

renault 19

From: ZALAU

mersi dar mi-ar trebii niste informatii mai clare. crezi ca magaru ala de la service o fi strans chiuloasa cum ai zis tu? ma indoiesc din moment ce mia bagat uleiu elf peste cel vechi si dupa ce am scoso de la el a trebuit sa stau o dupa a miaza intrega sa rectific dupa el.

--------------------
renault 19 - SJ 65 ALY 1991 benzina 1721 cm F3NL740 54 kw
+
kokosu
post 13 Aug 2009, 12:13
Post #5

Membru incepator

Man fara suparare, dar este manual tehnic, eu am intrebat ceva, te-ai bagat peste si vad ca mergi mai departe... cel mai simplu e sa citesti un manual inainte sa te apuci de reparatie.

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 21:42
Dacia