Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Renault Clio 3 vs..., ce sa-mi iau?

sandman
post 10 Aug 2009, 17:29
Post #31

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

multumesc pentru toate raspunsurile!
tot nu m-am decis inca. sunt f nehotarat, si nu vreau sa iau o decizie pe care sa o regret 4-5 ani cat o sa tin masina.
ce sa va mai spun:
- am limitat bugetul ca e criza si ma gandeam ca nu tre sa dau asa multi bani pe o masina. adica ma gandeam la 10000-10500euro max.
-acuma iau f in serios si o varianta sh.

Ce variante mi-au ramas:
-Clio varianta hatchback sau break motor 1.2 75cp echiparea dynamique. Ma tot gandesc daca chiar consuma cat scrie acolo. 7.6 in oras. Hai sa zicem ca ia un 8. dar o sa ma oftic daca ia mai mult. Daca imi iau masina noua macar sa fie full options si cu un motor mai slab. Prea am avut masini fara nimic pe ele si m-am saturat.
-Varianta sh. care include 2 masini: Ford Focus din 05-07, motor 1.6tdci 109cp si Fiat grande punto 1.3 multijet 90cp(nu 75). Masinile astea 2 le-as lua pe la un 7000-7500euro cu tot cu taxa de inmatriculare(deci nu o sa le iau din tara) si ar avea cam 80-100mii km. avantaje: economisesc 3000euro; putere mai mare motor; consum de 7(oras)
Tot nu sunt hotarat. Masina o sa mi-o iau probabil prin septembrie. Sper sa ramana oferta de la renault in picioare cu discountul.

Voi ce ziceti?

This post has been edited by sandman: 10 Aug 2009, 17:31

--------------------
Skoda Superb 2019
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Manuel
post 10 Aug 2009, 18:17
Post #32

Membru autentic

From: VASLUI

La un buget limitat, probabil un Logan e cea mai buna alegere. 4 ani garantie, intretinere ieftina, CASCO cam la jumatate fata de o "straineza".
Clio cu motorul de 1,2 e OK pentru oras insa e lesinat in afara si probabil consuma mai mult de 8l/100 km intr-un oras aglomerat.

--------------------
Opel Astra J Sports Tourer Active - VS15CMA 2013 / 2.0 CDTI / 165CP
"Base e un bou betiv." (corbex)
+
Peruschi
post 10 Aug 2009, 19:47
Post #33

Doar membru

From: Ploiesti

Sfatul meu: o masina pe care o cumperi SH nu renteaza sa o tii mai mult de 2 ani... Din mai multe considerente!!!
Cat despre variante de masini noi, la bugetul tau as incerca sa iau o Dacia Logan sau un Clio 3, dar macar un motor de 1,4 benzina... Eu am varianta asta de masina, merg cu ea de 2 ani, am 61.000 de km cu ea, si in afara de schimbatul flanselor la amortizoare, pe garantie, nu am avut probleme cu ea! Revizii sunt la preturi ok!
Comparatie, in Ploiesti, intre un Clio 3 1,4 si Opel Corsa acelasi motor, la Clio revizia de 45.000 de km a fost in jur de 800 RON, la Opel a fost 2000 de RON. Sincer astept cu nerabdare sa vad cat da persoana respectiva la revizia de 60.000 de KM...

--------------------
Renault Clio III - B 61 RCE 2007, 1,4 16V 105 CP
Renault Megane Estate / 1,6 16V 115 CP
+
lapcat
post 10 Aug 2009, 21:08
Post #34

cracked

De ceva timp tot călăresc forumul ăsta să văd ce spune unul, altul, păreri și impresii.
Ce părere aveți de Clio III? Mă gândesc la varianta Estate Dynamique 1.5 dCi 85CP. Mașina o voi ține o perioadă, probabil până când nu va mai fi economică de întreținut sau până îmi voi permite ceva mai bun. Mă gândesc în primut rând la fiabilitate, în sensul de a duce măcar 100-150k kilometri fără investiții în afară de revizii. Am văzut că în general ar fi ok, dar am spus că nu strică o întrebare.

This post has been edited by lapcat: 10 Aug 2009, 21:09

--------------------
. . .
+
tudor.
post 10 Aug 2009, 21:23
Post #35

satisfied renault owner

Vezi ca nu exista o masina care sa tina 150.000 de km DOAR cu revizile planificate de fabricant smile.gif

This post has been edited by tudor.: 10 Aug 2009, 21:25

--------------------
Renault/Volvo/BMW Clio III/S40/X5 2007 Dynamique dci 85/2009 1.6D/2011 xDrive35i
+
hitman1234
post 10 Aug 2009, 21:44
Post #36

Bringing secsi back

QUOTE(sandman @ 10 Aug 2009, 17:29)

Ma tot gandesc daca chiar consuma cat scrie acolo. 7.6 in oras. Hai sa zicem ca ia un 8. dar o sa ma oftic daca ia mai mult. Daca imi iau masina noua macar sa fie full options si cu un motor mai slab. Prea am avut masini fara nimic pe ele si m-am saturat.
-Varianta sh. care include 2 masini: Ford Focus din 05-07, motor 1.6tdci 109cp si Fiat grande punto 1.3 multijet 90cp(nu 75). Masinile astea 2 le-as lua pe la un 7000-7500euro cu tot cu taxa de inmatriculare(deci nu o sa le iau din tara) si ar avea cam 80-100mii km. avantaje: economisesc 3000euro; putere mai mare motor; consum de 7(oras)

Voi ce ziceti?
*

n-o sa ia 1.2-ul 8 in oras decat vara in perioada de concedii,masina grea,motor mic,putere la turatie mare..iarna iti va luat peste 10,deci calmeaza-te..

fiat cade din start daca vrei sa o mai vinzi, din variantele tale ramane doar fordul.. motor decent,sasiu excelent, e cea mai manevrabila din clasa ei, o placere la condus..casca ochii la ce cumperi,testeaz-o la reprezentanta si asta e!

--------------------
bemfe vewe .
"Cearta pe net ca e ca paraolimpiada: chiar daca castigi, tot handicapat esti." Nalodaniel
+
Dodone
post 10 Aug 2009, 22:38
Post #37

membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa)

From: Timisoara

Indiferent daca te decizi la masina noua sau sh, iti recomand cu caldura sa cumperi varianta denumita generic break (estate, touring, grandturismo, grandtour, sau cum i-o mai fi spunand...). E cu cateva zeci de kg. mai grea decat varianta sedan sau hatchback, dar muult mai spatioasa.
La banii tai eu as merge pe un sh pana in 60.000- 80.000 de km. si pana in 8.000 de euro, cu serviceplan la firma producatoare. Nu e usor de gasit, dar nu e imposibil.
Gandeste-te ce poti sa faci la masina periodic, doar cu dobanda sumei ramase.
Un prieten a luat la un pret de dumping un Polo cu f. putini km., de la un dealer din apropiere de Koln. Proprietarul nu si-a platit doua rate consecutive, dealerul i-a luat-o din fata casei si a pus-o pe net. Prietenul meu a solicitat rezervarea masinii cu confirmare pe fax, s-a suit in avion si a doua zi a venit cu masina spre RO.

--------------------
Renault Renault Laguna 1 GrandTour 1998/Concorde
Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire
+
adip
post 11 Aug 2009, 00:52
Post #38

Banned

From: Melbourne, Victoria

QUOTE(sandman @ 11 Aug 2009, 01:29)
tot nu m-am decis inca. sunt f nehotarat, si nu vreau sa iau o decizie pe care sa o regret 4-5 ani cat o sa tin masina.
ce sa va mai spun:
- am limitat bugetul ca e criza si ma gandeam ca nu tre sa dau asa multi bani pe o masina. adica ma gandeam la 10000-10500euro max.
[...]
-Clio varianta hatchback sau break motor 1.2 75cp echiparea dynamique. Ma tot gandesc daca chiar consuma cat scrie acolo. 7.6 in oras. Hai sa zicem ca ia un 8. dar o sa ma oftic daca ia mai mult
Daca vrei sa tii 5 ani masina trebuie sa te gandesti daca vrei sa o iei submotorizata. Consumul ala de 7.6l/100 in oras e o gluma. Iar in afara, daca ai bagat 3 persoane cu bagaje, s-a terminat distractia, va trebui sa tragi de ea, o vei chinui dar iti va consuma cat una de 100+ cai. Daca nu-ti va placea cum trage si vei vrea sa o dai peste 1-2 ani, ghinion, fiindca se va fi devalorizat deja grav.
Altfel, daca iei o masina sh, o iei deja devalorizata. Raportul pret / dotari va fi mult mai bun in cazul asta, cu evident dezavantajele si riscurile de a lua SH. Cu 7-8K EU poti lua masina excelent intretinuta, cu kilometri putini si dotari multe, carnet de service, s.a.m.d. Si mai ai si bani de-o distributie plus 2-3 ani de Casco.
Bafta cu masina, orice decizie ai lua.

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
Modus
post 11 Aug 2009, 08:49
Post #39

Membru autentic

Ori iei un Logan de 1.6 16v Prestige full options care arata superb in interior pentru un low cost (tapiterie de culoare beige inclusiv la capitonajele usilor) si care are un motor foarte puternic cu un consum mai mult decat decent, ori te duci la dealerul Renault din orasul tau si vezi ce masini au ei in oferta de vanzare la second (in felul asta ai garantia ca masinile au km reali, ca sunt in stare tehnica buna, si primesti si o garantie de 6 luni pentru ele).
Recomandarea mea este Loganul, sau un Symbol 1.4 16 v de 100 de cai Privilege full options care si el se incadreaza la pret.

Bafta!

--------------------
Renault Clio GTLine 1.5 dCi EDC 2018
+
Dodone
post 12 Aug 2009, 07:26
Post #40

Vezi ca esti antagonic in aceesi propozitie. Un low cost nu poate arata superb.
Ma rog, in extremis, poate arata superb, dar nu poate fi superb.

--------------------
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire
+
lapcat
post 12 Aug 2009, 07:43
Post #41

cracked

Poate arăta superb în comparație cu altceva din aceeași categorie.

--------------------
. . .
+
balanel
post 12 Aug 2009, 15:10
Post #42

Transmisie automata - confort si siguranta.

De ce nu incerci Grande Punto pe benzina?
Dynamic 1.4 77 cai, 10.354 euro.

--------------------
chevrolet aveo sedan t300 LT+ a14xer - 1.4 benzina aspirat 100 CP/ 2013 (in curand alta masina, cu transmisie automata)
Mwe Louis-Rene Panhard si Emile Levassor, inventatorii transmisiei manuale.
Fan Mircea Badea.
+
Dodone
post 12 Aug 2009, 15:18
Post #43

E submotorizat. sad.gif

--------------------
+
maddan
post 4 Sep 2009, 14:14
Post #44

Speedy Gonzales

Daca tot ce poti da sunt 10.000 de euro, sfatul meu calduros e sa iti iei un Sh.

Mondeo bine echipat si cu 60-70k km la bord e in zona aia de pret. Dar ai si multe Renault-uri bine dotate - iei un Megane II Sedan full dotat la 30k km in 8000 de euro fara probleme!

Am testat noul Clio, si comparativ pot spune ca e imediat sub Fiesta, dar peste restul, inclusiv noul Polo. Pur si simplu in varianta de echipare Exception e foarte foarte dotat. Cam mort motorul ala, si consuma peste 10% in oras, in schimb.

Eu n-as avea asa greturi sa iau un Sandero full la banii astia, sa stii. Dar cu putina atentie gasesti SH-uri cu rulaj mic si stare excelenta, si mai ramai si cu bani.

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... - Bsiceva... 2006/7
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
b76bgaarh
post 4 Sep 2009, 14:50
Post #45

Membru autentic

stimate coleg sandman...da un i20??? ca e super oferta la hyundai...si vine f echipata in varianta de baza.....(are 6 airbaguri ) clio doar 2... si mai are si nu stiu cati ani garantie....

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
Modus
post 4 Sep 2009, 14:58
Post #46

Membru autentic

La ce bani?

--------------------
+
b76bgaarh
post 4 Sep 2009, 15:09
Post #47

Membru autentic

http://www.hyundai-motor.ro/showroom/index.php?id=311

uite link catre preturile hyundai...cu si fara taxa de prima inmatriculare....

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
aleksanders
post 4 Sep 2009, 15:11
Post #48

.

From: ...

poate lua si o toyota yaris la fix 9999 euro -

--------------------
. . - . .
....
+
Duyu
post 4 Sep 2009, 15:19
Post #49

Membru dependent de forum

From: B u c u r e ș t i

Eu as merge pe varianta SH, iar la 10.000 euro poti merge pe foooarte multe variante. Succes! wink.gif

--------------------
Renault Clio Symbol 1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3

An Fabricație: 2006

Kilometraj: ~95.000 km
+
adiblu
post 4 Sep 2009, 20:56
Post #50

Membru autentic

From: Slatina

Aceeasi problema cu initiatorul topicului am avut si eu acum putin timp ... ma rog era cam invers, aveam alocat un buget de aprox. 10000 euro si vroiam o masina, sh sau noua... care trebuia sa corespunda anumitor criterii. Pana la urma am luat masina din semnatura care a depasit cu 20% suma alocata, dar nu imi pare rau si pana in prezent sunt foarte multumit de alegerea facuta.

This post has been edited by adiblu: 4 Sep 2009, 20:57

--------------------
Renault Clio 3 Estate 1,4 Dynamique 2009
+
tatimeu
post 5 Sep 2009, 17:03
Post #51

Membru autentic

adiblu nici nu are de ce sa-ti para rau
nu cred ca sunt masini la clasa asta care sa aiba un interior mai frumos decat ia, cat despre exterior multi sunt cei carcotasi.
sa te bucuri de ea mult timp sau mai bine zis multi multi km

--------------------
renault/audi Megane III RS/Audi A4 2014/2019 benzinar/tractor 302/190 CP
+
Modus
post 5 Sep 2009, 19:53
Post #52

Membru autentic

Eu vad aici ca un Clio de 1.4 si 100 de cai Dynamique costa 10750 euro cu TVA inclus http://www.renault.ro/gama-renault/autotur...erPriceType=TTC

--------------------
+
rdcristi2
post 7 Sep 2009, 11:26
Post #53

Membru

From: bacau

ar fi o varianta
Firmele de leasing vand masini returnate, la jumatate de pret

--------------------
NISSAN Tiida Acenta dCI 2007
+
George Paul
post 7 Sep 2009, 12:45
Post #54

Membru autentic

Axeaza-te pe prioritatile principale: daca in afara de masina nu-ti mai trebuie nimic altceva, arunca cat vrei pe una noua.
Dar gandeste-te ca, cat de curand, nimeni nu va mai da un sfantz nici pe un SH, din o mie de motive care mai de care mai intemeiate. Unul, doar de ex., ar fi ca nu va mai avea CU CE s-o cumpere.
Sunt doua posibilitati de continuare a problemei:
1. O vei da singur moca ptr. nimic, fortat de nevoi muuult mai reale.
2. Te vei ambitiona s-o tii ca s-o vezi. Ca de benzina si alte alea...

Cred ca vanzatorii auto isi scuipa-n san cand mai gasesc de-o vanzare. Scuze dac-am prezentat fara blitz-uri colorate situatia in care suntem.

--------------------
Renault Clio III 08.2007/Dynamique/1.4/3 usi
Iudelor '89-azi:

Cine-au îndragit strainii
Mânca-i-ar inima cânii,
Mânca-i-ar casa pustia
Si neamul nemernicia.

Cititi ''Doina'' - Eminescu.
+
spy_oh_joy1389
post 7 Sep 2009, 23:05
Post #55

Megane zen și un mare plimbăreț

From: Sibiu

la o skoda fabia combi te-ai gandit? cam uratica ea, dar motorul ala slab de 1.2htp 60 consuma foarte putin pentru un motor pe benzina. a avut un prieten si ii consuma ca un diesel in afara. nici in oras nu era chiar asa mare. si uita-te pe la ofertele lor poate gasesti pe diesel sa fie incadrat in pretul tau. nu strica sa incerci. fiind in grupul vag va avea un pret un pic mai mare la revanzare. eu unul daca mi-as lua o fabie mi-as lua modelul vechi, imi place mai mult. poti sa cauti o fabia combi ingrijita pe diesel mai veche. pacat ca nu era si clio 2 break.

--------------------
Renault 2 x Megane 4 GT&Zen ||2017||2016
Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
+
99AIM
post 8 Sep 2009, 08:46
Post #56

Membru autentic

Fiabilitatea si serviceul din Ro sunt doua bile negre pentru masinile Renault,chiar daca am doua masini relativ noi ,clio III si megane 2.2, apar probleme....clio parca e mai legat dar pe benzina 1.4 16 V consuma de rupe in oras...meganeul e diesel,consum mai mic dar greieri la greu,flansele au devenit consumabile,bielete... e bine totusi ca exista o retea paralela de distributie piese gen autototal ca altfel dadeam faliment,daca cineva considera ca la 26.000 km sa schimbi aproape toate piesele pe fata e ceva normal...eu zic pas. Eu mi-am luat masinile astea ca mi-a placut designul lor dar cred ca placerea asta incepe sa coste din ce in ce mai mult.
Eram mai deunazi in service cu meganeul pt. flanse si era acolo o Skoda octavia cu 280.000 km la bord ce-i cazuse un injector parca+ceva la directie,proprietarul facea numai extern cu ea dar totusi pana la km astia sa nu cada mai nimic....la mine urmatoarea masina sigur va fi din gama VAG,skoda,vw, seat....si cand te gandesti ca pe megane sh am dat cat pe o skoda octavia 2....si are numai probleme,incep sa regret alegera facuta dar acu tb. sa merg mai departe,asta e.

This post has been edited by RamboX: 8 Sep 2009, 08:54

--------------------
Clio III ph 1 Renault Fluence ph 2 - CT 99 xxx 1.6 dci
Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
+
Modus
post 8 Sep 2009, 10:26
Post #57

Membru autentic

QUOTE(RamboX @ 8 Sep 2009, 08:46)
Eram mai deunazi in service cu meganeul pt. flanse si era acolo o Skoda octavia cu 280.000 km la bord ce-i cazuse un injector parca+ceva la directie,proprietarul facea  numai extern cu ea  dar totusi pana la km astia sa nu cada mai nimic....
*

De unde stii tu ca pe masina aia nu mai cazuse nimic altceva pana atunci?

8 Sep 2009, 10:29:
QUOTE(spy_oh_joy1389 @ 7 Sep 2009, 23:05)
la o skoda fabia combi te-ai gandit? cam uratica ea, dar motorul ala slab de 1.2htp 60 consuma foarte putin pentru un motor pe benzina. a avut un prieten si ii consuma ca un diesel in afara. nici in oras nu era chiar asa mare.
*

Cred ca glumesti. Cu 60 de cai abia trage si consuma de rupe, mai ales daca are aer conditionat. Iti dai seama cat trebuie turat motorul ala? Adica sa-si ia Skoda si break (care e mai greu decat varianta normala) cu motor in 3 cilindri. E ca si cum ar avea motor de Matiz radmasa.gif
Consuma ca un disel in afara dar nu pe serpentine, nu cand te chinui sa faci o depasire (asta cand apuci sa o faci).

This post has been edited by Modus: 8 Sep 2009, 10:29

--------------------
+
herculane
post 8 Sep 2009, 11:15
Post #58

Membru autentic

QUOTE(RamboX @ 8 Sep 2009, 09:46)
....clio parca e mai legat  dar pe benzina 1.4 16 V consuma  de rupe in oras...

ce inseamna "consuma de rupe"? iti ia 20?

--------------------
Renault Clio III Exception 1.6 16v 2007 / Ford - xxxxx Mondeo Titanium 2.0 16v 2008
+
99AIM
post 8 Sep 2009, 11:31
Post #59

Membru autentic

Herculane,proprietarul a spus ca nu a schimbat mai nimic la ea in afara de consumabile.Legat de Clio daca pentru 1.4 tie ti se pare un consum bun de 13-14% in oras pot spune ca mie nu mi se pare.Cu kia ceed,masina de servici, merg cam pana in 9% acolo unde cu Clio merg cu 14 %,hai cu un 10 % eram de acord dar 13-14....ma lasa rece.

This post has been edited by RamboX: 8 Sep 2009, 11:33

--------------------
Clio III ph 1 Renault Fluence ph 2 - CT 99 xxx 1.6 dci
Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
+
AndreiMR
post 8 Sep 2009, 22:38
Post #60

Membru alfist

From: Pitesti

Proprietarul a spus ca nu a schimbat nimic la ea biggrin.gif Asta e fraza de baza,ca doar masina fiecaruia e cea mai cea,mai ales la proprietarii de modele de genu skoda sau vw.Stim noi cum sunt romanii cu tedeiurile lor.Poate ca avea dreptate,desi am serioase indoieli,dar nu se poate lua ca litera de lege faptul ca un model nemtesc e neaparat mai bun ca un reno,de exemplu.Iar legat de consum,mai depinde si de cum o calci.14% cu un clio suna a record negativ...

--------------------
2018 Mazda 3 G120 Challenge
2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE
EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm
+
5 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th August 2025 - 22:03
Dacia