Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Ajutor..scartzait groaznic ambreiaj megane 1.6 16V

fornetti
post 23 Jun 2008, 12:41
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut,

Am un megane 1 1.6 16v care de cateva saptamani scartzaie destul de tare in momentul in care apas pedala de ambreiaj.
Partea ciudata e ca scartaitul apare la cald dupa circa 20 de minute de mers prin oras(Bucuresti) si se aude la motor in zona parghiei actionata de cablu.
Eu banuiesc ca ar fi o problema de ungere.Am dat cu WD40 prin acea zona si scartaitul a disparut pentru vreo 2 zile dupa care a reaparut.
A mai avut careva dintre voi problema asta sau stiti vreo solutie de ungere mult mai rezistenta decat WD40?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

--------------------
renault laguna 2.0 16V 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Madriann
post 24 Jun 2008, 08:18
Post #2

Membru autentic

From: Tunisia

Da...da cu vaselina pe discul de ambreiaj si dispare... rolleyes.gif
Duamne...

LE: Cat dureaza scartaitul, apare doar la apasarea pedalei de ambreiaj, ce gen de scartait? Apare pe furca ambreiajului, pe cablu, pe pedalier?

This post has been edited by Madriann: 24 Jun 2008, 11:52

--------------------
Renault Megane RT 1,6e 8v 1996
Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
+
fornetti
post 24 Jun 2008, 09:54
Post #3

Membru incepator

Scartaitul apare la apasarea si eliberarea pedalei de ambreiaj si vine de la parghia care e trasa de cablu(probabil furca).Mi-e cam frica sa desfac p-acolo sa dau cu vaselina deoarece ...banuiesc ca nu se desface prea usor.
Eram interesat in principiu daca stiti vreo vaselina tip spray care sa mentina lubrifierea la temperaturi inalte sau daca cineva a mai patit si daca s-a rezolvat prin ungere si nu prin schimbarea kitului.
In orice caz am dat numai pe parghie...nu am dat pe disc cu WD40 smile.gif

This post has been edited by fornetti: 24 Jun 2008, 10:08

--------------------
renault laguna 2.0 16V 2006
+
Madriann
post 24 Jun 2008, 12:01
Post #4

Membru autentic

From: Tunisia

Eu am glumit, dar vad ca o iei in serios blink.gif
Deci...studiaza cu atentie locatia unde apare scartaitul:

- Daca e la pedalier, poti demonta pedala de ambreiaj (tubulara de 16 parca), are o piulita in capat si doua bucse de plastic...pe acolo ai putea sa bagi putina vaselina.

- Daca e de la cablu, n-ai ce sa ungi acolo....daca ai un prieten cu solenza, poti incerca sa schimbi cablul de ambreiaj cu cel de solenza, poate e cablul de vina.

- De la furca...nu vad de ce ar aprea un scartait...nu e prinsa in vreun surub sau altceva, e doar tensionata de cablu/rulment.

- De la rulmentul de presiune sau placa de presiune...la fel, nu vad de ce ai avea acest scartait, in orice caz, nu am auzit pe nimeni sa bage ulei in zona aia blink.gif Oricum ar fi, daca ai probleme acolo, m-as gandi serios la un kit ambreiaj...o fi vreunul din arcuri impuscat...sau poate mai multe.

Acum...vesnica intrebare...e scartait sau fluierat? ph34r.gif

This post has been edited by Madriann: 24 Jun 2008, 12:03

--------------------
Renault Megane RT 1,6e 8v 1996
Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
+
cj98czh
post 24 Jun 2008, 12:55
Post #5

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

WD40 la pedala acolo unde se prinde cablul de pedala si dispare...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
duucuu
post 30 Jul 2009, 21:09
Post #6

Membru incepator

si eu am aceeasi problema , o sa ma duc la service si o sa va spun ce a fost, la mine se aude din zona motorului cred ca e cablu de ambreiaj

--------------------
Renault Megane1 2003-1.9 dci
+
ricochet2
post 30 Jul 2009, 21:29
Post #7

Membru autentic

From: Timisoara

Sper sa nu sariti pe mine. Am Laguna I, dar ma gandesc ca nu e mult diferit. La mine se aude un foarte mic scartait (slab) la pedala, dar simt ca merge greoi, ca si cum ar freca. Masina trepideaza, scutura la plecarea de pe loc si la intrare franei de motor si chiar la mers cu viteza mica pe teren drept. Daca turez puternic pot pleca insa cu rotile fluierand. Viteza mare prind, dar urca mai greu in viteza, totusi nu miroase a ars, pot accelera in treapta a 5-a la 35 km/h, sint semnale contradictorii. Sa fie ambreiajul sau nu oare ? Kitul e 950 lei la reprezentanta, manopera e 600 lei, iar cablul de ambreiaj nu am intrebat (dar e undeva peste 400 sint sigur).

--------------------
Renault Laguna Concorde 1.6 16V 1999
+
Dodone
post 30 Jul 2009, 22:14
Post #8

membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa)

Scuturaturile pot fi de la:
- placa de presiune fisurata;
- arc de pe discul de ambreiaj care a facut joc ori s-a rupt.
Oricare ar fi, au ca rezultat urmatoarea situatie: discul de ambreiaj si placa de presiune nu sunt paralele pe toata suprafata de frictiune in momentul cuplajului.
Deci, apar scuturaturile.

--------------------
Renault Renault Laguna 1 GrandTour 1998/Concorde
Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire
+
ricochet2
post 30 Jul 2009, 22:25
Post #9

Membru autentic

Merci. Asa ma gandeam si eu, dar erau lucruri care nu se legau. O sa schimb ambreiajul si o sa vad ce rezolv.

Ar mai fi si volanta care sa nu fie perfect plana sau sa joace motorul, dar putin probabil, am verificat la service-uri (cat s-a putut) tampoanele si suportii de la motor.

--------------------
Renault Laguna Concorde 1.6 16V 1999
+
Dodone
post 30 Jul 2009, 22:49
Post #10

membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa)

Cochetez cu mecanica auto din 1982, dar nu am intalnit volanta care sa aibe probleme de planeitate. Asta nu inseamna ca nu s-o mai fi intamplat... mellow.gif
Daca ar juca motorul mai mult decat e permis (articulatii elastice, bucsaraie), ar aparea probleme si la timoneria levierului de cutie viteze(curse mai lungi la levier, ar intra mai greu in viteze). Cutia de viteze e prinsa rigid de blocul motor.
Deci, nu de aici.

This post has been edited by Dodone: 30 Jul 2009, 22:53

--------------------
Renault Renault Laguna 1 GrandTour 1998/Concorde
Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 22:04
Dacia