Grossglockner, Info
![]() ![]() ![]() |
Grossglockner, Info
Gorbaciov |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 28 July 07 ![]() |
|
||
--------------------
Citroen
C5
- B-01-DRC
2007/Elegance
|
|||
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.223 Joined: 29 May 06 ![]() |
QUOTE(cri123 @ 28 Jul 2009, 23:18) Stelvio - Davos - cel mai frumos drum din lume, in opinia Top Gear (pe care o impartasesc in totalitate). Scuze autorului pentru offtopic... Poti sa detaliezi putin? Adica care este exact ruta Stelvio - Davos, ca ari fi mai multe optiuni, respectiv: 1. Stelvio - Umbrail - Sta. Maria - Davos; 2. Stelvio - Bormio - Livigno - Davos; Am fost de curand pe Stelvio, cu bicicleta, deci cat de cat stiu zona. Iar Bormio - Livigno - Davos l-am facut cu masina. @ Gorbaciov Buna ideea cu topicul despre drumurile din UE. Poate ma apuc eu, sa vad cum stau cu timpul. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
- B 00 XXX
Inform 1.5 BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
N-am pus roata sau piciorul pe Gorge du Verdon, dar drumul pana sus la Stelvio si de acolo spre Davos contine tot ce si-ar putea dori un amator de condus sportiv. Serpentine dificile cu diferenta mare de nivel, curbe de toate soiurile, linii drepte suficiente, peisaj de vis.
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
ursul-alb |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 16 October 04 From: Iasi ![]() |
QUOTE(Gorbaciov @ 28 Jul 2009, 19:50) Sper sa nu ma injure toata lumea, mai ales cei care un incercat o mana de ajutor, dar dupa prezentari ale drumului si negocieri cu soferul (adica sotia), a ajuns la concluzia ca mai bine o luam tot pe 108, pe care il stie deja.... ![]() Hm... cred ca nu strica sa ne spui de la inceput ca NU TU vei fi soferul; probabil (si nu-s deloc misogin) 99% dintre doamnele sofer ar face orice ca sa evite nu Grossklockner ci si, sa zic, Dealul Magura de langa Bacau... Asa ca pune mana pe covrig si nu rata asemenea ocazii! |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 egee
- IS XX xxx
|
|
Gorbaciov |
![]()
|
Nevasta-mea se baga mai tare ca mine de obicei. Conduce mai repede. Termenul "talpa" e mult mai apropiat de ea, decat de mine.
|
--------------------
Citroen
C5
- B-01-DRC
2007/Elegance
|
|
cri123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.620 Joined: 16 April 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(gibonu @ 29 Jul 2009, 08:45) Poti sa detaliezi putin? Adica care este exact ruta Stelvio - Davos, ca ari fi mai multe optiuni, respectiv: 1. Stelvio - Umbrail - Sta. Maria - Davos; 2. Stelvio - Bormio - Livigno - Davos; Am fost de curand pe Stelvio, cu bicicleta, deci cat de cat stiu zona. Iar Bormio - Livigno - Davos l-am facut cu masina. Davos -> Zernez -> Livigno -> Bormio -> Stelvio, asta e ruta TopGear ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2
2006 2.0T dopat cu 30 ponei Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001 |
|
Gorbaciov |
![]()
|
L-am vazut, e foarte fain, dar prefer Gorge-ul. Gorge-ul are si frumuseti naturale (ma refer la peisaje), dar si niste sate, de 1000 de ani vechi absolut fabuloase. Cu "F" mare. Si ma refer in principal la Moustier St Marie care e senzational. Iar pe Gorge, EU am condus. Acum nu pot conduce dintr-un motiv serios.
Gibonule, daca nu au moderatorii ceva de zis, se poate incepe si aici discutia cu drumurile din Europa. Eu nu am nimic de obiectat. |
--------------------
Citroen
C5
- B-01-DRC
2007/Elegance
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.223 Joined: 29 May 06 ![]() |
QUOTE(cri123 @ 29 Jul 2009, 21:06) Exact acelasi drum l-am facut si eu, dar in sens invers si partial cu bicicleta. Adica: Bormio - Stelvio - Bormio pe bicicleta. Bormio - Livigno - Zernez - Davos cu masina. Intr-adevar, drumul este frumos, dar nu cred ca se poate spune ca ar fi cel mai frumos din lume. Acum depinde de subiectivismul fiecaruia. Oricum, merita facut, indiferent de ce spun baietii de la Top Gear. @ Gorbaciov Eu zic sa facem un topic separat. Daca am timp, ma apuc. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
- B 00 XXX
Inform 1.5 BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
Gorbaciov |
![]()
|
Privitor la drumul spre Davos. Am facut o imensa greseala. NU am fost acolo, noi am fost pe alte drumuri in zon:
St. Moritz - Zuos - Zernes - Tschuggen - Davos - Wiesen - Alvaneu - Bergun - Samaden - St Moritz. Practic, un tur de o zi, sa vedem si Davos-ul, ca incepusem sa ne plictisim dupa 4-5 zile in St Moritz (care e cam plictisitor vara). 30 Jul 2009, 17:49: QUOTE(gibonu @ 30 Jul 2009, 12:13) Sa il faci cu vot. This post has been edited by Gorbaciov: 30 Jul 2009, 17:49 |
--------------------
Citroen
C5
- B-01-DRC
2007/Elegance
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Drumul "Top Gear" are insa de toate. De la ace de par dificile pana la portiuni de viteza. Vara trecuta am plecat cu Grossglockner si "the best road in the world" ca tinte principale
![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
Gorbaciov |
![]()
|
O fi "the best", dar Gorge-ul, este "the second most demanding" si "the most demanding"...
![]() |
--------------------
Citroen
C5
- B-01-DRC
2007/Elegance
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Stai intai sa-l faci si pe asta, la fel este valabil si pentru mine
![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
area51 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 14 July 06 ![]() |
Eu am fost pe Galibier, Bonette, Iseran, Furka, Susten,Grimsel,Klausen, Nufenen ori St. Gottard si, sincer, Grossglockner-Hochalpenstrasse mi s-a parut mai lejer. L-am facut in septembrie acum 2 ani cu un Logan si n-am avut absolut nicio problema cu masina. Unde mai pui ca are 2 benzi tot drumul...
Mi-a placut ca din loc un loc erau indicatoare cu inaltimea la care te aflai, plus o multime de parcari view-point... Cam scumpa taxa de 27euro...beneficiai de o parcare pe 4 nivele la poalele ghetarului...aaa si-mi amintesc ca, fiind un pic innourat in ziua aia, mi-a dat o chestie la bilet conform careia mai puteam vizita odata traseul, gratuit, cu aceeasi masina, in acel an intr-o zi insorita la alegerea mea. This post has been edited by area51: 2 Aug 2009, 00:01 |
--------------------
opel
astra
- IS-04-KRI
2000
|
|
LuluMOB |
![]()
|
![]() Membru cu pedale. Group: Members Posts: 1.136 Joined: 28 October 05 From: Iași ![]() |
Am fost si eu anul asta pe Grossglockner. http://picasaweb.google.com/lulu.tanase/20...1GrossGlockner# Impresionant!
Legat de frane, cum banuiam, e un drum foarte lejer. Daca o lasi intr-a doua la vale, fara sa te sperii ca ajunge motorul la 4000 (unde, de altfel, poate sta ore intregi pe autostrada, cu pedala apasata spre capatul de jos), nu e nevoie decat de usoare corectii inainte de curbe. Si aveam masina burdusita! Stelvio e mult mai spectaculos. Dar mai spectaculos mi s-a parut Gavia, cum mergi spre Ponte di Legno, care e salbatic si periculos de-a dreptul. Chiar si Alpe d'Huez urcat prin Mizoen e mai solicitant. Oricum, infrastructura rutiera din Alpi e deosebita si pentru cei nu foarte pretentiosi, carora le place bucataria de campanie si dormitul la cort, o vacanta in Austria si imprejurimi e deja accesibila la costuri comparabile cu cele din Romania. |
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 14:05 |