Sens unic cu 2 benzi, cine are prioritate?
![]() ![]() ![]() |
Sens unic cu 2 benzi, cine are prioritate?
vijelie |
![]()
|
||
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|||
Alexu7 |
![]()
|
![]() zân Group: Members Posts: 1.695 Joined: 20 February 07 From: Europa ![]() |
care se baga primu ala are prioritate
![]() asta e caz real intalnit? ![]() |
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
1998
- B6 incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
|
|
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
in principiu se aplica regula prioritatii de dreapta....
|
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
murfi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 668 Joined: 31 May 04 ![]() |
Sa inteleg ca drumul inainte are totusi 2 benzi care sunt ocupate partial de masini parcate.
Asta inseamna ca amdandoua masinile trebuie sa incalce banda celuilalt ca sa poate sa inainteze asa ca in caz de accident ar fi 50-50. Prioritatea se va da de cel cu mai mult bun simt. L.E. prioritatea de dreapta n-are nimic de-a face cu situatia in cauza. Daca ar fi asa cel de pe banda 1 ar fi tot timpul prioritar si ar avea dreptul sa se bage pe banda 2 cand vrea el. Iti dai seama cate accidente ar fi pe autostrada??? This post has been edited by murfi: 14 Jul 2009, 09:42 |
-------------------- |
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Undeva în codul rutier e descrisă o situație de genul ăsta:
Drum cu 3 benzi pe sens. Pe benzile 1 și 3 câte o mașină, mergând în paralel. Dacă ambele vor să treacă pe banda 2, mașina de pe banda 3 are prioritate. |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
murfi ,e vorba de o situatie speciala,rationamentul tau pleaca de la niste premise gresite...poate explicatia lui maersk te va ajuta sa intelegi....
|
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
@Maersk
Eu vorbesc de un drum cu 2 benzi. LE Va rog, nu o dati pe "bun simt", nu toata lumea detine asa ceva. This post has been edited by vijelie: 14 Jul 2009, 09:46 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Vallybz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.475 Joined: 26 October 08 From: Buzau/Bucuresti ![]() |
e la mica intelegere...nu imi aduc aminte sa fie scris in codul rutier asa ceva
|
--------------------
Renault
Megane 1 Facelift, 1.6, 16v
Coupe 1999 K4M-A7-00
- BZ 87 BVM
|
|
murfi |
![]()
|
gotty, sa-mi spui care sunt premisele gresite???
Maersk spune exact pe dos ca tine, asta daca nu cumva incurci stanga cu dreapta ![]() Si nici eu n-am auzit de legea lui Maersk (nu zic ca nu exista dar m-as mira destul de tare sa existe asa o regula) L.E. evident ca exista si legea bunului simt. In aceeasi situatie se afla si o intersectie in care toti participantii au acelasi tip de prioritate (de dreapta sau STOP sau cedeaza trecere) Daca n-ar exista bunul simt nu ar putea intra nimeni in intersectie pentru ca imediat ar fi busit de cel din dreapta. This post has been edited by murfi: 14 Jul 2009, 09:50 |
-------------------- |
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Am găsit articolul la care mă refer. Că se aplică aici sau nu, e discutabil. Oricum, ca idee...
QUOTE Art. 136. - (1) Pe un drum public prevazut cu minimum trei benzi pe sens, când conducatorii a doua autovehicule circula în aceeasi directie, dar pe banzi diferite si intentioneaza sa se înscrie pe banda libera dintre ei, cel care circula pe banda din dreapta este obligat sa permita celui care vine din stânga sa ocupe acea banda. Nu e legea mea, și e destul de grav dacă nu o știi... ![]() This post has been edited by MAERSK: 14 Jul 2009, 09:49 |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
vijelie |
![]()
|
Are "minimum trei benzi pe sens", deci nu se aplica.
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.132 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
Mersul intre benzi nu este regulamentar. Dupa mine nici una din benzi nu are prioritate. Intrarea pe acel tronson se va face... cu tupeu
![]() |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
vijelie |
![]()
|
Tupeu stanga + tupeu dreapta = accident.
Cine o fura? Ce scrie politistul in PV? This post has been edited by vijelie: 14 Jul 2009, 09:53 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
murfi |
![]()
|
O.K. (Maersk) Mea cupla, noroc ca nu prea avem drumuri cu trei benzi functionale, in plus am vazut destule ca sofer ca sa suflu si in iaurt de fiecare data cand fac o manevra unde nu sunt 100% sigur ca am prioritate...
Oricum eu cand fac operatia asta ma asigur ca cel de banda cealalta nu vrea sa faca si el acelasi lucru. Daca sunt pe banda 3 se presupune ca merg mai repede decat cel de pe banda 1 si efecteuz schimbarea dupa ce-l depasesc. Daca sunt pe banda 1 astept sa treaca cel de pe banda 3 si abia apoi ma bag pe banda 2. This post has been edited by murfi: 14 Jul 2009, 09:58 |
-------------------- |
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.132 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
Ala de a parcat neregulamentar.
|
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
adi_tec |
![]()
|
![]() /// Group: Members Posts: 123 Joined: 10 November 08 ![]() |
Cel care e in stanga are prioritate! La fel ca pe autostrada!
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.1 /
11.2003 / 1.5 dCi
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Avani |
![]()
|
|
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
se aplica cum a spus si maersk - au prioritate cei de pe banda din stanga
|
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
traffictours |
![]()
|
Membru autentic Group: Validating Reno Posts: 1.013 Joined: 9 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu zic ca nu e numai bun simt, ci si logica, in sensul de a da prioritate celui care elibereaza banda pe care se circula in principiu cu viteza mai mare, adica banda destinata depasirilor...
|
--------------------
BMW
-
-
|
|
Avani |
![]()
|
Ce a citat 'MAERSK' este pentru minim 3 benzi... ori aici nu este cazul. Aceeasi afirmatie a facut-o si 'vijelie' ca nu se aplica pentru un drum cu 2 benzi.
|
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
vijelie |
![]()
|
In limba romana "minimum trei benzi pe sens" inseamna cel "putin trei benzi pe sens", eu vorbesc de doua.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
murfi |
![]()
|
Sustin in continuare 50%-50%. Situatia s-ar putea sa nu fie reglementata pentru ca sigur exista semne de oprirea interzisa acolo unde sunt parcati cei care limiteaza accesul celor 2 benzi.
|
-------------------- |
|
vijelie |
![]()
|
Conteaza mai putin, daca, in loc de masini parcate, Dorel schimba borduri pe stanga si Gigel excava pe dreapta era fix aceeasi situatie.
This post has been edited by vijelie: 14 Jul 2009, 10:10 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
murfi |
![]()
|
Aici sunt de acord cu tine vijelie, era la fel daca pica un Airbus si se rupea fix in doua lasand o banda libera. Legea nu poate reglementa chiar toate situatiile.
L.E. In particular situatia descrisa de tine n-ar trebui sa existe pentru ca Dorel si Gigel n-ar fi primit autorizatie pentru a lucra pe ambele benzi in acelasi timp. Daca totusi ar fi primit autorizatie normal ar fi fost ca cel care i-a autorizat lucrarea sa semnalizeze corespunzator lucrarea si sa puna indicatoare care sa reglementeze prioritatea http://www.sigrutiera.ro/produse/data/upimages/c016.jpg This post has been edited by murfi: 14 Jul 2009, 10:20 |
-------------------- |
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Ori sunt amandoi de vina, ori niciunul.
Completeaza 'constatul amiabil' si se duc la asiguratori. Daca nu se inteleg...platesc amandoi o amenda si iau cate 3 puncte, daca nu ma-nsel... |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(vijelie @ 14 Jul 2009, 10:10) Conteaza mai putin, daca, in loc de masini parcate, Dorel schimba borduri pe stanga si Gigel excava pe dreapta era fix aceeasi situatie. pai in caz de "lucrari" exista de obicei marcaje temporare In situatia de fata nu vad ce se poate aplica decat principiul fermoarului. E drept ca nu toata lumera are suficient bun simt ca sa inteleaga si sa aplice asa ceva dar in Bucuresti in ultima perioada am observat ca majoritatea se conformeaza. Drept este ca am si avut pana acum 2 luni masina varzuita pe ambele aripi spate si ca urmare am beneficiat de EXCES de prioritate la schimbarea benzilor. |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Si care e primul 'dinte' al fermoarului? Stanga sau dreapta?
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
dupa cum intelege eu, cei de pe banda 1 trebuie sa intre pe banda 2 ca pe banda lor sunt masini parcate
e la mintea cocosului cine da cui prioritate.. |
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
nu e chiar la mintea cocosului, pentru ca si pe stanga sunt masini parcate(e sens unic, deci e voie), asadar si prin urmare si cel de pe banda 2 vrea sa intre un pic pe prima banda.
|
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th April 2025 - 20:05 |