DRL Laguna III, imbunatatiri la luminile de zi
![]() ![]() ![]() |
DRL Laguna III, imbunatatiri la luminile de zi
pcs |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 422 Joined: 8 November 08 From: Bethoncourt, FR ![]() |
|
||
--------------------
Dacia/Renault/MB
Logan1.6/L3 2.0dci/Clio4 0.9/Megane4 1,33/MB C 40e
05 Amb/08 Priv/15 Intense/19 I GTline/24AMG line
- HA308VT
|
|||
ariciul76 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 197 Joined: 4 April 09 ![]() |
pai e simplu, nu mai am garantie....
|
--------------------
renault
Laguna 2.0 dci CVA
2008
|
|
cotoi_motorizat |
![]()
|
![]() fara status...si statut! Group: Members Posts: 93 Joined: 10 July 08 From: Bucuresti ![]() |
Salutare.
Nu mai deschid alt topic despre becuri..si xenoane.O sa intreb aici,poate cineva mai avizat stie sa ma lamureasca. Problema este urmatoarea: becul xenon de pe partea stanga nu lumineaza corect - lumina de drum (faza scurta).Adica cel de pe partea dreapta proiecteaza lumina pe plasticul farului sub forma unei potcoave.Cel de pe stanga o proiecteaza ca un punct la partea de jos a lupei si un pic difuza.Blocul optic este cel cu lupa si lumini de zi(proiectantul care le-a gandit in maniera in care sunt pe laguna 3 ,ar fi bine sa se lase de meserie...ma refer la luminile de zi). Am scos becul de pe partea stanga ...priza este orientata in partea de jos,dar pe gulerul becului exista un ghidaj care ar trebui sa-ti spuna cum sa montezi becul corect.Daca montez becul conform ghidajului nu ajunge cablul cu priza.....evident.Singura pozitie in care pot sa-l montez este cu ghidajul becului in sus,desi cel din far este situat jos. As vrea sa stiu ce coduri au xenoanele,asta daca stie cineva ,si daca ambele becuri au aceeasi proiectie in forma de potcoava pe plasticul farului. Pentru ca altfel inseamna ca m-au facut baietii veseli in service....la revizie. Multam' fain! |
--------------------
Renault
-- Megane 2 --
1.5 dCi/100 de cai si o martoaga privilegiata
- B-xx-XYZ SUBARU IMPREZA XV Boxer Diesel/symetrical AWD/150hp-350nM
|
|
Cazacu_b |
![]()
|
![]() Bobby Group: Members Posts: 72 Joined: 23 March 08 ![]() |
Salutare fratilor!
Am citit cap-coada topic-ul si vad ca multi dintre voi au reusit sa schimbe becurile DRL singuri. Eu nu reusesc nici in ruptul capului sa bag mana la ele. Pe stanga (la baterie) se scot 2 capace de plastic: cel superior si un colt, dar tot nu e loc sa bag mana. Pe dreapta sunt o gramada de conducte care blocheaza accesul. Am motor de 2.0 dCI. O fi mai mare (ca dimensiuni)? La service au zis ca trebuie dar farul jos. Cine ma lamureste si pe mine asa..... in detaliu cum sa procedez. Dau o bere rece ![]() This post has been edited by Cazacu_b: 28 Jun 2012, 21:19 |
--------------------
Renault
Laguna III
2009 Privilege
- PH-19-KZC
|
|
ariciul76 |
![]()
|
Eu am reusit si urmeaza sa fac din nou treaba asta: secretul este sa demontezi bateria (se scoate destul de usor), apoi vei avea un pic mai mult spatiu.
Pe dreapta nu trebuie demontat nimic, doar tragi (indoi) furtunele-parca nu e decit unul- care nu te lasa sa bagi mana si cu greu, vei reusi. Insa cu siguranta vei avea niste zgarieturi pe mina, incearca sa bagi mana dreapta stand cu fata la motor si vei reusi. This post has been edited by ariciul76: 29 Jun 2012, 07:45 |
--------------------
renault
Laguna 2.0 dci CVA
2008
|
|
cotoi_motorizat |
![]()
|
![]() fara status...si statut! Group: Members Posts: 93 Joined: 10 July 08 From: Bucuresti ![]() |
@cazacu_b
Daca reusesti sa ajungi la o intalneala ,la Bucuresti,te ajuta careva.Eu le-am schimbat ,pe cele cu filament cu unele cu led-uri.La 95 de lei setul...made in china...desigur.Daca mai tin inca trei ani..cate au tinut predecesoarele....eu zic ca merita banii. Oricum in zilele noastre...toata sunt facute in china.....doar nevasta si copiii....sunt locali.Sau daca iti iei o chinezoica....nici macar ei. |
--------------------
Renault
-- Megane 2 --
|
|
Cazacu_b |
![]()
|
QUOTE(cotoi_motorizat @ 29 Jun 2012, 11:17) @cazacu_b Daca reusesti sa ajungi la o intalneala ,la Bucuresti,te ajuta careva.Eu le-am schimbat ,pe cele cu filament cu unele cu led-uri.La 95 de lei setul...made in china...desigur.Daca mai tin inca trei ani..cate au tinut predecesoarele....eu zic ca merita banii. Oricum in zilele noastre...toata sunt facute in china.....doar nevasta si copiii....sunt locali.Sau daca iti iei o chinezoica....nici macar ei. Multam frumos! Niste LED-uri vreau sa pun si eu. O sa mai incerc. Daca nu-mi reuseste..... mai vedem. BFT! |
--------------------
Renault
Laguna III
2009 Privilege
- PH-19-KZC
|
|
Cazacu_b |
![]()
|
Salut din nou!
Am reusit (nu fara sacrificii) sa-mi schimb DRL-urile cu niste leduri. Una peste alta..... nu sunt prea multumit intrucat nu lumineaza cine-stie-ce in timpul zilei. Spre seara insa se vad foarte frumos. O sa-i fuck o poza! BFT! |
--------------------
Renault
Laguna III
2009 Privilege
- PH-19-KZC
|
|
ariciul76 |
![]()
|
Ca sa ridic la superlativ DRL urile cu problemele lor, eu deja am ajuns la urmatorul (si cred ca ultimul stadiu):
pentru ca dupa ca am schimbat duliile tot aveam probleme de contact (cind se aprindeau, cind nu,cind unul, cind altul, dupa bunul plac al becurilor), am decis sa lipesc efectiv becurile cu fire si fludor (cositor). Se poate face treaba, desi cam dificil, dar acum pot garanta ca becurile mele vor lumina pina se va arde filamentul. |
--------------------
renault
Laguna 2.0 dci CVA
2008
|
|
cotoi_motorizat |
![]()
|
...sau se va topi si deforma blocul optic....Adica o sa-ti cumperi altul nou.Si nu cred ca este deloc ieftin.Marea problema a acestor becuri este ca se incalzesc excesiv,iar caldura nu se disipa.Mai bine investi 95 de lei in doua becuri cu led din targ Vitan.Parerea mea.
|
--------------------
Renault
-- Megane 2 --
|
|
ariciul76 |
![]()
|
Blocul optic nu are nimic, intr-adevar becul de incalzeste excesiv dar nu afecteaza blocul optic.
Afecteaza dulia becului care devine casanta si evident, contactele din dulie (in special cel lateral) din cauza carora nu se mai aprind becurile. Pret far (informativ)...1600 RON/bucata, deci aveti grija ca ''e scumpe rau'' |
--------------------
renault
Laguna 2.0 dci CVA
2008
|
|
Razvand |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 100 Joined: 11 August 07 ![]() |
Am incercat sa schimb becurile Drl, am zis sa incep cu partea mai grea, adica pe partea soferului, am demontat bateria si restul de plastice, si... Surprizaa, becurile sunt w21/5w!! Am vrut ulterior sa le montez pe marsalier, aici erau w21W!
|
--------------------
Renault
Talisman/ Clio 4
2017 1.6 dci/1.5 dci
|
|
devalis |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 167 Joined: 16 December 12 ![]() |
QUOTE(macesanuadrian @ 26 Feb 2010, 13:48) Incercati aici: http://www.xenonauto.ro/ Eu mi am comandat niste xenoane de la ei. Sunt foarte seriosi si au si led uri pt. pozitii, lampa numar si pt. interior. Bafta!!! Nu mai este de actualitate. Leduri auto de lumini de zi gasiti gama completa si AICI. |
--------------------
Renault
Laguna 3
2013 1.5D
|
|
gAnY |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 274 Joined: 6 February 10 From: Paris ![]() |
In urma unui accident minor am spart un far la masinã
![]() Problema e cã în dreapta nu avea aceeiasi culoare becul xenon.. si fiind bara de fatã demontatã am profitat sã îl schimb si pe celãlalt pe banii mei.. Ca pret informativ, 170 € un bec.. ![]() |
--------------------
Renault
Laguna III 2.0 dCI 180 GT 4Control
2008 Renault Laguna II 1.9 dCI 120
|
|
maytow_airis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 525 Joined: 20 August 09 From: Alta Tara ![]() |
Scump becul asta......e de fitze? sau de maca....
Si cei de la service trebuie sa stie ca NICI O DATA nu se schimba doar un bec, ci ambele,si exceptie face cazul in care ai ACELASI bec de rezerva,cu aceleasi caracteristici,ma refer la LUMENI si K. Drumuri bune. |
--------------------
renault
Laguna 2, Laguna 3
Expresion, 2009 1.5 dci 110cp (fara FAP)
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Daca erau amortizoare intelegeam, dar la becuri niciodata nu o sa vezi vreo obligatie sa le schimbe pe ambele. Astea sunt din folclor...cu ce afecteaza functionarea masinii? Nu mai lumineaza? Aaaaa...se "vede" urat...lol
Iar becurile sunt mult mai ieftine la philips direct sau ptr cei care vor si mai ieftin, exista si varianta chinezarii dar in nici un caz nu as fi dat vreodata banii pe un bec in reprezentanta. |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
gAnY |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 274 Joined: 6 February 10 From: Paris ![]() |
@dantes, nu prea aveam de ales.. ei nu vroiau sã îmi punã decât original, nicidecum Philips sau etc..
Philips cred cã aveam pe partea dreaptã, dar dupa cum am spus, nu era aceiasi nuantã.. Si dacã le schimbam eu pe amândouã ajungeam la aceiasi sumã de bani.. E aiurea... PS: nici în legãturã cu amortizoarele/discuri de frânã nu existã o obligatie de a le schimba în pereche. |
--------------------
Renault
|
|
devalis |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 167 Joined: 16 December 12 ![]() |
Pentru lumini de zi ceva decent la pret gasesti siAici aici. La modelul meu nu da eroare de bec ars pe luminile de zi.
25 Jun 2013, 11:18: QUOTE(gAnY @ 18 Jun 2013, 23:10) PS: nici în legãturã cu amortizoarele/discuri de frânã nu existã o obligatie de a le schimba în pereche. Total fals. Amortizoarele se schimba intotdeauna in pereche. Daca au grade diferite de amortizare, la viteze sub 60 km/H nu simti mare lucru, dar pe un drum mai denivelat la peste 75-80 km/H ai sa vezi atunci probleme.... Despre discuri nu ma pronunt. This post has been edited by devalis: 25 Jun 2013, 11:18 |
--------------------
Renault
Laguna 3
2013 1.5D
|
|
gAnY |
![]()
|
@devalis, m-ai înteles gresit probabil.. eu mã refeream cã asigurarea nu e obligatã sã îti schimbe amortizoarele în pereche.. de exemplu, NU o sã îti plãteascã amortizorul dreapta, dacã socul a fost pe partea stângã..
This post has been edited by gAnY: 26 Jun 2013, 09:16 |
--------------------
Renault
|
|
gcgeorgescu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 923 Joined: 25 December 08 From: Bucuresti ![]() |
am doua kangoo la firma si nu au activate lumina de zi. cum se face mai exact ? la service sau trebuie sa apas eu pe ceva prin bord?
|
--------------------
Renault
Fluence
30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
|
|
silviuum |
![]()
|
![]() nu te abtine, scuipă tot Group: Members Posts: 297 Joined: 26 May 12 From: timisoara ![]() |
Si totusi daca merg in magazin ....ce tip de bec ar trebui sa cer pentru daylight??
Am cumparat masina cu unu ars si ieri am observat ca a murit si celalalt. |
--------------------
Renault
Laguna1
2001 1.8 16v 120cp
- TM-86-ALS Renault Laguna 2 2002 1.8 16v 116cp Automata TM-11-UXJ
Renault Laguna 3 2008 2.O 16V T 170 cp Automata TM 14 SAU |
|
tomageorgian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.387 Joined: 22 February 10 From: Franta ![]() |
P21W
Atentie sa nu fie soclul de vina ca s.au ars becurile. La mine asa a fost ardea becurile in prostie si a fost schimbat pe garantie.(cica este un kit ). Si ai grija ca nu se schimba usor. |
--------------------
.
.
. Kia Niro Phev
Laguna3 2.0dCI ex. Latitude 2.0dCI C5 x7 2.0hdi Logan 1.6mpi E39 530D Laguna 3 2.0dCi Qashqai 1.5dCI Twingo 2 1.2i E28 520i |
|
andreist |
![]()
|
![]() betiv fumator consumator de porc Group: Members Posts: 819 Joined: 24 November 14 ![]() |
Am o intrebare despre becurile P21W, cele care le poti activa/dezactiva din meniu. Ele sunt considerate DRL, adica daca mergi cu ele aprinse nu se poate lua garcea de tine ? ( chiar daca pe spate nu se aprinde nici un bec rosu ?
|
--------------------
Renault
W209/R129/Symbol
M113/K9K 702
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai asta sunt acele becuri: DRL-uri. Cum sa se ia garcea de tine?
Eu am pus in locul acelor becuri LED-uri Cree de 30W de 5000K. Am prins modelul facelift cu soclul nasol schimbat. |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
andreist |
![]()
|
![]() betiv fumator consumator de porc Group: Members Posts: 819 Joined: 24 November 14 ![]() |
Pai na, sa nu zica ca-s defapt pozitii sau mai stiu eu ce. Am fost oprit odata cu o masina VAG, ca de ce merg cu 1 proiector deschis? Cu greu am explicat ca defapt cand rotesti volanul asa e facuta masina sa aprinda dracia aia si sa le dea amenda la cei de la RAR ca au aprobat masina in Romania daca vrea sa dea amenda. La masina asta o sa-i arat meniul
![]() This post has been edited by andreist: 2 Nov 2015, 16:35 |
--------------------
Renault
W209/R129/Symbol
M113/K9K 702
|
|
silviuum |
![]()
|
![]() nu te abtine, scuipă tot Group: Members Posts: 297 Joined: 26 May 12 From: timisoara ![]() |
QUOTE(tomageorgian @ 2 Nov 2015, 15:55) P21W Atentie sa nu fie soclul de vina ca s.au ars becurile. La mine asa a fost ardea becurile in prostie si a fost schimbat pe garantie.(cica este un kit ). Si ai grija ca nu se schimba usor. Multumesc de informatie. M-am chinuit astazi si am scos becurile dar se pare ca sunt bune, se pare ca soclu are probleme. Am miscat lamele si acuma merg....o sa-mi comand de la neamurile din china ceva pe leduri. Mai sunt becuri din astea pe masina, ma refer la tipu asta P21W?? This post has been edited by silviuum: 2 Nov 2015, 21:03 |
--------------------
Renault
Laguna1
2001 1.8 16v 120cp
- TM-86-ALS Renault Laguna 2 2002 1.8 16v 116cp Automata TM-11-UXJ
Renault Laguna 3 2008 2.O 16V T 170 cp Automata TM 14 SAU |
|
tomageorgian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.387 Joined: 22 February 10 From: Franta ![]() |
Cu placere. Mai bine ai cauta sa schimbi soclul.
|
--------------------
.
.
. Kia Niro Phev
Laguna3 2.0dCI ex. Latitude 2.0dCI C5 x7 2.0hdi Logan 1.6mpi E39 530D Laguna 3 2.0dCi Qashqai 1.5dCI Twingo 2 1.2i E28 520i |
|
florinoana |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 254 Joined: 26 February 12 From: Craiova ![]() |
intreb pentru ca nu stiu:
oare soclurile s-or potrivi de la alta masina? gen...logan, am vazut ca au daylight asemanator... Ma dispera si pe mine becurile... care se "ard" foarte des...si parca sa dau 400 de lei pt mizeriile alea de socluri nu imi convine. Zicea cineva ca cele cu probleme sunt de culoare maro iar cele schimbate sunt negre, la mine am vazut ca sunt negre si tot nu merg cum trebuie. |
--------------------
Renault
Laguna 3
Initiale Paris
- MAI 345 234 Facebook Group Renault Laguna
www.facebook.com/groups/1065724683444028/ |
|
andreist |
![]()
|
Ce inseamna foarte des ? Ar trebui sa am un set de becuri in portbagaj ? Eu vroiam sa le inlocuiesc cu P21W LED 4300k. Inca nu s-au ars la mine de cand am masina ( 4 luni )
This post has been edited by andreist: 2 Nov 2015, 23:13 |
--------------------
Renault
W209/R129/Symbol
M113/K9K 702
|
|
florinoana |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 254 Joined: 26 February 12 From: Craiova ![]() |
QUOTE(andreist @ 2 Nov 2015, 23:12) Ce inseamna foarte des ? Ar trebui sa am un set de becuri in portbagaj ? Eu vroiam sa le inlocuiesc cu P21W LED 4300k. Inca nu s-au ars la mine de cand am masina ( 4 luni ) depinde de calitatea becurilor... am avut doua becuri de la OSRAM care au tinut cam doua luni, Am cumparat 2 becuri din Carrefour care au tinut doar doua saptamani ![]() ![]() Am pus led-uri insa le-am dat jos pentru ca nu aveau o lumina puternica. |
--------------------
Renault
Laguna 3
Initiale Paris
- MAI 345 234 Facebook Group Renault Laguna
www.facebook.com/groups/1065724683444028/ |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th April 2025 - 22:48 |