Toba finala?catalizator?ceva ceva, Zgomot de avion sau tractor urias
![]() ![]() ![]() |
Toba finala?catalizator?ceva ceva, Zgomot de avion sau tractor urias
zeusrazvy |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 350 Joined: 7 June 07 From: Cluj,Baia Mare ![]() |
|
||
--------------------
Laguna
Laguna
- MM 06 JKL
1998 1.6 16V
|
|||
overburn_x |
![]()
|
![]() VLAD Group: Members Posts: 180 Joined: 28 January 09 From: Zalau ![]() |
zeus, si noxele? mai ai euro 3?
![]() |
--------------------
renault
laguna 1 1.6 l , 16 v
- SJ64VLD
1999 / 12 model - habar n-am-
|
|
joint77 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 26 July 09 ![]() |
salut zicea r5 mai sus in pagina ca ar fi o rezolvare daca ar extrage fagurele din catalizator...si eu am avut aceeasi problema o senzatie de clopotei cand stateam pe loc si dadeam sprituri scurte din pedala de acceleratie....in fine,m-am dus la un service care se ocupa strict de totbe de espament,si cand am dat catalizatorul jos ce sa vezi?? erau 4 bucati de tabla de aprox 2mm grosime si 3/4 cm L care zdranganeau puternic ..si pana la urma am renuntat la catalizator si am pus o teava inlocuitoare,fagurele era intact ne spart ne deplasat am auzit si eu ca ar influenta consumul..dar nu am mers la drum lung cu ea pana acum.Revanind insa la problema extragerii fagurelui dupa parerea mea nu cred ca ar avea nici un rost,deoarece este exact acelasi lucru ca si cu inlocuirea catalizatorului cu o teava. Sper ca nu v-am plictisit !! va salut
|
--------------------
renault
laguna 1
- B 95 NSB
1996 laguna 1 phace 1
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Eu daca dau sprinturi scurte nu se intampla nimic. Baga ECU o intarziere mare si tot lin accelereaza. In al doilea rand, catalizatorul nu duce la scaderea emisiilor de CO2 ?
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Adi R5 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.432 Joined: 29 August 06 From: A R A D ![]() |
in week-end am facut aproape 700 km cu masina..consumul e acelasi ...deci nu am urmari asupra consumului in urma renuntari la fagurele din catalizator.
|
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
nu aere influenta asupra consumului, doar a noxelor
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
overburn_x |
![]()
|
Salut , pana in 28 trebuie sa fac ITP ul , tot fara catalizator sunt. A mai fost vreunul din voi sa verifice noxele, sa faca ITP fara acei faguri din catalizator? sau fara catalizator? Cum ies noxele? EURO -7? non euro , euro 2,3? vreunul? V-as fi recunoscator. Multumesc
|
--------------------
renault
laguna 1 1.6 l , 16 v
- SJ64VLD
|
|
oves |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 969 Joined: 10 February 09 ![]() |
Eu am avut spart catalizatoru si am pus universal ,nu suna asa cool ca si cum suna originalul la turatii mari da la ITP mi-a iesit noxele bine.. 175 gr
|
--------------------
renault
megane 3 ST
- BH xx xxx
2009 1.9dci 130 cp
|
|
overburn_x |
![]()
|
ai schimbat catalizatorul secundar sau cel care e sudat de galeria care iese din motor?
|
--------------------
renault
laguna 1 1.6 l , 16 v
- SJ64VLD
|
|
cridaia |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.100 Joined: 25 February 08 From: Sannicolau Mare, Timis ![]() |
|
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
- TM 98 BUZ
2009 - BlueMotion
|
|
oves |
![]()
|
Ma costat 300 lei catalizatoru si 200 lei manopera ..nu am avut ce face ca unul nou era 800 de euro asa preturi au la reprezentanta aici la noi .Fara catalizator iara mie imi consuma binisor la litri
|
--------------------
renault
megane 3 ST
- BH xx xxx
2009 1.9dci 130 cp
|
|
blu3manx |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 50 Joined: 11 February 09 ![]() |
sper sa nu fie tarziu sa raspund la acest topic...
In toamna anului 2008,am avut si eu aceeas problema.Se auzea "a oale sparte" cand apasam brusc pe accelaratie,sau cand era masina pe relantiu.Un prieten mecanic,mi-a zis ca este de la catalizator,ca s-a spart,si dureaza ceva pana se "dezintegreaza" sau ceva de genul...Dupa aproape 6 luni ,nu se mai aude nimic ciudat,s-a dezintegrat,si nu am observat nimic ciudat la consum.Se aude la fel ca inainte sa se sparga,nu un sunet mai gros sau mai stiu eu ce... Este posibil sa nu treaca testul de noxe? Un raspuns sigur. Am observat ca nu scoate fum sau mai stiu eu ce,totul pare ok... Cat despre ITP,pot sa zic ca se poate aranja destul de ieftin si usor,cu relatiile necesare. Mai multa teama imi este de cei de la RAR de pe marginea drumului,care verifica...avand in vedere ca merg si fara rovineta de cand am luat-o ![]() |
--------------------
RENAULT
LAGUNA
- OT-50-KAT
1999/1
|
|
bogdyMND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 576 Joined: 24 May 07 From: Timisoara ![]() |
Daca catalizatorul este spart nu trece testul de noxe. Cat despre rar, ei opresc in general masini care ies in evidente (rable cu toba sparta, folii, lumini de tot felul etc).
|
--------------------
Renault
Laguna 3
2.0 dci - 150 - 4Control
|
|
oves |
![]()
|
Mi-a aparut o problema... am dat jos tubulatura de la filtru aer ca sa schimb filtrul si intre timp un prieten a accelerat masina puternic fara filtru de aer , la prima accelerare nu sa auzit nimik suspect dar la a doua sa schimbat sunetul motorului intrun sunet guturaic ff gros , iar acum chiar si cu filtrul de aer pus am un sunet de parca ar fi fisurata toba sau instalatia de evacuare undeva... Se poate ca de la debitul de aer marit din lipsa filtrului sa se intample ceva cu sistemul de evacuare ca sa sune mai gros masina si la relanti si la turatie?
<span class='edit'>8 Mar 2011, 20:30:</span> Da m-am bagat sub masina si se aude din zona catalizatorului ... Pe primu l-am spart pe hartoape ,era original dar asta este universal si uite cat tine.Vreau sa precizez ca ultimele zile am mers ca-m sportiv cu masina schimbam pe la 5500 RPM dar asta doar acum ultimele zile pt ca in general schimb la turatii mai joase gen 2500 This post has been edited by oves: 8 Mar 2011, 21:48 |
--------------------
renault
megane 3 ST
- BH xx xxx
2009 1.9dci 130 cp
|
|
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
Un zgomot ciudat, gen "detonari", am sesizat stand la semafoare.
Nu se aude pronuntat, abia daca este sesizabil.. dar exista. Nu este continuu, cam la interval de vreo 1-2 secunde. Ceva idei? |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
- 05.10.1998 _________________________________________________
Nothing's impossible |
|
neiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 704 Joined: 4 January 09 From: Timisoara ![]() |
are cineva o poza cu tampoanele la esapament?
al meu s-a rupt la toba finala si as vrea sa le schimb pe toate,cate sunt? ms |
--------------------
renault
laguna 1.8i
- TM 11 RFT
1998 berlina Florin
|
|
daniel.pad |
![]()
|
![]() E sofisticata ma! Group: Members Posts: 76 Joined: 22 April 12 From: Cluj ![]() |
Cu catalizatorul si eu am aceeasi problema! oale sparte, ma rog nu se aude grav dar pe mine ma deranjeaza.
la noi in salaj 150 ron catalizatorul + 100 manopera dar imi pune universal, deci nu cred ca o sa tina mult? ceva solutii? |
--------------------
Renault
Laguna
- SJ 21 PAD
1999 Hatchback Toti stiu apasa pe acceleratie pana la fund, dar putin mai stiu si unde e frana!
|
|
oves |
![]()
|
Daca stie careva ceva despre serpisori la K4m cat ar costa ? un pret manopera sau orice
|
--------------------
renault
megane 3 ST
- BH xx xxx
2009 1.9dci 130 cp
|
|
daniel.pad |
![]()
|
![]() E sofisticata ma! Group: Members Posts: 76 Joined: 22 April 12 From: Cluj ![]() |
QUOTE(overburn_x @ 18 Jul 2009, 22:13) Asta seara venind de la pescuit, pe drum judetean, asfaltat frumos de altfel, cam 90km/h am prins o hartoapa, o denivelare cam mare si la aterizare am produs surpriza serii, cand sa apas acceleratia mi-a intrat de sub masina un zgomot puternic, enorm de enervant , parca as avea un tractor asa se aude, si se aude de sub masina parca in partea din fata, m-am uitat la ea putin ca s-a intunecat si se vede chiar sub partea din mijloc a bordului ceva desprins, am bagat mana era doar un ...carton, placaj, plastic sau ceva asemenator.Daca stiti careva ce as fi putut strica, toba finala, intermediara, catalizator, ceva la motor sa fi nenorocit...? zgomotul te taie pe creier cat de tare se aude, mai ales pana ajunge la o anumita turatie, cand scot la relanti nu se aude nimic, in mers.Merci de ajutor anticipat. Eu iti recomand sa te duci pe Republicii la esapamente si cu 20 lei ai rezolvat tot colier ci tampoane toba...le monteaza ei in banii astia si ai scapat de chin |
--------------------
Renault
Laguna
- SJ 21 PAD
1999 Hatchback Toti stiu apasa pe acceleratie pana la fund, dar putin mai stiu si unde e frana!
|
|
fascistu |
![]()
|
![]() fascistu Group: Members Posts: 1.107 Joined: 22 February 10 From: arad ![]() |
am o problema.... de cand au inceput iar ploile, mai exact de ieri, cand merg cu masina si am peste 50 la ora, se aude un sunet ciudat, ca si cum ai sufla intr-o teava, defapt isi schimba tonalitatea, in prima faza am crezut ca canta ceva pe undeva pe strada, am scris aici ca ma gandesc ca ar fi posibil sa fie de la toba, sau catalizator, catalizatoru la mine este spart in interior cred, zdrangane foarte urat, sa se auda de la asta? sau.... nu stiu daca are legatura, mi-as iesit planetara din burdufu ala, nu prea stiu sa explic, stiu numa sa spun ca am fost la mecanic si a pus-o inapoi, dar cred ca s-a pierdut ceva vazelina de pe acolo, se poate sa se frece ceva fier pe fier acolo? cand ascult mi se pare ca se aude de pe partea dreapta spate, daca stau mai atent parca se aude de undeva de la mijloc spre fata.... oare ce o fi?
|
--------------------
Renault
Laguna II
- AR 02 KID
2001/1.9 DCI, 120 hp Renault Laguna II, 1.9 DCI, 120 hp, 2001
|
|
oves |
![]()
|
Tureaz-o si cand stai pe loc si daca face la fel atunci este sistemu de evacuare undeva defect insa daca nu face decat la peste 50km/h atunci ceva rulment sau planetara pt ca are legatura directa cu viteza nu cu turatia
|
--------------------
renault
megane 3 ST
- BH xx xxx
2009 1.9dci 130 cp
|
|
fascistu |
![]()
|
![]() fascistu Group: Members Posts: 1.107 Joined: 22 February 10 From: arad ![]() |
am incercat sa o turez pe loc, ce-i drept nu asa tare, dar oricum nu se auzea... inseamna ca ramane planetara, acuma o saptamana si ceva, am luat o curba de 180 de grade, dar larga... si m-am bagat intr-o parcare si cand am vrut sa dau cu spatele sa indrept masina, acolo a ramas, mi-a iesit planetara din burdufu ala cum am scris mai sus, dupa ce a pus-o inapoi, dupa vreo 2 3 zile a inceput sa bata la fiecare franare si schimbare de viteza, dupa ce lasam ambreiaju in timpu mersului, inseamna ca tot de acolo vine si sunetu asta ciudat
![]() |
--------------------
Renault
Laguna II
- AR 02 KID
|
|
oves |
![]()
|
pana faci rost de una noua sau o rectifici ( ce nu cred ca va tine ) incerca sa nu accelerezi in curba daca se poate ca atunci poate sa iasa ... la mers drept nu iese
|
--------------------
renault
megane 3 ST
- BH xx xxx
2009 1.9dci 130 cp
|
|
fascistu |
![]()
|
zicea mecanicu de un punct de sudura, ca sa stea... nu stiu pe unde... o sa vad ce o sa fac
![]() |
--------------------
Renault
Laguna II
- AR 02 KID
|
|
bambu |
![]()
|
![]() RS club Group: Members Posts: 649 Joined: 31 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Salut,am o fisura la galerie si scoate un zgomot de toba sparta,daca ii da o sudura in argon e o solutie ok ..durabila ?
In Bucuresti e cineva care a facut aceasta operatiune si poate sa imi recomande si cam cat costa? Multumesc. |
--------------------
Renault/Citroen
Megane RS/C5 eHDI
- RRS
2.0T 2008/2012 viata-i greu, lumea-i hotu!
www.shoetique.ro www.anularefiltrudeparticule.ro |
|
oves |
![]()
|
Eu am sudat-o de 2 saptamani si am prins si autostrada de atunci plus ca am incercat-o la 6000 RPM chiar cum am iesit de la mecanic pana acum tine dar nu am decat vreo 2000 km facuti
|
--------------------
renault
megane 3 ST
- BH xx xxx
2009 1.9dci 130 cp
|
|
raul4you |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 189 Joined: 12 August 11 From: galati ![]() |
salut bambu
sudeaza cu argon si tine foarte bine eu o am sudata si am facut peste 10.000 si tine foarte bine am lovito pe dedesubt si in loc sa se desfaca de unde am sudat,s-a desfacut in alta parte,deci eu zic ca este rezistenta sudura, daca este facuta cum trebuie de cineva care se pricepe. asa ca di bataie si ai sa vezi multa bafta si spor la kilometri ![]() |
--------------------
renault
laguna1
1994
|
|
bambu |
![]()
|
![]() RS club Group: Members Posts: 649 Joined: 31 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Multumesc oves si raul4you asta voi face,dar intai caut pe cineva de incredere prin Bucuresti care este specializat pe treaba asta.Sper sa ajunga la adevaratul sunet de fabrica.
|
--------------------
Renault/Citroen
Megane RS/C5 eHDI
- RRS
2.0T 2008/2012 viata-i greu, lumea-i hotu!
www.shoetique.ro www.anularefiltrudeparticule.ro |
|
fascistu |
![]()
|
spune-ti-mi va rog... ce se intampla daca scot catalizatoru cu totu? si pun teava in loc.... ii spart in interior, zdrangane foarte urat, mie si rusine cand trec cu masina pe undeva, ca un tractor face... nu as da bani pe altu daca nu se intampla mare lucru... creste consumu? se intampla oare altceva?
|
--------------------
Renault
Laguna II
- AR 02 KID
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Daca scoti ceramica din toba catalizator se presupune ca emiti noxe....nocive pentru planeta/etc.
Consumul scade si puterea creste...un pic. @+ |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 01:19 |