rezolvare faruri matuite, un mester foarte bun in tm
![]() ![]() ![]() |
rezolvare faruri matuite, un mester foarte bun in tm
andreimarius76 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 9 June 10 From: Piatra Neamt ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Kangoo
1998 Renault Kangoo 1.4 benzina 1999
|
|||
Cata18tm |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 12 February 10 From: Timisoara ![]() |
le-am spalat dupa operatie si nu s-a intamplat nimic
defapt de atunci a plouat de 2 ori si nu s-a intamplat nimic <span class='edit'>8 Sep 2010, 15:51:</span> QUOTE(andreimarius76 @ 8 Sep 2010, 15:40) a.. nu mai stiu.. o sa ma uit.. un tubulet(spray) de 100 ml... multifunctional... cred am uitat tubuletul la sat, dar mai deseara ma duc acolo si iti voi spune This post has been edited by Cata18tm: 8 Sep 2010, 15:53 |
--------------------
Renault
Laguna I ph2 Concorde
1.6 16v 1998
- TM11YGC
|
|
andreimarius76 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 9 June 10 From: Piatra Neamt ![]() |
ok, astept .......
This post has been edited by andreimarius76: 8 Sep 2010, 16:51 |
--------------------
Renault
Kangoo
1998 Renault Kangoo 1.4 benzina 1999
|
|
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
wd 40 din cate stiu eu e un produs, nu o gama..
ca in gama producatorului or mai fi si alte WD-uri (90/60/90) e alta treaba. |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- 05.10.1998
- de PH _________________________________________________
Nothing's impossible |
|
Cata18tm |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 12 February 10 From: Timisoara ![]() |
un spray micut de 100ml
doar de un fel este scrie pe google(imagini) wd-40 toate sunt la fel.. doar ca altele sunt mai mari |
--------------------
Renault
Laguna I ph2 Concorde
1.6 16v 1998
- TM11YGC
|
|
DANG3RHK |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 50 Joined: 8 September 10 ![]() |
doamne ce bine mia facut cel care a schimbat farurile la masina inainte sa o vanda
![]() |
--------------------
laguna 1
laguna 1
1999
|
|
renault_laguna |
![]()
|
![]() kl Group: Members Posts: 424 Joined: 24 August 09 From: Bucuresti ![]() |
Caut si eu un singur far de Renault Laguna 1 Ph 2.Vreau sa ma joc putin pe el din cauza asta am nev de o singura bucata.Are careva din intmaplare???
|
--------------------
Renault
Laguna
2000 PH2 1.9 DCI
- B-01-LAG Renault Laguna I Phase II 1.9 DCI 2000
|
|
gabi_2fast4u |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 4 May 10 From: Constanta ![]() |
Salut. Aceeasi problema cu farurile matuite am avut-o si eu acum 1 an de zile, pana cand m-am decis sa le curat singur. Smirghel de 2000 + xerapol. Plasticul de pe far arata ca nou si acum... insa problema luminii tot a ramas, nu chiar ca inainte cand aveam farurile matuite .. dar oricum tot sunt oarbe. Nu a reusit nimeni sa o rezolve cumva fara sa schimbe farurile cu totul. Ma gandeam la un reglaj cumva ... sau daca se poate schimba oglinda aia din far .. nu stiu .. ceva mai rentabil. Oricum o sa ma duc zilele astea la un service sa vad daca pot sa imi regleze ei farurile altfel.. singurul reglaj la care am umblat a fost ala pe verticala.
|
--------------------
Renault
Laguna 1 phase 2
1998 1.6 16v 107cp
|
|
scorpion i |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 525 Joined: 5 May 10 From: Craiova ![]() |
sa ne ti la curent cum o rezolvi si cat costa
|
--------------------
renault
laguna 1
11-1998 1.8: 16 v: 120 cp. RXE, gpl milano
- GJ-84-ALN
|
|
razvan_smart |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 261 Joined: 30 July 10 ![]() |
Salut! Dupa citit postul de-alungul si de-alatul, am luat una bucata pasta Xerapol (30 lei in Carrefour) si 1 foaie smirghel de apa cu granulatie 600 (nu am gasit mai fin, si am sesizat ca nu e mare diferenta fata de granulatia recomandata de 1500 care vine in fasii foarte mici in cutia cu Xerapol). Mentionez ca farurile era aproape opace, nu se vedea becul inauntru.
Necesare: Pulverizator de apa, smirghel(o foaie A4 e suficienta), carpa bumbac curata (vine in cutia Xerapol), banda adeziva si vreo 3 ore timp liber. Etape: 0. Montat banda adeziva pe suprafata caroseriei din jurul farurilor, ca sa nu o zgariati in timpul operatiunii. 1. Smirgheluit bine de tot cu granulatie 600 (cu cat mai mica cu atat mai bine~1500-2000), pana se matuieste uniform. In timpul smirgheluitului, se pulverizeaza constant apa. Dureaza aprox. 90 min. 2. Smirgheluit cu benzile venit in cutia de Xerapol, cate una pt fiecare far (Sunt 2, mici de tot).. Nu uitati de pulverizarea cu apa. Durata: 15 min. 3. Etapa repetata de 2 ori: Se intinde Xerapol uniform pe suprafata farului, in strat deloc zgarcit. Luat carpa originala si frecat puternic (nu e joaca, aici e cel mai greu ca esti deja obosit de la smirghel). Se vor observa imediat rezultatele. Dupa folosirea carpei pe un far, de preferat sa fie spalata si uscata pt celalalt, in caz ca nu aveti alta carpa curata din bumbac. Pentru un far, dureaza cam 2 x 10 min frecusul cu Xerapol. 4. Spalat cu apa si admirat cat de bine ti-a iesit, in timp ce fumezi extaziat o tigara. Oameni buni, eram sceptic pana s-o fac, am vrut sa apelez la profesionisti, am vrut sa-mi iau faruri noi... NU se merita! Faceti singuri, ca o sa fiti surprinsi de realizare! Oricum, va mai ramane Xerapol, sa folositi si peste un an, cand farurile for fi afectate de criblura praf etc. O sa atasez poze cat de curand. Cost total: 40 lei. Cost aditional: 10 lei berea, 11 lei tigarile (ramai fara in timpul operatiunii), 2 lei plasture pt acoperit degete belite. |
--------------------
Renault
Laguna
1998/ RXE
|
|
cosmin-daniel |
![]()
|
![]() CRIVAT Group: Members Posts: 103 Joined: 3 January 08 From: jilava ![]() |
sti-ti ce ma uimeste pe mine;eu le-am facut; dar nu reusesc sa pricep cum au facut unii farurile de lucesc ca ziua cu WD-40. WD-40 este spray degripant si cu o vaselina speciala degripanta care contine acizi si nu oricare, sulfurici, clorhidrici si altii in cantitati reduse la minim,poate cei care le-au facut cu wd 40 au reparat altceva dar nu faruri de matuiala.Iar treaba cu cititul cred ca am dat si eu solutia cu mult timp in urma dar nu cu XERAPOL; o prostie de sol. care e buna doar la telefoane mobile sau ochelari de soare; daca ai bani iei din orice praktiker;real;brico sau magazin de specialitate pana in 100ron o masina de polisat caroseria excentrica(are toate sculele necesare). daca nu cu smirghel de apa 1500;2000;3000(in ordinea asta) se face usor,mai trebuie sa cinstesti cu o bere pe unul la un service auto sa-ti iei 100gr de polish de service si gata.e tehnica la masina de polish pt ca daca nu ai mana risti sa apesi prea tare si se topeste plexiglasul sau se deformeaza.
Bafta |
--------------------
RENAULT
Renault Laguna 1 16.16v
1999 hatchback
- IF-81-TEO [B][COLOR=red]CRIVAT DIN SUD
|
|
pixule |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 25 February 06 From: Zalau ![]() |
gabi...fa o investitie de 200 ron si i-ati un kit xenon h7...si s-a terminat cu faruri chioare...sfatul meu...si fara alte pareri gica contra pe aci..ca s-a discutat, rediscutat, le am de 6 luni si n-am primit un blitz...daca le reglezi omeneste.
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1ph2 RXE
1.6/16v/107
- SJ69LOL Cateodata ajungi la concluzia ca e mult mai bine sa fii prost.Desi la mine e cam tardiv acum sa ma mai gandesc la asta.Altii insa o pot face cu succes
|
|
Adi R5 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.432 Joined: 29 August 06 From: A R A D ![]() |
mi-ai luat vorba din gura pixule....iar bliturile in general sunt de invidie...
![]() |
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
tmita3ro |
![]()
|
tmita3ro Group: Members Posts: 10 Joined: 4 August 08 ![]() |
Si eu mi-am polisat farurile dar dupa 1 an sunt la fel de mate. De aproximativ 2 luni am schimbat becurile cu o instalatie de xenon si am rezolvat problema cu luminile.
|
--------------------
Renault
Laguna I
1999/1.9 dci
|
|
cristi_renault |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 19 June 10 ![]() |
QUOTE(razvan_smart @ 27 Sep 2010, 15:35) Salut! Dupa citit postul de-alungul si de-alatul, am luat una bucata pasta Xerapol (30 lei in Carrefour) si 1 foaie smirghel de apa cu granulatie 600 (nu am gasit mai fin, si am sesizat ca nu e mare diferenta fata de granulatia recomandata de 1500 care vine in fasii foarte mici in cutia cu Xerapol). Mentionez ca farurile era aproape opace, nu se vedea becul inauntru. Necesare: Pulverizator de apa, smirghel(o foaie A4 e suficienta), carpa bumbac curata (vine in cutia Xerapol), banda adeziva si vreo 3 ore timp liber. Etape: 0. Montat banda adeziva pe suprafata caroseriei din jurul farurilor, ca sa nu o zgariati in timpul operatiunii. 1. Smirgheluit bine de tot cu granulatie 600 (cu cat mai mica cu atat mai bine~1500-2000), pana se matuieste uniform. In timpul smirgheluitului, se pulverizeaza constant apa. Dureaza aprox. 90 min. 2. Smirgheluit cu benzile venit in cutia de Xerapol, cate una pt fiecare far (Sunt 2, mici de tot).. Nu uitati de pulverizarea cu apa. Durata: 15 min. 3. Etapa repetata de 2 ori: Se intinde Xerapol uniform pe suprafata farului, in strat deloc zgarcit. Luat carpa originala si frecat puternic (nu e joaca, aici e cel mai greu ca esti deja obosit de la smirghel). Se vor observa imediat rezultatele. Dupa folosirea carpei pe un far, de preferat sa fie spalata si uscata pt celalalt, in caz ca nu aveti alta carpa curata din bumbac. Pentru un far, dureaza cam 2 x 10 min frecusul cu Xerapol. 4. Spalat cu apa si admirat cat de bine ti-a iesit, in timp ce fumezi extaziat o tigara. Oameni buni, eram sceptic pana s-o fac, am vrut sa apelez la profesionisti, am vrut sa-mi iau faruri noi... NU se merita! Faceti singuri, ca o sa fiti surprinsi de realizare! Oricum, va mai ramane Xerapol, sa folositi si peste un an, cand farurile for fi afectate de criblura praf etc. O sa atasez poze cat de curand. Cost total: 40 lei. Cost aditional: 10 lei berea, 11 lei tigarile (ramai fara in timpul operatiunii), 2 lei plasture pt acoperit degete belite. Fericirea soferului ca are faruri super : Nepretuita! daca mai zice cineva ca a facut singur farurile si au iesti ok, ma apuc si eu de ale mele ![]() |
--------------------
Renault
Laguna I 1.6 16V
2000
|
|
cristicristutu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 711 Joined: 7 February 09 From: SATU-MARE ![]() |
Da nu ii mare lucru....smirgel de 2000, apa, pe urma carpa moale, pasta de polis si vointa.
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA
1.6 16V
|
|
Adi R5 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.432 Joined: 29 August 06 From: A R A D ![]() |
cristi_renault ,citeste citeva pagini mai in urma sau/si pe link-ul de mai jos
http://www.reno.ro/Faruri-Laguna-1-t41677.html |
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
axy12 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 23 October 10 ![]() |
salutare.post sa spun k aveam farurile super matuite.am aflat de la voi k prind polishare rezolv problema,cu smilgher si pasata polish.am cumparat pastapolish PREVENT Shine (16 lei) si smilgher de 2000.pot sa spun k incepeau sa se vada putin efectele dar nu aveam prea mare spor frecand.ce m-am gandit,imi tre aparat polisdar costa km 200 lei.asa k am cumparat un adaptor polis cu tot cu pasla care se monteaza pe el(20 lei amandoua)si le-am montat la bormasina.
pot sa spun k in 2 ore mi-am facut farurile noi. sunt mandru de ele acum. ![]() Attached thumbnail(s) Imagine000.jpg ( Size: 665.33k ) Number of downloads: 1227 Imagine000...jpg ( Size: 536.06k ) Number of downloads: 1417 Imagine001.jpg ( Size: 574.05k ) Number of downloads: 1466 Imagine002.jpg ( Size: 722.64k ) Number of downloads: 1380 Imagine003.jpg ( Size: 708.54k ) Number of downloads: 1232 |
--------------------
renault
megane 2
2007
- ot 14 ery
|
|
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
1. pozele sunt facute inainte de operatiune, right?
2. de unde ai luat adaptorul ala? eventual un nume/producator? |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- 05.10.1998
Nothing's impossible |
|
axy12 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 23 October 10 ![]() |
maister poza din stanga e dupa si cea din dreapta e inainte.adaptorul nu e luat din magazin de piese auto,unii din vanzatori nu stiau nici macar ce e ala polish.in slatina avem un bazar in care vand niste rusi care au tot felul de electronice si accesorii.
|
--------------------
renault
megane 2
2007
- ot 14 ery
|
|
bogdan_bok |
![]()
|
![]() Nu stiu pe ce as da laguna.Ba stiu.Nu as da-o! Group: Members Posts: 573 Joined: 24 April 09 From: Deva HD, Jud Sibiu ![]() |
@ maister, gasesti asa ceva si in obi, praktiker sau baumax, pe unde sunt burghie sibiti. gasesti adaptor si pt. flex, dar ala are prea multe turatii si ai putea sa le arzi.
Stima. |
--------------------
REnauLT
LAguNA
1.9 dCi B56, 1.9 dCi K56, ex 1.6 16v, 1.8 16v
- HD 08 AIK, SB 11 VGI
|
|
lag_ph |
![]()
|
eu m-am uitat prin ceva magazine d'astea mari si nu am zarit.
varianta pe care o iau in considerare : montare pe o masina de gaurit portabila (adica pe baterie).. optim pentru lucru in aer liber si viteza mica/medie (deci fara riscuri de parpalire ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- 05.10.1998
Nothing's impossible |
|
johnny17 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 14 October 09 From: zalau sj. ![]() |
aseara am rezolvat si eu aceasta problema, am fost la o spalatorie auto am platit 20 de lei si nenea de acolo mi le a facut ca noi, eu zic , ca merita , am incercat sa mi iau altele noi dar cele mai ieftine depasesc 780 de ron (ambele).chiar daca ma duc o data pe an nu e nici o problema la 20 de ron e ok.
|
--------------------
renault
laguna 1 ph 2
1998 1,6 16v Ac Break
- sj 17 mlm
|
|
Mrija |
![]()
|
![]() Membru Veteran Group: Members Posts: 671 Joined: 4 June 07 From: Baia Mare ![]() |
Solutia cu wd40 vine de la baia mare =)))
on Eu mi-am facut farurile acum approx 2 ani, iar un prieten bun, care m-a indrumat in toata aceasta tarashenie, mi-a explicat ca acel plexiglas se umple cu mizerie (pori) intr-adevar dai jos mizeria si le faci sa straluceasca din nou, dar odata degradate farurile necesita schimbare. Oricum un tratament cu smirghel vad ca m-a tinut 2 ani approx si inca tine. |
--------------------
Suzuki
Gsx 750 R
110 cai la 200kg
|
|
bubu_13_12_86 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 21 January 10 ![]() |
am vrut sa vad cum ies daca le fac cu smirghel si am luat o coala de 1000 (nu am gasit mai fin) si am data astazi in coltul farului ,la semnalizare, dar mi-au iesit mai matuite......am luat ulterior prevent cum e in poza de mai sus si am dat de 2 ori....dar unde am dat cu smirghel tot e mai mat decat unde nu am dat si sunt sceptic daca sa dau tot farul sau nu ptr ca mi-e frica sa nu le stric mai rau.........
|
--------------------
renault
laguna 1.2
24.12.1999 berlina
- HD-13-JOE
|
|
bogdyMND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 575 Joined: 24 May 07 From: Timisoara ![]() |
Vezi in topicul asta ca s-au explicat toti pasii. Cu smirghel-ul scoti zgarieturile dar se matuieste. Dupa ce dai vreo juma de ora pe far trebuie sa-l polishezi , abia atunci iese clar.
Dc polish faci cu mana iar trebuie insistat foarte mult. This post has been edited by bogdyMND: 17 Jan 2011, 18:35 |
--------------------
Renault
Laguna 3
2.0 dci - 150 - 4Control
|
|
eeedi |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 10 December 08 From: Brasov ![]() |
si eu le-am polisat si arata ca noi acum. smirgelul de 1000 e doar primul pas cu care dai jos stratul de plastic care e deteriorat. binenteles ca dupa primul pas vor fi mai mate ca la inceput.
la pasul 2 am dat cu smirgel de 3000. dupa asta au inceput sa arate destul de bine. la urma am dat cu pasta de polisare si au inceput sa luceasca. uite aici un link unde iti arata cum se face: |
--------------------
renault
laguna II grandtour
2005 1.9 dCi
|
|
spic |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 80 Joined: 3 November 09 ![]() |
Pentru cei care pot ajunge la Timisoara , po sa va dau un mester ce le scoate ca noi . Eu am avut farurile matuite , de abia vedeai becurile . Cu 70 lei mi le-am facut in octombrie 2009 si au iesit ca noi .
|
--------------------
renault
laguna 2
2003/1,6/16v
- TM95VHL
|
|
mishu_codo |
![]()
|
![]() membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 31 January 10 From: Zalău ![]() |
cu 30 de lei mi le-a facut cineva in Zalau au iesit super
de vanzare:DSC00415.JPG ( Size: 936.49k ) Number of downloads: 235 DSC00417.JPG ( Size: 1.79mb ) Number of downloads: 175 |
--------------------
Renault
Laguna
1999 1.6 16v
- Sj 88 CDO
|
|
spic |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 80 Joined: 3 November 09 ![]() |
pt. marshall_balance
nr. telefon 0741571309 / nea costica El mi-a facut farurile |
--------------------
renault
laguna 2
2003/1,6/16v
- TM95VHL
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 03:33 |