Centrala termica ideala - raport calitate/pret, fiabilitate - seriozitate service - firme serioase
![]() ![]() ![]() |
Centrala termica ideala - raport calitate/pret, fiabilitate - seriozitate service - firme serioase
GBX |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 604 Joined: 26 May 13 From: aproape de Cluj ![]() |
|
||
--------------------
ex. Renault
19 Europa
1997
|
|||
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.788 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Electrocasnice?
![]() Glume misogine ![]() oricum ai prins o ![]() on topic exista o legatura intre lipsa aer in vas si pierderi??? intr o centrala. cei de la service au fost clari. daca mai pierde presiune urmatorul pas este schimbarea vasului. logic...daca nu avea aer...si vasul era cu apa...de ce nu se stabiliza la 0.8 de exempu la rece. de ce a trecut pe rosu..0.5 parca. ok fluctua la cald ca nu avea tampon...desi nu am vazut mai variatii... sa o verse in canalizare.... complicat This post has been edited by wolfin: 12 Jan 2022, 12:42 |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
ali3n_cop |
![]()
|
![]() 🎲🎲 Group: Members Posts: 1.265 Joined: 28 May 12 From: 🏡 ![]() |
Apropo...se mai pot monta centrale termice? Am citit niste articole in care se vorbea despre interzicerea lor!
This post has been edited by ali3n_cop: 12 Jan 2022, 13:59 |
--------------------
Mercedes
Sprinter "Sārak Edition"
1998 The truth is out there
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.788 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Se vorbea...
|
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.353 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
In franta la locuinte cu autorizatie de constructie noua trebuie sa pui pompa de caldura sau centrala comuna. Noi mai avem pana acolo....
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
tatimeu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.710 Joined: 6 September 06 ![]() |
pai si la noi vor sa modifice legislatia, astfel incat la locuintele noi doar cu centrala de bloc/scara etc
|
--------------------
renault/audi
Megane III RS/Audi A4
2014/2019 benzinar/tractor 302/190 CP
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
In Fr gazul este mai scump decat curentul, de aceea sunt multi care prefera incalzirea pe curent, dar da, pompa de caldura este o solutie f. buna, cel mai probabil ca atunci cand a fata centrala actuala pe asa ceva trec .. dar deocamdata este noua si are inca 4 ani de garantie ..
This post has been edited by cj98czh: 12 Jan 2022, 14:45 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
radunre |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.573 Joined: 1 October 07 From: Tg Mures ![]() |
QUOTE(wolfin @ 12 Jan 2022, 12:22) Am pățit la o centrală în condensație așa ceva. Vasul de expansiune era golit de aer și având circuit mic, vre-o 3 calorifere, creștea presiunea peste limita valvei de siguranță (3 bari) și evacua în canalizare. Fiind centrală în condensație, evacuarea condensului și a suprapresiunii se face în același sifon, astfel că "dispărea presiunea" fără a lăsa urme. Uneori ajungea pe zero ! După remedierea vasului de expansiune, diferențele erau amortizate și totul funcționează perfect. Întrebarea este, unde ai pierderi ? |
--------------------
Clio III K9K772
/ Clio III K9K772
2009
- MS Daca muncesti ca sa traiesti, de ce te omori muncind ?
|
|
wolfin |
![]()
|
Tot ce inseamna utilitati sunt prin pardoseala.
Uha... La vara bag presiune in instalatie 2 bar si inchid robinetii. Daca scade centrala e simplu...daca dupa 2..3 sapt deschid robinetii si n am tot 2 bar...scapa pe tevi... This post has been edited by wolfin: 12 Jan 2022, 15:00 |
--------------------
pegas
3120
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.353 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_...ea-poluarii.htm Aseara iar a aparut boculetul la TV cu stirea asta. O masura de bun simt dealtfel, as vrea sa vad si la Bucuresti.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
wolfin |
![]()
|
la b e de mult prin interzicerea debransarii.
ar in B blocuri noi...mai putine ca nu e loc. |
--------------------
pegas
3120
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Stai tu linistit, au bagat acu 1500 apartamente pe Soseaua progresu, si mai baga daca darama baracile alea de vis a vis.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
tatimeu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.710 Joined: 6 September 06 ![]() |
QUOTE(cj98czh @ 12 Jan 2022, 14:44) In Fr gazul este mai scump decat curentul, de aceea sunt multi care prefera incalzirea pe curent, dar da, pompa de caldura este o solutie f. buna, cel mai probabil ca atunci cand a fata centrala actuala pe asa ceva trec .. dar deocamdata este noua si are inca 4 ani de garantie .. momentan mult prea scumpa pentru majoritatea romanilor 10keuro cel putin nu e de ici colo |
--------------------
renault/audi
Megane III RS/Audi A4
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.169 Joined: 13 October 06 ![]() |
Ce putea sa faca micul activist, fostul utc-ist, Boculet cu manutele alea doua ale lui.
A semnat un alt rahat. In loc sa-l preocupe soseaua de centura el o arde eco-marxist desi nu i-a cerut-o nimeni. Hai sa zicem ca te muti intr-un astfel de bloc cu centrala de scara, si din 15 apartamente, 3 nu platesc gazul. Ce faci ? Platesti tu pentru ei ? Le tai caldura - cum ? Gasesti alt idiot obisnuit sa dea drumul la maxim si sa doarma cu geamurile batante deschise, ca asa e obisnuit de la radet. Ce faci, il subventionezi tu cu restul vecinilor ? Nu in ultimul rand, Boculet baga bugetul primariei intr-un sac fara fund numit sistem centralizat de incalzire. Mai neperformant, ne-ecologic si falimentar dpdv economic, nu se poate. |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
wolfin |
![]()
|
|
--------------------
pegas
3120
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.682 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
La un bloc nou e chiar mai economic si ecologic sa faci centrala pe toata cladirea. Si sistem de climatizare comun, nu fiecare cu aparatul sau.
Pentru rau platnici se poate taia agentul termic. Asta presupune sistemul sa fie proiectat si executat in acest sens, nu cu teava comuna pe care o taie grigore ca asa ii vine lui cheful la betie si afecteaza tot blocul. De obicei la condominii comuniste "se regleaza" de la sine fara interventia autoritatilor. Cand se aduna gloata si ii rearanjeaza oasele prin corp o sa gaseasca bani sa plateasca |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE vrea să interzică montarea centralelor de apartament la blocurile noi, care au mai mult de 6 apartamente De ce blocurile cu mai putin de 6 apartamente sunt scutite? Oricum, trebuie sa fii tampit sa vii cu masuri dintr-astea de interzis centralele de apartament intr-o tara cu istoric de dardait in case. A calculat cineva cam care ar fi diferenta la productia de CO2 intre o centrala de bloc si centrale de apartament pe fiecare apartament atunci cand functioneaza toate centralele? E asa mare diferenta ca sa cresti disconfortul locatarilor printr-o lege tampita? Eu am vazut caz de bloc de locuinte construit in 2005 in Galati, in zona buna (blocurile de pe faleza superioara, informativ), cu apartamente scumpe si centrala de bloc, la care locatarii au renuntat treptat la centrala de bloc si si-au montat centrale individuale pentru ca erau locatari care tineau apartamentele goale iar costurile cu caldura cresteau nejustificat. This post has been edited by Laurentziu83: 20 Jan 2022, 11:59 |
--------------------
.
.
.
|
|
tatimeu |
![]()
|
pai banui ca cel care construieste un bloc cu centrala comuna are de indeplinit anumite cerinte (in mod normal legale), astfel ca distributia agentului termic si al apei calde precum si contorizarea consumului de gaz/apartament sa se faca in functie de consumul fiecarui apartament in parte
|
--------------------
renault/audi
Megane III RS/Audi A4
|
|
einstein1984 |
![]()
|
la 6 apartamente e mai mult vila decat bloc....
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Axe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.678 Joined: 24 February 08 ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ 20 Jan 2022, 11:55) De ce blocurile cu mai putin de 6 apartamente sunt scutite? Oricum, trebuie sa fii tampit sa vii cu masuri dintr-astea de interzis centralele de apartament intr-o tara cu istoric de dardait in case. A calculat cineva cam care ar fi diferenta la productia de CO2 intre o centrala de bloc si centrale de apartament pe fiecare apartament atunci cand functioneaza toate centralele? E asa mare diferenta ca sa cresti disconfortul locatarilor printr-o lege tampita? Eu am vazut caz de bloc de locuinte construit in 2005 in Galati, in zona buna (blocurile de pe faleza superioara, informativ), cu apartamente scumpe si centrala de bloc, la care locatarii au renuntat treptat la centrala de bloc si si-au montat centrale individuale pentru ca erau locatari care tineau apartamentele goale iar costurile cu caldura cresteau nejustificat. Chiar daca ai centrala de apartament, dar ai langa tine apartamente goale, neincalzite, tot iti creste consumul |
--------------------
Renault
Megane
1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.682 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(Axe @ 21 Jan 2022, 11:56) Chiar daca ai centrala de apartament, dar ai langa tine apartamente goale, neincalzite, tot iti creste consumul Nu la fel de mult ca si cum ar fi peretii fara vecin cu contact direct la frig si vant exterior. Camera "neincalzita" e izolare suplimentara de care beneficiezi -> consumul este mai mic |
--------------------
Ford
Focus
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Pentru contracte si facturi avem topic aici.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
Axe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.678 Joined: 24 February 08 ![]() |
Voi cat ati mai dat la reavizarea ISCIR, mie mi-au cerut 300lei!?
|
--------------------
Renault
Megane
1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.855 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Anul trecut in septembrie am dat vreo 270 parca...
|
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
- B 06 FCN MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
psychoo |
![]()
|
Eu iau in calcul migrarea la centrala electrica, dar cu compresor si freon.
O sa caut ce exista sau imi iau o unitate AC si fac niste experimente. Pun si panouri solare sa scad cat se poate pretul curentului si poate putin sa isi bage gazele inapoi in dos |
--------------------
Ford
Focus
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(psychoo @ 5 Feb 2022, 22:25) adica pompa de caldura aer -apa .. aia este foarte ok pana la temp. de pana pe la -5 ... dupa papa serios curent o jucarie buna + panouri si ce mai trebuie te duce in minim 10k euro ... daca faci o solutie si cu acumulstori ... ajungi in 15k .. cati timl platesti 15k la gaz? This post has been edited by cj98czh: 5 Feb 2022, 23:03 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.515 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Ce conteaza, daca i o trage lui Putin?
|
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
psychoo |
![]()
|
Pai discutia nu e asa simpla.
Pretul KW la gaz in ofertele curente pe ANRE sunt mai mari decat KW electric. La asta iau in calcul milogii cu "verificarea" la 2 ani, care plimba un detector de gaze pe la tevi si pun o parafa, cu tot cu deranjul de a-i primi in casa samd Apoi, centrala mea are 8 ani, ma gandesc ca i se apropie sfarsitul, mai ales ca nu a facut nici o problema pana acum Iar partea de pompa de caldura daca nu gasesc ceva decent, si sansele sunt sa nu gasesc, voi face in regim DIY. Panourile solare (sper) sa prind cu programul casa verde, acumulatori nu am de gand sa iau cel putin nu acum, aia sunt bani ingropati care chiar nu ii recuperezi pana se cer inlocuiti Sa vad in perioada urmatoare daca ma incumet la o schita cu un puffer de minim 300 litri si cum sa impac si incalzirea si apa calda |
--------------------
Ford
Focus
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
QUOTE(cj98czh @ 5 Feb 2022, 22:53) o jucarie buna + panouri si ce mai trebuie te duce in minim 10k euro ... daca faci o solutie si cu acumulstori ... ajungi in 15k .. cati timl platesti 15k la gaz? ![]() Nope...ar fi frumos asa... Putem discuta multe, dar aproape 100% independent energetic inseamna siatem de panouri de aprox. 42.000 euro. Cel putin asta e ultima oferta primita si care e cea mai buna si stiu preturile reale ale lor... Daca vrei asa doar sa reduci din factura, bagi doar on-grid, dar ca sa fie eficient ai nevoie de aprox 20kwp-24kwp care te duce in 30.000... Oricum ar fi gazul nu e solutie iar o pompa aer-apa nu e de neglijat in RO... cate zile/nopti geroase rau sunt pe an? Eu am apa-apa insa diferentele intre ele in conditiile de "iarna" sunt cvasi similare. This post has been edited by dantes: 7 Feb 2022, 08:17 |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
psychoo |
![]()
|
La apa-apa care e temperatura maxima care o poti obtine pe tur?
|
--------------------
Ford
Focus
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 15:52 |