Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

dotari masina, fiecare varianta cu dotarea ei

gruita2005
post 18 Nov 2009, 08:47
Post #61

Membru de la Baia Mare

Group: Members
From: Baia Mare

Uitati-va in pozele de mai jos. Eu am varianta 1, adica cu 6 airbaguri dar cu 8 semne de airbag. Si eu am semn de aibag pe montantul spate si am hatchback. Initial si eu am crezut ca am 8 dar Brabus ne-a atras atentia ca avem numai 6.
In varianta 2 se vede clar ca sunt 8. In plus fata de varianta 1 sunt cele laterale pentru torace din bancheta spate. Vizionare placuta!

This post has been edited by gruita2005: 18 Nov 2009, 08:48

Attached thumbnail(s)
index1.jpeg ( Size: 191.62k ) Number of downloads: 596
index.jpeg ( Size: 71.87k ) Number of downloads: 606

--------------------
Ford Mondeo II - MM 05 PMD 1997, 1.6 16V, 90CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AdrianoBoy
post 21 Jan 2010, 23:20
Post #62

Membru autentic

From: B u c u r e s t i

mai oameni buni,eu am L2 din 2001 hatch si este expression si am 8 airbaguri,1nu in volan,unupasager fata dreapta unu stalp stanga unu stalp dreapta,unu scaun sofer lateral,unu scaun pasager fata dreapta pe lateral,unu pe stalpul din spate exact daca te-ai aseza in spate dreapta sau stanga este la capul pasagerului,sigla cu AIRBAG>>unu pe stalp satnga unu pe stalp dreapta spate=8 AIRBAGURI.....cei ce au 6 airbaguri nu au cele 2 airbaguri pentru pasagerii din spate poate,sau nu au in scaunele din fata pe lateral.

--------------------
Renault Megane 3 2009/1.5 dCi/107CP
+
R19/16v
post 21 Jan 2010, 23:23
Post #63

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

N-ai 8, ai 6.
"unu stalp stanga" + "unu pe stalpul din spate" = un singur airbag - cortina

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
chitzy87_laguna
post 22 Jan 2010, 00:09
Post #64

Reno Member

From: Brasov

vad ca e chinuiala mare cu airbagurile astea.... conteaza asa mult cate ai? daca doamne fereste sa ai probleme, nu te mai ajuta ele prea mult.... o sa scapi la exterior nelovit, dar in majoritatea cazurilor hemoragia interna e fatala.....deci iti mai trebuie un airbag in tine...

This post has been edited by chitzy87_laguna: 22 Jan 2010, 00:10

--------------------
Renault Laguna II - BV 11 VeSeL 2003 Privilege / 1.9dci / 120cp
+
ardelut
post 22 Jan 2010, 10:22
Post #65

Membru autentic

QUOTE(AdrianoBoy @ 21 Jan 2010, 23:20)
mai oameni buni,eu am L2 din 2001 hatch si este expression si am 8 airbaguri,1nu in volan,unupasager fata dreapta unu stalp stanga unu stalp dreapta,unu scaun sofer lateral,unu scaun pasager fata dreapta pe lateral,unu pe stalpul din spate exact daca te-ai aseza in spate dreapta sau stanga este la capul pasagerului,sigla cu AIRBAG>>unu pe stalp satnga unu pe stalp dreapta spate=8 AIRBAGURI.....cei ce au 6 airbaguri nu au cele 2 airbaguri pentru pasagerii din spate poate,sau nu au in scaunele din fata pe lateral.
*

Păi eu am marcaje în față , pe scaune și pe stâlpii spate și nu am marcat pe stâlpi , deci nu prea stă în picioare ce spui . Numai francezii știu ( eventual ) ce-au făcut pe acolo .

--------------------
Renault Laguna 2 - MS 07 NAT 2004 , Expression , 1,9 dCi 79 kw
+
AdrianoBoy
post 23 Jan 2010, 12:00
Post #66

Membru autentic

From: B u c u r e s t i

hm..daca eu am 8 chestii dalea pe care sc rie "AIR BAG",acum ca sunt cortina alea de pe stalp este altceva,dar ele sunt 8,ca daca erau 6 cum spuneti voi alea din spate numai erau prezente,si siguranta era doar pentru pasagerii din fata.Parerea mea smile.gif

23 Jan 2010, 13:02:
o sa fac poze cand ies afara la masina...la fiecare AIRBAG

This post has been edited by AdrianoBoy: 23 Jan 2010, 12:02

--------------------
Renault Megane 3 2009/1.5 dCi/107CP
+
casper_mik
post 23 Jan 2010, 17:11
Post #67

IMPLIKAT

daca ai 2 fata , 2 stalpi, 2 lateral scaune, 2 satalpi spate..=8..wink.gif serios..
chiar sunt 8.. iar asa-zisa cortina.. e formata din 2 airbag-uri;) nu e doar unul care iese prin doua parti;).. e irbag-ul lateral fata si airbag-ul lateral spate.. plus cel din lateralul scaunului.. care se deschide la nivelul mijcolului persoanei de pe scaun.. cele din stalpi sunt pt partea superioara.. cap..
un salut..

--------------------
CHEVROLET Cruze LT VCDi 16V 150cp automat - 3292GTD 2.0

BMW E90 320
CLIO 2003
de ce să bei și să conduci.. când poți să fumezi și să zbori..
•CASPER™•
+
audiofilu'
post 23 Jan 2010, 18:34
Post #68

Membru autentic

Daca toate lagunele au airbag cortina atunci eu am 8,eu nu am vazut semnul care sa ateste acest lucru.Varianta este Lux Dynamique.
Am volan si pasager,scaune fata pe lateral si stilpi spate.Cei cortina nu stiu...

This post has been edited by audiofilu': 23 Jan 2010, 18:36

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
casper_mik
post 23 Jan 2010, 20:15
Post #69

IMPLIKAT

@audiofilu': ai si pe stalpii dintre usi.. nu?¿?

cortina.. se refera la airbag-urile din stalpi.. care se deschid in lung..pe tot lateralul.. ca o cortina.. ca o perdea..in partea superioara.. si cele din scaune se deschid in paretea de jos.. sau mai bine spus in partea de mijloc..
e adevarat ca sunt si unele echipate doar cu 6.. nu pe au pe cele din scaune.. dar stiu ca exista si cu 10.. sunt curios unde sunt amplasate ce 10..
un salut

--------------------

BMW E90 320
CLIO 2003
•CASPER™•
+
william
post 24 Jan 2010, 08:24
Post #70

Laguna lover

From: A r a d

Cred ca ar fi mai util sa expunem dotarile masinilor noastre decat sa dezbatem daca sunt + sau - 2 airbag-uri ...Va doresc sa nu avem parte sa aflam in realitate

--------------------
Renault Laguna 3 Estate 1.5 dci 2012 110cp Enzo wheels
Respectul se castiga nu se impune...
+
casper_mik
post 24 Jan 2010, 12:28
Post #71

IMPLIKAT

yep.. util nu stiu cat ar fi.. dar interesant cu siguranta..

--------------------

BMW E90 320
CLIO 2003
•CASPER™•
+
mariusa10
post 24 Jan 2010, 18:00
Post #72

Membru autentic

Da sa trecem la dotari.La masina mea lipsesc 2 dotari ca varianta sa fie full,incalzire in scaune si reglarea scaunelor electric.Acum cind afara sunt -5,-10 grade imi dau seama ce inseamna incalzirea in scaune mai ales ca am tapiseria din piele. Am ajuns sa-mi pun dimineata o pernita pe scaun sa nu inghet.Sa nu va spun ce inseamna pielea vara cind ma urc in masina si masina a stat la soare... a scapat.gif ...sa lasa cu arsuri biggrin.gif .Asa ca pielea ca dotare nu mi se pare ceva foarte grozav mai ales ca si intretinerea nu este asa usor de realizat cum ar parea.Trebuie sa fi atent cum te imbraci cind stai mai mult in masina adica blugii daca au tinte sau nu stiu ce fermoare si catarame daca pui ceva pe bancheta din spate cu colturi poti sa te trezesti cu zgirieturi.Solutiile de intretinere a pielii sunt scumpe pielea trebuie hidratata daca nu se usuca si crapa.Asa ca la urmatoarea mea masina nu mai vreau piele.Pielea o vad utila pe fetele de la usi.
Cea mai utila dotare mi se pare climatronicul care la mine sta tot timpul pe automat asa ca nu stiu ce inseamna geamuri aburite si alte neplaceri.
Pe locul 2 senzorii de parcare .De dotarea asta mi-am dat seama ce inseamna cind am condus Laguna fratelui meu care nu are asa ceva.In cele mai strimte locuri te descurci perfect,o bordura mai inalta un obstacol in spate pe care nu il vezi o bucata de teava in sus etc.
Dotari ca si pilot automat , limitator de viteza la noi in tara nu prea au rostul ca la noi viteza este limitata prin gropi autostrazi nu prea vad asa ca...
Alta dotare de care ma folosesc este navigatia care merge foarte bine mai ales in Transilvania.Fac mai multe drumuri la Timisoara la anumite adrese pe care nu le stiu si harta orasului Timisoara este complecta.In Europa nu ai probleme cu hartile pt.ca sunt foarte detailate.
Laguna 2 este o masina foarte dotata cu tot felul de senzori dar spre surprinderea mea nu este dotata cu senzori la placutele de frina.
Era sa uit ... foarte util mi se par senzorii presunii in cauciucuri.M-au salvat de multe ori sa nu imi fac varza cauciucurile din spate pe care le sesizezi mai greu cind au pana.Te previne din timp cind ai o scapare de presiune asa ca ai tot timpul sa ajungi la o pompa de benzina.
Farurile cu xenon le am din fabrica dar mi se pare ca ar trebui sa fie mai puternice fratele meu nu avea xenon si a montat cu valoarea 6000K si vede ca ziua.

--------------------
laguna II 1,9dci 2003 privilege
“Nu aruncați gunoaiele! Din ele se fac show-uri TV”
Woody Allen
+
gheorghita88
post 26 Jan 2010, 12:57
Post #73

Membru autentic

From: pitesti

prima dotare ca importanta as considera mainile libera la cartala care te scuteste sa mai uzezi cartela la deschis si inchis.
si un lucru bun mi-sa parut ca astea de la reno ne-au mai lasat si niste fire de la dorati si poate mai dam viata la noi dotari

--------------------
renault laguna 2 grandtour 2002 1,8 16v
+
gruita2005
post 26 Jan 2010, 15:36
Post #74

Membru de la Baia Mare

From: Baia Mare

QUOTE(casper_mik @ 23 Jan 2010, 17:11)
daca ai 2 fata , 2 stalpi, 2 lateral scaune, 2 satalpi spate..=8..wink.gif serios..
chiar sunt 8.. iar asa-zisa cortina.. e formata din 2 airbag-uri;) nu e doar unul care iese prin doua parti;).. e irbag-ul lateral fata si airbag-ul lateral spate.. plus cel din lateralul scaunului.. care se deschide la nivelul mijcolului persoanei de pe scaun.. cele din stalpi sunt pt partea superioara.. cap..
un salut..
*

Tu ai studiat putin pozele de mai sus puse de mine luate de la altii?

Uitate in prima poza si o sa vezi ca este un singur airbag cortina stanga si un singur airbag cortina dreapta. Daca te uiti iarasi atent o sa vezi ca iti arata si de unde se umfla aceste airbaguri, adica din spate. Daca pana aici nu esti convins uita-te atent la poza a doua si o sa vezi ca este un singur airbag lateral cortina pe fiecare parte. Tot in poza a doua o sa vezi si unde sunt si cele 2 airbaguri diferenta de la 6 la 8. Adica, sunt pentru torace bancheta spate. Eu am semne si pe stalpii centrali dar dupa cum ai vazut sunt unii care au varianta mai dotata ca a mea si au semn numai in spate din cauza ca este un singur airbag cortina pe fiecare parte. Sper ca am elucidat misterul in sfarsit. biggrin.gif

--------------------
Ford Mondeo II - MM 05 PMD 1997, 1.6 16V, 90CP
+
casper_mik
post 26 Jan 2010, 19:24
Post #75

IMPLIKAT

QUOTE(casper_mik @ 23 Jan 2010, 20:15)
cortina.. se refera la airbag-urile din stalpi.. care se deschid in lung..pe tot lateralul.. ca o cortina.. ca o perdea..in partea superioara.. si cele din scaune se deschid in paretea de jos.. sau mai bine spus in partea de mijloc..
e adevarat ca sunt si unele echipate doar cu 6.. nu pe au pe cele din scaune.. dar stiu ca exista si cu 10.. sunt curios unde sunt amplasate ce 10..
un salut
*

@gruita:dupa cum observi mai sus.. am specificat destul de clar acelasi lucru.. nu?¿?..
oricum ideea e: sa nu avem nevoie de ele;)..
daca ai timp si placere imi trimiti si mie manualul de utilizare?¿?
un salut..

This post has been edited by casper_mik: 26 Jan 2010, 19:25

--------------------

BMW E90 320
CLIO 2003
•CASPER™•
+
CRTauto
post 29 Nov 2012, 21:52
Post #76

Membru incepator

toată lumea se ceartă pe airbag-uri smile.gif

am un l2 din 08.2001 1.8 16v privilege și sunt curios unde mă uit și eu cu ce opțiuni a venit din fabrică...

are antenă pt navigație, dar eu n-am așa ceva, am locașu pt magazia cd-uri in portbagaj,dar nu mai este..senzorii de ploaie sunt dar cred că nu mai funcționează, la fel și cei de parcare..la fel și senzorii de lumină.

are cineva idee cât costă la reprezentanță să scoți fișa cu opțiunile mașinii dupa VIN ?

--------------------
Renault Laguna II 2002 1.8 16v Privilege
+
HackY25
post 8 Aug 2013, 20:06
Post #77

Membru incepator

Buna.

La o laguna din 2002 cu dotarile :
Xenon cu spalare far
Clima pe 2 zone
4x geamuri electrice
Senzor ploaie
Scaune incalzite
Scaune piele
Webasto (incalzire auxiliara)
Gps
Senzori presiune roti
Computer bord cu display-ul mare
Oglinzi electrice incalzite si rabatabile electri
Senzori parcare
Oglinda retrovizoare antiorbire
Sinteza vocala
Esp
Comenzo radio la volan
Regulator viteza

Modeul masinii e grandtour .. Ce dotari lipseac sa fie full? Trapa si ce altceva ?

--------------------
VW Bora 1.9 SDI(vanduta) BMW 1998 ; 320D E46
+
pishky
post 8 Aug 2013, 21:07
Post #78

rca Naspa

From: Constanta

scaune electrice, cu memorie la sofer ,
keyless entry, (fara go pe laguna 2 ph 1), memorie la scaun, radio, clima,
4 ceamuri electrice CU IMPULS,
oglinzi electrice, electrocrom. (da, se poate si cele laterale sa fie electrocrom, nu doar cea centrala).
atat imi vine in minte acum.

--------------------
Reno, dizel, ca nu-mi permit o benzina
+
espacern
post 8 Aug 2013, 21:24
Post #79

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

Volan acoperit cu piele si lemn
Plansa de bord imbracata in piele......da exista
Luneta spate cu deschidere separata de hayon

Etc...

@+

--------------------
. . - . .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
iuli23
post 8 Aug 2013, 21:32
Post #80

you have to scream if you wanna go faster

From: Bucuresti

+ o blonda in dreapta radmasa.gif

--------------------
Renault Laguna II - B-CFX 2003 1.9 dci hatchback
+
flax1000
post 9 Aug 2013, 19:18
Post #81

Membru

From: Gurahont Arad

@espacern: Volan acoperit cu piele si lemn plus plansa bord acoperita cu piele, la laguna 2.1.? Sau asta-i doar pentru laguna 2.2?

--------------------
Renault Laguna 2 1.8 16 V - AR 00 FLA 2001
Do you think I am human?
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th August 2025 - 18:55
Dacia