Vibratie masina, Vibratie masina
![]() ![]() ![]() |
Vibratie masina, Vibratie masina
nelu73power |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 10 February 09 From: Resita,Caras-Severin ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna Grandtour 1 ph 2 1,6/16V
1998
|
|||
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Numai sa nu-ti zica sa schimbi toata masina. In profilul pshihologic al mecanicului, priceperea si cunostintele aferente meserei au fost inlocuite cu "io-s mecanic de douaj' de ani, mi-au trecut prin mina sute de masini, stiu eu ce are".
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
neiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 704 Joined: 4 January 09 From: Timisoara ![]() |
cauciucul e de vina!
21 Apr 2009, 10:08: vibratia stinga-dreapta nu are legatura cu capetii de bara! This post has been edited by neiu: 21 Apr 2009, 10:08 |
--------------------
renault
laguna 1.8i
- TM 11 RFT
1998 berlina Florin
|
|
nelu73power |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 10 February 09 From: Resita,Caras-Severin ![]() |
Dar am facut echilibrarea la rotii.Acolo nu isi dau seama daca e de la cauciucuri?Nu simt aceea dezechilibrare pe aparat?
|
--------------------
Renault
1998
|
|
neiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 704 Joined: 4 January 09 From: Timisoara ![]() |
ar trebui
21 Apr 2009, 10:19: am avut aceeasi simtoma si am avut un cauciuc cu galma! This post has been edited by neiu: 21 Apr 2009, 10:19 |
--------------------
renault
laguna 1.8i
- TM 11 RFT
1998 berlina Florin
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Cati ani au cauciucurile? si cati km?
|
--------------------
------
------
------
|
|
nelu73power |
![]()
|
Aceea galma se observa vizual?Ca sa spun drept eu m-am uitat la ele dar nu am observat nimic.Am sa-i fac o inspectie mai amanuntita.
21 Apr 2009, 11:36: Masina o am de 1 an jumate si nu am schimbat nici un cauciuc pentru ca ele arata bine si nu am avut nici o pana pina acum.Citi ani au cauciucurile nu stiu.Eu de cind am masina am facut aproximativ 35.000 km. This post has been edited by nelu73power: 21 Apr 2009, 10:36 |
--------------------
Renault
1998
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Au pe ele Dot...data fabricatiei...Ce conteaza ca arata impecabil daca au 12 ani sa zicem..asa prin absurd..
![]() |
--------------------
------
------
------
|
|
nelu73power |
![]()
|
OK,am sa le verific.
|
--------------------
Renault
1998
|
|
dolphintm74 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 26 February 04 From: Timisoara ![]() |
Inainte de a mai schimba si alte chestii pe la masina, du-te la o vulcanizare si muta rotile de pe spate pe fata (evident, dupa ce le echilibrezi si bagi in ele presiunea corespunzatoare - 2,2). S-ar putea sa ai o surpriza placuta. Bafta!!!
|
--------------------
Renault
Laguna 1
2001, 1.6 16V
|
|
nelu73power |
![]()
|
Am sa incerc si asta.Mulumesc Dolphintm74!
|
--------------------
Renault
1998
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
35 mii km pe un singur tren de pneuri ? Nu e cam mult ? Daca am retinut bine, aici pe forum scria ca trebuie schimbate la 10 mii.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
nelu73power |
![]()
|
Chiar nu mi-am pus aceasta problema,sa schimb cauciucurile, vazand ca ele arata bine.Deci ele trebuie schimbate?
|
--------------------
Renault
1998
|
|
Shaggy_yo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 317 Joined: 22 March 08 ![]() |
o pereche de gume.....merg ele si 60k ......fara scarturi si alte peripetii
incearca...cel mai plauzibil test.....sa muti rotile de pe spate pe fata.... nenea ala cand le-a echilibrat probabil era prea plictisit sa te anunte ca sunt cauciucurile sau jantele strambe pe viitor sa ti minte ca atunci cand volanul face "step" nu e nici de la bielete nici de la pivoti sau alte prostii.....de la alea trage masina....ori in stnga ori in dreapta nicidecum sa joace volanul......cand joaca....ori cauciucuri ori jante ori neechilibrate |
--------------------
Nissan Primera
1.8 SE 115 HP
- HY02FPP
2002 Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga....totul se Transforma[B]
|
|
dolphintm74 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 26 February 04 From: Timisoara ![]() |
Oameni buni, cauciucurile nu trebuie schimbate la un anumit nr. de km. Poti face praf un set si in cateva sute de km, la fel cum poti merge cu el zeci de mii de km. La fosta masina, o Dacia Supernova Confort din 2003, am facut cu pneurile originale (Montero, deci slabe calitativ) peste 55.000 km si inca sunt bune. Nu am avut nici macar o pana, desi am umblat mult pe drumuri de munte. Ca sa protejezi cauciucurile trebuie doar sa conduci normal - fara plecari de pe loc cu scartaituri si franari bruste ori derapaje intentionate - si sa tii presiunea in pneuri asa cum scrie la carte.
|
--------------------
Renault
Laguna 1
2001, 1.6 16V
|
|
M i h a i |
![]()
|
Asa este..pot tine si 80.000 km..totul depinde de stilul de mers si de drumurile pe care le faci..bine..si de gume..ce calitate au.etc..Dar...daca aveti gume care au 45.000 km si 4 ani sa nu va ma asteptati ca ele sa fie ok..spun asta din experienta...varsta ''gumei'' conteaza foarte mult...nu recomand sa permutati gumele...
This post has been edited by MHY: 21 Apr 2009, 13:47 |
--------------------
------
------
------
|
|
nelu73power |
![]()
|
Revin cu noi informatii.
Cauciucurile sunt "Continental" si sunt din 2004,si dupa sfaturile voastre m-am dus la un atelier sa imi permutez rotile si explicindu-i problema ma sfatuieste sa mai punem odata rotile la echilibrat pe aparat si ma ia cu el inauntru sa vad si eu.Luam partea stinga de rotii si este ok.Trecem la partea dreapta la roata din spate si SURPRIZA! avea o deformare care se vedea la ochi,deci cauciuc deformat.Am desfacuto si pe ceea din fata dreapta si avea si accea o deformatie dar mai mica.Baiatul de la acest atelier mi-a spus ca a mai intilnit aceasta problema de asta ma invitat sa vad si eu. Deci schimbarea cauciucurilor! Si va multumesc mult de sfaturi,altfel schimbam toata directia dupa mecanic. Dupa ce imi schimb cauciucurile am va anunt daca aceasta a fost intradevar problema. Va multumesc inca o data! |
--------------------
Renault
1998
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
si eu voiam sa ii zic sa schimbe naibii gumele...
asteptam cu nerabdare ... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
nelu73power |
![]()
|
Buna,va informez ca am rezolvat problema.Aveati dreptate,ca de la cauciucuri a fost trepidatia.Am schimbat cauciucurile si acum este ok.
Va multumesc inca odata pentru sfaturi! |
--------------------
Renault
1998
|
|
fisshu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 21 May 08 From: Hunedoara ![]() |
care e presiunea corespunzatoare 2,2 bari?
si cam cat ar fi pretul pentru a face ungiul de fuga daca am intales bine ca asa se zice si achilibratul rotilor . si i-mi poate spune careva ce inseaman astea doua operatiuni ca eu am o idee ce ar insemna da sa ma lamureasca cineva sa fiu sigur multumesc mult numa bine . ![]() This post has been edited by fisshu: 18 May 2009, 16:36 |
--------------------
renault
laguna III grandtour
Ph.1 , 2.0 16v, 2008 140 CP "...don't judge me, you don't even know me"
|
|
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
Echilibrare : iti pune ceva "plumbi" pe marginea jantei. Ti-o pune pe un aparat si ala iti invarte roata
![]() * nu te lua de definitia mea ![]() Geometrie - acolo si eu astept sa vad care e treaba. ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
- 05.10.1998 _________________________________________________
Nothing's impossible |
|
fisshu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 21 May 08 From: Hunedoara ![]() |
nu ma iau de definitia ta
![]() |
--------------------
renault
laguna III grandtour
Ph.1 , 2.0 16v, 2008 140 CP "...don't judge me, you don't even know me"
|
|
zare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 384 Joined: 17 December 07 From: oradea ![]() |
este vorba despre asezarea rotilor pe drum si despre aliniera lor ,unghiul de fuga etc. oricum trebuie mers la un atelier specializat in asa ceva,nu trebuie sa fie neaparat un service auto.
|
--------------------
renault
laguna I grandtour- GPL Tomasetto stag 300
Peugeot 407 2.0 136hp ,Citroen C 5 Tourer 2009
|
|
just_illusions |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 406 Joined: 22 November 08 From: Timisoara ![]() |
geometria masinii parca e cu unghiul de fuga !
|
--------------------
Renault
Laguna
- TM 11 YNF
1999 / 1.8 16v /
|
|
coco bm |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 7 October 08 ![]() |
"UNGHI DE FUGA A ROTILOR -Unghiul realizat de o linie verticala si axa de directie a masinii atunci cand privim din lateral. Unghiul se masoara in grade si minute."-deteriorarea acestui unghi se simte atunci cand pe un drum drept se observa o deviere la directia de mers a masinii(intr-o parte sau alta in functie de partea cu probleme)
"UNGHIUL DE BRACAJ -Reprezinta unghiul realizat de planul circumferintei unei roti si o linie verticala. Cand avem o valoare negativa a unghiului partea de sus a rotii se inclina spre interiorul masinii. Cand unghiul este pozitiv partea de sus a rotii se inclina spre exteriorul masinii."-se simte mai putin pe directia de mers si mai mult pe uzura anvelopelor pe extremitati(asa numitul unghi de cadere) Acum o luna le-am reglat si eu la un atelier specializat(55 ron)si aveam o diferenta consistenta la unghiul de cadere,lucru pe care l-am suspectat din momentul in care am observat o uzura la amandoua anvelopele de pe fata pe partea exterioara.Acum trebuie sa schimb anvelopele si toata acestea din cauza ca am schimbat bieletele de directie si nu am reglat geometria rotilor la timp. This post has been edited by coco bm: 18 May 2009, 22:13 |
--------------------
renault
Captur
2018 1.2 Tce
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Dar camber-ul (adica acea inclinatie in plan vertical) ce e ? De ex. cum are Dacia 1100 rotile in sensul ca oprita par inclinate inspre interior.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
asta era modelul la vremea aia si i se tragea de la suspensii
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
bundy220 |
![]()
|
Group: Members Posts: 1.195 Joined: 21 February 09 ![]() |
Coco! fii atent ,daca ai reglat unghiurile cu cauciucurile uzate,vei avea surpriza sa constati ca dupa ce ai schimbat cauciucurile,acel reglaj nu mai corespunde!!!
Asta din cauza ca la reglaj,masina sta pe acele platane si acea uzura influenteaza paralelismul si celelate unghiuri,mai putin cel de fuga. Nu vreau sa fiu rau,dar daca nu gresesc,atunci doar atelierul era specializat... oamenii mai tarziu ![]() Eu te sfatuiesc sa mai treci pe la atelierul respectiv,dupa ce iti schimbi cauciucurile,si sa te faci ca ceva nu e in ordine,ca trage intr-o parte,si pe baza garantiei,sa iti mai verifice o data unghiurile. Asta daca nu te duci la ei cu tupeu sa le zici verde-n fata. Dar toate astea numai dupa ce mai intrebi si pe altii,mai avizati. This post has been edited by bundy220: 22 May 2009, 23:53 |
--------------------
n
n
-
n
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Eu am schimbat rotile de la o masina la alta. Nu am schimbat nici un unghi de fuga
![]() |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
Esti norocos...
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 17:11 |