Inlocuire rulment spate
![]() ![]() ![]() |
Inlocuire rulment spate
cmandrei |
![]()
|
||
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
|
||
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|||
maxop09 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 25 April 06 From: CONSTANTA ![]() |
Deci este pe spate. Acum am inteles este coroana dintata pe marginea interioara a tamburului. Stie cineva daca se gasete de vanzare separat?
Multumesc |
--------------------
renault
laguna II
2006 2.0 T
- CT-62-***
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Eu la o cautare rapida nu am gasit, dar nu inseamna ca nu exista.
Dar, oricum, daca e rupta se poate lipi la loc cu un lipici "special" poxipol sau ceva care sa prinda si pe metal. |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
lord_wader |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 202 Joined: 9 March 09 ![]() |
Am si eu 2 intrebari: piulita aia de 30 e destul de sigura pentru a nu se desface in mers( din varii motive) ?
si inca una: daca dintr-un motiv sau altul ti se sparge rulmentul in mers, risti sa iti cada roata? (din ce am observat pilutia aia e stransa pana la rulment, iar daca rulmentul ar ceda.....nu ar mai fi nimic care sa opreasca roata sa nu cada). Aici la intrebarea 2 daca gresesc corectati-ma! Multumesc! |
--------------------
dacia
1310
1991 tlx
|
|
comaflorin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 2 April 13 ![]() |
Cat mai e o manopera pentru schimbat rulment roata spate megane 2?
|
--------------------
Renault Megane 2
Sedan
2005 1.6 16v
- B 365 DAN
|
|
CipTal |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 540 Joined: 12 September 14 ![]() |
Maxim 40 RON
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
2007/1.5 dci 85 CP
- xxx
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
E mai delicat schimbul rulment spate la M 2 pentru ca se poate deteriora banda magnetica de semnal ABS.....asa ca trebuie cineva priceput sa faca operatiunea.
|
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
andutu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 686 Joined: 27 September 10 From: Bucuresti ![]() |
Salutare, am schimbat rulmentii spate astazi.Unul huruia am ales rulmenti de origine, si un service oarecare mergand pe premiza ca nu e mare branza sa schimb un rulment...si nu e...dar...cand sunt angajati mecanici caare habar nu au.Ma rog...a schimbat am plecat totul ok....cand observ ca frana de mana tinea foarte sus...imi umblase la reglaj saboti nu stiu de ce...am zis lasa...ajung acsa si ii reglez eu inainte tinea la 4 dinti acum foarte sus.Ajung acasa scot tamburul si raman prost cand observ ca jumatate de rulment a ramas pe ax atunci mi-a picat fisa...idiotul a presat rulmentii noi pe inelul interior si i a stricat.Acum ce ma sfatuiti sa fac? O sa pice imediat din nou si nu ma dau banii aafara din casa si vreau sa ma duc peste ei sa imi repare ce au stricat dar daca ma duc o sa ma intrebe de unde stiu ca sunt stricati si ca am umblat eu si ca s-au stricat.Un sfat va rog?
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.5 dci
2005
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
E OK daca strângerea se face corect....pozitionare si cuplu.
|
--------------------
.
.
.
|
|
andutu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 686 Joined: 27 September 10 From: Bucuresti ![]() |
Deci nu sunt sanse sa pice toata vasilina din ei? Mai rapid? E ciudat , la cei vechi am scos tamburul de atatea ori si nu am patit asta.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.5 dci
2005
|
|
espacern |
![]()
|
Vaselina este destul de "lipicioasa" si doar daca se incalzeste zona rulmentului are tendinta de curgere.....altfel ramane la locul ei!
This post has been edited by espacern: 15 Sep 2017, 20:54 |
--------------------
.
.
.
|
|
andutu |
![]()
|
Multumesc!
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.5 dci
2005
|
|
salopeta |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 4 June 16 ![]() |
andutu, care sunt codurile folosite si pretul unui rulment?
|
--------------------
Renault
Kadjar
2015 1.5 Dci Bose Edition
|
|
andutu |
![]()
|
Salut , 7701205812
Diametru interior [mm]: 25 Diametru exterior [mm]: 52 Latime [mm]: 37 Continut pachet = siguranta , capac , piulita si rulmentul. This post has been edited by andutu: 23 Sep 2017, 17:14 |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.5 dci
2005
|
|
RazvanF |
![]()
|
![]() Tech Group: Members Posts: 2.284 Joined: 25 March 14 ![]() |
Acum 3 ani am schimbat ambii rulmenti pe spate. Marti am schimbat rulmetul fata dreapta , huruia la viteze de la 80 in sus. Dupa schimb am auzit huruit pe spate dreapta si am zis ca naibii s-a dus si rulmentul ala. Azi l-am schimbat si pe ala dar pe spate persista un sunet de rulment sesizabil de la 60 km/h in sus.
Ceea ce este dubios este faptul ca sunetul se aude in continuare de pe partea dreapta spate cu toate ca rulmentul este nou nout de la SKF. Ala vechi tot SKF era. Vro idee ce ar putea fi? |
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
2017 1.5dCi 90 cp VW Polo Comfortline 2017 1.2TSI 90 cp 7-speed DSG
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan. |
|
devilgenius |
![]()
|
![]() The God Group: Members Posts: 525 Joined: 9 October 12 ![]() |
Sa nu fie cel de pe stanga spate.
La fel am patit si eu zilele trecute, se auzea in spate pe stanga, schimbat rulmentul si sunetul nu disparuse, dupa ce l-am schimbat si pe cel de pe dreapta a incetat sunetul. Rulmenti am pus SNR. This post has been edited by devilgenius: 31 Aug 2018, 16:00 |
--------------------
Renault
Clio
2000 1.4 Dacă Dacia are 6 roate, cât ulei consumă când închizi ușa ? :)) |
|
RazvanF |
![]()
|
Da, de asta imi este frica. Sa nu fi aruncat rulment bun la gunoi. Am sa il schimb si pe celalat, poate ala'i care "canta".
|
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
|
myhay1208 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 978 Joined: 15 August 07 ![]() |
Zgomotul produs de rulmentii defecti se aseamana cu zgomotul produs de mersul pe o bucata de asfalt decopertata / razuita ?
|
--------------------
Renou'
Clio 1.4 - 16V K4J 710 / Scenic 2 1.6 16V K4M 766
-- Clio 2002 / Scenic 2007 You know the secret...
|
|
devilgenius |
![]()
|
![]() The God Group: Members Posts: 525 Joined: 9 October 12 ![]() |
Da
|
--------------------
Renault
Clio
2000 1.4 Dacă Dacia are 6 roate, cât ulei consumă când închizi ușa ? :)) |
|
alexgeogabriel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.418 Joined: 24 September 11 From: Bucuresti ![]() |
Sau cum se aude cand atingi delimitatoarele alea de pe lateral ce erau candva pe autostrada dar depinde cat de uzat este.
|
--------------------
Renault
Symbol
2007, 1.4, 75cp, 8v
- -
|
|
RazvanF |
![]()
|
Deci comparatie mai buna decat asfaltul razuit nu pot gasi
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
|
myhay1208 |
![]()
|
Atunci ma paste si pe mine schimbatul rulmentilor fata... Cred ca saptamana asta reusesc sa merg cu ea sa o tratez.
Merita sa pun OE sau aftermarket ? La prima vedere, diferentele nu-s chiar mari (de ex SKF)... This post has been edited by myhay1208: 4 Sep 2018, 08:50 |
--------------------
Renou'
|
|
plopii |
![]()
|
![]() Ionescu Cezar Group: Members Posts: 112 Joined: 19 August 14 From: Plopii Slavitesti ![]() |
Eu am schimbat anul acesta toți rulmenții...așa am aflat și eu cum este zgomotul de rulment...eu l-aș compara cu un huruit ca de motor de avion cu reacție...
În fine...am optat mereu pentru kit SNR...identic cu cel de origine, dar mai ieftin... Magazinul de piese de la care mă aprovizionez colaborează cu Autonet și alte rețele de piese aftermarket (nu le mai țin minte) și am încredere că sunt piese originale... ![]() |
--------------------
Renault
Clio (Symbol) 1.4 8v 75 CP
2003 Expression
- TR-05-PSU
|
|
myhay1208 |
![]()
|
La mine nu e huruit. Am mai intrebat in stanga si dreapta pe cei care au avut probleme cu rulmentii... Mi-au zis ca nu se aud asa.
La mine se aude dupa ceva timp de rulare. Am si o usoara vibratie in volan doar la viteze mici (daca zgomotul e prezent). In rest, nimic. Cred ca incep prin re echilibrare roti / refacut unghiul. Nu am umblat la durectie deloc de cand o am. This post has been edited by myhay1208: 7 Sep 2018, 09:49 |
--------------------
Renou'
|
|
RazvanF |
![]()
|
Am schimbat azi si celalalt rulment, ala fu de vina, cand am scos tamburul a cazut ca un inel ce era plasat intre role. Zgomotul de rulment stricat a disparut in totalitate. Ceea ce se aude sunt sabotii cand ating tamburii, dar asta este normal.
|
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
|
tulin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 354 Joined: 9 October 12 From: vrancea ![]() |
salut,am un huruit in continuu iar cand franez se aude huruit si mai tare.am schimbat si rulmetii spate si saboti frana cu 3 ani in urma.recent am facut itp si na gasit nimic la frane.ce poate fi?mersi anticipat.
|
--------------------
renault
symbol
2008 1.5 dci 1,5 dci 65 cp
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.787 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Ridica roata pe cric..asigura masina....si invarte roata cu mana. Apoi trage cu mana cablul de frana mana (il vezi in spatele rotii) vezi daca huruie. Apoi roaga pe cineva da franeze cu piciorul ....reamintesc sa ai grija...roata sa fie invartita......
Rulmentul huruie la viteza..nu la frana. Sabotii pot huruii la frana. Ai verificat daca se incing? This post has been edited by wolfin: 25 Nov 2018, 01:04 |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
tulin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 354 Joined: 9 October 12 From: vrancea ![]() |
sabotii nu se incing,iar huruitul se aude la viteza si se amplifica cand pun frana.o sa ridic roata sa verific.
|
--------------------
renault
symbol
|
|
RazvanF |
![]()
|
Citeste postuil cu nr 45. Pare a fi aceeiasi poveste nu?
Pe fata dreapta huruia, pe fata stanga nu huruia in schimb scotea un scartait ca si cum ar fi fost de la frane. Am ridicat masina pe cric si am verificat la 12 si la 6 si roata avea joc. Rulmentii care huruiau nu aveau joc, ala care scartaia avea joc. Pe spate se auzea doar un huruit. Cumpara un rulment nou ca ala e de vina. Personal iti recomand sa ii schimbi pe ambii. Sunt patit pe fata, stanga a cedat la o saptamana dupe ce l-am schimbat pe cel de pe dreapta. This post has been edited by RazvanF: 25 Nov 2018, 09:46 |
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
|
tulin |
![]()
|
atunci am sa schimb rulmentii pe ambele roti sa stiu o treaba.
|
--------------------
renault
symbol
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 14:35 |