pareri megane 2 bicorp 1.6
![]() ![]() ![]() |
pareri megane 2 bicorp 1.6
J.Lo |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 30 April 04 ![]() |
|
||
-------------------- si la bine si la tine...
|
|||
SorinV |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.321 Joined: 28 January 04 From: a ![]() |
e supermasina atat timp cat iti iei cat mai multe optionale ! da o sa ai o problema sigur : flanse . pe care ti le schimba in garantie ca e defect de fabricatie ! in rest e marfa ! as incerca un diesel de 1,9 l ca e mai economic !
|
--------------------
a
a
a
|
|
taurash |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 336 Joined: 26 January 04 From: Bucuresti ![]() |
ce problema e asta?
poti detalia nitzel, pls. thx This post has been edited by cmandrei: 10 Mar 2006, 14:18 |
-------------------- Megane II Sedan
Confort Privilège 1,5 dCi 80 CP, 2004 |
|
godaro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 183 Joined: 29 April 04 ![]() |
salut J.
aceeasi "problema" o am si eu. si eu sunt in cautari daca vb. de benzina 1,6 arunca o privire si la peugeot 307. la aceleasi dotari, cu reducerea de 1000 EUR CIP (1200 DDP) ai parte de o masina mai frumoasa si mai bine finisata decat M2 la ACELASI pret (poate "suna" neverosimil, dar asa e). mi-am configurat unul cu 14.300 EUR si are tot ce are un M2, inclusiv alarma !!! (deci 14.100 fara alarma) eu sper ca ti-ai facut bine calculele. si eu credeam ca motorul pe benzina este "alesul" pana cand m-am uitat pe propriile mele notitze de la Dacie si am vazut ca "tind" spre 20.000 km anual.asa ca am fost nevoit sa ma gandesc la motorina pt ca odata cu noua masina vin SI MAI MULTZI KM ! asa ca noua optiune este M2 insa dci-ul de 80CP. daca tu crezi ca o sa faci mai mult de 20000km anual, merita dieselul pt 500 EUR in plus. in concluzie, daca vrei neaparat benzina uita-te si la PGT 307 (cu reducere), insa fa-ti bine temele si vezi daca nu cumva iti trebuie diesel sunt curios ce zic si ceilalti colegi de pe forum |
-------------------- |
|
taurash |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 336 Joined: 26 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai nu e vorba de o diferenta de doar 500 euro intre cele 2 motoare!
Adica sunt 500 euro numa ca cele 2 motoare au puteri diferite. Cel pe motorina e mult mai slab. Daca vrei sa faci o comparatie corecta si realista tb sa pleci de la 2 motoare de aceeasi putere, unu pe benzina, respectiv unu pe motorina. Intre motoru 1.5 dCi 100CP si 1.6 16V 115CP e o diferenta de 1.600 euro Si chiar si asa, tot motorul pe benzina e mai puternic dar sa zicem ca ar fi cat de cat mai apropiate. Ar mai fi motorul de 1.4 16V la 98CP si in cazul asta te costa mai ieftin decat 1.5 dCi 100 CP cu aproape 3.000 euro!!! Apoi intervin consumurile si raportul de pret intre motorina si benzina. Tb luata in vedere si tendinta de evolutie a acestor preturi. Personal cred ca pretul motorinei nu se va mai scumpi asa cum se va scumpi cel la benzina. Dar asta este deja o alta discutie. ![]() |
|
godaro |
![]()
|
ok tau'. tu stii mai bine si nici nu vreau sa incep o polemica diesel vs benzina
acum cateva luni eram si eu adeptul benzinei pt simplul fapt ca pe hartie faceam o economie la investitia initiala. insa punand pe hartie cateva notitze mi-am schimbat parerea. de ex: vorbind de un benzinar, la un stil de condus linistit in care nu turezi mai mult de 3-4000 de rotatii, si nu faci depasiri tembele in treapta a treia, pe cati din cei 110 cai ii folosesti ? ![]() raspuns: uitandu-ma pe o diagrama rotatii / putere / cuplu pt motorul de 1,6l 110CP de la PGT 307 mi-am data seama ca la 3500 ture dispun de 70 si ceva cai. ( asta la motor, ce o fi la rotzi... asta nu stiu) ATAT !!!. si atunci la ce imi trebuie 110 ? ca 6000 de ture nu o sa-i dau niciodata si probabil ca 80% din posesorii de benzinare competente din tzara asta nu fac asa ceva din acest motiv consider ca in conditii de exploatare obisnuite, cu viteza de croaziera <150km/h si fara depasiri hazardate, dinamica motorului pe benzina 1,6l 110 CP este comparabila cu cea a dci-ului de 1,5 l 80CP in conditiile in care dieselul ramane cu niste asi in maneca: cuplul si consumul, pe cand benzinarul nu si chiar vreau sa aflu de colegi cum e treaba asta ca si eu sunt interesat. cati dintre cei care au M2 pe benzina tureaza motorul in mod frecvent mai mult de 4000 rot si se berbecesc cu 200km/h pe soselele patriei? din topicul de viteza reiese ca doar ocazional se intampla asa ceva. vreau sa imi iau M2 si oscilez intre benzina si diesel THX |
-------------------- |
|
...Roadrunner... |
![]()
|
![]() Membru fondator "Skija Klan (c)" Group: Members Posts: 751 Joined: 27 September 02 From: Bucuresti ![]() |
![]() ![]() ![]() 1. Are 115cp... 2. Are VVT (admisie variabila), adica trage mai rau la turatii joase, iar dupa 4000, te unge pe suflet. 3. Esti tare rau cu diagrama ... nu vorbim despre seminte aici ... daca nu le maninc pe toate mai imi ramin si miine. Caii sunt cai, daca vrei sa faci depasiri in siguranta ia-ti benzina, dieselu' trage doar pina in 4000, dupa care te dai jos si-o impingi. 4. La noi lumea isi ia diesel ca e la moda, nu ca e economic. Un 1.9dci si 120cp, ca sa fim cam la fel in performante mainca in jur de 8,5 in oras, asa ca Lasa-neee... Lasa-neee.... Nu merita cei 3000 de euro in plus nici sa ma bati. Mai bine bag benzina de banii astia, si merg de ma plictisesc, revizii mai rare, consumabile mai putine, casco mai ieftin, costuri mai mici per ansamblu. 5. Raman la parerea mea ... dieselu' e pentru utilitare si Jeep-uri ...n-are ce cauta pe compacte ... |
--------------------
Renault
MeganeII
- B-81-RoadRunner Bip... Bip... !!!
|
|
godaro |
![]()
|
eu mi-as lua diesel pe motiv ca imi ies 500-600 EUR in plus pe an la cash flow. acum cu dacia fac 20.000 km pe an din care 12.000 prin Bucuresti. d'apai cand oi avea si eu "masina" !? probabil ca voi face 25.000.
nu's ce dreak' sa fac ! :?: probabil ca discutiile astea sunt super-rasuflate. imi pare rau ca trebuie sa le reiau, dar uite ca mai sunt si altii |
-------------------- |
|
...Roadrunner... |
![]()
|
![]() Membru fondator "Skija Klan (c)" Group: Members Posts: 751 Joined: 27 September 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu zic asa ... daca mergi mult (peste 30000km/an) si NU TE PASIONEAZA sa ai o masina care sa traga mai bine ca o Solentza.... ia-ti dci-ul de 80cp... Daca nu ... 1.6 fara discutie ... Ca o paranteza , mie mi se pare cea mai buna alegere din gama de motoare ca si raport performante/pret/costuri. Alegerea iti apartine. :wink:
|
--------------------
Renault
MeganeII
|
|
taurash |
![]()
|
Pai fiecare isi face calculul cu ce stie/simte ca vrea.
Eu am ales 1.5 dCi si numai cand ma gandesc ca peste 2 luni fac un tur cu iubita prin Europa (Munchen, Amsterdam, Bruxelles, Paris, Kholn, Viena) de vreo 6.000km cu motorina de aproximativ 200 euro si simt cum ma "unge" la suflet. ![]() |
|
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
hai ca stiu eu ca tu voiai sa te lauzi cu excursia si iubita.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|
SorinV |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.321 Joined: 28 January 04 From: a ![]() |
ma m2 1.6 are vvt ????????
a si cu flansele mai bine raspunde roadr ca el a schimbat domne asa ceva ! |
--------------------
a
a
a
|
|
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
da are vvt pe adimisie.
roadrunner nu vrea sa inpartaseasca si cu noi problema. o tine ascunsa. pe autoshow tot discuta. |
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|
taurash |
![]()
|
QUOTE hai ca stiu eu ca tu voiai sa te lauzi cu excursia si iubita. :D :D :D :D :D :D :D :D de cand pandeam momentu ... ![]() |
|
...Roadrunner... |
![]()
|
O sa fac un topic nou cu problema cu flansele de la amortizor... cert este ca rata de defectare este de 80-90% in opinia mea de vreme ce eram 5 posesori de meganuri II in momentul acela la service cu aceeasi problema. Pe scurt: flansa de sus a amortizorului contine un rulment care se gripeaza, si incepe sa agate... de ce ? ... problema de proiectare !!!
|
--------------------
Renault
MeganeII
|
|
SorinV |
![]()
|
uite io cu gandacu meu ma berbecesc destul de des la viteze mari iar cu turometrul trec uzual de 4000 ! ca sa nu zic ca ma apuca nervii ( cam des cei drept) si ii dau pana in 5500 ! asa imi place asa merg daia nu am luat motorina desi am unghia adanc infiiiiiiiiiiiiipta in gat !
|
--------------------
a
a
a
|
|
J.Lo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 30 April 04 ![]() |
cred ca in urma discutiilor cu voi m-am lamurit... MII 1.6 benzina bicorp.
eu fac aprox 10.000 km/an (casa-servici si retur)si nici nu merg tare deci teoretic e mai potrivit diesel dar revizii mai dese, consumabile mai multe, masina mai scumpa etc. si vorba aia nu merg tare da' daca vreau sa ma dau in barci...?Iar din ce stiu eu pretul benzineieste cam la fel cu motorina...si nici nu vreau sa poluez :lol: |
-------------------- si la bine si la tine...
|
|
AlexV |
![]()
|
buna alegere. si asigurarea o sa o ai mai ieftina.
|
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
SorinV |
![]()
|
parerea lu alexv este bazata pe cultul lui pt benzina !
![]() ![]() ![]() |
--------------------
a
a
a
|
|
George |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 5 December 03 From: Bucuresti ![]() |
benzin rulez
![]() de ce sa dai 2000 E in plus numai pt o masina mai puturoasa? investitia oricum se amortizeaza intr-o 100 000 km. asa ca pt cineva care face pana in 15 000 km pe an BENZINA fara discutie. este factorul psihologic , cum ca mergi mai des la pompa, dar in rest? benzina are numai avantaje : gasesti mai buna mai usor , si chiar dc bagi mai proasta nu o sa opreasca ca un diesel ![]() |
-------------------- |
|
AlexV |
![]()
|
sorine e usor sa spui dar mai usor e sa faci. fa un calcul simplu intre pretul de vanzare al unui scenic pe benzina si unu pe motorina (acum 2 ani jumate) si pune pe an 25.000 km/an. ia pretul motoriunei de 17mii ca atat era si o sa vezi ca nu renteaza. cat scoti la fiecare plin ai pierdut de fapt la achizitie.apoi adauga faptul ca motorina are doar 105cp.
mai pune si asigurarea mai scumpa. calculeaza si reviziile care sunt net mai scumpe. si ia in considerare si faptul in momentul in care te dai jos din masina pute de iti vine rau. a, si sa nu uitam frigul pe care il faci iarna pana se incalzeste tractorasul. pune calculele pe net si mai discutam. eu fac 15000 (maxim 20 de mii de km pe an cu masina mea pe an). cum poti sa justifici cumpararea unu dci de 65 cp. pana si tata pentru care cp nu prea conteaza si a spus ca e subnotorizata masina. vreau sa iti spun ca eu eram calat catre dci si acum sunt recunoscator ca am ascultat cand a trebuit si nu am fost incapatanat, cum esti tu acum si nu pui mana pe hartie si creion. ai grija acum cand faci calculele sa pui motorina la 22 de mii ca din aia proasta oricum nu mai puteai sa pui. eu nu ma mint singur ca as fi facut plinul mai rar si ca ar fi fost mai ieftin. |
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
Napoca |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 6 February 04 ![]() |
@J.Lo
Doar ca sa pun si eu niste paie pe foc...Acum 3 luni si eu ma perpeleam cu aceeasi problema. Acum am ce vezi, si nu regret ca nu am luat 1.4 benzina sau 1.5 dci. Nu vreau sa ma gandesc la cosmarul pe care l-as fi avut daca pe vremea aceea era si diesel-ul de 100CP. Cred ca acolo as fi clacat si as fi trecut la diesel. Dar pe atunci nu era asa ceva pe piata, si mi-am luat benzina. Cat despre depasiri, nu cred ca un diesel de litraj comparabil are vreo pretentie la performantele benzinarilor...Si daca ii pui si de 95, parca nu mai ustura asa de tare la pompa... Peace. This post has been edited by cmandrei: 10 Mar 2006, 14:19 |
-------------------- Megane II Sedan 1.6 16v Privilege
|
|
SorinV |
![]()
|
e ho oameni ce sariti pe mine asa ! in primul rand la clio diferenta dintre un diesel dasta de 80 caluti si benzina mea nu exista ! aici motorina castiga clar ! cu intretinerea as zice eu ca sunt cam aceleasi repere care trebuie schimbate cu un plus la filtrul de motorina care nu e asa de scump ! la clio clar motorina rules ! da daca esti obsedat de turometru iti iei benzina ! asa facui eu .....
|
--------------------
a
a
a
|
|
AlexV |
![]()
|
nu exista diferente in ce sens????
|
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
SorinV |
![]()
|
nu exista diferente financiare adika ! au acelasi pret ! ca performate dinamice exista da altfel nu !
|
--------------------
a
a
a
|
|
cata |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 26 November 03 ![]() |
Sorine, daca ai fii ales motorina, asa cum s-a mai scris si mai sus te-ai fii plans ce scumpe sunt reviziile, ce zgomote interioare ai, ca e cam puturoasa la demaraje, ca nu mai stii de unde sa bagi motorina si sa nu ai probleme, etc etc. Oricum ai fii gasit ceva care sa te nemultumeasca. Pur si simplu cele doua tipuri de motoare raspund unor asteptari diferite. Mai e si o chestiune de moda la noi chestia asta cu dci, hdi, tdi. Si e normal ca producatorii sa le faca mai atractive pentru a raspunde cererii pietei.
Eu am ales in continuare benzina pentru ca desi fac 25-30.000km pe an, deci as fii intrat in zona de rentabilitate a motorinei, ma intereseaza in primul rand cum fac acesti km . |
-------------------- ex-dsn 2001
|
|
SorinV |
![]()
|
da domne ! azi in cele 5 ore petrecute la service am auzit involuntar cat costa filtru de motorina pt clio ! 2 milioane! geeezzz
mea culpa daca e asa mai alexv si cata ! zau |
--------------------
a
a
a
|
|
albertoo |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 16 May 08 ![]() |
salutare,fratilor pana la urma e bun megane sau nu ?!,ca nu reusesc sa trag nici o concluzie
|
--------------------
fara
fara
- fara
fara Albertoo
|
|
BOG |
![]()
|
![]() Riders on the Storm Group: Moderatori Posts: 1.364 Joined: 16 August 05 From: Bucuresti/Botosani ![]() |
Da..e....
|
--------------------
Reno
M 2.1/CD
- B xx BOG
2005/1.6 16 V Ce este adevarul?, a aruncat sfidator Pilat din Pont, dar nu a asteptat raspunsul! (Bacon)
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
E bun, e bun
![]() ![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th August 2025 - 10:44 |