Instalatie de aer conditionat si servodirectie, -se poate numi un upgrade sau un simplu moft ?
![]() ![]() ![]() |
Instalatie de aer conditionat si servodirectie, -se poate numi un upgrade sau un simplu moft ?
vepman_ro |
![]()
|
||
![]() VEPman Group: Members Posts: 1.026 Joined: 25 May 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
CAPTUR 1.5DCI 90CP EDC/ R19 GTS 1721-F3N740
2015 Dinamique / 1988 GTS
- IF-80-VEP Intreaba de 3 ori inainte de a te apuca de executie ;)
|
|||
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
1. a/c:
a) compresor, suport, furtunuri, condensor, evaporator, canistra deshidratare, carcasa; b) radiator, gmv, panou climatizare, electrician iscusit 2. servo a) caseta, furtunuri, pompa, suport, rezervor, prinderile casetei si bucsile aferente, coloana; In ambele cazuri va trebui sa schimbi cureaua de accesorii. Renault19TSE te poate ajuta mai mult, cred... sau pe mine, completandu-ma :D |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
vepman_ro |
![]()
|
![]() VEPman Group: Members Posts: 1.026 Joined: 25 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Mersi frumos R19/16v.. Functie de mesajl tau am s aincerc sa agsesc la dezmembrai pisele specificate e tine si eventual sa cer ajutorul lui Renault19SE ...
Miercuri am programare las ervice pt o constatate si in cazul in care este jocul , bataia din caseta de directie sper sa o pot gasi la dezmembrai ..pt a face acest update .Servodirectia este pe primul loc, cu aerul pe plans ecund.,. Thks |
--------------------
Renault
|
|
cosmonwo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 28 May 07 From: Pitesti ![]() |
Salut! Nu stiu cum merge directia normala, dar hai sa-ti zic eu cam care ar fi neajunsurile servodirectiei. Intr-adevar merge usor, rotesti volanul cu podul palmei, insa la viteze mari deja volanul merge prea usor. Doar sprijini degetul de volan si deja te duci spre sant sau pe sensul opus. Iar cind ai motorul oprit si vrei sa misti de volan... iti trebuie muschi buni. Si daca nu ma insel actionarea pompei de servo consuma din puterea motorului. Tu hotarasti. Bafta!
This post has been edited by cosmonwo: 18 Nov 2007, 21:13 |
--------------------
Renault
19 RT
'93 F3N740 Megane II.2 Grandtour Dynamique 1.9 dCi FAP 2006
|
|
renault19tse |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.318 Joined: 8 April 07 ![]() |
1. a/c
Parerea mea este ca e mult prea greu....nu stiu daca se merita sa schimbi atatea. Oricum trebuie sa gasesti o masina identica sau aproape identica cu a ta de pe care sa iei tot sistemul AC...destul de greu. Dar daca gasesti si functioneaza bine si ai timp si nervi, fa-o ! 2. servodirectia tocmai am facut eu schimbarea asta de curand. Te sfatuiesc sa cauti o masina pe care este montata servodirectia si sa verifici cum functioneaza, sau cel putin sa verifici componentele, sa nu curga ulei pe undeva. De pe directia ta poti pastra numai bieletele de directie, sunt la fel. In rest ai nevoie de, asa cum a zis si R19/16V de : caseta, furtunuri, pompa, suport, rezervor+suport rezervor, prinderile casetei si bucsile de palier pe care te sfatuiesc sa le iei noi, coloana. Atentie la burdufurile casetei sa fie bune. Investitia este undeva intre 800-1000 RON. O caseta mecanica noua este cam 6-700 RON noua cu caseta veche la schimb si este destul de buna. Succes. |
--------------------
Renault
19&21
19TXE,1916V,19Cabrio16V,21Baccara Colectionar si restaurator de Renault19 si Renault21
|
|
vepman_ro |
![]()
|
da ..mersi de raspunsuri ..acum astept raspunsul de la constatarea din service, pe care o voi face miercuri, ..si apoi sa ma hotarasc strict la ceva anume.
Mersi frumos pt detalii... Cosmonwo ..... 1.daca este motorul oprit nu cred ca ai avea nevoie sa tragi de volan ... 2.puterea motorului ...da aici este adevarat ..... thks |
--------------------
Renault
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.855 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Servodirectia nu ia nimic din puterea motorului, eventual le relanti, dar pentru asta ai un senzor care mareste turatia motorului...daca ai carburator, vei avea nevoie si de un nou modul de aprindere electronica specific modelelor cu servo-directie si AC, precum si alt carburator, unde sa poata fi montat un contact electro-pneumatic care sa creasca turatia cand intra in functiune directia si/sau AC-ul.
Daca vrei AC, trebuie sa ai un alternator care sa scoata peste 90 Amperi, de regula pe modelele fara aer ai alternator mai mic, deci ar trebui schimbat si ala. Plus tot ce inseamna intrare de aer si sistem de recirculare din bord, care la modelele fara AC nu exista... Spor la treaba... |
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
- B 06 FCN MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Da, are dreptate fcn. Alternatorul pt a/c are 120A.
La 19 tot sistemul de reciurculare si racire se afla intre compartimentul motor si habitaclu, in acelasi comaprtiment cu bateria. Deci daca gasesti 19 cu a/c iei tot ansamblul si nu vei avea probleme. |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
vepman_ro |
![]()
|
Alternator de 120A ? since rnu ii vad rostul ...
sau poate unde consuma aeroterma, care in mod normal merge mult mai mult decat intr-un ciclu normal fara ?? |
--------------------
Renault
|
|
R19/16v |
![]()
|
GMV este mult mai mare.
De ce ar merge aeroterma mai mult? |
--------------------
DS
5H
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.855 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
consuma atat GMV cat si compresorul de AC. Plus ca supradimensionarea alternatorului are de a face si cu faptul ca fiind pe aceeasi curea cu compresorul de AC, trebuia sa fie mai solid, sa reziste la forte mai mari...
|
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
nik01 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 137 Joined: 1 July 06 ![]() |
parerea mea este sa iti pui servodirectie ,dupa un drum lung in momente de neatentie te scoate din incurcaturi,cind o fractiune de secunda este diferenta dintre a lovi sau nu pe cineva,si te ajuta si la parcari in spatii inguste(le faci mai lejer)
ps am avut berlina si acum r25 |
--------------------
renault
25GTX
1987
- B25SHS
|
|
Cata_R19 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 3 January 08 ![]() |
Salut,
Are cineva o poza cu aeroterma pentru A/C? Ma intereseaza cum arata clapeta ce permite recircularea aerului din habitaclu sau ia aer proaspat. Cred ca masina a fost mai demult la un service ce ia demontat acea clapeta, deoarece cand comut butonul de comanda a A/C de pe poz "NORM" pe poz "MAX" nu se "simte" nici o scadere a temp in interior si nici nu se aude ca s-ar misca "ceva" in zona aerotermei. Pe pozitia NORM isi face treaba, si da aer rece. Am incercat sa verific aeroterma dar, din pacate, nu poate fi scosa din locatia unde se afla, fara demontarea instaltiei de A/C (se poate desprinde de cutia caloriferului de A/C, dar nu iese din zona). Multumesc. |
--------------------
RENAULT
19TXE
1992 - F@N
|
|
eugen_sv |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 9 January 08 ![]() |
ai nevoide de un alternator mai mare pt ca actionarea compresorului se face pintr-un cuplaj electromagnetic care necesita destul de mult curent . un compresor de aer conditionat foloseste cam 5 cai din puterea motorului asa ca bobina cuplajului foloseste destul de mult curent
|
--------------------
renault
19
1989
- B 27 LBU
|
|
neacsu sandel |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 181 Joined: 21 July 07 ![]() |
a venit caldura si nu prea rezista copiii in masina.se poate monta aer conditionat pe renault 19 , an 1993, 1721 cmc, benzinar?
daca da , de unde se poate cumpara? si cam cat costa?VA ROG SA-MI RASPUNDETI. MULTUMESC!!!!!!!!! This post has been edited by neacsu sandel: 20 May 2009, 14:28 |
--------------------
Renault
Laguna
, 2001
- OT 01 FNI Sandel Neacșu
|
|
neacsu sandel |
![]()
|
chiar nu stie nimeni????
|
--------------------
Renault
Laguna
, 2001
|
|
faustino |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 260 Joined: 14 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Se poate monta si costa in jur de 300 lei
|
--------------------
Dacia
1310
1984
- B-02-FZJ Daciot convins
|
|
neacsu sandel |
![]()
|
poti sa-mi dai mai multe informatii? la pretul asta as pune 2sau chiar 3 AC
|
--------------------
Renault
Laguna
, 2001
|
|
djmihai_82 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 19 December 07 From: sibiu ![]() |
poate 300 lei montajul...sistemul ac din cate stiu e undeva la 150-200 euro
|
--------------------
renault 19
phase 2
1994,1721 cc 66kw,
- sb mandru posesor de R19 :D
|
|
b06fcn |
![]()
|
Vezi ca s-a mai discutat, costa cu totul spre 1000 de euro. 150 - 200 de euro e doar un compresor.
|
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
|
kokosu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 90 Joined: 1 September 08 ![]() |
@Cata_R19
singura diferenta intre normal si max la comutatorul de aer conditionat e ca in loc sa ia aer din afara pe a doua ia aer din masina. Adica recircula. Cu alte cuvinte se schimba sensul tensiunii la motor. Adica se inverseaza polii. Ori nu iti functioneaza, ori nu simti. Si la masina mea si la altele pe care le-am vazut cu clima alternatorul are 80A. Mai multe, ce sa zic... |
--------------------
Ren
R19 1721/R19 1794
93/94
|
|
dj_bonssay |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 399 Joined: 5 October 07 ![]() |
Ca sa iti mearga instalatia de AC... este esential sa ai freon... daca nu ai freon in instalatie.. nu merge... mai bine mergi intai si verifica daca ai freon, daca nu ai alimenteaza si cauta porul/porii din instalatie pe unde a scapat freonul vechi. Iar apoi pune-ti problema butoanelor si a contactelor, cabluri, fire si ce mai crezi tu.
|
--------------------
Renault
19
1993, Hatchback
|
|
adibaboi |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 43 Joined: 6 January 09 ![]() |
pt cei care doresc sa isi monteze servo drecti la r 19 iipot ajuta cu tot ce trbuie;caseta de directie cu bielete, coloana de directie reglebila,conducte, rezervor de ulei,pompa de presiune.la un pret de 200 euro 0762619625 adi
|
--------------------
renault
laguna 2/R 20
2002 autentigue /GTL
- dj 82 avk/B 17 EKW
|
|
dj_bonssay |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 399 Joined: 5 October 07 ![]() |
@adibaboi.. daca tin minte tu ai "descompus" o masina.. nu mai ai cumva contactii de la lumina plafonierei, cei care vin pe stalpul portierei?
|
--------------------
Renault
19
1993, Hatchback
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 04:48 |