1.8 16v (F4P) + kit bioethanol (E85), Are sau nu nevoie Laguna 2 nevoie de "magicul" kit
![]() ![]() ![]() |
1.8 16v (F4P) + kit bioethanol (E85), Are sau nu nevoie Laguna 2 nevoie de "magicul" kit
naighba |
![]()
|
||
![]() Benzinar din mosi stramosi Group: Members Posts: 589 Joined: 27 February 07 From: Bacau (Ro) / Bar sur Aube (Fr) ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 3 GT 2.0T 4Control
2008 Laguna 2001 1.8 16v - Privilege
Clio 2002 1.4 16v - Privilege Peugeot 206 1.4 HDI - Comercial Solenza 1.4 MPI - Clima |
|||
Yutcaru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.180 Joined: 1 August 08 From: Timisoara ![]() |
Deci din cate am inteles nu e nevoie de nici o modificare la 1.8 16V.
Ajung la benzinarie ( in Vest,nu la noi ) si pun E85 in rezervor,fara nici un aditiv si fara nici o teama sau remuscare ca se poate intampla ceva rau?!?? Mersi de povestioara pe care ai scris-o,poate in cativa ani vom avea si noi E85. Ideea cu a povesti si a traduce totul e super,dau o bere pt asta |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16 valve 120 CP
- TM 24 GBY
2001 Expression
|
|
tibirk |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 20 September 06 ![]() |
nu inteleg de ce nu este si la noi.....oare pt ca suntem bananieri?
![]() |
--------------------
-
-
- Renault Laguna II, 1.6, 16v, 2001, K4M710
|
|
Aris64 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 37 Joined: 7 September 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
@naighba
Excelenta prezentare si ceva nou de invatat. Multumim si mai asteptam posturile tale |
--------------------
Renault
Laguna 2
2004, Initiale, 2,o 16V
|
|
naighba |
![]()
|
![]() Benzinar din mosi stramosi Group: Members Posts: 589 Joined: 27 February 07 From: Bacau (Ro) / Bar sur Aube (Fr) ![]() |
Multumesc de aprecieri dar intrebarea ramane valabila.
Imi poate confirma cineva aceste proprietati minune ale calculatorului de injectie Sagem 2000 ? Eu doar am reprodus ce am gasit pe forum...daca merge...nu stiu sigur...si nu prea as incerca fara macar o mica...asigurare ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 3 GT 2.0T 4Control
2008 Laguna 2001 1.8 16v - Privilege
Clio 2002 1.4 16v - Privilege Peugeot 206 1.4 HDI - Comercial Solenza 1.4 MPI - Clima |
|
b_gabi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 566 Joined: 28 October 06 ![]() |
Calculatorul de injectie are proprietatea de a fi autoadaptiv in sensul ca programul din microprocesor are instructiuni care permit acestuia sa modifice timpii de injectie in functie de mai multi parametrii care variaza atat cu regimul de functionare (variatie rapida - accelerare/relanti, temperatura) cat si cu uzura in timp a diferitelor componente (variatie lenta - presiune pompa benzina, colmatare sonda lambda, latenta injectoare, compresie cilindri, scanteie etc.). Acum vorbind de senzorul de oxigen, calculatorul citeste valoarea acestuia si stabileste daca ametecul este bogat (prea putin oxigen in evacuare deci prea mult combustibil) sau sarac (mult oxigen si putin combustibil). Modificand timpul de injectie (cantiatea de combustibil injectata) incearca sa mentina raportul stoichiometric la valoare optima - 14,7/1 care este echivalent cu lambda=1.
Pentru etanol raportul este de 9/1 din cauza ca el contine in molecula, ca orice alcool si oxigen deci trebuie mai putin aer in amestec. Din punct de vedere energetic etanolul este mai slab cu cca 34% decat benzina raportat la unitatea de volum deci cantitatea care trebuie arsa va fi mai mare. Din cate am mai citit se preconizeaza a se introduce in combustibili etanol din ce in ca mai mult din diverse ratiuni (ecologie, costuri etc). Se pare ca motoare actuale cu un raport de compresie in jur de 9/1 accepta maxim E30. Pentru o eficienta mai mare sunt utilizate motoarele cu compresie ridicata (se poate ajunge si la 19/1) sau cele cu injectie duala directa (benzia si etanol) petru E85 sau chiar E100. Oricum se poate incerca un amestec mai diluat la inceput si in functie de rezultate de poate avansa cu testul. Dar la altii caci aici in RO nu prea se gaseste asa ceva...de fapt etanolul are o utilizare mult mai nobila ..... si anume bahica sub diferite forme: votca, rom, ciresata, afinata etc. ![]() Parerea mea.... ![]() |
--------------------
renault
laguna 2
- AG 70 BUB
2001 Privilege 1,8 I 16V
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 09:06 |