Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Probleme reparatie ambreiaj

valeriu24
post 12 May 2009, 08:50
Post #1

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

Buna tuturor,

Revin cu problema pe care am dezbatut-o in urma cu cateva zile referitoare la zgomotele motorului meu. Ieri la diagnosticare, mi-au spus ca zgomotul e facut de rulmentul de presiune de la ambreiaj. Mi-au recomandat sa il las sa cada complet, si cand incepe sa patineze, sa revin pentru schimbarea completa a ambreiajului. Sa inteleg ca din cauza acelui rulment trebuie sa schimb tot ambreiajul ? Intr-adevar, tine cam sus pedala, si am o vibratie la apasare in pedala. La fel, uneori cand debreiez, simt un soc in toata masina, parca ar cupla brusc. Va rog ajutati-ma cu un raspuns, chiar nu ma pricep deloc. Pot sa iau doar rulmentul si sa o repar ? chiar e nevoie de intregul kit ?

--------------------
Renault Megane 2.2 Coupe, 1.5 dci, 85 eco 2 2007, authentique - Bucuresti
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
clr
post 12 May 2009, 09:18
Post #2

Membru autentic

In primul rand eu cred ca trebuia sa povestesti pe topicul despre ambreiaj.
Ca si parere personala, daca tot desfaci totul pe acolo si platesti o gramada de manopera, e bine sa schimbi tot kitul, sa fii sigur ca e totul nou. La cat de proaste sunt ambreiajele la Renault, te trezesti dupa 20.000 km spre exemplu ca te lasa altceva din kit si il desfaci din nou sad.gif
Parerea mea.

--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

+
chelule
post 12 May 2009, 18:09
Post #3

membru fara par

From: Brasov

sincer mi se pare o idiotenie sa astepti sa iti crape de tot rulmentul de presiune ca sa il inlocuiesti.
l-ai intrebat pe mecanicul care ti-a recomandat asta daca iti asigura el tractarea in cazul in care iti crapa rulmentul si ramai cu masina la 500 de km de casa? nu de alta dar eu am patit-o, nu stiu din ce cauza, dar dupa un drum de 300 km pur si simplu a crapat (la propriu) rulmentul de presiune, a curs tot lichidul de frana si nu am mai putut baga in nicio viteza.
pe langa asta, daca rulmentul e bulit, iti omoara si placa de presiune si discul de ambreiaj, dar mai rau poti avea probleme si cu volanta daca mergi f mult cu ambreiajul varza.

in ceea ce priveste piesele care trebuie sa le inlocuiesti, evident trebuie inlocuit tot kitul de ambreiaj, pentru ca, in primul rand manopera e aceeasi si nu ti-ar conveni sa schimbi numai rulmentul si sa iti ia manopera 400 lei si peste 4-5 luni sa iti crape si discul de ambreiaj si sa platesti din nou 400 lei manopera.in al doilea rand, rulmentul daca nu mai functioneaza corect iti afecteaza in mod direct discul de ambreiaj deci probabil nici el nu este in stare foarte buna

--------------------
Renault Megane Sedan 2 2005 - BV-11-CHE
+
valeriu24
post 13 May 2009, 12:58
Post #4

Membru

Multumesc mult pentru raspuns. Am inregistrat sunetul, si il voi posta cat de curand. E un zgomot foarte urat la relanti, de ventilator. Mecanicul mi-a recomandat ca in cazul in care simt ca ambreiajul imi moare, sa ma duc sa il schimb. Mi-a zis , cand incepe sa patineze, etc. Rulmentul...nu stiu. Poate sa crape asa usor?

--------------------
Renault Megane 2.2 Coupe, 1.5 dci, 85 eco 2 2007, authentique - Bucuresti
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st May 2025 - 01:11
Dacia