Monumentul Holocaustului in locul unui parc
![]() ![]() ![]() |
Monumentul Holocaustului in locul unui parc
skija |
![]()
|
||
![]() proud not to be american Group: Members Posts: 513 Joined: 5 January 05 From: Bucharest/Buzau ![]() |
|
||
--------------------
LOGAN
MCV 1.5dci
- BZ 80 SKJ
2007 decat o viata Cioran, mai bine o zi Van-Damme...
|
|||
OVIDIUS |
![]()
|
![]() bogat în valori simple Group: Members Posts: 1.727 Joined: 14 February 05 From: Orasu' lui Bucur ![]() |
Corect. Si o fie un holocaust atunci cand spatiul verde va fi un capitol in cartea de istorie...
|
--------------------
Renault
Laguna
2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004 Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(OVIDIUS @ 12 May 2009, 01:28) l-am votat pe Oprescu cu speranta (de unde mai am nu stiu) dar ma dezamageste teribil... Ma tem ca Oprescu este deja cel mai prost primar pe care l-a avut Bucurestiul din '90 incoace. Mai prost si decat Halaicu, desi nu credeam sa-l poata "surclasa" cineva pe Halaicu |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Culmea, dar eu chiar am ajuns să-l regret pe Halaicu, deși n-aș fi crezut. Ăla n-a făcut nimic, nimic. Doar a stat și a ars gazul și s-a îngrășat pe banii noștri. Atît. Dar măcar n-a distrus nimic.
Pe vremea aia îmi doream un primar care să facă ceva. Vazînd însă ce-au făcut toți după el, am început să-mi doresc totuși un primar care să nu facă nimic. Parcă e mai bine să nu facă nimic, decît să facă numai tîmpenii. Cînd repară primăria noastră o stradă, încurcă circulația timp de săptămîni întregi și pe urma dă un smac amărît care ține un an. Cînd pune un semafor, îl pune acolo unde încurcă mai tare, de se strică circulația mai rău decît era fără semafor. Și așa mai departe. Păi atunci mai bine să lase străzile așa cum sînt, să-și pună semafoarele la el în curte și să ne lase în pace. Am ajuns să-mi doresc un primar care să nu facă nimic, doar să stea, pentru că toți cei care fac ceva fac numai tîmpenii. Noroc că a plecat Videanu la timp, că dacă mai stătea puțin dărîma juma' din oraș. ![]() This post has been edited by VladSoare: 12 May 2009, 08:42 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
@vlad: Si pe vremea lui Lis era bine! Tot nimic nu se facea!
![]() |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Da, e adevărat. Am uitat de el.
![]() |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(vijelie @ 11 May 2009, 14:15) Faptul ca 30 de copaci vor fi stramutati nu inseamna ca acolo se va construi un cub urias de beton. A vazut cineva proiectul respectiv? Deja nu cred ca mai conteaza ce se va construii in loc, partea naspoala este ca sunt stramutati acei copacii, copacii carora le-a trebuit cativa 10 de ani sa creasca sunt mutati (si destul de probabil omorati) pentru ceva care nu foloseste nimanui, sau ma rog nu foloseste cetatenilor urbei. Nu am nimic impotriva constrctiilor noi, fie ele si monumente ptr jidanii dar nu inteleg de ce trebuie sa fie distruse parcuri ptr asta .... sa-si faca monumentul unde intr-o locatie unde nu afecteaza zona verde, in Bucuresti mai sunt inca maidane ... sau cladiri gata sa cada - bune de demolat. |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
- B55MGY
2005 / 1993 / 1999 Aha
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
voi n'ati inteles se pare ca nu monumentul asta e subiectul, a trebuit facut ceva imbecil de genul asta ca sa denatureze atentia publica de la altceva. Ii doare-n basca de evrei si holocaust, cum de altfel ma doare si pe mine sau pe voi.
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.114 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Ba conteaza si ce se va construi in loc... De ce tocmai monument al holocaustului?
Pentru ca asa vor reusi sa ne lege de un fapt istoric (la care nu avem nici o contributie, atat ca popor cat si ca tara). Apoi lucrurile sunt simple, nu ne dati avioanele armatei de modernizat, nu ne dati privilegii pentru "investitorii nostrii", nu ne dati terenuri pentru diverse, nu ne dati privilegii pentru comunitatea evreiasca, nu ne bagati peste tot, ne aducem aminte de holocaust si va cerem daune, compensatii, autoflagelari etc. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(argon @ 12 May 2009, 08:46) voi n'ati inteles se pare ca nu monumentul asta e subiectul, a trebuit facut ceva imbecil de genul asta ca sa denatureze atentia publica de la altceva. Ii doare-n basca de evrei si holocaust, cum de altfel ma doare si pe mine sau pe voi. obiectivele "e" multiple, o data asa cum spui si tu denaturarea atentie si apoi (mai degraba) deturnarea unor fonduri ca vorba aia e an electoral, firma(le) care va(vor) fi desemnate ptr realizare vor face in paralel sponsorizarii ptr cine indica nenea Oprescu. QUOTE(YRX @ 12 May 2009, 08:53) Ba conteaza si ce se va construi in loc... De ce tocmai monument al holocaustului? Pentru ca asa vor reusi sa ne lege de un fapt istoric (la care nu avem nici o contributie, atat ca popor cat si ca tara). Apoi lucrurile sunt simple, nu ne dati avioanele armatei de modernizat, nu ne dati privilegii pentru "investitorii nostrii", nu ne dati terenuri pentru diverse, nu ne dati privilegii pentru comunitatea evreiasca, nu ne bagati peste tot, ne aducem aminte de holocaust si va cerem daune, compensatii, autoflagelari etc. Din pacate adevarul istoric este un pic altul, in Romania a exista o politica antisionista (si anti tiganeasca), ca si aia a fost aplicata "romaneste" si majoritatea au scapat este altceva. Strategiile respective cel putin dpdv teoretic nu difereau cu mult de cele folosite in Germania acelor vremuri, se impuneau deportari ale persoanelor de origin evreiasca si tiganeasca, lagare de concentrare, lagare de munca, etc ..... dar cum noi nu suntem nemtii .... existau si exceptii, exceptii de care au beneficiat majoritatea evreilor si asa au scapat. Nu are rost sa negam un adevar istoric, dar de aici si pana la a rade un parc din capitala ptr a construi nu stiu ce obelisc e cale lunga .... sa-si faca monumentele la locul faptelor .... in transnistria ptr tigani ... in locatiile lagarelor de munca, etc .... nu in centrul Bucurestiului. In germania exista monumente si muzee pe aceasta tema .... dar in nici un caz nu sunt amplasate in buricul Berlinului, si nici nu cred ca au stricat vre-un parc ptr realizarea lor |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
- B55MGY
2005 / 1993 / 1999 Aha
|
|
Modus |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.485 Joined: 21 August 08 ![]() |
QUOTE(Cocojambo @ 8 May 2009, 16:10) @VladSoare Exact asta am vrut si eu sa spun, doar ca el a fost mai diplomat... Oricum statul israelian e o inventie... nu a existat niciodata acolo unde se afla el acum. Nu poti sa mai dai "un vant" legat de ei ca esti antisemit sau mai stiu eu ce... in schimb nimeni nu le cere socoteala pentru masacrele facute de ei in fasia gaza. Care masacre? Faptul ca marea majoritate a "civililor" de acolo sunt trup si suflet alaturi de Hamas nu conteaza? Faptul ca teroristii folosesc scuturi umane la greu (de multe ori cu acordul acestora) nu conteaza? Faptul ca teroristii trag din scoli si cladiri ONU nu conteaza? Realitatea nu e chiar cum tot manipuleaza canalele media ca Israelul ucide civili nevinovati fara niciun scrupul. Foarte bine ca se face acest monument, avand in vedere evreii deportati in lagarele naziste din Basarabia de catre guvernul Antonescu, avand in vedere pogromul de la Iasi, si persecutia antisemita din timpul guvernarii legionare. |
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Bre, tu nu stii ce inseamna "holocaust"?
Ar trebui sa ne fie rusine pentru faptul ca acum 60-70 ani statul roman a atentat la viata unor cetateni romani, nu pentru uciderea in masa si sistematica a unor oameni pe teritoriile Germaniei si Poloniei (probabil ca si in alte tari, dar nu le stiu eu). This post has been edited by vijelie: 12 May 2009, 09:09 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Si daca faci un rahat de monument in locul unui parc ce se va intampla?
Va deveni loc de pelerinaj pentru victimele holocaustului? Pe dracu'! Altfel: Trebuie sa avem si noi monument d'asta ca cu evreii nu te pui! Cacofonie intentionata! |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
|
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.114 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Tarzy, "adevarul istoric" a fost rescris de atatea ori incat nu mai miroase a "pana de gasca si cerneala" ci mai degraba a toner, se "nuanteaza" in functie de epoca si cine-i la putere.
QUOTE va deveni loc de adapost si toaleta ptr aurolaci. ![]() ![]() ![]() O sa-i declare pe toti neo-nazisti. This post has been edited by YRX: 12 May 2009, 09:27 |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
tarzy |
![]()
|
cine poate .... citesti printre randuri .... iar acolo e scris fix adevarul adevarat.
QUOTE(Modus @ 12 May 2009, 09:03) Care masacre? Faptul ca marea majoritate a "civililor" de acolo sunt trup si suflet alaturi de Hamas nu conteaza? Faptul ca teroristii folosesc scuturi umane la greu (de multe ori cu acordul acestora) nu conteaza? Faptul ca teroristii trag din scoli si cladiri ONU nu conteaza? Realitatea nu e chiar cum tot manipuleaza canalele media ca Israelul ucide civili nevinovati fara niciun scrupul. Foarte bine ca se face acest monument, avand in vedere evreii deportati in lagarele naziste din Basarabia de catre guvernul Antonescu, avand in vedere pogromul de la Iasi, si persecutia antisemita din timpul guvernarii legionare. sa inteleg ca ptr tine e Oki sa omori oamenii nevinovati doar ptr ca "marea majoritate" face si drege? Nu stiu cine e mai campion la manipulat canale media .... dar iti reamintesc ca Hollywood-ul e manageriat de evrei - iar asta spune multe. Sunt de acord cu tine ca in Romania a avut loc o persecutie a evreilor - iar acest lucru nu trebuie negat (eventual justificat din prisma acelei epocii), dar cum spuneam nu inteleg de ce pisici nu-si fac monument (sau nu cer sa fie facut acel monument) in loactiile respective .... de ce vir sa-l faca musai in buricul targului si musai in locul unui parc? This post has been edited by tarzy: 12 May 2009, 09:24 |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
- B55MGY
2005 / 1993 / 1999 Aha
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
tarzy |
![]()
|
asa .... si ce parc au stricat ca sa-l ridice?
|
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
- B55MGY
2005 / 1993 / 1999 Aha
|
|
vijelie |
![]()
|
Nu stiu. Dar ce m-a impresionat la nemti (in ABSOLUT toate orasele pe care le-am strabatut) a fost grija ca spatiul verde sa fie verde (gazon, pomi ingrijiti, alei pavate etc), nu boschetaria pe care o regasim in Bucuresti.
This post has been edited by vijelie: 12 May 2009, 09:29 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
tarzy |
![]()
|
He, he, he ,.... te invit in sectorul 4 sa vezi aici boscheti in forme de trasuri, corabii, ursi, etc, etc si mobilier stradal care frizeaza chiciul.
|
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
- B55MGY
2005 / 1993 / 1999 Aha
|
|
Modus |
![]()
|
tarzy, si pentru tine e ok ca musulmanii sa omoare oameni nevinovati, nu? Ei au voie. Eu am vorbit de mass media à propos de manipulare, nu de Hollywood, care, oricum, nu e departe de multe ori de antisemitism.
|
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
ma uitam zilele astea la discovery (sau national geografic) la o emisiune despre new york. si aratau cum au facut "central park". cata munca ptr un parc. cum au sapat pe sub parc, ca sa treaca soseaua p-acolo, sa nu strice peisajul.
si ziceau cat tin oamenii la parcul ala. la oaza aia de verdeata. daca indrazneste vreun primar sau bogatan, sa strice o bucatica din el, il linseaza. la noi in schimb... |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
vijelie |
![]()
|
Pe americani nu i-a binecuvantat Dumnezeu cu consilieri meseriasi ca ai nostri.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Modus |
![]()
|
Ba au avut si ei parte de d-astia, numai ca au si stiut cum sa scape de ei.
|
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Macar de ati incerca sa utilizati alte cuvinte in exprimare
![]() |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th August 2025 - 23:30 |