Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Impresie, trage neconsecvent

sayups
post 28 Apr 2009, 21:56
Post #1

Membru incepator

Group: Members

fara legatura cu cantitatea din rezervor, mai are cineva impresia ca in unele zile trage mai bine decat in altele ?
uneori are, alteori nu, "zvac". eu sunt programator si accept mai greu ca pot sa am output variabil la acelasi input(turatie, treapta de viteza - presupun cam aceeasi masa, rezistenta aerului, inclinatia drumului, textura asfaltului etc).
mai mult, si de asta sunt sigur, daca accelerez , eliberez acceleratia, accelerez, eliberez, de 3-5 ori, masina incepe sa raspunda din ce in ce mai bine, spre perfect.asta are vreo logica?

--------------------
renault megane 2007, Megane 2, 1.6 16v
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alexumf
post 28 Apr 2009, 22:14
Post #2

MEMBRU CHELIOS

From: Bucuresti

Si mie mi se pare la fel. Ia in calcul calitatea benzinei, aerului si temperaturii acestora...cat despre partea cu acceleratia, de cate ori apesi pedala, clapeta de aer se deschide mai mult, ne avand timp insa sa se inchida. Daca ai apasa pedala si ai elibera si ai astepta pana ce turatia ar ajunge pe la 1000 ture, ori de cate ori ai repeta faza, nu ai mai simti diferenta de raspuns..
Sper ca am reusit sa imi exprim ideile pe intelesul tuturor....stau mai prost la capitolul explicatii wink.gif

--------------------
Renault Megane Coupe 2006
RENAULT MEGANE COUPE 1.6 16v 2006
+
mardeias
post 29 Apr 2009, 20:51
Post #3

Membru incepator

From: Bucuresti

Pei daca esti programator atunci ar trebui sa ai habar de reactie negativa si care este rolul ei, precum si de perturbatiile ce pot aparea (nu ca ar avea vreo legatura cu programarea in mod direct...dar ar trebui sa stii de ele). Acum nu sunt eu ala care sa stie exact cum functioneaza motorul renault, dar exista o serie de factori care pot afecta aceasta acceleratie. Si sa stii ca mai depinde si de persoana si starea ei. Benzina nu are constant o valoare a cifrei octanice ci oscileaza asupra unei valori, si cum zicea si alexumf la partea cu deschiderea clapetei de acceleratie. Plus esti sigur ca sunt aproximativ aceleasi conditii? Nu imi pot imagina cum iti poti da seama cat ai apasat acceleratia decat daca o apesi pana la fund. Apoi turatia de la care accelerezi - daca o data accelerezi blana de la 3000rpm si alta data de la 3200rpm poate fi o diferenta destul de mare. Daca ai mers cu masina mai turat inainte de a accelera iar afecteaza in mod considerabil "zvacul" la apasarea acceleratiei. Masina incearca sa reduca toate aceste perturbatii, insa feedback-ul de care vorbeam la inceput vine de la tine in primul rand. Si ma gandesc ca la fel cum dupa ce mergi cu viteza mare si apoi reduci la 50km/h si ti se pare ca mergi foarte incet la fel poate sa ti se para intr-o zi ca trage intr-un fel si in alta ca trage altfel. In alta ordine de idei ar mai fi sistemul de referinta. Daca pleci de la semafor si vrei sa pleci tare si ai langa tine dacii amarate sau oameni care pur si simplu pleaca incet atunci ti se pare ca trage bine, dar daca ai langa tine persoane care se grabesc si calca si ei acceleratia ti se pare ca nu mai trage la fel de bine. Toata chestia asta este foarte subiectiva. As putea sa intru in detalii cu temperatura motorului, temperatura exterioara, nivelul de oxigen care ar ajuta sa se faca arderea mai repede, dar sunt diferente mici pe care cred ca nici nu le observi. Toate cele bune si sa "curga liniile de cod" tongue.gif

--------------------
Renault Megane Estate 1.5 dci 2006 Expression + optiuni
Renault Megane Estate 1.5 dci 2006
+
meganus_bicorpus
post 2 May 2009, 08:44
Post #4

Membru autentic

From: Bucuresti si inca vreo 3 orase

Si eu am aceeasi impresie si anume ca uneori masina fuge de sub mine, in special cand am aprox 10 l de motorina dar per total motorul trage ca eroul si ma bucur de clipele cand se mai distreaza si el un pic...

--------------------
renault Megane Bicorp/ Laguna III 2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th August 2025 - 23:11
Dacia