Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

huruit motor intre 2000-2500 turatii, sfaturi va rog

Renaultouille
post 7 Apr 2009, 20:53
Post #1

Membru de partid

Group: Members
From: Bucuresti / Rm. Valcea

salutare! ca sa exclud din start: am schimbat fulia defazoare si distributia, revizia este facuta, am schimbat chiar si un tampon motor (cel de langa distributie ca sa constat ca de fapt cel vechi nu avea nici pe dracu) si acum beleaua...daca tin acceleratia constant intre 2000 si 2200-2300 huruie ca si cum ar fi niste fiare care se lovesc si daca sunt spre exemplu intr-a doua la 2500 si o las sa cada in frana de motor pana la 2000 incepe sa huruie. cum am scos-o din viteza si o las sa mearga pe liber nu se mai aude nimic. am pus-o pe tester nu mi-a dat nimic...acum banuiala mea este ca ar fi ceva pe la cutia de viteze. e posibil? voi ce ziceti? eventual sa fie din cauza ambreiajului? multumesc anticipat.

--------------------
Renault Megane 2.1 / 1.6 16v 2004
Pt cei ce merg cu ceata aprinsa doar ca sa fie un bec aprins in bord...imbratisati un pom!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cj98czh
post 7 Apr 2009, 21:43
Post #2

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Ai verificat nivelul uleiului in cutie?

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
jack
post 7 Apr 2009, 21:48
Post #3

Membru autentic

From: London

la mine la diesel a fost rola intinzatoare a curelei de accesorii. nu stiu la benzina daca se aplica.

--------------------
Vauxhall Astra 2004 SRI
+
caktuss
post 7 Apr 2009, 21:50
Post #4

Membru autentic

From: Iasi

vezi sa nu iti intre in rezonanta esapamentul, sa aiba un suport slabit si sa bata in caroserie. cand ridici masina pe elevator, sa-i dai doi pumni si in catalizator wink.gif

--------------------
Renault Megane Sedan II - numar cu gaura 1.6 16v 05-2005
m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006)
33 600 km (26/09/2007)
45 000 km (o3/01/2009)
50 000 km (03/06/2009)
+
Renaultouille
post 7 Apr 2009, 22:30
Post #5

Membru de partid

QUOTE(cj98czh @ 7 Apr 2009, 21:43)
Ai verificat nivelul uleiului in cutie?
*

nu am verificat dar nu vad de ce sa nu fie ulei in cutie

QUOTE(jack @ 7 Apr 2009, 21:48)
la mine la diesel a fost rola intinzatoare a curelei de accesorii. nu stiu la benzina daca se aplica.
*

se manifesta la fel ca la mine? ai scapat de huruit?

QUOTE(caktuss @ 7 Apr 2009, 21:50)
vezi sa nu iti intre in rezonanta esapamentul, sa aiba un suport slabit si sa bata in caroserie. cand ridici masina pe elevator, sa-i dai doi pumni si in catalizator  wink.gif
*

am verificat nu e esapamentul

--------------------
Pt cei ce merg cu ceata aprinsa doar ca sa fie un bec aprins in bord...imbratisati un pom!
+
solidconvert
post 8 Apr 2009, 08:37
Post #6

Donator

From: Bucuresti

S-ar putea sa fie cilindrul receptor (respectiv una din partile lui - rulmentul de presiune)... acelasi lucru l-am patit si eu la masina veche. Din pacate nu poate fi eliminat de pe lista de presupuse defecte decat prin schimbare.

--------------------
. . .
Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită.
+
Renaultouille
post 8 Apr 2009, 10:38
Post #7

Membru de partid

cilindrul il am stricat sigur pt ca dimineata suiera cand plec de pe loc si intre viteze (adica momentul ala cand apas acceleratia si dau drumul la ambreiaj)

8 Apr 2009, 20:55:
am fost azi in service....dupa ce am schimbat fulia defazoare si distributia, revizia de 90mii, articulatia fata, tampon motor (asa cam vreo 20 si ceva de milioane) aflu ca mi s-a stricat electrovana care surpriza nu iesise pe tester....pret 5 milioane....ce bucurie...dar sa privesc partea buna, macar stiu de unde vine zdranganitul ala tongue.gif

This post has been edited by Renaultouille: 8 Apr 2009, 20:55

--------------------
+
ex5
post 9 Apr 2009, 17:57
Post #8

Membru incepator

From: Galati

Acelasi lucru l-am patit si eu, acelasi huruit il aveam intre 2000-1500, din cauza acelei electrovane am ajuns sa schimb distributia, role intinzatoare, curea accesorii, inclusiv fulia defazoare, ultima pe lista a fost electrovana care am gasit-o la sh cu 150Ron. Asa ca m-am ales cu o roaba de piese pe care le-am schimbat degeaba. Asta este, unde nu-i cap vai de portofel!

--------------------
renault megan2 1,6 16V 2005
+
Renaultouille
post 9 Apr 2009, 22:38
Post #9

Membru de partid

dehh...fiti atenti smecherie romaneasca...electrovana: la meridian 670 ron, la mach1 500 ron, la serus 410 ron si la ipso.....cica 180 ron dar nu-mi vine sa cred ma duc maine la ei sa dau comanda ca nu au pe stoc. tot ce sper e sa fie electrovana de vina si sa nu mai fiu nevoit sa bag iarasi mana pana la cot in portofel.

--------------------
+
Ru55eL
post 10 Apr 2009, 01:37
Post #10

Membru autentic

sa ne ti si pe noi la curent cu pretul daca este " true "... ca sa asi mai cumpere si altii la pretul ala biggrin.gif

--------------------
Renault Megane Sedan - 1.6 16V Decembrie 2005/ Privilege
+
Renaultouille
post 11 Apr 2009, 14:09
Post #11

Membru de partid

dupa cum ma asteptam cei de la ipso cautasera alta piesa si de fapt electrovana e 460 ron...cel mai ieftin am gasit la serus cu 4milioane si un pic.
beleaua e ca am fost la un prieten mecanic si am schimbat electrovana mea cu a lui (are un megane cu electrovana schimbata acum 1000 km tot 1.6 16v) si tot huruie...deci cei de la mach1 s-au inselat - am aruncat 1 milion manopera la ei degeaba. nu-mi ramane decat sa schimb kitul accesorii si daca nu e nici de la ala nu stiu ce sa-i mai fac. bafta tuturor

--------------------
+
adrian_yza
post 13 Apr 2009, 21:04
Post #12

Membru autentic

sal. si la mine face asemanator adica huruie ceva lamotor sau curele numai la 2000 de turati si numai in treapta a doua ce ar putea fii?
dar numai dupa ce se incalzeste motorul [35-40 km] pana la serviciu

--------------------
Renault Megane 2.1 1.6 confort privilege 2004
+
Renaultouille
post 13 Apr 2009, 22:03
Post #13

Membru de partid

adrian_yza daca e sa punem cap la cap ar putea fi: electrovana, kit accesorii, la mine spre exemplu am rulmentul de presiune cam dus deci il pun si p-ala la socoteala. din pacate numai prin eliminare se poate sa-i dam de cap. dupa pasti rezolv kitul accesorii asa ca va anunt

--------------------
+
adrian_yza
post 14 Apr 2009, 07:42
Post #14

Membru autentic

multumesc renaultoille.... asa am sa fac o sa le iau prin eliminare.Dar aceasta electovana unde se afla? cam pe unde ?daca se poate cateva detalii.

--------------------
Renault Megane 2.1 1.6 confort privilege 2004
+
Renaultouille
post 14 Apr 2009, 17:41
Post #15

Membru de partid

dai capacul de la motor jos ala argintiu de plastic si cum te uiti la motor e exact deasupra distributiei in stanga bobinelor are o mufa gri care intra in electrovana, iar electrovana e prinsa intr-un surub parca de 10 daca tin bine minte. e o tija lunga care are un arc inauntru si da drumul la ulei. datorita ei se face ungerea fulie defazoare. uite-te aici in poza ca sa-ti dai seama http://www.reno.ro/index.php?showtopic=418...ectrovana&st=30 la postul #34 ( cu ocazia asta mulumiri lui cipman pt informatii)

--------------------
+
dl_io
post 7 May 2009, 16:25
Post #16

membru marcant

From: IASI

A mai rezolvat cineva problemuta ? Si mie imi face ca naiba pe la 2200 de ture . Mersi wink.gif

--------------------
renault megane 2004 1.5 dci
+
amsterdam
post 8 May 2009, 12:22
Post #17

no member

From: sb

si la mine face, am fost azi la service si mi-au zis sa nu imi fac griji ca e de la tamponul de la motor si merge si asa daca troncane
am un drum lung si ma gandeam sa nu fie probleme pe drum
acuma ce o da domnu

--------------------
renault megane - 58-TRZ 2007 expression
It is better to beg for forgiveness than to ask for permission
+
Renaultouille
post 8 May 2009, 13:25
Post #18

Membru de partid

scuze, promisesem ca dupa ce o rezolv anunt pe forum. este confirmat. problema e electrovana. m-am incapatanat pana la urma si m-am dus la mach1 unde se jurau baietii de acolo ca e electrovana. am dat in jur de 500 ron cu tot cu manopera si intr-adevar nu mai huruie. deci nu va apucati sa desfaceti toata masina, incercati intai varianta cu electrovana. bafta

--------------------
+
dl_io
post 8 May 2009, 14:16
Post #19

membru marcant

From: IASI

Eu am dci

--------------------
renault megane 2004 1.5 dci
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th August 2025 - 09:00
Dacia