Nu imi place cum frâneaza
![]() ![]() ![]() |
Nu imi place cum frâneaza
mojorisin |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 262 Joined: 24 July 07 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 107 cai alerti
|
|||
caktuss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.433 Joined: 7 May 05 From: Iasi ![]() |
fa si tu o aerisire, schimba lichidul de frana (la 4 ani se schimba), veriica tamburii pe spate
si vezi ca in primii km, pana se "pasuiesc" placutele noi pe discuri, franarea e mmai slaba |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
- numar cu gaura
1.6 16v 05-2005 m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006) 33 600 km (26/09/2007) 45 000 km (o3/01/2009) 50 000 km (03/06/2009) |
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Daca ABSul ajunge sa deblocheze rotile sistemul de franare este ok. Anvelopele sunt problema ta.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
mojorisin |
![]()
|
Anvelopele sunt ok. Cum sa explic. Am mai mers cu masini, stiu cat de eficienta trebuie sa fie franarea. Daca in timpul franarii as trage de frana de mana,nu destul de tare incat sa se blocheze rotile din spate dar suficient, simt ca masina franeaza de doua ori mai bine. Si asta ma face sa simt ca puntea spate nu e franata destul. (de fapt nici nu stiu sigur, cand actionez pedala, puntea spate e franata in vreun fel ?)
|
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 107 cai alerti
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
mojorisin, R19/16v are dreptate, daca iti intra ABS-ul repede inseamna ca pierzi aderenta usor. Schimba cauciucurile. Sabotii de pe spate i-ai verificat? Din ce stiu se cam schimba la cel mult 90000km, dar se verifica la fiecare revizie. Franele sunt aerisite?
Eu am avut M1 ca al tau (nu stiu daca era chiar mai rapid decat 1.6 hdi ![]() |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
andu38 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 147 Joined: 2 December 08 ![]() |
Asa este ,e posibil si sabotii de pe spate sa fie uzati.Daca te intereseaza am un set nou pe care nu l-am mai schimbat ptr ca am vandut masina.Am cumparat setul de saboti sa-i schimb din exact acelasi motiv:NU AVEAM FRANA EFICIENTA.Masina avea 87000 km.Probabil ca pana in 90000trebuie schimbati si sabotii.
|
--------------------
renault
megane 1
2001
|
|
ThunderRa |
![]()
|
![]() posesor posedat Group: Members Posts: 412 Joined: 8 April 05 From: Piatra Neamt ![]() |
Si eu sunt de parere ca anvelopele sunt problema. Ai incercat si cu alte anvelope?
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
- NT-23-DAC
2008 - Lux Privilege 1.6 16v Dacia MCV Laureat 1.6 16v recolta 2007
http://radunastasa.com |
|
andu38 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 147 Joined: 2 December 08 ![]() |
Eu am schimbat si cauciucurile,si ptr ca era iarna am pus de iarna noi noute parca Michelin erau (am vandut masina cu tot cu cauciucurile de iarna) si nu s-a intamplat nici o schimbare in eficienta franarii.Apoi am vrut sa schimb sabotii dar ....asa cum am mai scris am vandut masina.
|
--------------------
renault
megane 1
2001
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Te duci la o statie de ITP, dai 10ron si iti testeaza eficacitatea sistemului de franare.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
Hawk84 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 106 Joined: 18 June 08 From: Bucuresti ![]() |
Salut
Cum zici si tu, eficienta la franare este destul de slaba comparativ cu alte masini! Acum o luna mi-am schimbat sabotii pe spate si mi-am facut si itp-ul si ce pot sa-ti spun este ca anvelopele erau problema cea mai mare! oricum nu am apucat sa-mi testez masina cu franele facute pentru ca a e intr-un service pentru multe lucrari! Pe spate exista un autoreglaj care modifica distanta intre saboti si tambur mentinando cat mai mica! Cand am schimbat sabotii am gasit si un pistonas de frana care pierdea lichid ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane 1 classic 1.9 dTi
- CT-87-GCA
2000
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Anvelopele sunt problema la tine... ca exemplu am avut anvelopr Matador Aquilla luate de noi...foarte formoase ca design dar masina se comporta cu ele execrabil... intra ABS-ul foarte repede, nu statea pe curbe...etc...
Le-am schimbat cu ceva ok... si masina franeaza excelent... mult mai bine ca Octavia care o am de servici ca exemplu... Ce anvelope ai acuma pe masina? marca, % de uzura? iarna? vara? |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
e-SORIN |
![]()
|
![]() dCi inside Group: Members Posts: 492 Joined: 17 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu am fost foarte multumit de franele de la Megane 1.
Doua situatii imi aduc aminte: 1. Intr-o curba, pe un drum national, circula o caruta ![]() 2. In oras, a vazut unul un loc de parcare si a pus frana brusc. Cel din spatele lui a franat si el, apoi am franat eu. In momentele alea deja imi faceam calculele: bara sparta, radiatoare sparte ... ![]() ![]() Parerea mea e ca Renaulturile au frane bune ![]() This post has been edited by e-SORIN: 1 Feb 2009, 02:08 |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Sedan 1.5 dCi ~100 CP
- B 89 XBM
2006 Privilege Lower suspension, 17" TSW wheels, parktronic, heated seats, tinted windows ...
|
|
mojorisin |
![]()
|
Pe drum uscat, aderenta este buna,iar frânarea este multumitoare si datorita greutatii reduse. Pe drum cu aderenta scazuta, procesul poate fi imbunatatit si prin folosirea mai eficienta a franarii pe puntea spate.
Am niste anvelope de iarna,ceva destul de calitativ,din Germania. This post has been edited by mojorisin: 2 Feb 2009, 09:28 |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 107 cai alerti
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Megane nu este o masina tocmai usoara...are peste 1200 kg... ce pot sa-ti spun ca la mine franeaza excelent... dar cu anvelope bune...de exemplu.. de iarna am Michellin si de vara Continental...am renuntat sa mai pun anvelope No Name...tocmai din aceste considerente...
Pt. linistea ta...cum au spus si colegii mai sus...du-te la o statie ITP sa fa-i un test de frane...daca acolo iti iese ok...problema ta vine de la anvelope proaste (nu neaparat uzate)... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
mojorisin |
![]()
|
1160 de kile inseamna infim pe langa o masina de aceeasi generatie, Golf 4 care batea 1 tona si 1/2.
|
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 107 cai alerti
|
|
R19/16v |
![]()
|
Nu-ti mai compara meganeul decat cu un alt megane identic.
Du-te si verifica-ti franele pe stand. |
--------------------
DS
5H
|
cj98czh |
![]()
|
Pai daca tot comparam mere cu pere...pot sa-ti spun ca Meganul franeaza mai bine si frana este mai precisa decat un Golf 4... (am avut Glof 4 ca masina de servici 1 an deci vb. numai din experienta)
Tu tot nu vrei sa intelegi ca problema ta vine de la anvelope... si te tot legi de alte nimicuri in loc sa vezi lucrurile importante... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
n3ro4u |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 4 March 08 ![]() |
Salutare! Sunt posesorul unui Megane coupe 1.4 16v din 2000 si am ceva probleme la sistemul de franare! Problema este un huruit (de tipul fier pe fier) care se aude doar in momentul in care franez pana aproape sa opresc. Frana tine destul de bine insa este enervant si ingrijorator zgomotul. Am fost la un mecanic si a dat rotile jos... a verificat placutele pe fata si sabotii pe spate si sunt in regula! Mi-a zis ca s-ar putea sa fie nisipul si praful care se acumuleaza acolo :| Daca a mai patit cineva asa ceva poate ma ajuta si pe mine! Numai bine!
|
--------------------
RENAUL
MEGANE 1.4 16V
2000/ COUPE
|
|
mihai_dorin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.144 Joined: 23 September 07 From: Bucuresti ![]() |
Sunetul e prezent la mai multe masini, de obicei face asa cand sunt discurile ude.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
2007 Privilege + Mio C720b “Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
|
|
felixneagu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 273 Joined: 17 September 08 From: Galati ![]() |
Salutare....ca sa nu mai deschid alt topic, am si eu o intrebare, vizavi de frane... in atasament am pus o poza. Simbolul marcat trebuie sa se aprinda atunci cand pun primul contact, odata cu celelalte simboluri? Sau am eu becul ars? caci la mine nu se aprinde. Megane classic, 16v, 1.6. 2003.
Mersi... Attached thumbnail(s) 27052009138.jpg ( Size: 64.84k ) Number of downloads: 532 |
--------------------
Renault
Megane Classic 1.6, 16v
- Galati
2003
|
|
cavaler |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 9 January 09 From: timisoara ![]() |
zgomotul tau se aude de la anvelope incearca sa scapi de ele.
|
--------------------
renault
megane I
1999/ 1.6- 16v,RT/ grandtour
|
|
alex05 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 85 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
@ felixneagu : nu se aprinde simbolul respectiv cand pui contactul . el se aprinde cand placutele au depasit limita uzirii maximie admise de constructor. de obicei senzorii iesau din placute si nu mai erau utili asa ca macanicii romani s-au gandit sa ii taie => becul acela nu se va aprinde niciodata (98% din cazuri )
|
--------------------
RENAULT
Megane
1998 phase 1 1.6e RT 90 cp
|
|
felixneagu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 273 Joined: 17 September 08 From: Galati ![]() |
alex05, ok am inteles, masina o am de un an si nu eram sigur daca trebuie sau nu sa se aprinda. Mersi
|
--------------------
Renault
Megane Classic 1.6, 16v
- Galati
2003
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
Revenind la frane si anvelope. Si mie imi "intra" destul de repede ABS-ul. Nu am probleme de placute, am discuri pe spate. Sunt de acord cu cei de pe acest topic care au spus ca problema sunt anvelopele.
Eu am Sava Contact si nu mi-a plcut aderenta lor de noi. Si nu au fost ieftinituri. Concluzia: urmatoarele vor fi din segmentul Premium, indiferent de costuri. In acest caz pretul face diferenta. Si e vorba de siguranta, de distanta de franare. Uneori si juma' de metru conteza f. mult, mai ales la o franare de urgenta in trafic urban. |
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
rexus |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 24 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Salutare tuturor!
Din cate observ majoritatea se plang ca intra ABS-ul prea devreme. La mine ABS-ul nu prea intra. Adica, nu intra cam deloc. Pe linie dreapta franat brusc - scartz de gume pe asfalt. La fel si in curbe, si pe nisip. Din cate am inteles, ABS-ul intra mult mai greu sau deloc DACA rotile sunt mai mari decat cele prevazute(adica 13 sau 14). Eu am de 15. Alte probleme la franare nu am. P.S. Acel "huruit" pe spate la franare se aude din cauza faptului ca intra apa la tambur. |
--------------------
reno
megane sedan
1999
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
Nu are nici o legatura problema ta cu tzolii de la jante.
Tu ai probleme cu ABS-ul, dar ar fi trebuit sa se aprinda in bord martorul de ABS. Trebuie sa mergi la o diagnoza computerizata. |
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
cj98czh |
![]()
|
rexus - o intrebare...esti 100% convins ca masina ta a fost dotata cu ABS??
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
skymax |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 19 January 09 ![]() |
Salutare tuturor!
Am un megan 1,6 16v EXPRESION din 2001.Cum imi dau seama daca are sau nu ESP? ![]() |
--------------------
renault
megan clasic
2001 berlina
|
|
cj98czh |
![]()
|
Ar trebui sa ai buton de decuplare a ESP-ului langa cel de reglare pe inaltime a farurilor... dar 100% ca nu are al tau..
Am vazut multe Meganuri 1... Classic, Hatch sau Coupe.. si din toate astea numai unul singur avea ESP... un Coupe din 2002 echipare Privillege.. restul nu.. This post has been edited by cj98czh: 2 Jul 2009, 14:05 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
shoTgunu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 246 Joined: 25 November 08 From: Bucuresti ![]() |
Modelul tau nu are ESP.Trebuie buton de decuplare si martor care sa se aprinda pe bord cand il cuplezi sau decuplezi.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan II 1.6 16V
- Numar de numar
2003 Privilege Life's a bitch... and in the end you marry one... you better hope she sucks
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 20:17 |