Sonda Lambda
![]() ![]() ![]() |
Sonda Lambda
tzsombi |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 713 Joined: 22 September 06 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
2004
|
|||
dobro_c |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 145 Joined: 14 August 06 From: Baia Mare ![]() |
teoretic sonda lambda nu te ajuta cu nimic pt. ca ea doar masoara cantitatea de CO2 degajata...
la masinile mai vechi sonda avea 2 fire si in caz de nefunctioare se legau firele si facea scurt si problema se rezolva, dar mai nou sunt 4 fire care sunt in legatura cu ECU (presupun), si daca apare vreo problema calculatorul (se aprinde beculetul din bord) crede ca e vreo defectiune de la motor (ex.: amestecul nu se face cum trebuie, supape dereglate, etc.) nu stiu la ce te ajuta informatiile astea, dar incearca sa vezi cum erau conectate firele in sonda veche, ia un pistol de lipit si treci la treaba. teoretic n-ar trebui sa fie prea complicat, iar daca nu dute la service cu sonda si intreaba-i cum se leaga... pana atunci bafta |
--------------------
Renault
Megane
2005 1.6
|
|
HHF |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 137 Joined: 4 May 04 ![]() |
stie cineva cum este recomandat sa se curete sonda lambda?
|
--------------------
Renault
Megane
1999
|
|
loustsoul |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 4 October 08 ![]() |
tzsombi unde ai intrebat u de sonda si ti-a spus ca este 700 ron eu sunt din craiova am un renault megane sedan 1.6 16v 2004. am problema u masina imi sta aprins senzoru lamda si masina nu imi trage deloc am pus-o pe tester si am vazut ca este prima sonda lamda(dupaia am aflat ca meganu are 2 sonde una inainte de catalizator si una dupa), am intrebat la un magazin auto cat costa o sonda si mia spus : cu 2 fire 230 ron cu 4 fire 250 ron acum problema mea este ca nu stiu cu cate fire imi trebuie daca stie cineva ? |
--------------------
renault
megan
2004
|
|
Ryk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
@loustsoul: o ridici pe elevator si numeri firele sau ii pui pe baietii de la service sa faca asta.
@tzsombi: vezi ca sonda la masinile mai noi, cum a spus si dobro_c, e conectata la ECU si in momentul in care sonda nu masoara valorile de CO2 corecte, ECU trimite info motorului s.a.m.d sa functioneze in asa fel in cat sa iasa la sonda valorile care trebuie si atunci apare dereglarea si merge masina aiurea. Parerea mea, nu e una avizata ci logica ![]() |
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(loustsoul @ 13 Mar 2009, 15:23) tzsombi unde ai intrebat u de sonda si ti-a spus ca este 700 ron eu sunt din craiova am un renault megane sedan 1.6 16v 2004. am problema u masina imi sta aprins senzoru lamda si masina nu imi trage deloc am pus-o pe tester si am vazut ca este prima sonda lamda(dupaia am aflat ca meganu are 2 sonde una inainte de catalizator si una dupa), am intrebat la un magazin auto cat costa o sonda si mia spus : cu 2 fire 230 ron cu 4 fire 250 ron acum problema mea este ca nu stiu cu cate fire imi trebuie daca stie cineva ? Asta nu e nici o surpriza, se stie ca Renault are preturi "speciale". Cand mi s-a ars o bobina, am cumparat-o din magazin cu 165 RON. La Renault era 400 fara TVA. Asa ca no comment. |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
Ryk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
vi se pare mult 250 ron sonda lambda? La golf4 motorul 1.6 16v e vreo 700 ron si nu la VW la reprezentanta
|
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Citeste tot topicul si o sa vezi ca nu i s-a parut nimanui mult 250.
|
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
loustsoul |
![]()
|
ryk se poate ca masina sa nu traga din cauza sondei lamda?
|
--------------------
renault
megan
2004
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Posibil, dar ar trebui sa se vada si la consum(acesta creste), amestecul aer-benzina nu se mai face corespunzator daca una din sonde este defecta.
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
loustsoul |
![]()
|
nu am de mult masina si nu prea stiu care ar fi consumu normal, la mie este de 13% mixt este normal
|
--------------------
renault
megan
2004
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
L.E: scuze vad ca ai zis ce motor ai si de unde esti
![]() This post has been edited by Hackmikey: 17 Mar 2009, 17:51 |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
Ryk |
![]()
|
daca aveai un 2.0 benzina era un consum bun, dar asa... nu prea e bun. Da e posibil sa nu mai traga masina daca sonda e defecta si la fel de bine poate tremura motorul si poate merge aiurea pt. ca ecu incearca sa regleze o imperfectiune care nu exita.
|
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
|
|
Valentin P |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 103 Joined: 31 August 05 ![]() |
Dimineata am pus masina pe rampa pt a inspecta starea scutului si am observat ca mufa de la sonda lambda din aval era acoperita de ulei/vaselina;
Credeti ca se poate scurge de la cv/motor pe sub copexul de protectie sau a fost data special in service pt impiedicarea patrunderii apei in mufa? Multumesc, |
--------------------
RENAULT
MEGANEII
2005 1.4 16V FOST POSESOR DE RENAULT MEGANE II HATCHBACK
1.4 16V INFLUENCE 2005 |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 05:29 |