Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Impozit de 1625ron/trimestru, fara TVA, la masini, si alte idei BOCesti !!! ce facem???

dragos_alx
post 5 Apr 2009, 22:17
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

salut dragilor
deschid acest topic pentru ca de 3 zile de cand am auzit vestea fierb si imi vine sa-i omor p-astia din guvern cu boc in frunte.
citeam vineri pe net:

Proiect de Ordonanta de Urgenta: Impozit minim obligatoriu trimestrial de 1.625 lei pentru microintreprinderi

"Firmele din Romania vor fi obligate sa plateasca noi impozite. Potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta privind rectificarea bugetara, microintreprinderile vor trebui sa contribuie cu cel putin 1.625 lei pentru fiecare trimestru, prin impozitul forfetar care va fi introdus incepand cu 1 mai, potrivit proiectului de Ordonanta de Urgenta "cu privire la rectificare bugetara pe anul 2009 si reglementarea unor masuri financiar-fiscale" obtinut de HotNews.ro.
Proiectul va mai fi dezbatut luni, de catre Ministerul de Finante impreuna cu partenerii sociali si in urma acestor discutii va fi publicat pe site-ul MFP.

Din mai pana la sfarsitul anului, impozitul va fi de 4.333 lei, chiar si in conditiile in care companiile au pierderi. Din 2010, impozitul forfetar anual va fi de 6.500 lei. In cazul microintreprinderilor, impozitul pe venit va creste de la 2,5% la 3% in 2009, iar valoarea impozitului forfetar este identica, pe trimestre. Astfel, in situatia in care impozitul datorat de firme este mai mic decat 1.625 lei trimestrial, acestea sunt obligate la plata acestei sume.

Impozitul forfetar se aplica microintreprinderilor si firmelor din domeniile: tranzactii imobiliare; activitati de inchiriere si leasing; activitati de investigatii si protectie; comert cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor; comert cu ridicata, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete; comert cu amanuntul, cu exceptia autovehiculelor si motocicletelor; hoteluri si alte facilitati de cazare; restaurante si alte activitati de servicii de alimentatie; activitati de servicii in tehnologia informatiei; activitati de servicii informatice; activitati juridice si de contabilitate; industria alimentara; fabricarea bauturilor; activitati ale directiilor (centralelor), birourilor administrative centralizate; activitati de management si de consultanta in management; activitati de arhitectura si inginerie; activitati de testari si analiza tehnica; activitati ale agentiilor turistice si a tur-operatorilor; alte servicii de rezervare si asistenta turistica; activitati de secretariat, servicii suport si alte activitati de servicii prestate in principal intreprinderilor; activitati sportive, recreative si distractive; transporturi rutiere si alte activitati de servicii.

De asemenea, firmele, in afara microintreprinderilor, la care impozitul pe profit este mai mic decat 0,5% din veniturile inregistrate, sunt obligate la plata unui impozit de 0,5% aplicat asupra veniturilor inregistrate, dar nu mai putin de 6.500 lei anual.

Proiectul legislativ vizeaza si contribuabilii care desfasoara activitati de natura barurilor de noapte, cluburilor de noapte, discotecilor, cazinourilor sau pariurilor sportive. Firmele la care impozitul pe profit din aceste activitati este mai mic decat 5% din venituri sunt obligati la plata unui impozit de 5% aplicat acestor venituri inregistrate. In aceasta categorie intra si persoanele juridice care realizeaza astfel de venituri in baza unui contract de asociere.

Impozitul forfetar va fi aplicat de la 1 mai. Pentru perioada 1 mai - 30 iunie, firmele vor plati cel putin 1.083 lei. Pentru ultimele doua trimestre, impozitul forfetar va fi de 1.625 lei pentru fiecare trimestru. Astfel, pentru intregul an 2009, firmele platesc statului minim 4.333 lei, indiferent daca fac sau nu profit.

Pentru trimestrul al II-lea, se compara impozitul pe profit datorat la sfarsitul trimestrului cu impozitul stabilit prin aplicarea cotei prevazuta la art.18 alin.(2) asupra veniturilor inregistrate in perioada 1 mai – 30 iunie 2009 si cu limita de 1.083 lei; Pentru trimestrele al III-lea si al IV-lea se compara impozitul pe profit datorat la sfarsitul fiecarui trimestru cu impozitul stabilit prin aplicarea cotei prevazuta la art.18 alin.(2) asupra veniturilor inregistrate in trimestrul respectiv si cu limita de 1.625 lei aferenta fiecarui trimestru”, se arata in proiect.

Impozitul transforma patronii in asistati sociali
T
oate aceste prevederi au pus pe jar mediul de afaceri. "Acest proiect nu tine seama de capacitatea economica a firmelor. O firma care are o cifra de afaceri de 50.000 de lei care are venituri nete foarte scazute, undeva la nivelul unui salariu mediu, va fi bagata in faliment.

Si astfel, cineva care are o astfel de firma se transforma in asistat social", a declarat petru HotNews.ro, Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii (CNIMMR). Potrivit acestuia, mai corect ar fi ca impozitul de 1.625 lei sa fie aplicat in functie de cifra de afaceri. Presedintele CNIPMMR a mai spus ca ar trebui facuta o diferentiere intre firme. "Nu este normal sa fie bagate in aceeasi oala. Ar trebui aplicat sistemul francez, care presupune mai multe transe de impozit in functie de cifra de afaceri".

Proiectul vizeaza in special firmele care declara pierderi duble fata de profit, pentru a nu-si mai plati darile la stat. Nicolescu considera ca ar trebui ca impozitul sa fie perceput firmelor care nu au mai platit impozit pe profit mai mult de un an. "Daca a platit pana anul trecut, iar anul trecut nu a mai platit inseamna ca a fost lovit de criza financiara, nefiind vorba de rea vointa. Trebuie tinut cont de antecedentele fiscale", a precizat Nicolescu. Din cele 617.500 de firme din Romania, 242.000 au declarat pierderi.

Nu vor mai fi deduse cheltuielile cu automobilele

Secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri, Constantin Pirvan, considera ca proiectul de ordonata contine "o chestie ambigua, ciudata". Este nu vor mai fi deductibile cheltuielile cu automobilele. Nu se va mai deduce taxa pentru achizitiile de vehicule rutiere motorizate si pentru orice achizitii de bunuri destinate vehiculelor aflate in proprietatea sau in folosinta persoanelor impozabile, inclusiv pentru achizitia de carburanti, lubrifianti, piese de schimb si componente destinate intretinerii, reparatiilor sau modificarilor in regie proprie.

Exceptie fac vehiculele care se inscriu in oricare din urmatoarele categorii: vehiculele utilizate in scop comercial, respectiv in vederea revanzarii; vehiculele utilizate pentru transportul cu plata de persoane, inclusiv pentru activitatea de taxi; vehiculele utilizate pentru prestarea de servicii cu plata, inclusiv pentru inchirierea catre alte persoane, instruirea de catre scolile de soferi, transmiterea folosintei in cadrul unui contract de leasing financiar sau operational.

"Noile prevederi incearca sa acopere gaurile din economie. Sunt niste propuneri de sume care nu stiu ce efect numeric vor avea", a declarat pentru HotNews.ro, Constantin Pirvan. Acesta a mai afirmat ca toate aceste modificari vor fi dicutate in cateva zile cu partenerii sociali."

sincer nu imi vine sa cred. adica daca eu cumpar o masina, mai ales pe criza acuma, nema tva, nema tva carburant, nema tva intetinere.
acuma vien partea frumnoasa foc:

fac nu fac profit, vanzari , servicii, da bocului 1625 ron / trimestru !!! de une? pt ce? daca ma ating si facturier si fac o factura, in secunda 2 bocu cere si tva-ul...oare e normal?

ca sa ajungem la o concluie:

1 sper din tot sufletul sa nu aprobe idiotii legea, dar daca i-a dus mintea la asa ceva, mira-m-as sa nu

2 daca o aproba, stie cineva de proceduri in care ne facem firma in afara, unde sunt alte legi? impozite? pentru ca nu suport sub nici o forma aberatiile astora. platim cele mai multe impozite din UE. e suficient.

va rog mult...propuneri...sugestii....

MS anticipat celor ce vor raspunde! excl.gif

--------------------
Megane 2 CC Privilege 1,5Dci/Logan Ambition/Kia Sportage CRDI - B 727 X D X 2009 / 2006 / 2011
Megane cu Car Pc si Internet inside :) GPS IGO 2014, harta 3D in relief cu ecran de 7"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AlexC
post 5 Apr 2009, 23:15
Post #2

Vrum Vruuum

Eu suplimentez cu o alta intrebare: ce pasi trebuie urmati ca sa imi desfiintez firma? Nu am bani sa sponsorizez guvernul Boc cu 6500 lei/an, asa ca varianta desfiintarii ramane unica...

--------------------
Renault Laguna III Privilege 2.0dci CVA 150CP
Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
+
zaboss
post 5 Apr 2009, 23:59
Post #3

Membru

Exista varianta suspendarii firmei - la Registrul Comertului si Administratia financiara - pe 3 ani, urmand ulterior a se inchide automat daca nu redeschide activitatea. În perioada asta se depun toate declarațiile pe 0 la AF.
Altfel, costă minim 2000 de lei.

--------------------
Kia Sportage 2.0 DSL AT/Laguna II 2006, 1.9 dci, 120 cp/ Latitude 2011, 2,0 dci, 175 CVA, Initiale
Light travels faster than sound. That's why most people appear brighter until you hear them speak.
+
hitman1234
post 6 Apr 2009, 10:05
Post #4

Bringing secsi back

Impozitele pe CA nu sunt agreate de Comisia Europeana,deci astea vor fi atacate usor,asta forfetar e o tampenie in forma asta,ar trebui aplicat dupa o perioada de "n" daca nu faci profit,aia cu tva-ul e o cretinatate si mai mare..

Parerea mea e ca ne sperie cu toate astea,rezultatul fiind ca atunci cand raman doar jumatate,sau cateva,sa respiri usurat..

Oricum eu nu uit nu iert,ne vedem la vot Basexule!

P.S.: Boc vrea neaparat sa intre in istorie ca unicul tampit care creste taxele in vremuri de criza mad.gif

--------------------
bemfe vewe .
"Cearta pe net ca e ca paraolimpiada: chiar daca castigi, tot handicapat esti." Nalodaniel
+
andreigosman
post 6 Apr 2009, 10:13
Post #5

Membru

O sa ne mutam cu totii firmele pe offshore si daca acum guvernul tot mai vede ceva bani din impozite, atunci o sa mai vada fix 0.

--------------------
VW Golf VII 1.2 TSI ex Renault Scenic RX4 2.0 16V
+
Bliss
post 6 Apr 2009, 10:24
Post #6

-

In eventualitatea in care cretinii chiar vor sa elimine firmele foarte mici, eu voi trece pe PFA.

--------------------
- - -
+
ssilviu
post 6 Apr 2009, 10:28
Post #7

F1 Man

From: Nicaieri

Mie nu-mi vine să cred cât de proști sunt ăștia de la Guvern. Știam de la nominalizare că va fi cel mai prost guvern, dar atât de prost nu credeam că va fi. Însă acum am o presimțire că vor continua să mă uimească.

This post has been edited by ssilviu: 6 Apr 2009, 10:28

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
hitman1234
post 6 Apr 2009, 10:38
Post #8

Bringing secsi back

--------------------
bemfe vewe .
"Cearta pe net ca e ca paraolimpiada: chiar daca castigi, tot handicapat esti." Nalodaniel
+
adip
post 6 Apr 2009, 10:45
Post #9

Banned

From: Melbourne, Victoria

QUOTE(dragos_alx @ 6 Apr 2009, 06:17)
va rog mult...propuneri...sugestii....
Offshore, cum s-a mai sugerat. Romania nu e tara pentru care sa merite sa platesti impozite.

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
hitman1234
post 6 Apr 2009, 11:00
Post #10

Bringing secsi back

--------------------
bemfe vewe .
+
AlexV
post 6 Apr 2009, 11:16
Post #11

Admin?

Group: Admin

cati dintre voi ati avut firme offshore? se pare ca nici unul.

Aici nu se discuta despre a reduce impozitul platit catre statul roman ci de un minim de impozit pe care statul roman il impune.

Un offshore de exemplu e foarte util cand ai de plata 100.000 de euro impozit si platesti afara 10.000 comisioane si impozit.

Dar cand ai de plata 1300 de euro nici un offshore nu te salveaza. In functie de tara, tipul de firma, conturi in banci ... 5000 de euro se duc usor. comparatia 1300 <> 5000 o faceti voi.

Dar ce treaba are offshore-ul cu mizeria asta de impozit forfetar? chiar am ajuns sa inghitim orice mizerie o arunca o autoritate a statului? sau sa fugim repede cu coada intre picioare? Hai cu discutii mai constructive. hitman a zis ceva de CE, hai sa vedem daca e real... chiar asa repede sfaturi de dat bir cu fugitii? sau o fi o metoda de manipulare a maselor.

bliss, PFA-urile au deja un fel de impozit forfetar in functie de conventia de impozit pe care o adopti si la care te incadrezi bineinteles.

Un comentariu al unui cititor hotnews:
QUOTE("http://stoica.hotnews.ro/sunt-imm-urile-incurajate-in-romania.html")
    Macro-eco-no-micu” reflecta micro-econo-micu”…

Cu ochii larg deschisi asupra statului, bancilor, multinationalelor si sindicatelor, ne-am intors cu coada ochiului la micul si mijlociul capitalist roman.

Volatilitatea multinationalelor e cunoscuta - se re-loca si concediaza dupa legea profitului. Doar ca o decizie a lor poate lasa un oras intreg prada mizeriei - vezi Pitestiul sau chiar Galatiul.

Cine sa angajeze oamenii in vremuri de criza? Pai, sigur, IMM-urile. Cum le stimulam? Le luam impozite mai mari, le controlam si in … punem haite de inspectori fiscali pe ele sa le amendeza ca nu au palariutza…

Doamne fereste ca o multinationla sa stranute numai! Guvernul ii da pe loc antibioticul ajutorului de stat, toata lume plange la capataiul lor.

Un IMM nu poate plati 2 milioane lei vechi la timp? Sau nu a depus declaratia pishpen batz? Amenda, amenda amenda! Sa-i inchidem, sa-i luam gainile din curte, sa-l spanzuram pe patron si sa-i taiem… creditele!

Uite, totusi domnu” prim-ministru are grija de IMM: promite neimpozitarea profitului re-investit (da, dar din 2009… adica peste un an jumate… timp destul de razgandeala…), promite un fond de co-creditare si sprijin financiar

Sigur, conditiile vor fi indeplinite numai de firmele de pe lista pe care Guvernul o va primi, ghici cine va fi pe lista aia? Da, da, da… Sigur… Micile firme de mezeluri, fabricutele de suruburi sau de mobila mica, atelierele… Vise, taica, vise!

Doamna Vass vorbeste de reducerea economiei subterane… Pai aia e singura care mai tine oamenii in viata!

Ca afacerile corecte sunt mulse de parafiscalitate, formand venituri pe care Guvernul le cheltuie pe un aparat hipertrofiat, cu persoane angajate pe pile si relatii, sau le da pe proiecte de “cercetare’” ale caror rezultate nimeni nu le vede in veci. Cohorte de cercertatori studiaza cum infloreste liliacul, pe salarii de doua ori mai mari decat in mediul privat, firme capusa elaboreaza documentatii pentru infrastructura de fabricat “apa vie”, licitatii cu dedicatie sunt castigate pe milioane de euro, si dupa aia firmele alea copiaza ce s-a facut inintea lor, cu nerusinare etc.

Pai nu e mai simplu sa tai toate aceste robinete de risipa, in loc sa te repezi asupra celor de la care se fura?

E clar, in puscarii vor ajunge victimele, nu hotzii, dupa morala asta: sa furam cat putem, si daca victimele nu ne mai lasa sa furam, hai sa le impozitam!

Prima masura anti-criza ar fi perierea serioasa a licitatiilor si finantarilor guvernamentale- sunt si eu curios sa stiu ce s-a produs in proiectul de portal IMM care a costat 6 milioane de eur.

Vreau sa vad si eu minunatele Master-planuri si “documentatii” produse de asistente tehnice platite cu milioane de EUR, si ale caror rezultate nu sunt disponibile nicaieri pe site-uri.

Sigur, sigur, asemenea contracte de sute de milioane de eur sunt detalii si maruntisuri… Sa ne concentram asupra primariilor care cumpara sfoara de legat dosare sau detergent. Coruptizii! Nenorocittzii! Cum vaduvesc ei tzara de 2 milioane de lei vechi! Aia e coruptia, alea sunt lucrurile importante, nu proeictele de sute de milioane de eur. Acolo lucreaza firme mari, seriaose, alese dupa criteriul cifrei de afaceri. Da.. da… da.

A doua masura anti-criza, din pacate, tot din zona coruptiei o vad: demontare mecanismului de tip “gulere albe” prin care Agentiile de Dezvoltare Regionala controleaza proiectele europene.

Si toata lumea vorbeste depre “capacitare de absorbtie”.

Ma umfla rasul…

O simpla privire asupra proiectelor finantate, selectate de ADR-uri si asupra anunturilor din Sistemul Electroinic de Achizitii Publice, va demonstra existenta acestui mecanism.

IMM-urile sunt deja cu perfuzie si tub de oxigen din cauza unei politici catastrofale de incurajare a concurentei neloaiale, a coruptiei din achizitiile de stat etc.

Ca sa faca ce au de facut, IMM-urile trebuiau incurajate pana acum. Macar sa nu fie incurcate si chinuite.

Da, eu vreau egalitate si pentru catei….

Copiii nostri vor trai mai bine daca vom avea o economie diversificata, flexibila cu un sector IMM sanatos, nicidecum daca vor avea locuri de munca prost platite (sau chiar bine platite) in multinationale care dezvolta know-how in tarile de origine si taie shaibele pe la noi…

Nu sunt impotriva multinationalelor si a globalizarii, sa fiu bine inteles. Spun doar ca NUMAI cu multinationale si firme mari de stat nu avem sanse de dezvoltare.

Legea si politica trebuie sa mearga spre sprijinul IMM, nu spre multinationale si firme mari, pentru ca alea se ajuta si singure. Climatul antrepenoiral acolo se dezvolta, nu in firme mari de stat sau in multinationale.

Masurile luate pana acum au fost doar de fatada in ce priveste IMM. Statul a dat cu o mana si a luat cu doua, a distrus prin metodologii si norme ceea ce legile inca mai propuneau samd.

De-aia eu nu cred ca se mai poate face ceva in urmatorii 20-30 de ani. IMM sunt cum spuneam, pe targa, de unde nu au cum sa mai contribuie la contracararea efectelor crizei.

Criza le va ucide de tot si probabil peste 10 ani vom avea un stat peronist: condus de oligarhi si sindicate aservite, cu economia compusa practic exclusiv din firme foarte mari si cu capital strain sau de stat, o educatie precara si -cel mai grav- sanse slabe de a mai evolua.

This post has been edited by AlexV: 6 Apr 2009, 11:32

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
zaboss
post 6 Apr 2009, 11:34
Post #12

Membru

Eu cred că trebuie așteptată forma finală a normelor metodologice, fiindcă acest proiect este mult mai vulnerabil decât taxa auto a guvernului Tăriceanu. Nu se poate impozita o entitate cu o sumă mai mare decât veniturile sau disproporționată în raport cu acestea, este afectată libera inițiativă și concurența.
În plus, pe termen mediu, nu se câștigă nimic, ci, din contră se pierde mai mult.

--------------------
Kia Sportage 2.0 DSL AT/Laguna II 2006, 1.9 dci, 120 cp/ Latitude 2011, 2,0 dci, 175 CVA, Initiale
Light travels faster than sound. That's why most people appear brighter until you hear them speak.
+
Flamingo
post 6 Apr 2009, 11:59
Post #13

Membru "SPARKY Team"

Group: Banned

De unde frate atatia bani ? mad.gif
Dupa ce ca impoziteaza sumele neincasate iar penalitatile la TVA curg garla, mai vrea sa puna o alta taxa ???? Deci e jale... dry.gif

Vand firma !

--------------------
HYUNDAI i10, full options 2008
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
+
sorin1967
post 9 Apr 2009, 13:06
Post #14

Membru autentic

From: Bacau

Prima masura .....schimbarea lui Basescu.
Doar atat se poate face.
Prostie mai mare decat TVA-ul la masini si ale aiureli cu decontare de 30% tva la combustibili wacko.gif
Dar toti tac ca doar i-au votat...asa ca hai sa-l schimbam pe Basescu ca el ne-a adus prostii astia si FMI-ul pe cap.
Mare si desteapta afacere si cu FMI-ul ...a scazut euro cu 10 bani.. blink.gif

--------------------
ML 350 - BC-35-SDS 2013
MERCEDES ML 350 BLUETEC , TOT ALL INCLUSIVE
MEGANE 2.2 1,9 DCI ALL INCLUSIVE
Nu-mi pare rau ca sunt roman, ci ca altii sunt...
+
papa_mulo
post 9 Apr 2009, 16:58
Post #15

Membru autentic

Bang-zdrang un borcan in geam lu Boc, un tomberon in cap la scutieri, o masina arsa in piata....asa se rezolva chestiile astea! Voi n-ati vazut cum e prin Franta cand se supara profesorii, transportatorii etc? Romanu pana nu moare de foame nu reactioneaza...

--------------------
Renault Megane Estate 2018 dci90
Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018
Clio 1.2 16v - 2014
---------
Foste:
R11 Spring 1.6D - 1987
Trafic dci115 - 2008
+
randunel
post 9 Apr 2009, 17:14
Post #16

impotriva sistemului

From: Sectorul Agricol Ilfov

sunt student, am o microintreprindere de un an si jumatate. Produc suficient cat sa imi platesc facultatea, motorina, locuinta si delectarea de 2 ori pe saptamana. Nu mai mult. Daca va trebui sa dau mii de euro in plus la stat, ma vad nevoit sa vand toate bunurile si sa plec pe 'ne ve' in strainatate undeva la munca, renuntand si la facultate. Probabil nu sunt singurul.
Nu conteaza domeniul de activitate, nu fac evaziune, nimic. Ce am facut sa merit asta? Sunt cetatean al rromaniei si regret asta in fiecare zi, imi regret si votul, etc. Abia astept sa termin facultatea sa plec urgent din tara. Sper sa nu ma forteze boc sa plec fara facultate terminata, +1 muncitor pe santier (daca am noroc), +1 cersetor la Roma (daca n-am).

This post has been edited by randunel: 9 Apr 2009, 17:40

--------------------
Renault Symbol 2006, 1.5 dCi
+
zaboss
post 9 Apr 2009, 19:10
Post #17

Membru

@rândunel
Înainte să te sinucizi, mai bine citește legea. Nu este vorba de "mii de euro", ci doar de 500, dacă ai cifra de afaceri până în 12000 de euro. Adică de 100-200 euro (la 10,000 euro plăteai 300, acum vei plăti 500).
Hai să redevenim serioși și să nu facem din țânțar armăsar.
În plus, există varianta PFA, AF, ÎF ș.a.md. cu alt regim.

--------------------
+
caktuss
post 9 Apr 2009, 20:07
Post #18

Membru autentic

From: Iasi

imprumutul ala de la fmi trebuie si el platit cumva... nu ? icon_mrgreen.gif

cum vad eu problema: bulangii si-au luat spaga de la banci (majoritatea banilor vor merge in bancile "romanesti"), de la fmi (ia imprumutu` de la noi, ca-ti pica ceva si tie), de la firmele clientelare la care se vor duce banii "de investitii in infrastructura" , si-au mai tras si ei un comision... si prostu` ramane si plateste.

This post has been edited by caktuss: 9 Apr 2009, 20:08

--------------------
Renault Megane Sedan II - numar cu gaura 1.6 16v 05-2005
m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006)
33 600 km (26/09/2007)
45 000 km (o3/01/2009)
50 000 km (03/06/2009)
+
randunel
post 9 Apr 2009, 20:57
Post #19

impotriva sistemului

From: Sectorul Agricol Ilfov

am dramatizat, true. Deci voi plati 1000euro, nu mii de euro. E bine, sustin statul cum pot, mai ales ca nu intentionez sa-mi petrec viitorul aici.
Nu stiu de ce, dar aveam impresia ca se va plati suma asta trimestrial, adica de 4 ori pe an... oh well.
Daca e criza si statul vrea sa se dezvolte economia, de ce o sugruma cu taxe? biggrin.gif

--------------------
Renault Symbol 2006, 1.5 dCi
+
VladSoare
post 10 Apr 2009, 07:23
Post #20

Membru autentic

From: Voluntari, pe stînga

Daca e criza si statul vrea sa se dezvolte economia, de ce o sugruma cu taxe?

Păi ca să fie criză doar la noi, nu și la ei. Se protejează și ei cum pot. wink.gif
Și cine zice că vor să dezvolte economia? Vor să dezvolte buzunarele lor. Asta-i cu totul altceva. Ce, Lenuța n-are nevoie de bani pentru campanie? biggrin.gif

This post has been edited by VladSoare: 10 Apr 2009, 07:27

--------------------
Mondeo 2.0H 2016 / Kuga 1.5 2016
+
CGB
post 10 Apr 2009, 07:41
Post #21

CGB

From: behind

o firma care exista doar cu numele si care n-a avut niciodata activitate, tre' sa plateasca frun impozit, conf. noilor schimbari?

si inca o treaba: am cativa pretenari care presteaza la banci. cu ceva timp in urma erau extrem de tristi. scazuse activitatea, banuti putini, etc. de cand cu imprumutu' de la fmi s-au revigorat baietii. is plini de viata si optimisti. stiu ei ceva.

This post has been edited by cristib: 10 Apr 2009, 07:44

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
zaboss
post 10 Apr 2009, 08:04
Post #22

Membru

QUOTE(cristib @ 10 Apr 2009, 08:41)
o firma care exista doar cu numele si care n-a avut niciodata activitate, tre' sa plateasca frun impozit, conf. noilor schimbari?

Dacă nu are activitatea suspendată, da.
QUOTE(cristib @ 10 Apr 2009, 08:41)
si inca o treaba: am cativa pretenari care presteaza la banci. cu ceva timp in urma erau extrem de tristi. scazuse activitatea, banuti putini, etc. de cand cu imprumutu' de la fmi s-au revigorat baietii. is plini de viata si optimisti. stiu ei ceva.
*

Știu pe dracu'. Banii de la FMI se vor duce pe susținerea leului să nu ajungă la 6-7 lei/euro, iar o parte o vor lua băncile, repatriindu-și profiturile, în lipsa unor posibilități reale de a-i folosi.

Acum, pe bune, cine ar avea curaj să dea împrumuturi?
- imobiliare - care este prețul unui apartament cu două camere? cât va fi el peste 2 luni?
- credite de consum - ce garanție ar avea că firma unde lucrează clientul nu dă faliment, nu rerstructurează activitatea și individul ajunge șomer în 2-3 luni?
- întreprinderi - ce garanție există că firma mai poate rezista și nu dă faliment?

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th August 2025 - 12:03
Dacia