Demaraj neuniform, ma enerveaza!
![]() ![]() ![]() |
Demaraj neuniform, ma enerveaza!
dggy |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 24 August 07 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
2006 Privilege 1.9dci
|
|||
Ryk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
cumva sa fie un semn de ambreiaj obosit? E doar o parere neavizata.
|
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
|
|
segcm |
![]()
|
![]() ... Entertainer Group: Members Posts: 642 Joined: 7 December 04 From: UE ![]() |
E cutia etajata "scurt", e chestie de obisnuinta. Prima data si mie mi s-a parut un pic "submotorizata" la plecarea de pe loc deoarece nu prea o acceleram. Schimba treptele dupa 2500rpm si va parea mult mai sprintena.
Vectra de care spui tu are cutia etajata diferit deoarece masina e mai grea si tb sa aiba aceeasi dinamica la acceleratii. |
--------------------
Renault
Grand ESPACE - 2.0 dci Automat
- ** *1 ***
2012 Initiale Paris Fara semnatura
|
|
dggy |
![]()
|
Nu e vorba de ambreiaj si nici de schimbat sub 2500, masina trage foarte bine de la 2000 in sus, eu schimb de regula undeva la 2700-3000. Nemultumirea mea vine de la lipsa de putere inainte sa intre acest turbo. Demareaza lent de tot, cu cresteri uniforme in turatii, dar fara cresteri in putere pana la 17-1800. Cel putin asta-i impresia care mi-o da mie. Oricat as calca pedala de acceleratie in acest interval, masina nu are putere si nu trage.
|
--------------------
Renault
Megane
2006 Privilege 1.9dci
|
|
segcm |
![]()
|
![]() ... Entertainer Group: Members Posts: 642 Joined: 7 December 04 From: UE ![]() |
Cred ca te referi la momentul in care bagi piciorul in pedala si dupa cca. 1 sec incepe sa accelereze lent pana la 1800rpm si mai brutal dupa... Vorbesti de turbo lag? Daca da, sa stii ca e normal ( e o intarziere a reactiei turbinii ). Cel putin asa se comporta a mea...
This post has been edited by pitzy_is: 12 Feb 2009, 22:48 |
--------------------
Renault
- ** *1 ***
|
|
daniel4ro |
![]()
|
![]() forumist anti Group: Members Posts: 1.168 Joined: 16 September 07 From: B U Z Ă U city ![]() |
incearca sa schimbi furnizorul de combustibil, s-ar putea sa ai o surpriza placuta dupa
am bagat odata diesel de la Lukoil si aveam aceeasi senzatie dupa ce am trecut pe Petrom, masina s-a comportat normal This post has been edited by daniel4ro: 12 Feb 2009, 22:59 |
--------------------
Renault
Megane 2.1
- Numar DREPTUNGHIULAR
2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
|
|
segcm |
![]()
|
Sunt in afara tarii ... deci nu se pune faza cu combustibilul. Dupa primul plin in Austria, masina trage altfel si se vede usor.
|
--------------------
Renault
- ** *1 ***
|
|
costyvoicu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 6 February 08 From: BUCURESTI ![]() |
Incearca sa folosesti OMV.Verifica si comanda acceleratiei care este electronica si dupa o simpla curatare la service face minuni.Osa simti diferenta atunci cand accelerezi
|
--------------------
renault
megane sedan
- B.14 VMB
2006 1.5 dci 101 cp
|
|
pompieru2k |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 17 February 09 From: Bucuresti ![]() |
apropo de chestia cu demarajul mie mi se intampla o chestie ciudata cand ajung in jur de 3k de ture parca da in nas, nu mai merge "rotund" da intreruperi ceva de genul asta si nu mi se pare prea normal daca poate sa-mi spuna cineva despre ce ar putea fi vorba. Chestia asta se intampla si cu motorul cald dar mai ales cand e rece
|
--------------------
renault
megane
2005 mII.1/1.6 16V CiprYan
|
|
Ryk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
pai cand e rece nu merge in parametri motorul. Si sa duci un motor diesel la 3000 din 5000 de rpm cand e rece nu prea e ok.
|
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
|
|
dggy |
![]()
|
QUOTE(pitzy_is @ 12 Feb 2009, 22:45) Cred ca te referi la momentul in care bagi piciorul in pedala si dupa cca. 1 sec incepe sa accelereze lent pana la 1800rpm si mai brutal dupa... Vorbesti de turbo lag? Daca da, sa stii ca e normal ( e o intarziere a reactiei turbinii ). Cel putin asa se comporta a mea... Da, ar fi si turbo lag, dar mai degraba turbo spool. Turbo spool este un fel de "demaraj" al turbinei. Turbina incepe sa lucreze, dar nu are destule gaze de esapament sa produca puterea dorita. Cu cat mai mare turbina, cu atat mai mare volumul de gaze necesar sa o aduca la parametrii de lucru. Mie mi se pare ca intra puternic chiar mai incolo de 1800, mai precis pe la 2300-2500. |
--------------------
Renault
Megane
2006 Privilege 1.9dci
|
|
dggy |
![]()
|
Am fost la service saptamana trecuta pentru ca mi-a aparut martorul la filtru de particule pe bord. Dupa procesul de curatare masina demara mult mai bine inainte sa intre turbo, insa acuma, dupa cateva zile de la curatare si vreo 50 km parcursi da din nou semne de "oboseala" la demaraj. Ce altceva ar putea fi? egr, filtre??
![]() |
--------------------
Renault
Megane
2006 Privilege 1.9dci
|
|
tr_viorel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 558 Joined: 11 January 08 From: Craiova, Dolj ![]() |
Ce intelegi prin "proces de curatare"?
|
--------------------
RENAULT
Megane 2.1
dec. 2005-confort expression, 1,5dci, 101HP
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Cum arata martorul ala pentru filtrul de particule?
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
dggy |
![]()
|
Nu pot sa descriu cum arata, cert este ca martorul e pozitionat sub in partea de jos a vitezometrului. Procesul de curatare consta in incalzirea acestui filtru undeva la 800 grade celsius pentru a se arde depunerile de pe el. Se incalzeste prin ceva comanda data din tester. Ramane motorul turat la 2000, si in functie de temperatura aceasta poate scadea. Am aruncat un ochi chiar inainte sa termine procesul, erau afisate in programul respectiv (clip parca) temperaturi la turbina, filtru de particule, cantitatea de funingine de pe filtru si multe alte chestii. Probabil ca creste temperatura si la alte piese.
|
--------------------
Renault
Megane
2006 Privilege 1.9dci
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th August 2025 - 21:51 |