Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Demaraj neuniform, ma enerveaza!

dggy
post 9 Feb 2009, 20:03
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Nu stiu daca asa-s setate toate motoarele dci sau este o problema la masina mea,
dar mi se pare ca demarajul inainte de turatia de cuplu este foarte slab. Ma gandesc
ca ar trebui sa traga altfel, cel putin uniform daca nu puternic, fiind si in treapta 1. Doarme pana la 1700-1800 rpm, dupa care intra turbo si arunca turatiile la 3-4 mii cat clipesti din ochi. Parca ar fi reglat electronic ca inainte de turatia de cuplu sa nu creasca deloc puterea pe plaja aia intre relanti si 1800rpm, iar de la 1800 incolo creste brusc. E foarte enervant mai ales cand ai nevoie de forta cand iesi din intersectii si vezi ca masina doarme sub tine. De multe ori o turez inainte sa ridic ambreiajul ca sa fie mai aproape de cuplu max. Este singura masina diesel pe care am condus-o, ieri avand ocazia sa ma sui intr-o vectra diesel, aceleasi specificatii (1.9 120cp) si am ramas placut surprins de felul in care demareaza, chiar inainte sa "intre" turbo. Demaraj placut si uniform. Dati-va cu parerea, iar daca asa e din fabricatie as vrea niste sfaturi cum as putea sa-i reduc diferenta asta.

--------------------
Renault Megane 2006 Privilege 1.9dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ryk
post 9 Feb 2009, 23:33
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti / Ploiesti

cumva sa fie un semn de ambreiaj obosit? E doar o parere neavizata.

--------------------
Renault Megane III - N-am... 2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
+
segcm
post 10 Feb 2009, 00:55
Post #3

... Entertainer

From: UE

E cutia etajata "scurt", e chestie de obisnuinta. Prima data si mie mi s-a parut un pic "submotorizata" la plecarea de pe loc deoarece nu prea o acceleram. Schimba treptele dupa 2500rpm si va parea mult mai sprintena.
Vectra de care spui tu are cutia etajata diferit deoarece masina e mai grea si tb sa aiba aceeasi dinamica la acceleratii.

--------------------
Renault Grand ESPACE - 2.0 dci Automat - ** *1 *** 2012 Initiale Paris
Fara semnatura
+
dggy
post 10 Feb 2009, 09:46
Post #4

Membru incepator

Nu e vorba de ambreiaj si nici de schimbat sub 2500, masina trage foarte bine de la 2000 in sus, eu schimb de regula undeva la 2700-3000. Nemultumirea mea vine de la lipsa de putere inainte sa intre acest turbo. Demareaza lent de tot, cu cresteri uniforme in turatii, dar fara cresteri in putere pana la 17-1800. Cel putin asta-i impresia care mi-o da mie. Oricat as calca pedala de acceleratie in acest interval, masina nu are putere si nu trage.

--------------------
+
segcm
post 12 Feb 2009, 22:45
Post #5

... Entertainer

Cred ca te referi la momentul in care bagi piciorul in pedala si dupa cca. 1 sec incepe sa accelereze lent pana la 1800rpm si mai brutal dupa... Vorbesti de turbo lag? Daca da, sa stii ca e normal ( e o intarziere a reactiei turbinii ). Cel putin asa se comporta a mea...

This post has been edited by pitzy_is: 12 Feb 2009, 22:48

--------------------
Fara semnatura
+
daniel4ro
post 12 Feb 2009, 22:57
Post #6

forumist anti

From: B U Z Ă U city

incearca sa schimbi furnizorul de combustibil, s-ar putea sa ai o surpriza placuta dupa

am bagat odata diesel de la Lukoil si aveam aceeasi senzatie
dupa ce am trecut pe Petrom, masina s-a comportat normal

This post has been edited by daniel4ro: 12 Feb 2009, 22:59

--------------------
Renault Megane 2.1 - Numar DREPTUNGHIULAR 2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
+
segcm
post 12 Feb 2009, 23:52
Post #7

... Entertainer

Sunt in afara tarii ... deci nu se pune faza cu combustibilul. Dupa primul plin in Austria, masina trage altfel si se vede usor.

--------------------
Fara semnatura
+
costyvoicu
post 15 Feb 2009, 16:24
Post #8

Membru incepator

From: BUCURESTI

Incearca sa folosesti OMV.Verifica si comanda acceleratiei care este electronica si dupa o simpla curatare la service face minuni.Osa simti diferenta atunci cand accelerezi

--------------------
renault megane sedan - B.14 VMB 2006 1.5 dci 101 cp
+
pompieru2k
post 17 Feb 2009, 17:24
Post #9

Membru incepator

From: Bucuresti

apropo de chestia cu demarajul mie mi se intampla o chestie ciudata cand ajung in jur de 3k de ture parca da in nas, nu mai merge "rotund" da intreruperi ceva de genul asta si nu mi se pare prea normal daca poate sa-mi spuna cineva despre ce ar putea fi vorba. Chestia asta se intampla si cu motorul cald dar mai ales cand e rece

--------------------
renault megane 2005 mII.1/1.6 16V
CiprYan
+
Ryk
post 17 Feb 2009, 19:40
Post #10

Membru autentic

From: Bucuresti / Ploiesti

pai cand e rece nu merge in parametri motorul. Si sa duci un motor diesel la 3000 din 5000 de rpm cand e rece nu prea e ok.

--------------------
Renault Megane III - N-am... 2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
+
dggy
post 17 Feb 2009, 21:16
Post #11

Membru incepator

QUOTE(pitzy_is @ 12 Feb 2009, 22:45)
Cred ca te referi la momentul in care bagi piciorul in pedala si dupa cca. 1 sec incepe sa accelereze lent pana la 1800rpm si mai brutal dupa... Vorbesti de turbo lag? Daca da, sa stii ca e normal ( e o intarziere a reactiei turbinii ). Cel putin asa se comporta a mea...
*

Da, ar fi si turbo lag, dar mai degraba turbo spool. Turbo spool este un fel de "demaraj" al turbinei. Turbina incepe sa lucreze, dar nu are destule gaze de esapament sa produca puterea dorita. Cu cat mai mare turbina, cu atat mai mare volumul de gaze necesar sa o aduca la parametrii de lucru. Mie mi se pare ca intra puternic chiar mai incolo de 1800, mai precis pe la 2300-2500.

--------------------
+
dggy
post 10 Apr 2009, 11:04
Post #12

Membru incepator

Am fost la service saptamana trecuta pentru ca mi-a aparut martorul la filtru de particule pe bord. Dupa procesul de curatare masina demara mult mai bine inainte sa intre turbo, insa acuma, dupa cateva zile de la curatare si vreo 50 km parcursi da din nou semne de "oboseala" la demaraj. Ce altceva ar putea fi? egr, filtre?? mellow.gif

--------------------
+
tr_viorel
post 11 Apr 2009, 14:15
Post #13

Membru autentic

From: Craiova, Dolj

Ce intelegi prin "proces de curatare"?

--------------------
RENAULT Megane 2.1 dec. 2005-confort expression, 1,5dci, 101HP
+
Hack
post 11 Apr 2009, 15:13
Post #14

Megan' ti-ai luat?!

From: The Moon

Cum arata martorul ala pentru filtrul de particule?

--------------------
Reno Megan' Sedan 2.2 2007 Expression 1.6l/16V/110CP
+
dggy
post 12 Apr 2009, 20:59
Post #15

Membru incepator

Nu pot sa descriu cum arata, cert este ca martorul e pozitionat sub in partea de jos a vitezometrului. Procesul de curatare consta in incalzirea acestui filtru undeva la 800 grade celsius pentru a se arde depunerile de pe el. Se incalzeste prin ceva comanda data din tester. Ramane motorul turat la 2000, si in functie de temperatura aceasta poate scadea. Am aruncat un ochi chiar inainte sa termine procesul, erau afisate in programul respectiv (clip parca) temperaturi la turbina, filtru de particule, cantitatea de funingine de pe filtru si multe alte chestii. Probabil ca creste temperatura si la alte piese.

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th August 2025 - 21:51
Dacia