Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Poze generice, ...versus poze reale

aaddrryyss
post 3 Apr 2009, 09:40
Post #1

Membru autentic

Group: Members

Long story short: vreau o masina sh, dar nu cumparata din Romania (nu ma ocup de obicei cu sh-uri, si nepricepandu-ma nu vreau sa iau teapa de la "intreprinzatorii" nostri).
Am intrebat in stanga si-n drepata, si aflu ca un loc in care lucrurile se deasfasoara cu oarece seriozitate ar fi site-ul www.mobile.de

Am purces deci la rasfoirea lui in lung si-n lat, dar am o problema...tot de seriozitate. Inteleg ca vanzatorii sunt in 2 categorii: oameni simpli si dealeri. La cei din urma extrem de rar mi s-a intamplat sa vad o poza a masinii care se vinde in mod real. Cel mai adesea este cate una din aceea facuta profesionl si indelung lustruita, cel mai probabil emisa de fabricantul masinii in sine ca parte a campaniei de marketing.

Exemplu:
- daca cineva vine do masina si ii pune poza, se vede pur si simplu masina in cauza pusa intr-o parcare, sau pe o straduta, sau intr-un garaj, sau whatever, inconjurata de un decor "everyday". Si foarte important, corespunde culoarea pe care o vad cu cea pe care am citit-o in descriere; mai mult, pot sa identific si eu diverse optionale despre care se pretinde ca sunt pe masina (sunroof, bare de amarare pe plafon, etc).
- daca pune un dealer o poza, voi vedea o masina ultralustruita care tocmai ataca vreun vad noroios sau o stanca periculoasa undeva intr-un peisaj muntos (ma intereseaza o masina de teren). De asemena, cea prezentata evident ca e cat mai dotata (jante de aliaj, crom, proiectoare de ceata) chiar daca ea in realitate poate e cheala...deci nu prea isi poate face omul o idee decat daca le trimite un e-mail. Si cum foarte multe anunturi sunt fix de la dealeri, asta inseamna o gramada de e-mail-uri. Dintr-o data o idee buna care promitea rapiditate (mobile.de) nu mai e chiar asa de buna si in special nu mai e rapida.

Voi (aceia dintre colegii forumisti care au mai avut contact cu site-ul ) cum procedati ?

This post has been edited by aaddrryyss: 3 Apr 2009, 09:41

--------------------
Dacia 1410 2001 / Renault Megane 1.5 dci 85CP Privilege 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cj98czh
post 3 Apr 2009, 14:22
Post #2

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Subiect dezbatut larg aici...

http://www.reno.ro/index.php?showtopic=120...na+din+germania

Ca si sfat... am adus un oarecare numar de masini...luate toate fie de la dealer fie de la reprezentante... dealerii sunt seriosi...atat timp cat sunt nemti.... rusi, bulgari, turci... nu...

Spor la rasfoire..

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th April 2025 - 09:32
Dacia