Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Tremurat roata dreapta dupa 70 de km

BuGsY 29
post 29 Mar 2009, 07:14
Post #31

Membru incepator

Group: Members

Va multumesc si credeti-ma ca am realizat ironiile da prima oara ..dar la ce spume aveam cand am vazut ca va tavaleati de ras ..mama mea ce ma luase capul ...ca io saracutul de mine am pronuntat ce mi sa inmanat pe hartiuta ca trebuie sa caut ..va dati seama cum imi picase cand ati inceput sa ma luati la hohote .....deci nu este bai care aveti nevoie de ajutor ..intrebati-ma si va ajut ca asa sant io de fel ....ajut pe cine pot cand pot cu cea mai mare placere ....

This post has been edited by BuGsY 29: 29 Mar 2009, 07:14

--------------------
renault megane 2 Atv Linhai 260 4x4 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
rino
post 30 Mar 2009, 23:09
Post #32

Membru autentic

BuGsY respekt.gif

--------------------
Renault Megane 2005, 2009
DIY / open source fan.
+
Ryk
post 2 Jun 2009, 09:48
Post #33

Membru autentic

From: Bucuresti / Ploiesti

mie imi vibreaza volanulul ca si cum nu ar fi rotile echilibrate, dar le-am echilibrat, am schimbat fata cu spatele si tot de pe la 110 pana pe la 130-135 tremura volanul. In accelerari bruste nu tremura de loc, fie ca ii dau 4000-5000 cu a 1-a sau merg in afara orasului cu 120 in a 5-a. Ce sa-i mai fac? Mi s-a zis ca am un mic joc in bieleta dreapta. Sa aibe legatura?

--------------------
Renault Megane III - N-am... 2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
+
florin_sb2004
post 5 Jun 2009, 18:12
Post #34

Membru incepator

From: Sibiu

Am aceleasi simtome ca la BugSy 29: Incepand de la 70km/h, in regim de accelerare, imi tremura toata masina. Am investigat sistemul de transmisie al masinii si am constatat la planetara dreapta, joc al rumentului din suportul intermediar. Cand am demontat planetara dreapta de pe masina, aceasta nu a iesit din cutie de viteze (CV) cum ma asteptam, ci mi-a ramas in CV arborele dintre aceasta si suportul intermediar al planetarei (arbre relais), arborele a ramas "infipt" in CV, iar restul planetarei a iesit de pe canelurile acestui arbore. Intrebarile mele sunt:
1. este normal ca planetara sa se demonteze la nivelul suportului intermediar, pentru ca in toate pozele ea apare impreuna cu arborele intermediar, si niciunde in manualul de reparatii nu apare posibilitatea de demontare a acestui arbore intermediar de pe planetara dreapta.
2. cum se scoate acest arbore din CV? Am incercat sa trag de el fara succes.

--------------------
Renault Megane II.1 Sedan 2004, Sedan, 1.6 16V, Expression
+
ROBO_COOP
post 30 Jun 2009, 08:31
Post #35

Membru incepator

asa face si la mine... mad.gif ,dar cum ti-ai dat seama de joc in rulment?

--------------------
RENAULT Megane 2 2005
+
konektor
post 18 Aug 2009, 21:03
Post #36

Membru

From: BACAU

Am si eu cam aceleasi simptome.
Deocamdata am sa incerc sa schimb planetara dreapta!
A mai patit cineva ceva asemanator si cum s-a rezolvat!
Simpomele lui bugsy sunt cam ca ale mele dar am fost la reprezentanta si se pare ca tot5ul e in regula!

--------------------
Renault Megane 2.2 2006 dCI 1.5 80hp
+
florin_sb2004
post 7 Sep 2009, 13:54
Post #37

Membru incepator

From: Sibiu

Referitor la jocul din rulment mi-am dat seama pur si simplu miscand de cap planetara parte cutie (de fapt parte suport intermediar)

Referitor la problema tremuratului masinii: problema se rezolva pentru moment schimband rulmentul si care apoi reaparea dupa circa 2-3000 km. Problema am rezolvat-o definitiv schimband cap planetara parte cutie (in care intra laleaua) cu unul de solenza care este identic (la motorul meu 1.6 16V) atat la dimensiunile unde intra laleaua cat si la dimensiunile canelurilor dinspre arborele spre CV, singura modificare pe care am facut-o fiind strunjirea in partea exterioara dinspre CV a locului de fixare a rulmentului si a canalului pentru siguranta rulmentului. Cost: 100 lei.

--------------------
Renault Megane II.1 Sedan 2004, Sedan, 1.6 16V, Expression
+
beberazvan_n
post 7 Sep 2009, 14:24
Post #38

Membru autentic

From: Bucuresti ; Branesti Ilfov

Salut si la mine imi tremura masina dar "mai altfel" . Tremura doar in treapta a 2-a intre 1800 si 2300 de ture, in celelalte viteze nu am nici o problema. Sa fie oare de la planetara? Planetara drepata cu tot ce tine acolo am schimbat , dar in stanga nu am verificat.

Sau sa fie de la motor ceva (cutie, etc.) . Va salut si astept parerile voastre.

--------------------
Renault Megane 2, 1.5 dci... - IF-03-VZL 2003
+
suky
post 13 Sep 2009, 23:00
Post #39

Membru incepator

Sal .. .am observat ca si eu am acel trepidat tot pe la 60-70 km/h. In plus daca e o curba mai larga de o iau la viteza asta volanul parca se roteste 'in trepte'... parca agata. Numai in acceleratie ... parca pe liber nu mai face. Are cineva cat costa rulmentul asta sau daca il gasesc in afara retelei RENAULT ?

--------------------
Renault Megane II 1.5 DCI 2004
+
Ryk
post 11 Oct 2010, 00:05
Post #40

Membru autentic

Heh, si eu vin cu un tremurat, dar nu in accelerare ci in viteza constanta, am exclus sa fie de la drum. Nu e puternic tremuratul, abia sesizabil, poate pentru cineva care conduce masina prima data nici nu se observa. Oricum, urmeaza sa schimb bujiile, filtrele si uleiul si vedem dupa daca mai face la fel. In accelerare nu face. Vreau sa intreb, ar putea fi de la clapeta de acceleratie? Tampon superior motor, bieleta anticuplu? Sau chiar si ambreiaj? Zic de ambreiaj si tampoane pentru ca nu au fost schimbate niciodata, iar ambreiajul are unele momente cand topaie masina la plecare cu a 1-a, asta dupa mult timp de frecat ambreiaj. Iar numarul de km este undeva la 81.000.
Bieletele m-am gandit ca nu sunt pentru ca ar fi facut si in accelerare si pe liber si mers cu viteza constanta.

Tremuratul meu se simte cand merg undeva de la 50-60 in sus, cu viteza constanta, iar turatiile in care am surprins tremuratul sunt intre 2000 si 2250, asta fiind viteza a 4-a la mine.

This post has been edited by Ryk: 11 Oct 2010, 00:08

--------------------
+
Ryk
post 12 Oct 2010, 22:10
Post #41

Membru autentic

Chiar nimeni? Nu s-a "lovit" de asa ceva? Ar putea fi planetara? Dar ma gandesc ca daca ar fi planetara s-ar simti chiar daca e pe liber, chiar daca e in viteza. Nu?

--------------------
+
nictonic
post 15 Oct 2010, 11:10
Post #42

Membru

From: Constanta

Ryk, am avut si eu o problema asemanatoare pe care mi-a semnalat-o un prieten care era cu mine in masina: incepea sa tremure la 60/h mers constant in oras si mi-a spus din start ca trebuie sa echilibrez rotile sau ca am vre-un cauciuc cu probleme. Dupa vreo luna mi-am cumparat cauciucuri noi (nu din cauza asta, ci chiar aveam nevoie), le-am echilibrat si au disparut trepidatiile. Meseriasu care le-a schimbat mi-a aratat ca intr-adevar aveam o galma la un cauciuc pe spate...
Vezi si tu... poate scapi fara sa schimbi fieratanii...

--------------------
Renault Megane Hatchback - CT-xx-TEN 2003 Confort Dynamic 1,6 16v
+
Ryk
post 15 Oct 2010, 16:45
Post #43

Membru autentic

sa ma uit. De echilibrat trebuie sa le echilibrez ca tremura volanul la viteze mai mari pana pe la 120km - 130km. Pe fata am pirelli sotto zero, iar pe spate unele nemtesti, nu am auzit de ele pana acum, le-am luat sh asta iarna. Da, sunt de iarna cauciucurile smile.gif

--------------------
+
herur
post 15 Dec 2010, 10:48
Post #44

Membru incepator

Si eu am problema asta..intre 50 si 80 km/h imi apare o bataie pe partea dreapta fata. Am avut jenti de aluminiu le-am dat jos si am pus de tabla, iar asa bataia s-a mai diminuat. Toata treaba asta s-a mentinut si dupa ce am fost cu masina in service, iar mecanicul nu a gasit nici un joc la nimic. S-ar putea sa fie de la reglajul directiei pe care l-am facut fiindca dupa ceva timp a inceput sa se manifeste problema asta. Cand vin in tara o duc iar la reglat si revin si eu cu un raspuns:)

--------------------
Renault Megane 2 1.6 16v - CJ-13-GJD 2004
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 20:00
Dacia