Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Completare la "regulament forum"

Andy_ACS
post 24 Mar 2009, 12:08
Post #31

Yes, I'm not!

Group: Members
From: Craiova

Parerea mea e ca citarea unor posturi anterioare sau a unor posturi anterioare e ok atata timp cat intre postul respectiv si postul tau mai intervin alte posturi. Trebuie sa fie evident cui raspunzi.
Pe de alta parte citarea posturilor intregi, scrierea cu majuscule, limbajul tip irc sau jignitor nu sunt ok.
Pentru lucrurile astea care nu sunt ok e greu de avut o prevedere speciala pentru fiecare in parte in regulament.

Ca exemplu cred ca in legea nu e un paragraf de genul: "sa nu scuipe pe strada, sa nu scuipe seminte de floarea soarelui pe strada, sa nu scuipe seminte de dovleac pe strada, sa nu arunce hartii pe strada, sa nu arunce chistoace de tigari pe strada..." ci doar un paragraf de genul "sa nu faca mizerie pe strada". Poate 'mizerie' inseamna altceva pentru fiecare...

Ce vreau eu sa spun este ca regulamentul trebuierespectat, dar nu trebuie sa ne luam de fiecare chestie in genul asta. Altfel ajungem cu un regulament de 200 de pagini pe care nu il mai citeste nimeni.

Bafta!

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
os
post 24 Mar 2009, 12:14
Post #32

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

...daca nu mi-ar fi frica de ce-o sa zica Sony wink.gif, m-as referi din nou la _spiritul_ regulamentului.

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
logan1.5dci
post 24 Mar 2009, 12:37
Post #33

Nu Există Informații

From: Dobrogea

QUOTE(A l e x @ 24 Mar 2009, 11:47)

Eu sincer am editat si rugat si sanctionat pe tema asta de mult timp, fiind ferm convins ca fac ceea ce trebuie...

*

(Am scris, am modificat, pana la urma am sters de tot)

Ma limitez la a da +1 ,pentru propozitia de mai sus.

--------------------
Nu Există Informații Nu Există Informații Nu Există Informații - Nu Există Informații
+
Liviu
post 24 Mar 2009, 12:38
Post #34

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Totul se reduce la bun simt dragi colegi. Un om cu bun simt si care isi foloseste bunul simt in viata, nici nu are nevoie sa citeasca regulamentul si nu va lua nici macar un warn pe acest forum.

Daca intr-adevar va roade chestia asta cu stipulatul in regulament o sa apara si asa ceva ... nu de alta dar se pare ca unii oameni nu pot sa se ghdeze in viata dupa chestia asta numita bun simt, caz in care este nevoie de niste delimitari clare in ceea ce priveste functionarea lor ca oameni.

A ... sa nu uit ... termenul de "pagina" e relativ. La mine pagina afiseaza 50 de posturi .. caci asa imi place mie sa am mai multa informatie pe ecran. In acest caz chestia cu citatele postarilor de pe aceeasi pagina cam pica ... dar ramane inca treaba cu citarea intregului mesaj al cuiva.

This post has been edited by Liviu: 24 Mar 2009, 12:41

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
logan1.5dci
post 24 Mar 2009, 12:40
Post #35

Nu Există Informații

Propun sa nu apara, e mai bine asa cum era.

Acum e de bun simt, am vazut epopei intregi citate doar pentru al felicita pe respectivul pentru ce ou a facut. Dar asta face parte din excese, si excese pot fi la orice, acum trebuie sa le reglementam pe toate?

This post has been edited by logan1.5dci: 24 Mar 2009, 12:44

--------------------
Nu Există Informații Nu Există Informații Nu Există Informații - Nu Există Informații
+
AlexV
post 24 Mar 2009, 12:41
Post #36

Admin?

Group: Admin
From: Bucuresti

deci (ca sa incep postul cu concluziile) ...

CODE

g) Este de dorit a se evita citarea intregului mesaj al unui utilizator daca acel post se afla imediat deasupra sau la o distanta mica (6-8 mesaje) de locul in care va fi citat. In schimb, se pot cita si comenta pasaje ale unui post din aceeasi subpagina sau se poate folosi adresarea directa catrea un alt utilizator. Respectarea acestui punct duce in final la ocuparea spatiului pe server cu informatie utila in detrimentul celei redundante.

la aphophis doar printre ultimele posturi am gasit 6 incalcari ale regulii de mai sus, in sensul ca erau citate posturi aflate imediat deasupra cat si la mai putin de 6 posturi distanta.
atentionarea in fapt a fost corecta, doar exprimarea sau motivarea nu a reflectat regulamentul.

repet, regulamentul e clar, regula respectiva este citata si mai sus, klaus v-a explicat-o foarte foarte bine, iar a l e x a scris incorect motivarea in lista de banari si in warn. dar acestea au fost acordate conform regulamentului.

In consecinta nu trebuie facuta nici o completare regulametului in acest moment.

Muttley, desi a primit un raspuns in topicul anterior (la o problema care nu il priveste direct de fapt) a continuat si cu acest topic fara nici un rost. In incercarea de a creea un flame si folosind expresii licentioase, are ban pe o perioada de 30 de zile.

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
IRONICK
post 24 Mar 2009, 12:50
Post #37

-

From: Romania

QUOTE(Liviu @ 24 Mar 2009, 12:38)
La mine pagina afiseaza 50 de posturi ..
si la mine tot la fel, oare se poate face sa arate mai multe ... ?

This post has been edited by IRONICK: 24 Mar 2009, 12:50

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
bucatzel
post 24 Mar 2009, 12:52
Post #38

Membru plictisit

From: Timisoara

QUOTE(Andy_ACS @ 24 Mar 2009, 12:08)
...
*

Sunt de acord cu tot ce-a zis el, pentru ca in mare asta as fi zis si eu.

+

Nuș' cum sa va zic... asta e un forum, nu o discutie pe mesenger... nu ne completam gandurile unii la altii, si de multe ori, se poarta trei discutii deodata. Pe aceeasi pagina. Fie ea de 20 sau de 50 de posturi. Si atunci, si daca raspunzi la un post care se afla doua pozitii mai sus , cam trebuie sa citezi macar paragraful caruia ii raspunzi. Si asta-i doar unul din cazurile care justifica actiunea asta.

Daca e sa ne facem de lucru din nimic, n-ar fi mai bine sa altoim userii care spun tampenii pe arii tehnice? Si aici nu ma refer la un reply cu o idee "nefericita" ci la un inceput de topic agramat, cu o non-problema, facut dintr-o criza de idei in perioada de adunat cele 25 de post-uri. Lucru care s-a cam inmultit in ultima vreme.

Later edit: "Respectarea acestui punct duce in final la ocuparea spatiului pe server cu informatie utila in detrimentul celei redundante."

- Daca asta e problema de spatiu pe server, e bullshit.
- Daca e problema de iligibilitate a unei pagini, mai poate fi acceptat, desi acest lucru difera ca apreciere de la om la om. (excludem un caz pomenit mai sus, in care se citeaza un post kilometric pentru un "Am facut si merge")

Si din ce vad acolo, articolul incepe cu "Este de dorit a se evita", nicidecum "Fa asta si uite ce bocanc o sa-ti urmareasca poponetul". Asa ca plangerea lui Muttley mi se pare valida.

Pe posturile din vremurile "mai lejere" se corecta pur si simplu postul si se adauga un mesaj mustruluitor de la moderator. Unii moderatori inca mai fac asta. Eu ce sa inteleg, ca unii au siguranta de uzina, iar altii si-au luat-o din targ?

This post has been edited by bucatzel: 24 Mar 2009, 13:08

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
logan1.5dci
post 24 Mar 2009, 12:58
Post #39

Nu Există Informații

QUOTE(Liviu @ 24 Mar 2009, 12:38)
Totul se reduce la bun simt dragi colegi. Un om cu bun simt si care isi foloseste bunul simt in viata, nici nu are nevoie sa citeasca regulamentul si nu va lua nici macar un warn pe acest forum.

*

Desii sunt un fan al dreptatii impartite, cu palosul, de Maria Ta si Maria Sa os, laugh.gif , pot sa te contrazic?

De cand ma stiu, pe DC, am luat un singur warn si ala pe nedrept, nu incalcasem nici un regulament .(JOS AL, mai tineti minte?)
Totusi, si moderatorii fiind oameni, e de inteles (acceptat)

This post has been edited by logan1.5dci: 24 Mar 2009, 13:04

--------------------
+
A l e x
post 24 Mar 2009, 13:04
Post #40

Showing the fangs of rage

Ok, o scurta concluzie si de la mine...

Mi-am recunoscut greseala din primul post de pe acest topic. Regulamentul spune "o distanta mica (6-8 mesaje)", eu aveam in cap "aceeasi pagina"... Liviu are dreptate, e relativ termenul "pagina", pentru ca fiecare isi poate seta numarul de posturi pe fiecare pagina... Aici e greseala mea si o recunosc...

Dar userul aphophis cita absolut tot... In topicul din care si-a luat sanctiunea, numai asa a scris, si erau la maxim 2 posturi distanta. Deci nu am gresit cu absolut nimic sanctiunea, ci doar felul in care am formulat propozitia..

Cat despre formularea din regulament, sunt de acord ca ar fi mai util "Este interzis" in loc de "Este de dorit," din simplul fapt ca sunt multi carcotasi care in loc sa-si recunoasca greseala, vor cauta defecte in regulament...

Data viitoare cand vi se pare ca am gresit cu ceva, in loc sa faceti topic aici si sa incepeti certuri, mai repede imi trimiteti un PM frumos si putem discuta. Cand spun PM frumos, ma refer la un pm formulat civilizat si fara injuraturi... La PM-uri de tipul "Baaaa prostuleee, de ce mi-ai dat ban?? Cu ce am gresit????????" prefer sa nu raspund...

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
b76bgaarh
post 24 Mar 2009, 13:09
Post #41

Membru autentic

alex ai cerut acordul sa citezi din pm?????? 10561582.gif

daca s-a rezolvat de ce mai continuam????

aa...pana se inchide.....
stimate coleg Liviu, afirmatia ta este valabila ......de ambele parti....

This post has been edited by b76bgaarh: 24 Mar 2009, 13:12

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
logan1.5dci
post 24 Mar 2009, 13:11
Post #42

Nu Există Informații

Rad !(rid) (de prima intrebare din postul 41)

This post has been edited by logan1.5dci: 24 Mar 2009, 13:17

--------------------
+
A l e x
post 24 Mar 2009, 13:17
Post #43

Showing the fangs of rage

barfy : Era creatie proprie, nu citat... Dar e bazat pe fapte reale wink.gif

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
brvictors
post 24 Mar 2009, 13:18
Post #44

Membru

From: Brăila

QUOTE(A l e x @ 24 Mar 2009, 13:04)
Cat despre formularea din regulament, sunt de acord ca ar fi mai util "Este interzis" in loc de "Este de dorit," din simplul fapt ca sunt multi carcotasi care in loc sa-si recunoasca greseala, vor cauta defecte in regulament...
*

E de la sine inteles ca asa trebuie, pentru ca mare parte din useri sint români, deci trebuie impus, nu recomandat. Recomandat este si sa nu parchezi pe locurile de handicapati la hypermarket...

--------------------
VW PASSAT TRENDLINE 2003 1.9 TDI AVF
+
klaus
post 24 Mar 2009, 13:18
Post #45

步步

QUOTE(A l e x @ 24 Mar 2009, 13:04)
*

Eu vad altfel situatia. Carcotasi sunt aia de s-au manifestat. Cei care nu s-au manifestat in acest sens, inseamna ca sunt de acord.
Formularea actuala este mai laxa si mi se pare mai bine asa, ca nu e o problema foarte grava. De ce sa afectam o majoritate ca o minoritate capoasa sau chiar rauvoitoare este foarte vocala?

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
C a t a l i n
post 24 Mar 2009, 13:25
Post #46

Poate dacă s-ar cita numai un fragment din mesajul la care se face referire, sau doar numele userului, informația ar deveni mai lizibilă.

E inestetic, și de multe ori denotă lenea, faptul că se citează în întregime un mesaj apărut la 2-3 rânduri mai sus.

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
adip
post 24 Mar 2009, 13:30
Post #47

Banned

From: Melbourne, Victoria

Eu sunt de parere ca daca regulamentul era clar in formulari subiectul asta ar fi fost inchis imediat si poate ca Muttley nu ar mai fi luat nici ban, fiindca nu avea nici un motiv sa vocifereze, ar fi fost scris negru pe alb.
De ce sa incercam sa facem lucrurile simple si clare? Mai bine sa le lasam in coada de peste, mizand pe bunul simt sau reaua vointa a utilizatorilor, nu?
Cui foloseste de fapt toata discutia de pana acum pe marginea unei situatii in care ambele "tabere" au dreptate, doar ca unii au mai multa dreptate decat ceilalti?

--
Carcotasul de serviciu

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
DragosP
post 24 Mar 2009, 13:31
Post #48

Nu zic nimic...nou

From: Lumea mea

Pe de altă parte, eu nu înțeleg. De ce mama naibii se apasă pe "quote" și "add reply", când e mai simplu să apeși doar pe "add reply"? nedumerire.gif

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
klaus
post 24 Mar 2009, 13:33
Post #49

步步

Cand regulamentul e prea strict, e dicatorial, e limitativ, e restrictiv.
Cand e usor (nu mult) lax, e prost ca nu e limitativ, ca nu e strict.

Asa-i rau, asa nu-i bine.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
AlexV
post 24 Mar 2009, 13:35
Post #50

Admin?

adip, regulamentul este extrem de clar in ceea ce priveste semnaturile, dar tu nu vrei sa il respecti. cu morala e usor la vorba, dar la fapta ...

oricum, suspendarea lui aphophis nu era treaba lui muttley. cu atat mai mult modul de abordare.

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
claus
post 24 Mar 2009, 13:38
Post #51

private spice

dragosp, dacă e ceva ce nu înțeleg e cum de încă mai sunt oameni care apasă pe report, în loc de reply .. (da' asta e cam altă situație)

--------------------
renault megane II 2003 confort dynamique
+
adip
post 24 Mar 2009, 13:40
Post #52

Banned

QUOTE(AlexV @ 24 Mar 2009, 22:35)
adip, regulamentul este extrem de clar in ceea ce priveste semnaturile, dar tu nu vrei sa il respecti. cu morala e usor la vorba, dar la fapta ...
Poti aplica regulamentul, nu? E simplu

--------------------
* * *
+
AlexV
post 24 Mar 2009, 13:52
Post #53

Admin?

adip, nu avea legatura cu ce pot eu sa fac. te-ai apucat sa comentezi si sa ne inveti cum e clar si cum e "in coada de peste". poti sa consideri subiectul inchis oricum.

--------------------
Toyota RAV4 2.0
+
adip
post 24 Mar 2009, 14:03
Post #54

Banned

M-am apucat sa comentez fiindca de felul meu sunt mai troll, dar nu am pretentia sa invat pe nimeni de pe aici nimic smile.gif Era doar vorba despre o situatie cat se poate de simpla care a degenerat tocmai din cauza ca cei implicati inteleg in enspe feluri paragraful din regulament pe baza caruia se incearca o rezolvare. Asta e tot ceea ce cred ca e esential pana la urma. Rolul moderatorilor ar fi mai usor daca regulamentul ar fi mai clar. Atata tot.

--------------------
* * *
+
bucatzel
post 24 Mar 2009, 14:08
Post #55

Membru plictisit

From: Timisoara

QUOTE(AlexV @ 24 Mar 2009, 13:35)
oricum, suspendarea lui aphophis nu era treaba lui muttley. cu atat mai mult modul de abordare.
*

Io inteleg ca forumul asta nu-i al nostru, ci al urmasilor nostri, dar asta cu "nu-i treaba ta" e o chestie pe care din principiu nu o ingadui nicicui.

Modul de abordare e alta treaba, o fi fost "bataios", isi merita proaspatul primit ban pentru modul in care a continuat discutie pe acest topic, dar asta e alt film. Sau asa consider eu ca ar trebui sa fie.

Si ca sa raman la subiectul topicului.

Mi-am adus aminte sa multumesc moderatorului(ilor) care fac curat prin topic-uri si inlocuiesc quote-uri cu "nu mai cita posturi din aceeasi pagina" fara sa se uite daca raspunsul mai are un inteles. Si eu am setat 50 de post-uri pe pagina. Asa ca la un topic mai mare se incurca aritmetica.

In topicul asta am vrut sa completez peste ce-o zis andy_acs. de cand am dat add reply pana am dat submit, au mai aparut vreo 4 post-uri. Ce e mai logic sa fac. sa-l citez, si cititorul de maine n-o sa fie nevoit sa faca hop-hop pe pagina, sau sa scriu o chestie care o sa se incadreze precum nuca in perete.

Sunt momente in care un lucru se preteaza a fi facut, altele in care nu. Apophis o fi sarit calul, pe Muttley l-o mancat si pe el undeva, dar sincer, la chestia asta cu citatul, regula aia a bunului simt trebuie aplicata SI de useri SI de moderatori.

Zi end, ca mai am si de lucru.

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
ady77
post 24 Mar 2009, 14:09
Post #56

راحتزیل یو

From: near Bacau

@adip: Eu n-am vazut moderator sa se planga de regulament (in afara lui argon pe topicul asta), in schimb useri care se plang am vazut o gramada. Daca trebuie facute modificari in regulament ele trebuie facute pentru ca userii sa inteleaga pentru ce au fost sanctionati. Ca moderatorii se descurca foarte bine cu punctul 8 litera a tongue.gif

This post has been edited by ady77: 24 Mar 2009, 14:09

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
logan1.5dci
post 24 Mar 2009, 14:20
Post #57

Nu Există Informații

Troll-ule, adica esti agitator, si mai si recunosti, deci iti place sa-ti bagi codita de ....drac? Pai ce obtii? Te simti mai bine cand reusesti sa faci pe doi sa se certe?

Eu pot spune contrariul despre mine, ma simt mult mai bine cand reusesc sa aplanez un conflict.

Pentru cine nu stie:
"Pe scurt, un troll (germană: Troll sau Kobold = spiriduș) este un provocator fără cauză, cineva care lansează o discuție cu scopul de a recrea un conflict de idei. Uneori, conflictul devine amuzant pentru troll, dar aproape niciodată pentru participanții inocenți.

Troll-ul se folosește de subiecte clasice, cunoscute pentru pasiunea care o pot generea și pentru imposibilitatea de a le argumenta definitiv. Adesea, troll-ul se folosește de subiecte specifice comunității în care dorește să stârnească zâzania, cum ar fi regulile sau eticheta. Atunci când întâmpină rezistență, de cele mai multe ori troll-ul nu se va adresea unei singure persoane ci audienței, într-o speranță de instigare a acesteia în ajutorul său. De aceea el va răstălmăci de cele mai multe ori mesajele și le va modela cât mai tendențios prezentând această "dezvăluire" publicului larg cu scopul de a defăima.

Troll-ul atacă orice formă de autoritate care îl împiedică să creeze zânzanie folosind expresii cheie cum ar fi: cenzură, comunism, libertate de exprimare.

Denumirea de troll se poate aplica și mesajului menit să agite spiritele. "

This post has been edited by logan1.5dci: 24 Mar 2009, 15:01

--------------------
+
argon
post 24 Mar 2009, 14:22
Post #58

Mesaj semiautomat

ady77: nu m-am plans neaparat, doar mi-ar place sa fie un singur regulament pe ambele forumuri in conditiile in care moderatorii modereaza amestecat, si aia care modereaza pe ambele, sa fie constienti unde modereaza.

si daca te referi la regulamentul de la bursa, da, m-am plans, si o fac in continuare, e facut aiurea rau. Sau plans si altii(nu in public din cate stiu eu) si degeaba.

QUOTE(logan1.5dci @ 24 Mar 2009, 12:58)
De cand ma stiu, pe DC, am luat un singur warn si ala pe nedrept, nu incalcasem nici un regulament
*

uite o dovada ca moderarea e prea blanda, regulamentul zice clar fara offtopic, daca s-ar modera ca la carte ai mai avea minim 10 % pe acest topic, sa ai de ce te plange pe viitor.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
logan1.5dci
post 24 Mar 2009, 14:29
Post #59

Nu Există Informații

Daca sunt vinovat astept, ca doar nu dau, iau. biggrin.gif

Numai ca nu uitati sa fiti oameni. In rest, repet daca merit, astept.

This post has been edited by logan1.5dci: 24 Mar 2009, 14:31

--------------------
+
AlexV
post 24 Mar 2009, 15:06
Post #60

Admin?

@bucatzel, ai inteles un pic gresit. aphophis poate stie ca a gresit si nu e cazul sa conteste. daca are ceva de contestat vorbeste ori direct cu moderatorul ori cu unul din admini. momentan nu a contestat nimic.

muttley, in spiritul propriu, s-a bagat si a contestat el ceva ce poate nu era de contestat, dar efectiv nu stia despre ce era vorba. pur si simplu s-a transformat el in avocat desi nu ia cerut nimeni asta. aici a gresit.

pe scurt, la un proces vinovatul pledeaza vinovat iar un trecator de pe strada cand aude cuvantul vinovat incepe si striga "nevinovat, nevinovat" fara macar sa stie despre ce e vorba.

adip, dupa cum am spus sa vorbesti, sa dai sfaturi, sa remarci, sa comentezi e usor. sa faci ceva e mai greu se pare. eu nu ti-am modificat semnatura in speranta ca dai dovada ca tu chiar crezi in ceea ce afirmi, dar se pare ca sunt doar vorbe. oricum o sa se ocupe prietenul meu query, mai tarziu.

si ca o ultima paranteza, sa nu se inteleaga cum ca aphophis este un personaj negativ (precum este muttley). nu. a facut niste greseli care au fost sanctionate si atat. mie chiar imi place sa ii citesc mesajele si topicurile de la stiri.

problema fiind rezolvata si subiectul suficient dezbatut, topicul se inchide. daca are cineva ceva sa discute pe privat.

--------------------
Toyota RAV4 2.0
+
2 Pages < 1 2
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th April 2025 - 14:07
Dacia