intinzator de curea ,la alternator, cum se demonteaza corect intinzatorul
![]() ![]() ![]() |
intinzator de curea ,la alternator, cum se demonteaza corect intinzatorul
nlp-nn77 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 7 February 09 ![]() |
|
||
--------------------
citroen
trd-25
- 1-bh-phk
1987
|
|||
fuscus |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 193 Joined: 10 April 07 ![]() |
salut
sa schimbi intinzatorul de la cureaua de accesorii(ca asa se numeste ) nu e foarte greu doar ca ,dupa parerea mea ai nevoie de ceva aptitudini pentru mecanica, o mana sigura, cateva scule si..............multa rabdare! daca chiar te hotarasti sa o schimbi personal pot sa-ti explic pasi operatiunii daca crezi ca te tine......... ![]() |
--------------------
Renault
Megane 1 1,9 dCi 75 kW 102 cp
2001, Break
|
|
jack |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 278 Joined: 4 January 06 From: London ![]() |
Eu am optat pentru service cand am efectuat operatiunea.
Partea mai costisitoare a reprezentat-o piesa...nu manopera. ![]() Eu am fost nevoit sa schimb si fulia de la alternator - deja avea joc. |
--------------------
Vauxhall
Astra
2004 SRI
|
|
nlp-nn77 |
![]()
|
salut, mersi ca ai raspuns asa de rapid,eu am rabdare ,si scule de toate felurile,eu vreau sa stiu ce este inportant ,sa nu fac o prostie,e mai bine sa intrebi,deci sunt pregatit ptr operatie ,de aia vreau sa slabesc intinzatorul ,pentru ca cureaua este montat gresit pe fulia de la pompa servo nu ruleaza la mijlocul fuliei ,a gresit cu un canal cine a montat,eu asa am cumparat din germania,
laszlo |
--------------------
citroen
trd-25
- 1-bh-phk
1987
|
|
fuscus |
![]()
|
Salut
Cum am spus anterior nu e mare lucru ca sa schimbi intinzatorul sau sa pui cureaua pe caneluri,de aceea ti-am atasat o pictograma sa te ajute . Inainte de a demonta ar fi bine sa iti marchezi locul unde este pozitionat inintinzatorul Pasi sunt urmatorii: 1.se desurubeaza complet suruburile de la pozitiile A si B 2.daca se doreste inlocuirea intinzatorului este nevoie sa se desfaca si surubul cu cap imbus de langa curea(marcata pe imagine cu rosu).acum se poate indeparta intinzatorul Daca doar vrei sa repui cureau pe pozitia normala de la fulia pompei de servo trebuie doar sa slabesti intinzatorul si cu un levier sau o surubelnita mecanica si sa o repozitionezi pe fulie Mentionez ca tipul de motorul este F9Q 732(ca a masini mele)......... Moderatori pot muta acest post la tutoriale daca considera acest lucru necesar si benefic... Daca mai ai nelamuriri nu ezita sa-mi scrii si..........spor la treaba! Attached File(s) |
--------------------
Renault
2001, Break
|
|
nlp-nn77 |
![]()
|
multumesc ca ai pierdut timpul cu mine ,problema este ca eu am altfel intinzatorul ,cum se vede pe poza
laszlo Attached thumbnail(s) spanolo_megan.gif ( Size: 34.46k ) Number of downloads: 456 |
--------------------
citroen
trd-25
- 1-bh-phk
1987
|
|
fuscus |
![]()
|
salut
nu am demontat tipul de intinzator din poza ta dar cred ca se desurubeaza cele doua suruburi din canalele intizatorului ..... oricum cred ca demontarea e mult mai simpla ca la motorul F9Q 732.... gandestete putin si o sa gasesti o solutie...... succes! ![]() |
--------------------
Renault
2001, Break
|
|
nlp-nn77 |
![]()
|
am intrebat la renault service,pentru asta au o scula speciala, tipul meu de motor este F9Q-K7-32 putin difera , eu or-i cum multumesc pentru ajutor,si pentru timp pierdut.
laszlo |
--------------------
citroen
trd-25
- 1-bh-phk
1987
|
|
uscatu' |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 65 Joined: 3 September 08 ![]() |
Se slabesc cele doua suruburi si se apasa pe intinzator cu o ranga mica pt a se comprima arcul (se face o parghie),nu e mare lucru are o singura pozitie,doar ca la strangere sa ai grija sa nu lasi cureaua nici prea slaba nici intinsa tare.
|
--------------------
Renault
Megane I
2003,1.9dci
|
|
nlp-nn77 |
![]()
|
am facut ,si am si reusit ,ca acom cat de intins e ??,daca dau volanul complet mai scoate un sunet foarte slab de scartait ,ar trebui sa schimb cureaua dar inca merge, multumesc
laszlo |
--------------------
citroen
trd-25
- 1-bh-phk
1987
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th August 2025 - 14:33 |